-
Με τα πρεκια αυτα ο κοσμος εκανε του κερατα τα χιλιομετρα ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ και αποτελεσε τη βαση για την εξελιξη της πορσε μεχρι και σημερα...................για να περναμε απο πανω
Ο Σκαραβαίος αποτέλεσε τη βάση για την εξέλιξη των Πόρσε. Σωστό. Αλλά δεν ντρέπεσαι που το παραδέχεσαι...; Και εμείς οι χαζοί είχαμε σαν βάση εξέλιξης κάτι παλιοαμαξάκια που τρέχαν σε ένα πρωτάθλημα που το λεν Φόρμουλα1...
Ποσα χρονια το ειχε ο ιδιοκτητης του στα υπογεια χωρις ηλιο και βροχη?
30 χρόνια στους δρόμους. Ήταν νιος και γέρασε...
-
Πρώτα απ'όλα και επειδή επικαλέστηκες τη Mercedes όσον αφορά τη Φόρμουλα1, να σου υπενθυμίσω πως η τελευταία φορά που συμμετείχε επίσημα σε αγώνα αυτοκινήτου ήταν στο Le Mans του 1955. Τώρα απλούστατα κολλάει τα ταμπελάκια της πάνω σοτυς κινητήρες του Mario Illien. Όσον αφορά για τη Φερράρι μπορείς να μετρήσεις σε παρακαλώ πόσα πρωταθλήματα έχει κατακτήσει μόνο στη Φόρμουλα1 για αρχή; Και μετά περνάμε σε νίκες σε αγώνες όπω οι 24 ώρες του Le Mans, Targa Florio, Mille Miglia κ.ο.κ.
[list:n36zb3ol]Πρωτα απ ολα, αγνοεις μια βασικη παραμετρο.Το οτι η ferrari ειναι κατεξοχην αγωνιστικη εταιρια, ενω η mercedes παραγει απο φορτηγα(τι ειναι αυτα για τον Ιταλο? ) και αυτοκινητα μεχρι κινητηρες για πλοια .Αυτο και μονο δεν δικαιολογει την ητα των ιταλων στην F1 και εικοσι χρνια σερι .Να βρασω τον προσυλιτισμο σας και την τεχνολογια!!!Τωρα γιατι μπερδευεις το Λε Μανς με την F1 δεν μπορω να καταλαβω.Εγω σου ειπα οτι η Mercedes με το καλημερα σας ισωπεδωσε ΟΚ?[/list:u:n36zb3ol][list:n36zb3ol]Τωρα για Λε Μανς και DTM εχουμε και την audi αλλα και την porsche τις οποιες νιωσατε στο πετσι σας παρα πολυ καλα [/list:u:n36zb3ol]>Πρώτα απ'όλα η Φερράρι είχε 16 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και όχι 20...
[list:n36zb3ol]Οχι Γιαννη.............Γιαννακη [/list:u:n36zb3ol][list:n36zb3ol]Τι ειχες Γιαννη τι ειχα παντα [/list:u:n36zb3ol]>Αντιθέτως η Μερσέντες ήταν απούσα γύρω στα 40 χρονάκια
[list:n36zb3ol]Αυτο ακριβως [/list:u:n36zb3ol][list:n36zb3ol]Κι αυτο απο μονο του σας εκανε ρομπα οταν επι σειρα ετων εμπλεκομενοι στην F1 σας ισωπεδωσε.Παλι θα τα λεμε?[/list:u:n36zb3ol]>Βρείτε άλλα επιχειρήματα. Όχι αγώνες.... Δε σας παίρνει... Πείτε μας για πλαστικά, για ασφάλειες, για λαμπάκια.. ΟΧΙ για αγώνες...
[list:n36zb3ol]Τα λαμπακια στους Γιαπωνεζους [/list:u:n36zb3ol][list:n36zb3ol]Τωρα εαν εσυ πληρωνεις αυτοκινητο για 2 χρονακια, προβλημα σου.Οσοι εχουν Quattro γνωριζεις οτι ακομα ειναι ΤΙΤΑΝΕΣ αντοχης, κι οσοι εχουν Deltona τις βγαζουν για βοσκη καθε Πασχα και Χριστουγεννα [/list:u:n36zb3ol][list:n36zb3ol]Τι να μας πειτε για χατσμπακ.Οταν βγαζαμε το golf με ΕΞΑΚΥΛΙΝΔΡΟ μοτερ εσεις βγαζατε κομα 33αρια που δεν κλειναν οι πορτες [/list:u:n36zb3ol][list:n36zb3ol]BMW M3.Σου λεει τιποτα?Μ1 επισης σου λεει τιποτα?[/list:u:n36zb3ol][list:n36zb3ol]Τι να μας πειτε για τεχνολογια diesel(ξερεις οτι η VW τρεχει στη Γερμανια με diesel.Aστο ψιλα γραμματα ), αλουμινιο και παει λεγοντας [/list:u:n36zb3ol][list:n36zb3ol]Ειπαμε , σεβομαι την alfa αλλα μη μας τη βγαινετε με κοκινο Η αλεπου 100 και το αλεπουδακι 101?Δε λεει [/list:u:n36zb3ol][list:n36zb3ol]Κοιταξτε να σωθειτε απ το χειλος του γκρεμου(που το ευχομαι) που απ το κεφαλι σας τα τραβατε, και μετα τα λεμε [/list:u:n36zb3ol]
-
Μηχανικός ψεκασμός στην ΤΕΤΡΑΚΥΛΙΝΔΡΗ ΣΕ ΣΕΙΡΑ Alfa Romeo GTV 2000 Veloce του 1973-74. Αμερικάνικη έκδοση (είχε κάπιοες μικρές διαφορές σε σχέση με την Ευρωπαική. Μια από αυτές ήταν και ότι διατίθετο με μηχανικό ψεκασμό της SPICA. Άσε τα σχόλια αν δεν είσαι σίγουρος για κάτι...
[list:3enlfz7v]Σε αυτο το μοτερ ΝΑΙ, υπηρξε ψεκασμος.Εμεις λεγαμε για την μποξερ σας που κατασκευασαμε ΕΜΕΙΣ [/list:u:3enlfz7v][list:3enlfz7v]Μηπως να σου πω ποτε προτωεφαρμοσαν οι γερμανοι ψεκασμο?Ασε, θα βαλεις τα κλαματα [/list:u:3enlfz7v]>Για μελέτα λίγο τα χαρακτηριστικά ροπής της Enzo και μετά μιλάμε...
Πόσο καιρό έχεις να ακούσεις V12 της Φερράρι...;;;
Πόσουε κινητήρες για τη Φόρμουλα1 έχει κατασκευάσει η Πόρσε, VW, Mercedes κ.ο.κ.;[list:3enlfz7v]Θες να τα παραθεσουμε ενωπιων ολων σε σχεση με την porsche?[/list:u:3enlfz7v][list:3enlfz7v]Aντε να δουμε ποσα απιδια βαζει ο σακος [/list:u:3enlfz7v]>Ο Σκαραβαίος αποτέλεσε τη βάση για την εξέλιξη των Πόρσε. Σωστό. Αλλά δεν ντρέπεσαι που το παραδέχεσαι...; Και εμείς οι χαζοί είχαμε σαν βάση εξέλιξης κάτι παλιοαμαξάκια που τρέχαν σε ένα πρωτάθλημα που το λεν Φόρμουλα1...
[list:3enlfz7v]Καθολου δεν ντρεπομαι.Και τα αποτελεσματα των εξελιξεων τα βλεπεις [/list:u:3enlfz7v]>30 χρόνια στους δρόμους. Ήταν νιος και γέρασε...
[list:3enlfz7v]Αν το λες για τον σκαραβαιο, ναι [/list:u:3enlfz7v][list:3enlfz7v]Για τα ιταλικα? [/list:u:3enlfz7v]
-
Πρωτα απ ολα, αγνοεις μια βασικη παραμετρο.Το οτι η ferrari ειναι κατεξοχην αγωνιστικη εταιρια, ενω η mercedes παραγει απο φορτηγα(τι ειναι αυτα για τον Ιταλο? ) και αυτοκινητα μεχρι κινητηρες για πλοια .Αυτο και μονο δεν δικαιολογει την ητα των ιταλων στην F1 και εικοσι χρνια σερι .Να βρασω τον προσυλιτισμο σας και την τεχνολογια!!!Τωρα γιατι μπερδευεις το Λε Μανς με την F1 δεν μπορω να καταλαβω.Εγω σου ειπα οτι η Mercedes με το καλημερα σας ισωπεδωσε ΟΚ?
Τωρα για Λε Μανς και DTM εχουμε και την audi αλλα και την porsche τις οποιες νιωσατε στο πετσι σας παρα πολυ καλαΤί σχέση έχουν τα φορτηγά με τους αγώνες αυτοκινήτου; Μηνπας την κουβέντα εκεί που θέλεις. Στα φορτηγά μας έχετε ξεφτιλίσει, όντως. Στους αγώνες αυτοκινήτου όμως τι να πούμε; Έχουμε δώσει από μόνοι μας τον ορισμό τους...
Ποια Μερσέντες και ποιο καλημέρα...ξέρεις τι λές; Η μόνη περίοδος που έλαμψε η Μερσέντες ήταν την περίοδο 1934-1939, όπου όλοι ξέρουμε από που προερχόταν η χρηματοδότηση και ποιες ήταν οι διαφορές σε οικονομικό επίπεδο. Μόνο αν μπορείς θύμίσέ μου το Γερμανικό γκραν-πρί του 1935 και την ΞΕΦΤΙΛΑ που υποστήκατε παρουσία του Χίτλερ εκεί. Πώς κυμάτιζε η Ιταλική σημαία εκείνη τη μέρα. Προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά. Κάνε μου μια απλή περιγραφή του αγώνα σε παρακαλώ γιατί εγώ βαριέμαι αυτή τη στιγμή...
Στο DTM η Πόρσε δεν συμμετείχε ποτέ...
Αυτο ακριβως
Κι αυτο απο μονο του σας εκανε ρομπα οταν επι σειρα ετων εμπλεκομενοι στην F1 σας ισωπεδωσε.Παλι θα τα λεμε?Εξακολουθώ να μη σε καταλαβαίνω... Πότε μας ισοπέδωσε η Mercedes;
Τωρα εαν εσυ πληρωνεις αυτοκινητο για 2 χρονακια, προβλημα σου.Οσοι εχουν Quattro γνωριζεις οτι ακομα ειναι ΤΙΤΑΝΕΣ αντοχης, κι οσοι εχουν Deltona τις βγαζουν για βοσκη καθε Πασχα και Χριστουγεννα
Τι να μας πειτε για χατσμπακ.Οταν βγαζαμε το golf με ΕΞΑΚΥΛΙΝΔΡΟ μοτερ εσεις βγαζατε κομα 33αρια που δεν κλειναν οι πορτες
BMW M3.Σου λεει τιποτα?Μ1 επισης σου λεει τιποτα?
Τι να μας πειτε για τεχνολογια diesel(ξερεις οτι η VW τρεχει στη Γερμανια με diesel.Aστο ψιλα γραμματα ), αλουμινιο και παει λεγοντας
Ειπαμε , σεβομαι την alfa αλλα μη μας τη βγαινετε με κοκινο Η αλεπου 100 και το αλεπουδακι 101?Δε λεει
Κοιταξτε να σωθειτε απ το χειλος του γκρεμου(που το ευχομαι) που απ το κεφαλι σας τα τραβατε, και μετα τα λεμεΤώρα δηλαδή θα μας πεις για VW και BMW.... Τί συγκρίνεις βρε αδερφέ; Ποια Μ3 και ποιο Μ1; Έχεις ακούσει τίποτα για Tipo 33 Stradale, TZ1, TZ2, Canguro, 250 GTO...Σου λένε τίποτα όλα αυτά...; Έχετε να επιδείξετε κάτι περισσότερο από αξιοπιστία...; Για ποιο αλουμίνιο μιλάς; Την κυρία GTA την έχεις ακουστά; Για ποιο diesel μου μιλάς; Για τον κινητήρα που έχει μολύνει μέχρι σήμερα όλες τις πόλεις της Ευρώπης... Αυτά είναι τα τεχνολογικά σας επιτεύγματα...; Για ποιο χείλος του γκρεμού μιλάς...
Σε αυτο το μοτερ ΝΑΙ, υπηρξε ψεκασμος.Εμεις λεγαμε για την μποξερ σας που κατασκευασαμε ΕΜΕΙΣ
Μηπως να σου πω ποτε προτωεφαρμοσαν οι γερμανοι ψεκασμο?Ασε, θα βαλεις τα κλαματαΤον χαβά σου εσύ....
Θες να τα παραθεσουμε ενωπιων ολων σε σχεση με την porsche?
Aντε να δουμε ποσα απιδια βαζει ο σακοςΌ,τι ώρα θέλεις... Και με την Πόρσε αλλά και με την VW...Μην ξεχνιόμαστε εε;;
Καθολου δεν ντρεπομαι.Και τα αποτελεσματα των εξελιξεων τα βλεπεις
Λόγια του αέρα....
-
Παιδιά, δε σταματάτε τον 'ιερό πόλεμο' και τα 'εμείς-εσείς' ? Τι φανατισμός ρε παιδί μου...
Ρε G60POWER, αν σου χάριζαν μια GTAm του '70 θα έλεγες 'α, δεν θέλω' ? Ρε AlfaRomeo, αν σου χάριζαν μια 911 Carrera του '73 θα έλεγες 'α, δεν μπορώ' ? Είστε στα καλά σας ? Το '70 υπήρχαν 5 αξιόλογα αυτοκίνητα στους δρόμους και τώρα σχεδόν όλα είναι άνω του μετρίου, και καλά πάρα πολλά και από όλες τις 'σχολές' και χώρες (εκτός ΗΠΑ ). ΑΥΤΟ είναι εξέλιξη, γιατί πρέπει να τσακωνόμαστε ποιός έβαλε πρώτος ρουλεμαν στους τροχούς...
-
Ρε G60POWER, αν σου χάριζαν μια GTAm του '70 θα έλεγες 'α, δεν θέλω' ?
[list:1ygjtq0m]Θα τη σουταριζα(πουλαγα ) και θα επερνα ενα QUATTRO [/list:u:1ygjtq0m]
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Αν η κατάσταση στις μέρες μας είναι όπως λες φαιδρή, τότε γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν γνωρίζεις πως η Άλφα Ρομεό ανήκει στο Γκρούπο Φίατ όπου ανήκει και η Φερράρι; Ο εσωτερικός ανταγωνισμός είναι υγιές στοιχείο για μια εταιρεία;(1) Δεν ξέρω αν η AR θα είχε επιζήσει χωρίς τη Fiat εκεί πίσω στα 80s. Μην την απαξιώνουμε τώρα τη Fiat...
(2) Αν υπαινίσσεσαι πως η AR έχει εσωτερικό ανταγωνισμό από τη Fiat, νομίζω τα βλέπεις ανάποδα τα πράγματα. Εξαιτίας της GTV δεν σταμάτησε η παραγωγή του Fiat Coupe ? Εξάλλου η AR έχει μια σαφή διαφοροποίηση χαρακτήρα στο Gruppo, έχει τα 'σπορ' και 'σέξι' αυτοκίνητα ενώ η Fiat τα 'οικογενειακά' (θα έλεγα τα 'Golf' αλλά θα με βαρέσει ο G60POWER αλλά στην πραγματικότητα αυτό εννοώ, για την ακρίβεια τα 'Γερμανικής αντίληψης οικογενειακά' -γιαυτό και πάει έτσι όπως πάει η Fiat, όποιος θέλει να πάρει Golf παίρνει Golf, όχι Stilo, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία), οπότε που είναι το πρόβλημα ? Δηλαδή και η VW δεν έχει εσωτερικό ανταγωνισμό από Audi, Seat, Skoda ? Στο κάτω-κάτω, ο (οποιοσδήποτε, ακόμα και εσωτερικός) ανταγωνισμός δεν βελτιώνει το είδος ? Δες τι γίνεται στο WRC με Peugeot και Citroen...
(3) Αν υπαινίσσεσαι πως η AlfaRomeo έχει εσωτερικό ανταγωνισμό από τη ...Ferrari, ας είμαστε λίγο προσγειωμένοι... Μπορεί η AR να ήταν (και ενδεχομένως να είναι ακόμα) κάπως σαν η Ferrari του 'φτωχού' αλλά το να φτάσει να ανταγωνίζεται τη Ferrari (ίσως όχι την 360 Modena ή την Enzo αλλά ενδεχομένως την 575Μ κτλ.), τι να πω, θα θέλει 'balls'
(Στο κάτω-κάτω η Ferrari ανήκει κατά το 50% σε Γερμανικές Τράπεζες πια )
Γιατί ο JTS έίναι μάπα....;
(Δεν έχω προσωπική άποψη αλλά...) Οντως, αυτή είναι η αίσθηση από το τελευταίο τεστ των 4Τ, κάπως 'πολύ κακό για το τίποτα'. Εχεις (τεκμηριωμένη) διαφορετική άποψη ?
-
αα, απ'οσο βλέπω οι κολλημένοι θαμώνες του τόπικ αυτού πολλαπλασιάζονται σαν τα βακτηρίδια, σε λίγες ώρες ο πλυθησμός τους διπλασιάστηκε.
-
Εξακολουθώ να μη σε καταλαβαίνω... Πότε μας ισοπέδωσε η Mercedes;
[list:1qxz3qag]Γιατι κανεις πως δεν καταλαβαινεις?Δεν εχει πολλα χρονακια Το λεω παλι, ηταν μολις προτωεμφανιστηκε.Ποσα χρονια εχει?4, 3 δε θυμαμαι [/list:u:1qxz3qag]>,τι ώρα θέλεις... Και με την Πόρσε αλλά και με την VW...Μην ξεχνιόμαστε εε;;
[list:1qxz3qag]Αντε [/list:u:1qxz3qag][list:1qxz3qag]Τη VW ομως δεν μπορεις να τη συγκρινεις με εταιρια F1 Mη τρελαθουμε τελειως [/list:u:1qxz3qag][list:1qxz3qag]Τη VAG σε καθημερινα αυτοκινητα σε σχεση με την alfa![/list:u:1qxz3qag]>Τώρα δηλαδή θα μας πεις για VW και BMW.... Τί συγκρίνεις βρε αδερφέ; Ποια Μ3 και ποιο Μ1; Έχεις ακούσει τίποτα για Tipo 33 Stradale, TZ1, TZ2, Canguro, 250 GTO...Σου λένε τίποτα όλα αυτά...; Έχετε να επιδείξετε κάτι περισσότερο από αξιοπιστία...; Για ποιο αλουμίνιο μιλάς; Την κυρία GTA την έχεις ακουστά; Για ποιο diesel μου μιλάς; Για τον κινητήρα που έχει μολύνει μέχρι σήμερα όλες τις πόλεις της Ευρώπης... Αυτά είναι τα τεχνολογικά σας επιτεύγματα...; Για ποιο χείλος του γκρεμού μιλάς...
[list:1qxz3qag]AA δεν εχεις ακουσει τιποτα για χρεωκοπια εσυ, εε?[/list:u:1qxz3qag][list:1qxz3qag]Εχεις δικιο, ολα βαινουν καλως [/list:u:1qxz3qag]>Τί σχέση έχουν τα φορτηγά με τους αγώνες αυτοκινήτου; Μηνπας την κουβέντα εκεί που θέλεις. Στα φορτηγά μας έχετε ξεφτιλίσει, όντως. Στους αγώνες αυτοκινήτου όμως τι να πούμε; Έχουμε δώσει από μόνοι μας τον ορισμό τους...
Ποια Μερσέντες και ποιο καλημέρα...ξέρεις τι λές; Η μόνη περίοδος που έλαμψε η Μερσέντες ήταν την περίοδο 1934-1939, όπου όλοι ξέρουμε από που προερχόταν η χρηματοδότηση και ποιες ήταν οι διαφορές σε οικονομικό επίπεδο. Μόνο αν μπορείς θύμίσέ μου το Γερμανικό γκραν-πρί του 1935 και την ΞΕΦΤΙΛΑ που υποστήκατε παρουσία του Χίτλερ εκεί. Πώς κυμάτιζε η Ιταλική σημαία εκείνη τη μέρα. Προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά. Κάνε μου μια απλή περιγραφή του αγώνα σε παρακαλώ γιατί εγώ βαριέμαι αυτή τη στιγμή...
[list:1qxz3qag]Λοιπον, να τα κανω λιγο λιανα και περιληπτικα γιατι οποτε θες εισαι εδω και οποτε δε θες εισαι στον κοσμο σου [/list:u:1qxz3qag][list:1qxz3qag]Οι αγωνες αυτοκινητων γενικα εχουν σημιουργηθει εκτος απ το να προσφερουν θεαμα και χρημα για εναν βασικο σκοπο.Την ΕΞΕΛΙΞΗ των αυτοκινητων της καθε εταιριας την οποια χρησιμοποιουν στα αυτοκινητα παραγωγης τους.Εκει που την πατησανε οι Ιταλοι και ακομα δε βαλανε μυαλο, ειναι οτι εχουν δωσει τον εαυτο τους σους αγωνες και ξεχεσανε το κοματι 'γραμμη παραγωγης' Εν τω μεταξυ ενω ειναι οικονομικα πνιγμενοι, κοιτανε την F1 και χαιρονται, ασχετα που μολις γυρισουν το κεφαλι κατα stilo πχ μερια και κλαινε.Ο καταναλωτης που θα αγορασει ενα αυτοκινητο δεν τον ενδειαφερει ποσες νικες εχει κανει η εταιρια στο ταδε αγωνα, αλλα τι προιον του προσφερει, κι εκει ειτε το δεχεσαι ειτε οχι οι ιταλοι ειναι εναν αιωνα πισω Θυμασαι ποσα αντιγκολφ εχουν βγαλει?Ποιο να προτωθυνηθω?Απο tipo?sud?Υπαρχει κανενα?Εχουν ανακυκλωθει 5 φορες απο τοτε [/list:u:1qxz3qag][list:1qxz3qag]Ολες οι εταιριες οι οποιες εμπλεκονται σε αγωνες εχουν ενα χρονικο οικονομικο περιθωριο, αν θελουν να επιβιωσουν στον τομεα παραγωγης.Επυτιχια για μενα στους αγωνες ειναι οταν μπει μια τετοια εταιρια σε αγωνιστικο επειπεδο να προσφερει εκτος απο θεαμα και νικες.Η audi πχ μπηκε ΓΑΖΩΣΕ και αποχωρησε Δεν το καταλαβα δηλ?Επρεπε να μεινει καμια 60αρια χρονια στους αγωνες για να αποδειξει σε ΣΕΝΑ οτι ειναι αξιολογη εταιρια?Αυτος που αγοραζει audi η mercedes τι ρωταει?Ποσες νικες πηρε στο ταδε πρωταθλημα?S3 οι Ιταλοι ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ κι ουτε προκειτε να βγαλουν [/list:u:1qxz3qag][list:1qxz3qag]Ο νοων νοειτω [/list:u:1qxz3qag][list:1qxz3qag]Η mercedes οπως περιφρονητικα αναφερεις ποιο πανω ειναι εταιρια που εμπλεκεται παραγωγικα σε πουλμαν, νταλικες , αυτοκινητα κλπ κλπ κλπ.Εγω δε σου ειπα για αγωνες φορτηγων Απλα οι της daimler κοιτουν την παραγωγη και ξερεις τι βγαζουν και οι Ιταλοι τους αγωνες.Ε φατε αγωνες [/list:u:1qxz3qag][list:1qxz3qag]Ακομα ομως και οταν τις εκαχιστες φορες οι γερμανοι αποφασισουν να εμπλακουν σε αγωνιστικο επιπεδο τρεμουν ολοι [/list:u:1qxz3qag][list:1qxz3qag]Περαστικα σας [/list:u:1qxz3qag]
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
(1) Δεν ξέρω αν η AR θα είχε επιζήσει χωρίς τη Fiat εκεί πίσω στα 80s. Μην την απαξιώνουμε τώρα τη Fiat...Ποιός την απαξίωσε...;
(3) Αν υπαινίσσεσαι πως η AlfaRomeo έχει εσωτερικό ανταγωνισμό από τη ...Ferrari, ας είμαστε λίγο προσγειωμένοι... Μπορεί η AR να ήταν (και ενδεχομένως να είναι ακόμα) κάπως σαν η Ferrari του 'φτωχού' αλλά το να φτάσει να ανταγωνίζεται τη Ferrari (ίσως όχι την 360 Modena ή την Enzo αλλά ενδεχομένως την 575Μ κτλ.), τι να πω, θα θέλει 'balls'
Δεν υπαινίσσομαι τίποτα. Εννοώ αυτό που γράφεις παραπάνω. Γνωρίζεις την ιστορία της Άλφα Ρομέο και τα αυτοκίνητα που κατασκελυαζε κάποτε; Επειδή στις μέρες μας φτιάχνει κυρίως οικογενειακά σπορτίβ αυτοκίνητα σημαίνει ότι ο τομέας της είναι αυτός; Κανονικά και ακολουθώντας τα παλιά της βήματα η Άλφα Ρομέο θα έπρεπε σήμερα να κατασκευάζει υπεραυτοκίνητα πρώτης γραμμής όπως κάνει και η Φερράρι. Γιατί απαξιώνουμε την Άλφα έναντι της Φερράρι;
Ο εσωτερικός ανταγωνισμός και βέβαια είναι αρνητικό για μια εταιρεία. Η σωστή πολιτική για μια εταιρεία είναι να δημιουργεί προιόντα τα οποία δεν θα απευθύνονται στην ίδια κατηγορία αγοραστών αφού έτσι αναπόφευκτα θα επισκιαστούν τα μεν από τα δε. Αν η Άλφα Ρομέο σήμερα δεν ανήκε στο Γκρούπο Φίατ και ήταν ανεξάρτητη πιστεύεις πως θα κατασκεύαζε οικογενειακά ως επί το πλείστον αυτοκίνητα. Το ιστορικό υπόβαθρο της Άλφα Ρομέο όχι μόνο της επιτρέπει, αλλά απαιτεί να κατασκευλάζει κορυφαία υπεραυτοκίνητα όπως κορυφαία ήταν πάντα η εμπλοκή της στους αγώνες αυτοκινήτου.
(Δεν έχω προσωπική άποψη αλλά...) Οντως, αυτή είναι η αίσθηση από το τελευταίο τεστ των 4Τ, κάπως 'πολύ κακό για το τίποτα'. Εχεις (τεκμηριωμένη) διαφορετική άποψη ?
Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη και ούτε το έκανα μέχρι στιγμής. Ας περιμένουμε να εξελιχθεί ο κινητήρας και θα δούμε...
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Γιατι κανεις πως δεν καταλαβαινεις?Δεν εχει πολλα χρονακια Το λεω παλι, ηταν μολις προτωεμφανιστηκε.Ποσα χρονια εχει?4, 3 δε θυμαμαιΠεριμένω να μου πεις πότε συμμετείχε η Mercedes στη Φόρμουλα 1 μετά το 1955 και αν ναι πες μου περισσότερες πληροφορίες...
Αντε
Τη VW ομως δεν μπορεις να τη συγκρινεις με εταιρια F1 Mη τρελαθουμε τελειως
Τη VAG σε καθημερινα αυτοκινητα σε σχεση με την alfa!Εσύ είσαι φοβερός... Θα συγκρίνουμε δηλαδή μόνο εκεί που σε συμφέρει (όχι και σε πολλούς τομείς δηλαδή). Επειδή δηλαδή η VW δεν γνωρίζει τι εστί αγώνες αυτοκινήτου, να μην συγκρίνουμε τις εταιρείες αυτές όσον αφορά τους αγώνες...
AA δεν εχεις ακουσει τιποτα για χρεωκοπια εσυ, εε?
Εχεις δικιο, ολα βαινουν καλωςΗ Άλφα Ρομέο μπορεί να ανήκει στο Γκρούπο Φίατ, αλλά όπως και οθι υπόλοιπες εταιρείες του Γκρούπο και αυτή έχει τη δική της δοίκηση, τα δική της οικονομική υπόσταση, το δικό της Θεό. Δεν σημαίνει πως επειδή δεν πήγαινε καλά για κάποιο διάστημα η Φίατ αυτό θα μεταφερόταν αυτόματα και στη Φερράρι... Η Φερράρι και η Άλφα Ρομέο το ξέρεις πόσο καλά πηγαίνουν... Μην αποπροσανατολίζεις...
Σε πληροφορώ πως η Φίατ το δεύτερο εξάμηνο του 2003 τα πήγε πολύ καλύτερα σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο αφού είχε λειτουργικά έξοδα της τάξης των 234 εκ Ευρώ σε σχέση με τα 394 εκ Ευρώ της αντίσοιχης περιόδου πέρυσι.
Τώρα άσε τις φιλολογίες και πέρνα στην πραγματικότητα. Πι αγώνες αυτοκινήτου είναι το πεδίο εξέλιξης των αυτοκινήτων δρόμου. Κανείς κατασκευαστής στον κόσμο δεν έχει εμπλακεί σους αγώνες αυτοκινήτου με τη διάρκεια και επιτυχία των Φερράρι και Άλφα Ρομέο. Είτε σου αρέσει είτε όχι αυτή είναι η αλήθεια. Τώρα για το κατά πόσον η τεχνολογία των αγώνων περνά στα αυτοκίνητα δρόμου, ενδεικτικά ρίξε μια ματιά στο σύστημα αλλάγής ταχυτήτων στο τιμόνι της Φερράρι, καθώς ρίξε και μια ματιά στη Ferrari Enzo από την κορυφή ως τα νύχια. Όταν η Άλφα Ρομέο εμπλεκόταν περισσότερο ενεργά στο χώρο των αγώνων έφτιαχνε αυτοκίνητα ποιήματα. Και το ξέρεις... Περίμενε μόνο τα επόμενα χρόνια για να δεις τι θα γίνει με τη μάχη μεταξύ Άλφα Ρομέο και Πόρσε... Πως να το κάνουμε. Η Πόρσε έχει ξεχάσει την τέχνη. Είτε σου αρέσει είτε όχι...
Όταν αποφασίσουν να επλακούν οι Γερμανοί στους αγώνες τρέμουν όλοι...;;; Εδώ ΓΕΛΑΝΕ ΟΛΟΙ!!!
Μέχρι να εμπλακούν όμως τρέμουν οι ίδιοι...Περαστικά δικά σας και τα λέμε από το 2004 και μετά....
-
Περιμένω να μου πεις πότε συμμετείχε η Mercedes στη Φόρμουλα 1 μετά το 1955 και αν ναι πες μου περισσότερες πληροφορίες...
[list:o3agpqtg]McLaren [/list:u:o3agpqtg]>Εσύ είσαι φοβερός... Θα συγκρίνουμε δηλαδή μόνο εκεί που σε συμφέρει (όχι και σε πολλούς τομείς δηλαδή). Επειδή δηλαδή η VW δεν γνωρίζει τι εστί αγώνες αυτοκινήτου, να μην συγκρίνουμε τις εταιρείες αυτές όσον αφορά τους αγώνες...
[list:o3agpqtg]Ααα Θοδωρη δε πας καλα μου φενεται!![/list:u:o3agpqtg][list:o3agpqtg]Δηλ να συγκρινουμε ενα VW με ενα κινητηρα F1?Μηπως νυσταξες? [/list:u:o3agpqtg][list:o3agpqtg]Κοιτα, τα πραγματα εειναι απλα, ειμαστε σε θεση να σας εανταξουμε στο γκρουπ VAG εαν δειτε τα δυσκολα [/list:u:o3agpqtg][list:o3agpqtg]Ωσ τοτε σχεδιαστε αβερτα stilo Παντως το Golf 5 εφτασε Υπομονη [/list:u:o3agpqtg]
-
McLaren
Μπράβοοοο....τώρα μιλάς σωστά...!!!
Ααα Θοδωρη δε πας καλα μου φενεται!!
Δηλ να συγκρινουμε ενα VW με ενα κινητηρα F1?Μηπως νυσταξες?
Κοιτα, τα πραγματα εειναι απλα, ειμαστε σε θεση να σας εανταξουμε στο γκρουπ VAG εαν δειτε τα δυσκολα
Ωσ τοτε σχεδιαστε αβερτα stilo Παντως το Golf 5 εφτασε ΥπομονηΜάκη καταρχήν άσε τα άσχετα σχόλια και μίλα ευγενικά όπως σου μιλάνε. Εκτός και έχεις χάσει την ψυχραιμία σου....
Όταν συγκρίνουμε δύο εταιρείες το σωστό είναι να τις συγκρίνουμε εφ'όλης της ύλης και όχι μόνο στους τομείς που μας συνφέρει, έτσι ώστε να βγάλουμε σωστά και ολοκληρωμένα συμπεράσματα. Τα υπόλοιπα που λες είναι για τα μπάζα...
Είπαμε. Μην αναφέρεστε στους αγώνες...Μόνο για τριγμούς, πλαστικά και λαμπιόνια. Εκεί που σας παίρνει....
-
Μπράβοοοο....τώρα μιλάς σωστά...!!!
[list:39exgkh4]Χε χε, γιατι προσπαθεις να χαμηλωσεις τη συζητηση απο τυπικοτητες?[/list:u:39exgkh4][list:39exgkh4]McLaren σασι MHXANIKA MERCEDES BENZ OK?[/list:u:39exgkh4]>Μάκη καταρχήν άσε τα άσχετα σχόλια και μίλα ευγενικά όπως σου μιλάνε. Εκτός και έχεις χάσει την ψυχραιμία σου....
Όταν συγκρίνουμε δύο εταιρείες το σωστό είναι να τις συγκρίνουμε εφ'όλης της ύλης και όχι μόνο στους τομείς που μας συνφέρει, έτσι ώστε να βγάλουμε σωστά και ολοκληρωμένα συμπεράσματα. Τα υπόλοιπα που λες είναι για τα μπάζα...
Είπαμε. Μην αναφέρεστε στους αγώνες...Μόνο για τριγμούς, πλαστικά και λαμπιόνια. Εκεί που σας παίρνει....
[list:39exgkh4]Δηλ επιμενεις να συγκρινεις τι?Εναν κινητηρα προδιαγραφων F1 με μια εταιρια διαφορετικης φιλοσοφιας?[/list:u:39exgkh4][list:39exgkh4]Δεν πειραζει, κανε τις συγκρισεις σου και ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ [/list:u:39exgkh4][list:39exgkh4]Τον σεβασμο του καταναλωτη ΔΕΝ θα τον αποκτηστε πλεον ΠΟΤΕ [/list:u:39exgkh4][list:39exgkh4]Λογια του αερα?Ισως!!Η πραξη αποδικνειει τα λεγομενα ολων μας [/list:u:39exgkh4][list:39exgkh4]Και να σου πω και κατι αλλο?Αγνοω το τι κανει καθε εταιρια σε αγωστικο επιπεδο.Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ παιζει στα αυτοκινητα παραγωγης.Εκει δε χρειαζεται να αναμετρηθουμε εδω μεταξυ μας, βαλτα κατω μονος σου και δες απο εποχης 'καρων' μεχρι και σημερα τι προσφεραν οι Γερμανοι και τι οι Ιταλοι [/list:u:39exgkh4][list:39exgkh4]Ευχομαι οικονομικα να εισαι στην καλυτερη κατασταση Επελεξε Ιταλικο, το καλυτεο που θεωρεις εσυ.Την αιγλη μιας mercedes δεν προκριτε να τη νιωσεις ποτε με Ιταλικο ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ [/list:u:39exgkh4][list:39exgkh4]Αερολογιες?Παλι ισως!!Δες με τι σοφια και επαγγελματισμο παραγουν οι γερμανοι και με τι προχειροτητα οι Ιταλοι [/list:u:39exgkh4]
-
Χε χε, γιατι προσπαθεις να χαμηλωσεις τη συζητηση απο τυπικοτητες?
McLaren σασι MHXANIKA MERCEDES BENZ OK?Περίπου...
Σασί McLaren, κινητήρας Illmor, ταμπελάκια Mercedes...Δηλ επιμενεις να συγκρινεις τι?Εναν κινητηρα προδιαγραφων F1 με μια εταιρια διαφορετικης φιλοσοφιας?
Δεν πειραζει, κανε τις συγκρισεις σου και ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Τον σεβασμο του καταναλωτη ΔΕΝ θα τον αποκτηστε πλεον ΠΟΤΕ
Λογια του αερα?Ισως!!Η πραξη αποδικνειει τα λεγομενα ολων μαςΔεν με κατάλαβες. Πρέπει να συγκρίνεις την προδφορά της κάθε εταιρείας σε κάθε τομέα της αυτοκίνησης ξεχωριστά. Η Άλφα Ρομέο προσέφερε στους αγώνες αυτά και αυτά, η VW αυτά και αυτά. Στα αυτοκίνητα δρόμου το ίδιο. Απλά στην κατηγορία αγώνες αυτοκινήτου η Άλφα Ρομέο παίρνει 10 και η VW παίρνει 0...
Εμείς δεν φτιάχνουμε αυτοκίνητα πλυντήρια αλά Golf, αλλά αυτοκίνητα ποιήματα που θα μείνουν στην ιστορία. Οπότε λίγο μας ενδιαφέρει τι θα πει ο γραβατωμένος βλαχογκλάμουρας που με το να οδηγεί Golf νομίζει ότι είναι κάτι...Τρομάρα τους... Η πράξη και η ιστορία δεν σε ευνοούν φίλε Μάκη...
-
Ευχομαι οικονομικα να εισαι στην καλυτερη κατασταση Επελεξε Ιταλικο, το καλυτεο που θεωρεις εσυ.Την αιγλη μιας mercedes δεν προκριτε να τη νιωσεις ποτε με Ιταλικο ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣΚάνεις λάθος αν νομίζεις πως αυτοκίνητο για μένα σημαίνει κοινωνική καταξίωση. Μήπως νομίζεις πως οι μπουρτζόβλαχοι που αγοράζουν Mercedes την αγοράζουν γιατί γνωρίζουν τί θα πει 300SLR ή γιατί νομίζουν ότι με το να οδηγούν τα αυτοκίνητα αυτά θα καταξιωθουν στα μάτια των άλλων....οι κομπλεξικοί. Για μένα το αυτοκίνητο σημαίνει άλλα πράγματα. Θα μπορούσα να αγοράσω Φερράρι και να την έχω μονίμως μέσα στο σαλόνι του σπιτιού μου και να την κοιτάζω... Δεν με ενδιαφέρει η 'μαγκιά' στο αυτοκίνητο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείξεις τη μαγκιά σου. Ο τελευταίος είναι το αυτοκίνητο.
-
Δεν με κατάλαβες. Πρέπει να συγκρίνεις την προδφορά της κάθε εταιρείας σε κάθε τομέα της αυτοκίνησης ξεχωριστά. Η Άλφα Ρομέο προσέφερε στους αγώνες αυτά και αυτά, η VW αυτά και αυτά. Στα αυτοκίνητα δρόμου το ίδιο. Απλά στην κατηγορία αγώνες αυτοκινήτου η Άλφα Ρομέο παίρνει 10 και η VW παίρνει 0...
Εμείς δεν φτιάχνουμε αυτοκίνητα πλυντήρια αλά Golf, αλλά αυτοκίνητα ποιήματα που θα μείνουν στην ιστορία. Οπότε λίγο μας ενδιαφέρει τι θα πει ο γραβατωμένος βλαχογκλάμουρας που με το να οδηγεί Golf νομίζει ότι είναι κάτι...Τρομάρα τους... Η πράξη και η ιστορία δεν σε ευνοούν φίλε Μάκη...
[list:1q6csh29]Στα χναρια του golf κινηθηκατε ακομα και σεις που δημιουργησατε ταχα μου κατεστημενο στην αυτοκινηση!!Ξεχνας τη δηλωση του Ιταλου επικεφαλης οταν εβγαλε το εκτρωμα που ακουει το ονομα stilo............'ασφαλως και θα κλεψουμε μια μεγαλη μεριδα αγοραστων golf' [/list:u:1q6csh29][list:1q6csh29]Τι εγινε μονο δεν ακουσα?Μηπως αντι για πελατες η πωλησεις πηραν τον π@υλοδρομο?Μισος αυτο το αμαξι ρε παιδι μου, στο λαιμο ολων καθησε, αλλα απορω γιατι οταν βγαζουν αυτοκινητα το εχουν ως αυτοκινητο αναφορας!![/list:u:1q6csh29][list:1q6csh29]Και κατι αλλο φιλε μου.Εχω golf 15ετιας και το παω ΤΕΖΑ.Εαν ειχα ιταλικο θα ημουν τωρα πουλημενος Το καταλαβες?Ακομα ουτε ασφαλεια δεν αλλαξα απο χαζοβλαβες και ηλιθιοτητες [/list:u:1q6csh29][list:1q6csh29]Στο θεμα αγωνων που τοσο επιμενεις και σου εχει γινει εφιαλτης αγνωντας αυτοκινητα παραγωγης, πρεπει να σου πω οτι VW ειναι το γκρουπ VAG [/list:u:1q6csh29][list:1q6csh29]To τι αμαξι θα στειλει στους αγωνες δε νομιζω να παρει την αδεια σου Αν δηλ θα φερει το σημα της audi η της VW![/list:u:1q6csh29][list:1q6csh29]Η alfa πηρε δεκα με τονο στους αγωνες?Μπρααβοοοοοο να τα εκατοστησετε.Τα ματια του κοσμου, του καταναλωτη ομως δεν κοιταξατε [/list:u:1q6csh29][list:1q6csh29]Η VAG εδωσε στον κοσμο αυτοκινητα επαγγελματικα που καταξιωθηκαν σε ολοκληρο τον κοσμο, πολυτελειας και επιδοσεων(audi), χατσμπακ που αποτελουν σημειο αναφορας(golf gti μεχρι vr6 )corrado ,schirroco,κινητηρες W12, diesel, αλουμινιο....................και ο καταλογος τελειωμο δεν εχει!Αυτη ειναι η VOLKSWAGEN [/list:u:1q6csh29][list:1q6csh29]Αγωνες?Στο DTM την τελευταια πενταετια η audi κυριαρχουσε κι οταν τελικα εκανε πισω μπας και αποκτησει ενδιαφερον το θεαμα βγηκε η.................skoda [/list:u:1q6csh29][list:1q6csh29]WRC?Μεχρι πριν βγει η audi ακουγατε για τετρακινηση και νομιζατε οτι ειναι εργο επιστημονικης φαντασιας!Χλευαζατε αν θυμασε ειρωνικα μεχρι που ολοι περιμεναν τους γερμανους για να υιοθετησουν την τετρακινηση [/list:u:1q6csh29][list:1q6csh29]Αρα το 'μηδε¨ν' στους αγωνες κρατα το για σενα! Οι γερμανοι δεν ειναι του 'τα δινω ολα για τους αγωνες' αλλα οταν αποφασισουν να μπουν παραδιδουν μαθηματα τεχνολογιας, και το τελευταιο το πηρατε στην F1 απ την mercedes [/list:u:1q6csh29][list:1q6csh29]Αυτους θεωρω εγω σοβαρους κατασκευαστες, κι οχι αυτους που δεκαετιες σκουπιζουν τις πιστες και στα αυτοκινητα παραγωγης αξιολυπητοι [/list:u:1q6csh29]
-
Αγαπητοί φίλοι,
προς τι η αντιπαράθεση;Είναι γνώστο παγκοσμίως.
Ποδόσφαιρο παιζουν πολλες χωρες αλλα στο τελος νικούν οι Γερμανοί,ενώ σε αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού,τρέχουν πολλοί αλλά στο τέλος νικούν οι Ιταλοί! -
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Ευχομαι οικονομικα να εισαι στην καλυτερη κατασταση Επελεξε Ιταλικο, το καλυτεο που θεωρεις εσυ.Την αιγλη μιας mercedes δεν προκριτε να τη νιωσεις ποτε με Ιταλικο ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ
Κάνεις λάθος αν νομίζεις πως αυτοκίνητο για μένα σημαίνει κοινωνική καταξίωση. Μήπως νομίζεις πως οι μπουρτζόβλαχοι που αγοράζουν Mercedes την αγοράζουν γιατί γνωρίζουν τί θα πει 300SLR ή γιατί νομίζουν ότι με το να οδηγούν τα αυτοκίνητα αυτά θα καταξιωθουν στα μάτια των άλλων....οι κομπλεξικοί. Για μένα το αυτοκίνητο σημαίνει άλλα πράγματα. Θα μπορούσα να αγοράσω Φερράρι και να την έχω μονίμως μέσα στο σαλόνι του σπιτιού μου και να την κοιτάζω... Δεν με ενδιαφέρει η 'μαγκιά' στο αυτοκίνητο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείξεις τη μαγκιά σου. Ο τελευταίος είναι το αυτοκίνητο.
[list:204kyjp8]Το οικονομικο δε στο εθεσα απ τη πλευρα της γκλαμουριας [/list:u:204kyjp8][list:204kyjp8]Απλα για να καταλαβεις οτι πχ μια lancia ειναι ΜΗΔΕΝ μπροστα σε μια mercedes [/list:u:204kyjp8]
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Αγαπητοί φίλοι,προς τι η αντιπαράθεση;Είναι γνώστο παγκοσμίως.
Ποδόσφαιρο παιζουν πολλες χωρες αλλα στο τελος νικούν οι Γερμανοί,ενώ σε αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού,τρέχουν πολλοί αλλά στο τέλος νικούν οι Ιταλοί!ΚΑΛΟΟΟΟΟ!!!!
Πραγματικά coupe