-
Συμφωνώ με αυτό που λες. Έχω βρει ένα απλό αναρτζήδικο στο οποίο η κοπέλα μου έβαψε τι ασημί civic της και της έκανε καλή δουλειά αλλά το κράτησαν αρκετές ημέρες. Συνήθως το επίσημα είναι ποιο γρήγορα.
-
Για αυτές τις 2 γρατζουνιές
Υπάρχει περίπτωση να βοηθήσει κάτι τέτοιο ή θα κάνει χειρότερα τα πράγματα και να πάω απ ευθείας φαναρτζή; -
Από ότι φαίνεται έχει γδαρθεί η μπογιά και φαίνονται τα υποστρώματα, αστάρια κλπ.
Η αλοιφή δεν κάνει τίποτα σε αυτή την περίπτωση, η αλοιφή θα βγάλει το χρώμα από το άλλο αυτοκίνητι που έχει μείνει από απαλή επαφή μαζί σου, αν φύγει το χρώμα θέλει μπογιά, στην περίπτωση σου, αν έχεις χρώμα με το μικρό κουτάκι που δίνουν στα καινούργια αυτόκίνητα, μπορείς πολύ προσεκτικά με ένα stick που καθαρίζουμε τα αυτιά να απλώσεις χρώμα μόνο μέσα στην γρατζουνιά και να το αφήσεις μια ημέρα να στεγνώσει. Θα φαίνεται λίγο, αλλά δεν γίνεται τίποτα άλλο.Αλοιφές υπάρχουν και φθηνότερες εξ ίσου καλές. Αν αγοράσεις να ζητήσεις ψιλή αλοιφή, η χοντρή θα σου βγάλει το χρώμα.
Αλλιώς πας για βάψιμο όλης της πόρτας.
-
Είχα ζητήσει τέτοιο κουτάκι στην αντιπροσωπεία (λες και το ήξερα...), δεν είχαν και με διώξανε με δικαιολογίες.
Χρώμα άλλο δεν έχει γιατί η επαφή δεν ήταν με αυτοκίνητοΕυχαριστώ για τις συμβουλές
-
Υπαρχει διορθωτικο χρωμα για γρατζουνιες απο την αντιπροσωπια απλα αυτοι δεν το ξερανε / δεν ειχαν.
Μπορεις να παρεις μια χρωμοαλοιφη και να το καλυψει καπως, ομως δεν εχει μονιμα αποτελεσματα, μια που εχω εγω στο δευτερο πλυσιμο φευγει -
http://www.autoexpress.co.uk/products/p ... overs.html
-
http://www.meguiarsonline.com/forums/sh ... 447&page=2
-
ερώτηση
προφυλακτήρας που έχει σπάσει ~4-5 εκατοστά φτιάχνεται ή θέλει αλλαγή
το κομμάτι που έχει σπάσει είναι βαμένο σε μαύρο και προφανώς θα ξαναβαφτεί.επίσης θυμάμαι να έχουν αναφερθεί κάποια μαγαζιά που αναλαμβάνουν τέτοιες 'ψιλο'δουλειές αλλά δεν τα βρίσκω τώρα
μήπως έχει κάποιος να προτείνει ή έχει κάνει bookmark το σχετικό topic? -
Ασχολήθηκα σήμερα με τις γρατζουνιές σήμερα.
Είχα αυτές
και αυτό το μικροχτύπημα στο κάτω μέρος της πόρτας. (έχω ήδη βάλει λεπτό χαρτόνι για να μην στάξει χρώμα.) Ευτυχώς είχε φύγει μόνο η μπογιά χωρίς να έχει πάθει το υπόστρωμα κάτι.
Έχοντας φτιάξει ένα κουτάκι χρώμα, πήρα ένα πινελάκι ν.1 και με λίγη προσοχή έβαψα τα σημεία που είχε φύγει το χρώμα.
Επίσης χρησιμοποίησα αυτή την αλοιφή στην μικρή γρατζουνιά από τις 2. Στη μεγάλη θα βάλω και χρώμα, απλώς ήθελα να το δοκιμάσω στο άλλο κουσουράκι που δε φαινόταν και τόσο πρώτα.
Αποτελέσματα ως τώρα:
καλά πάμε -
H 147 της οικογένειας έπαθε μικροζημιά. Σε μανούβρα παρκαρίσματος, ένα σίδερο που εξείχε, 'μακιγιάρισε' την πόρτα του συνοδηγού. Δεν έχω φωτό (δεν την είχα εγώ) αλλά **η **οδηγός μου είπε ότι έχει χτυπήσει στο 'νεύρο' της πόρτας.
Αναπόφευκτες ερωτήσεις, δύο.
1η: Φαναρτζής?? κάθε αξιόπιστη πρόταση δεκτή.
2η: (και χαζή, ίσως) υπάρχει θέμα εγγύησης αν πάει σε μη εξουσιοδοτημένο? (είναι και καινούργιο το κουκλάκι, ρε γμτο... )
Συνφορουμίτες, βασίζομαι στη βοήθειά σας!
-
H 147 της οικογένειας έπαθε μικροζημιά. Σε μανούβρα παρκαρίσματος, ένα σίδερο που εξείχε, 'μακιγιάρισε' την πόρτα του συνοδηγού. Δεν έχω φωτό (δεν την είχα εγώ) αλλά **η **οδηγός μου είπε ότι έχει χτυπήσει στο 'νεύρο' της πόρτας.
2η: (και χαζή, ίσως) υπάρχει θέμα εγγύησης αν πάει σε μη εξουσιοδοτημένο? (είναι και καινούργιο το κουκλάκι, ρε γμτο... )
-
Κανένας φαναρζτής??????
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
H 147 της οικογένειας έπαθε μικροζημιά. Σε μανούβρα παρκαρίσματος, ένα σίδερο που εξείχε, 'μακιγιάρισε' την πόρτα του συνοδηγού. Δεν έχω φωτό (δεν την είχα εγώ) αλλά **η **οδηγός μου είπε ότι έχει χτυπήσει στο 'νεύρο' της πόρτας.Αναπόφευκτες ερωτήσεις, δύο.
Εξαρτάται τη ζημιά. Αν είναι μικρή μπορεί να επισκευαστεί και σε μαγαζιά επιδιόρθωσης (τύπου chips away κτλ). Αν χρειάζεται φαναρτζοδουλειά, δες πρώτα δείγματα δουλειάς του φαναρτζή που θα εμπιστευθείς (και φυσικά πάρε προσφορές από 2-3, ίσως δεις σημαντική διαφορά στις τιμές που θα σου δώσουν).
-
Η εμπείρια μου από ανάλογη κατάσταση σε 147 φίλης λέει να επισκευαστεί το ταχύτερο δυνατό γιατί μάλλον θα σκουριάσει.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Εξαρτάται τη ζημιά. Αν είναι μικρή μπορεί να επισκευαστεί και σε μαγαζιά επιδιόρθωσης (τύπου chips away κτλ). Αν χρειάζεται φαναρτζοδουλειά, δες πρώτα δείγματα δουλειάς του φαναρτζή που θα εμπιστευθείς (και φυσικά πάρε προσφορές από 2-3, ίσως δεις σημαντική διαφορά στις τιμές που θα σου δώσουν).
Θέλει φανατζοδουλειά. Σίγουρα. Το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ ΞΕΡΩ κάποιον αξιόπιστο φαναρτζή.
Έρευνα αγορά σήμερα έδειξε τα εξής: τα εξουσιοδοτημένα (πήγα σε 2) μίλησαν απευθείας για αλλαγή, σύνολο περι τα 750.
Από τους άλλους τρεις που πήγα, ό ένας (στην Αργυρουπόλεως), που μου φάνηκε και ο πιο αξιόπιστος, είπε ότι το φτιάχνει, με κόστος γύρω ατα 250.
Το πρόβλημα, ξαναλέω, είναι ότι δεν ξέρω φαναρζτήδες.Καμιά ιδέα......pls................
Η εμπείρια μου από ανάλογη κατάσταση σε 147 φίλης λέει να επισκευαστεί το ταχύτερο δυνατό γιατί μάλλον θα σκουριάσει
εννοείται.. τη Δευτέρα μπαίνει μεσα.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Θέλει φανατζοδουλειά. Σίγουρα. Το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ ΞΕΡΩ κάποιον αξιόπιστο φαναρτζή.
Έρευνα αγορά σήμερα έδειξε τα εξής: τα εξουσιοδοτημένα (πήγα σε 2) μίλησαν απευθείας για αλλαγή, σύνολο περι τα 750.
Από τους άλλους τρεις που πήγα, ό ένας (στην Αργυρουπόλεως), που μου φάνηκε και ο πιο αξιόπιστος, είπε ότι το φτιάχνει, με κόστος γύρω ατα 250.
Το πρόβλημα, ξαναλέω, είναι ότι δεν ξέρω φαναρζτήδες.Καμιά ιδέα......pls................
Η εμπείρια μου από ανάλογη κατάσταση σε 147 φίλης λέει να επισκευαστεί το ταχύτερο δυνατό γιατί μάλλον θα σκουριάσει
εννοείται.. τη Δευτέρα μπαίνει μεσα.
Τα εξουσιοδοτημένα φαναρτζίδικα των αντιπροσωπειών αν δουν πολύ φαναρτζοδουλειά, συνηθίζουν να προτείνουν απ'ευθείας αντικατάσταση (κοστολογείται πολύ περισσότερο άλλωστε ). Ένας καλός φανοποιός, εφόσον πρόκειται απλά για ένα χτύπημα μπορεί να την επισκευάσει.
Από γνωστούς, που έχω δει το αποτέλεσμα στα αυτοκίνητά τους, ξέρω ότι καλή δουλειά κάνουν κάποιοι φανοποιοί στην Ν.Ιωνία (πίσω από το κτίριο του Αθήνα 2004). Σε ένα από αυτά είχα δει πολλές φορές Ferrari και το φορτηγάκι της Genesis να πηγαινοφέρνει ανταλλακτικά.
-
-
Δεν ξέρω αν είναι επισκευάσιμη αλλά αν το αμάξι είναι καινούργιο εγώ θα την αλλαζα. Πολύς στόκος, έχει χτυπήσει και το νεύρο και δύσκολα θα είναι στην αρχική κατάσταση.
-
Ένας καλός φανοποιός (αν κρίνουμε από την φωτογραφία) πιστεύω πως είναι εφικτό να την φέρει στην αρχική της κατάσταση χωρίς να φαίνεται.
Mirage το ιδανικό θα ήταν όντως να γίνει αλλαγή πόρτας + βάψιμο, αλλά μιλάμε για 3πλάσιο κόστος.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ένας καλός φανοποιός (αν κρίνουμε από την φωτογραφία) πιστεύω πως είναι εφικτό να την φέρει στην αρχική της κατάσταση χωρίς να φαίνεται.Ναι, αλλά να μη τη 'σοβαντίσει'
Χωρίς να γεμίσει με στόκο τη πόρτα αφού έχει πρόσβαση από τη μέσα πλευρά. Βέβαια θα χρεώσει για την εργασία του.
Αναζήτηση φαναρτζή + Ερωτήσεις για βάψιμο