-
Ο χρήστης Νίκος Καρνής έγραψε:
Φίλε Στέφανε, δεν είσαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που αντιμετωπίζει πρόβλημα με το νέο του αυτοκίνητο. Εγώ έχω το Rallye 1.6 16v από το 2000, στα 2000 km κολλάει ο δείκτης της βενζίνας. Για να μην πολυλογώ ανακαλύπτουμε τελικά ότι έχει πρόβλημα η ηλεκτρονική πλακέτα, και στα 2500 km αλλάζω όλο το καντράν με έξοδα της εταιρείας λόγω εγγύησης. Στα 6000 km διαπιστώνω διαρροή λαδιού από την φλάντζα κάρτερ όπως επίσης και από την τσιμούχα του άξονα μετάδοσης της κίνησης. Έκτοτε ευτυχώς δεν μου έχει παρουσιάσει το οτιδήποτε, έχοντας υπόψη ότι από το πρώτο χλμ του φέρομαι με το 'γάντι'.Φίλε Νίκο, όπως έγραψα ήδη, είχα το ίδιο πρόβλημα με εσένα στο Saxo. Και αυτό δεν είναι τυχαίο από τη στιγμή που πιθανότατα είναι ακριβώς ίδια.
Αυτά που περιγράφεις πάντως, και περιγράφουν και τα άλλα παιδιά, είναι γενικώς παιδικές ασθένειες. Το πιθανότερο να μη σου βγάλει τίποτε άλλο, πέραν της φυσιολογικής φθοράς.
Αυτό που υποστηρίζω πάντως είναι ότι -σε γενικές γραμμές- το Saxo έχει χαμηλώτερη ποιότητα κατασκευής από το 106, περισσότερους τριγμούς, κλπ.
-
Η αληθεια ειναι πως η πλειοψηφεια αυτων των αυτοκινητων(106-Saxo) βγαζει απο προβληματακια ως προβληματαρες... Σπανια βρισκεις καποιον που να μην εχει το παραμικρο. Ειναι οντως θεμα τυχης. Αλλα απο την στιγμη που ξερεις τι παιρνεις, δεν εχεις προβλημα. Αρκει να ειναι μεσα σε λογικα πλαισια Οσο για την αξια μεταπωλησης...ποιος νοιαζεται να πουλησει ενα τετοιο αυτοκινητο?
-
Γεια χαρα.
Εχω ενα 106 rallye 16v του 2000.
Υστερα απο 95.000 σε βουνα, Μεγαρα κλπ, το αυτοκινητο δεν εχει παρουσιασει προβληματα, περα καποιων που ειναι λογικα.
Για να ειμαι πιο συγκεκριμενος:Στα 65-70.000 χλμ ηθελε τρομπα βενζινης.
Στα 80.000+ χλμ ανοιξα το σασμαν γιατι αρχισε να ακουγεται λιγακι (οπως το λεω) το συγχρονιζε 2ης-3ης, και επειδη ειμαι λιγο περιεργος με το αυτοκινητο ηθελα να το φτιαξω.
Στις 80.000 χλμ ηθελε δισκο.
Στις 85.000+ χλμ ειχε αρπαξει λιγο η φλατζα καπακιου, και διαπιστωθηκε τυχαια σχεδον, σε 'προληπτικο' ελεγχο.
Στις 95.000 χλμ εχει αρχισει να ακουγεται το δεξι ημιαξονιο, χωρις να εχει προθεσεις να με αφησει ακομα.Το μονο προβλημα που εχω με το αυτοκινητο ειναι καποια ηλεκτρικο-ηλεκτρονικα προβληματα στα οποια μαλλον οφειλονται και οι κλασσικες ασταθειες και αρυθμιες στο ρελαντι που μπορει να μην ειναι σημαντικο, ειναι ομως σπατικο και κουραστικο. Το προβλημα γινοταν εντονο ανα περιοδους, και οχι συνεχεια. Εγω βεβαια παντα εντονο το εβλεπα γιατι ειναι λιγο *&^%$&.
Τελος, αλλο ενα προβλημα που εχω με το αυτοκινητο, το οποιο ομως δεν εχει να κανει με κατασκευαστικο λαθος, ειναι οι αναρτησεις που μεχρι τωρα δεν εχω βρει -σχεδον- κατι που να μου αρεσει πολυ. Αυτος ειναι ο κυριος λογος που το αυτοκινητο μου βρισκεται ανα καιρους συνεργειο, και γι'αυτο δεν ευθυνεται η Peugeot φυσικα ουτε ειναι καπου προβληματικο. Απλα ειμαι λιγο περιεργος σε αυτον ειδικα τον τομεα.
Το αυτοκινητο βεβαια το προσεχω πολυ (δεν εννοω οτι δεν πιεζεται).
Μεχρι τις 20.000 χλμ ειχε βρει 2-3 φορες τον κοφτη κι αυτες κατα λαθος. Δεν εννοω οτι δεν το πιεζα (στις 5.000χλμ ανεβοκατεβαιναμε τον Βαρναβα με κακη μεταχειριση για καινουργιο αυτοκινητο). Μετα τις 20.000χλμ τον βρισκει συνεχως (τον κοφτη).
Τα παραπανω δεν ειναι καθολου υπερβολικα, απλα τα γραφω με αυτον τον τροπο για να σημειωσω οτι το αυτοκινητο πιεζεται.Κι εγω ειμαι της αποψης οτι πρεπει να εισαι και λιγο τυχερος οταν αγοραζεις αυτοκινητο...
-
Paidia einai ontws gegonos oti bgazoun kapoia problhmata ta sygkekrimena amaksia.Allwste einai hdh piesmena apo ta ergostasia opote se ena shmeio einai fysiologiko ayto.
Egw hmoun kata twn rallye-vts mexri pou mphka mesa se ena sta Megara....Megalo sxoleio kai pragmatika an mporeis na to pas h an to ma8eis mporeis na paizeis me amaksia pollaplasias aksias.Kostizei kai liga $ kai etsi exoun thn kalyterh value for money 8a elega.
Twra allo ena gegonos einai oi blabes genika sta aytokinhta aneksarthtws markas.
Sto 1,4 16v clio mou pou einai mhxanika polu beltiwmeno kai pou synexws to phgainw koftes(panta na zesta8ei omws)den exw antimetwpisei kanena apolutws problhma kai milame gia 3,5 XRONIA sklhrhs xrhshs.Omws alla paidia me idio amaksi kai kinhthra exoun antimetwpisei kata kairous enoxlhtika problhmata.Opote einai kai 8ema tyxhs edw pou ta leme.
File mou sou eyxomai na einai ta monadika problhmata pou 8a sou bgalei kai na mhn ksanaexeis tetoia...
off topic:Mhpws gnwrizete giati kaine eykola ladi(rallye 1,6 filou kai einai kainourgio)kai gia poio logo parousiazontai arry8mies sto relanti?Gia to teleytaio ftaine oi ekkentroforoi(poses moires einai???)h o egkefalos???Φίλε CLIO-V6 κάνε σε παρακαλώ κάτι με τα Ελληνικά σου! Σίγουρα διαβάζεις Ελληνικά (αφού διαβάζεις τα υπόλοιπα μηνύματα), δηλ. έχεις τα fonts, βρίσκεσαι και στην Αθήνα και όχι στο εξωτερικό, άρα δυσκολεύομαι να πιστέψω πως δεν μπορείς να γράψεις Ελληνικά. Αν έχεις PC με Windows, τσεκάρισε τα regional settings στο control panel
(Moderator) -
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
off topic:Mhpws gnwrizete giati kaine eykola ladi(rallye 1,6 filou kai einai kainourgio)Ακριβώς επειδή είναι καινούριο του καίει λίγο λάδι,είναι μέχρι να 'στρωθεί ' ο κινητήρας.
Το δικό μου έκαιγε λάδι(μην φανταστείς τρελλές ποσότητες, 300-400 γραμ.στα ~5.000χλμ.) μέχρι τα ~15-20.000 χλμ. και μετά μέχρι τώρα τίποτα.(με Σέρρες,ορεινά στροφιλίκια ταξίδια στην εθνική με 6.000+σ.α.λ) -
•ΗΒ ΐΑΏ²»·Ό± Όµ Δ·½ µ»»·½ΉΊ· ³Α±ΌΌ±ΔΏΓµΉΑ±...
ΔΉ Ί±Ή ½± Ί±½Β ΌΏΈ µΌΖ±½Ή¶µΉ ±ΕΔ± Δ± ΉµΑΏ³»ΕΖΉΊ±
Ayto apo panw shmainei:
Dystyxws exw problhma me thn Ellhnikh grammatoseira....Oti kai na kanw mou emfanizei ayta ta ieroglyfika.
Help meeeeeeeeeeee
Gatony to exei strwsei to amaksi(otan lew oti einai kainourgio ennow molis 7 mhnwn...) -
•ΗΒ ΐΑΏ²»·Ό± Όµ Δ·½ µ»»·½ΉΊ· ³Α±ΌΌ±ΔΏΓµΉΑ±...
ΔΉ Ί±Ή ½± Ί±½Β ΌΏΈ µΌΖ±½Ή¶µΉ ±ΕΔ± Δ± ΉµΑΏ³»ΕΖΉΊ±
Ayto apo panw shmainei:
Dystyxws exw problhma me thn Ellhnikh grammatoseira....Oti kai na kanw mou emfanizei ayta ta ieroglyfika.
Help meeeeeeeeeeee
Gatony to exei strwsei to amaksi(otan lew oti einai kainourgio ennow molis 7 mhnwn...)Οταν πληκτρολογείς Ελληνικά στον browser σου βεβαιώσου πως το encoding (View --> Encoding στον Internet Explorer) είναι Greek ISO8859-7 ή Greek Windows 1253. Επίσης βεβαιώσου πως τα Ελληνικά είναι εγκατεστημένα ως γλώσσα τόσο στον υπολογιστή όσο και στον browser.
Μια απλή εναλλακτική, αν εκτός browser έχεις Ελληνικά, είναι να γράφεις στο Notepad και να κάνεις copy-paste το κείμενο στον browser.
Τέλος, κάποιες φορές βοηθάει να βάλεις το πλέον πρόσφατο service pack του browser.
-
Ston browser h kwdikopoihsh einai Ellhnika iso
Ta Ellhnika einai egkatesthmena..
H plaka einia pws sto word mporw na grafw Ellhnika alla sto net DEN mporw...To problhma einai edw kai para polu kairo kai osoi exoun prospa8hsei na to lysoun den exoun kataferei tipota...Ena extra stoixeio an kai de nomizw na leei kati einai oti den mporw na allaksw glwssa eykola para mono meta apo polles fores kai oxi me Shift+alt para mono me mouse?????
Lete me epanegkatastash twn windows to problhma na ly8ei??? -
Ston browser h kwdikopoihsh einai Ellhnika iso
Ta Ellhnika einai egkatesthmena..
H plaka einia pws sto word mporw na grafw Ellhnika alla sto net DEN mporw...To problhma einai edw kai para polu kairo kai osoi exoun prospa8hsei na to lysoun den exoun kataferei tipota...Ena extra stoixeio an kai de nomizw na leei kati einai oti den mporw na allaksw glwssa eykola para mono meta apo polles fores kai oxi me Shift+alt para mono me mouse?????
Lete me epanegkatastash twn windows to problhma na ly8ei???Για εκεί πάει... Για δοκίμασε όμως να απεγκαταστήσεις όλες τις γλώσσες μαζί με τα αντίστοιχα πληκτρολόγιά τους, reboot, επανεγκατάσταση, reboot, τελευταίο service pack των Windows, reboot και αντίστοιχα στον Explorer.
-
thanks gia tis symboules...
Elpizw meta tis oligohmeres diakopes to problhma na ly8ei kai na mporw na grafw Ellhnika...
±»µΓ ΄Ή±ΊΏΐµΒ Γµ Ώ»ΏΕΒ Γ±Β (Kales diakopes se olous sas) -
Το εχω πει και σε αλλο φορουμ πως αυτα τα αυτοκινητα εχουν προσωπικοτητα. το καθε ενα κανει οτι γουσταρει Εμενα εχει βγαλει κατι απιστευτες ζημιες. 2 φορες ψυγειο καλοριφερ, ξεκολησε ο μεντεσες της πορτας οδηγου με αποτελεσμα να 'κρεμασει', εσπασε απο βραχυκυκλωμα της αντιστασης το πισω παρπριζ μονο του ενα χειμωνα, εμπαζς νερα απο κακη τοποθετηση το μπροστινου παρπριζ(απο το εργοστασιο), και εχω αλλαξει και κανα δυο εγκεφαλακια προεντατηρων, ετσι, για να μην βαριεμαι Τιποτα το σοβαρο ομως, και ΠΟΤΕ δεν με εχει αφησει. Δεν μπορω να πω ομως πως δεν φοβαμαι να βγω εκτος αττικης, και οταν λειπει ο μηχανικος μου διακοπες Θα αρχιζω να πηγαινω μαζι του διακοπες απο δω και περα
Αυτο το αυτοκινητο ομως ξερω πολυ καλα γιατι το πηρα, και δεν προκειται να εγκαταλειψει ποτε το γκαραζ μου!
-
XEXEXEXE
‘ΕΔΏ ΔΏ ΐΑΏ²»·Ό± µΗΏ Ί±Ή µ³Ώ (Ayto to provlima exo kai go) !
Telos panton !!
Edo kai ena xrono kai kati me Saxo Vts ouden mixaniko provlima ! Tipota apolytos !
To mona provlimata htan elektronika diladi opote toys erthei doylevoun oi hlektrikoi kathreptes mia fora eixe xalasei to aircondition kai ektos elektronikou ena provlima me to kathisma synodhgoy me paragkelia toy antalaktikou edo kai ena xrono kai akoma na erthei !!
Kala re me ti to fernoune me kana moulari ?
-
Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Βασίλη,ο μόνος λόγος λόγος που προτίμησα το Saxo από το Rallye ήταν η χρηματοδότηση.Από τη μέρα που το ξαναπήρα από το συνεργείο και μετά
το ζορίζω όσο περισσότερο μπορώ,αν δεν πάθει κάτι τους επόμενους μήνες
μάλλον δεν θα πάθει όταν λήξει η εγγύηση και μετα!
Zeitmesser,το να το πουλήσω για να πάρω άλλο δεν το σκέφτομαι καθόλου,άλλωστε πάλι το ίδιο θα έπαιρνα!
Πέτρο,Τόνυ,σίγουρα δεν έλαβα καθόλου υπ' όψιν μου την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου.Η οδήγηση του 8V Rallye ήταν διασκέδαση για μένα
και το ίδιο και περισσότερο απολαμβάνω τις γρήγορες βόλτες με το Saxo.
Όπως έγραψε και o gazos,
'Αυτο το αυτοκινητο ομως ξερω πολυ καλα γιατι το πηρα, και δεν προκειται να εγκαταλειψει ποτε το γκαραζ μου!'. -
Εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα χαιρόμουν!Μιλάω σοβαρά
Γιατι;Γιατί είναι ακόμα στην εγγύηση έτσι δεν είναι;
Άστο να βγάλει!Ότι είναι να βγάλει θα το βγάλει μέσα στους οχτώ πρώτους μήνες!
Για σκέψου να τα πάθαινες αυτά εκτός εγγύησης? -
Εμενα στο ραλί μου τρεμοπαιζει λιγο η ενδειξη της μπαταριας μερικες φορες οταν παταω γκαζι συνηθως.ξερει κανεις τιποτα για αυτο?
-
Ο χρήστης QuatroPower έγραψε:
Εμενα στο ραλί μου τρεμοπαιζει λιγο η ενδειξη της μπαταριας μερικες φορες οταν παταω γκαζι συνηθως.ξερει κανεις τιποτα για αυτο?Ίδιο πρόβλημα στο δικό μου, λύθηκε με τσεκάρισμα στις φύσες. Ένας ηλεκτρολόγος αν ασχοληθεί το έλυσες το πρόβλημα μάλλον. Έχεις αλλάξει ανάρτηση ?
-
Εμενα στο ραλί μου τρεμοπαιζει λιγο η ενδειξη της μπαταριας μερικες φορες οταν παταω γκαζι συνηθως.ξερει κανεις τιποτα για αυτο?
Ίδιο πρόβλημα στο δικό μου, λύθηκε με τσεκάρισμα στις φύσες. Ένας ηλεκτρολόγος αν ασχοληθεί το έλυσες το πρόβλημα μάλλον. Έχεις αλλάξει ανάρτηση ?
Oxi μαμα ειναι μερικες φορες αναβει και μονιμα το λαμπακι.Θα το παω να το δουν απλα ηθελα να ξερω μηπως ειναι κατι σοβαρο γιατι δε θα το παω αμεσως
-
Ο χρήστης QuatroPower έγραψε:
Εμενα στο ραλί μου τρεμοπαιζει λιγο η ενδειξη της μπαταριας μερικες φορες οταν παταω γκαζι συνηθως.ξερει κανεις τιποτα για αυτο?Mήπως το αυτοκίνητο έχει πρόγραμμα-τσιπ-εγκέφαλο κλπ?
-
οχι
-
είχα ραλλυ νοε99, το κράτησα 4 χρόνια, 70.000κμ, ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, αρκετή πίεση αλλά όχι υπερβολική, μπορεί να έτυχε.
Το πούλησα 9.200, δηλ. στο 75% της αξίας του καινούργιου, ή σε λεφτά, 3.000 ευρώ απώλεια κεφαλαίου. Βρείτε μου ΕΝΑ αυτοκίνητο που μπορεί να κερδίσει τα παραπάνω νούμερα. Δεν έπεσα σε βλάκα, την τιμή την είχα βάλει στην αγγελία και με πήραν τηλ. 20 άτομα σε 10 μέρες. Αυτά, για όποιον λέει ότι το ραλλύ δεν έχει μεταπωλητική αξία.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν πρόλαβα να το ξανααγοράσω πριν καταργηθεί και τώρα πήρα ένα 307 που θα χάσει πολύ περισσότερο...
Saxo VTS