-
Ο χρήστης Shark40 έγραψε:
ευχαριστω για το αναλυτικο ποστ σου
επειδη η αλλαγη που θελω ειναι μικρη (απο σκουρο ανθρακι σε μαυρο περλε, γυαλιστερο δλδ), νομιζω η εξωτερικη μονης επιστρωσης βαφη αρκει, μιας και ουτε καμια περιεργη αποχρωση θελω και ουτε θα εχει μεγαλη αντιθεση το εσωτερικο της πορτας για να χρειαζεται και εσωτερικη βαφη, εκτος αν υπαρχει καποιο μειονεκτημα που δεν συγκρατησαΜειονέκτημα δέν υπάρχει, καλά το σκέφτεσαι, θέλεις να βρείς μία παραπλήσια απόχρωση ωστε να μήν έχει διαφορά με τα εσωτερικά, μέχρι εδώ καλά αφού κιόλας σε ικανοποιεί αυτή η λύση, το θέμα είναι οτι υπάρχουν χιλιάδες αποχρώσεις και εσύ ο ίδιος πρέπει να βρείς την κατάλληλη, οπότε θα πρέπει να επισκεφθείς ένα κατάστημα με χρώματα αυτοκινήτων να δείτε μαζί τα χρωματολόγια ώστε να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει αλλά και να βγαίνει σε μονής, είπαμε στα μονής χρώματα υπάρχει σχετικά περιορισμός στις αποχρώσεις και άμμεση απάντηση θα πάρεις απο τον χρωματοπώλη και μόνο γιατι μόνο αυτός γνωρίζει. Εσύ απλά θα του θέσεις αυτό που θέλεις, εκείνος θα σου δώσει τις λύσεις και φυσικά τον κωδικό του χρώματος με το οποίο θα γίνει η βαφή.
Να 'σαι καλάΝα ρωτήσω κι εγώ κάτι ;
Δεν μπορώ να πάω στην αντιπροσωπία του αυτοκινήτου μου για να μου πουν τον ακριβή κωδικό του χρώματος για να μην το συγκρίνω με το μάτι στον χρωματοπώλη και μου βγει λίγο πιο ανοιχτό ή λίγο πιο σκούρο ακόμη και στην χειρότερη να απέχει πολύ από το μαμά ; Εννοείτε πως θα έχει διαφορά στην εμφάνιση η καινούρια βαφή με την παλιά σε σημεία που δεν έχουν βαφεί , αλλά το χρώμα θα είναι το ίδιο ( σε απόχρωση κ.τ.λ. ) όπως όταν το αγόρασα ( για να μην έχω τρεχάματα με το ΚΤΕΟ )! Και κάτι ακόμη …. Πως μπορώ να γνωρίζω αν η είδη υπάρχων βαφή ( από το εργοστάσιο ) είναι μονής ή διπλής επίστρωσης ; -
Ο χρήστης kaza έγραψε:
ευχαριστω για το αναλυτικο ποστ σου
επειδη η αλλαγη που θελω ειναι μικρη (απο σκουρο ανθρακι σε μαυρο περλε, γυαλιστερο δλδ), νομιζω η εξωτερικη μονης επιστρωσης βαφη αρκει, μιας και ουτε καμια περιεργη αποχρωση θελω και ουτε θα εχει μεγαλη αντιθεση το εσωτερικο της πορτας για να χρειαζεται και εσωτερικη βαφη, εκτος αν υπαρχει καποιο μειονεκτημα που δεν συγκρατησαΜειονέκτημα δέν υπάρχει, καλά το σκέφτεσαι, θέλεις να βρείς μία παραπλήσια απόχρωση ωστε να μήν έχει διαφορά με τα εσωτερικά, μέχρι εδώ καλά αφού κιόλας σε ικανοποιεί αυτή η λύση, το θέμα είναι οτι υπάρχουν χιλιάδες αποχρώσεις και εσύ ο ίδιος πρέπει να βρείς την κατάλληλη, οπότε θα πρέπει να επισκεφθείς ένα κατάστημα με χρώματα αυτοκινήτων να δείτε μαζί τα χρωματολόγια ώστε να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει αλλά και να βγαίνει σε μονής, είπαμε στα μονής χρώματα υπάρχει σχετικά περιορισμός στις αποχρώσεις και άμμεση απάντηση θα πάρεις απο τον χρωματοπώλη και μόνο γιατι μόνο αυτός γνωρίζει. Εσύ απλά θα του θέσεις αυτό που θέλεις, εκείνος θα σου δώσει τις λύσεις και φυσικά τον κωδικό του χρώματος με το οποίο θα γίνει η βαφή.
Να 'σαι καλάΝα ρωτήσω κι εγώ κάτι ;
Δεν μπορώ να πάω στην αντιπροσωπία του αυτοκινήτου μου για να μου πουν τον ακριβή κωδικό του χρώματος για να μην το συγκρίνω με το μάτι στον χρωματοπώλη και μου βγει λίγο πιο ανοιχτό ή λίγο πιο σκούρο ακόμη και στην χειρότερη να απέχει πολύ από το μαμά ; Εννοείτε πως θα έχει διαφορά στην εμφάνιση η καινούρια βαφή με την παλιά σε σημεία που δεν έχουν βαφεί , αλλά το χρώμα θα είναι το ίδιο ( σε απόχρωση κ.τ.λ. ) όπως όταν το αγόρασα ( για να μην έχω τρεχάματα με το ΚΤΕΟ )! Και κάτι ακόμη …. Πως μπορώ να γνωρίζω αν η είδη υπάρχων βαφή ( από το εργοστάσιο ) είναι μονής ή διπλής επίστρωσης ;Δεν υπαρχει ταμπελακι στο αμαξι που γραφει τον κωδικο του χρωμματος;
-
[/quote]
Δεν υπαρχει ταμπελακι στο αμαξι που γραφει τον κωδικο του χρωμματος;[/quote]
Δεν το έχω προσέξει . Μήπως γνωρίζεις που είναι ; -
Ο κωδικός χρώματος συνήθως γράφεται κάπου πανω στην πόρτα ή πάνω στο σασι αν ανοίξεις το καπώ της μηχανής.
Επίσης κοίταξε στο manual του αυτοκινήτου, πιθανώς να έχει εκεί τον κωδικό του χρώματος. -
Στα Fiat, Alfa Romeo, lancia, το ασημένιο ταμελάκι που γράφει την ονομασία του χρωματος και τον κωδικό είναι στην 5η πόρτα ή πορτ μπαγκάζ (ανάλογα)
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Στα Fiat, Alfa Romeo, lancia, το ασημένιο ταμελάκι που γράφει την ονομασία του χρωματος και τον κωδικό είναι στην 5η πόρτα ή πορτ μπαγκάζ (ανάλογα)Στο Punto το σχετικο ταμπελακι ειναι στο καπω.
-
Ο χρήστης kaza έγραψε:
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι ;
Δεν μπορώ να πάω στην αντιπροσωπία του αυτοκινήτου μου για να μου πουν τον ακριβή κωδικό του χρώματος για να μην το συγκρίνω με το μάτι στον χρωματοπώλη και μου βγει λίγο πιο ανοιχτό ή λίγο πιο σκούρο ακόμη και στην χειρότερη να απέχει πολύ από το μαμά ; Εννοείτε πως θα έχει διαφορά στην εμφάνιση η καινούρια βαφή με την παλιά σε σημεία που δεν έχουν βαφεί , αλλά το χρώμα θα είναι το ίδιο ( σε απόχρωση κ.τ.λ. ) όπως όταν το αγόρασα ( για να μην έχω τρεχάματα με το ΚΤΕΟ )! Και κάτι ακόμη …. Πως μπορώ να γνωρίζω αν η είδη υπάρχων βαφή ( από το εργοστάσιο ) είναι μονής ή διπλής επίστρωσης ;H Αντιπροσωπεία ασχολείται με πωλήσεις και Service και όχι με χρώματα, εξ' άλλου οι αποχρώσεις της εκάστοτε μάρκας Αυτοκινήτων είναι περιορισμένη, ο χρωματοπώλης έχει χιλιάδες αποχρώσεις. Αν θέλεις και εσύ Βαφή Μονής πήγαινε σε ένα Χρωματοπωλείο αυτοκινήτων και μήν το κουράζεις το θέμα, δέν θα βρείς άκρη αλλιώς. Ο χρωματοπώλης θα βρεί μιά λύση με ελάχιστη διαφορά. Με το κτέο δέν θα έχεις πρόβλημα άν πρόκειται για την ίδια απόχρωση ή παραπλήσια, τώρα άν απο άσπρο το κάνεις μαύρο τότε σίγουρα θα έχεις πρόβλημα άν δέν το δηλώσεις. Ενα πρόχειρο Τέστ είναι η Αλοιφή γυαλίσματος, άν μείνει στο πανί η απόχρωση του χρώματος τότε είναι μονής (μπορεί και κατώτερης ποιότητας) άν δέν μείνει τίποτα τότε μιλάμε για διπλής, άν και τα τελευταία χρόνια τα εργοστάσια βάφουν σχεδόν όλα ακόμα και τις απλές αποχρώσεις (Ασπρο,Κόκκινο,Μαύρο,κ.λ.π) σε διπλής. Πήγαινε στον Ειδικό και μήν Ταλαιπωρείσαι χωρίς λόγο, θα βρεί αυτός το χρώμα του αυτοκινήτου σου αλλά και την καινούργια απόχρωση (άν δέν θες να βάψεις την ίδια για θέμα ποιότητας και κόστους). Αυτά..
-
Ο χρήστης kaza έγραψε:
Δεν υπαρχει ταμπελακι στο αμαξι που γραφει τον κωδικο του χρωμματος;
Δεν το έχω προσέξει . Μήπως γνωρίζεις που είναι ;Πές μας τι Αμάξι έχεις πρώτα, το κάθε αμάξι έχει συγκεκριμένο σημείο που αναγράφεται ο κωδικός του χρώματος...
-
Με χτυπήσανε στο μπροστά προφυλακτήρα του μίνι μου και έκανε τρύπα.
Επειδή θα με καλύψει η ασφάλεια και θα πάω για αλλαγή προφυλακτήρα, να επιλέξω εξουσιοδοτημένο επισκευαστή μίνι, ή να απευθυνθώ σε άλλον? -
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Με χτυπήσανε στο μπροστά προφυλακτήρα του μίνι μου και έκανε τρύπα.
Επειδή θα με καλύψει η ασφάλεια και θα πάω για αλλαγή προφυλακτήρα, να επιλέξω εξουσιοδοτημένο επισκευαστή μίνι, ή να απευθυνθώ σε άλλον?To Mini είναι κάπως 'εξειδικευμένο', καλό θα ήταν να πάς σε εξουσιοδοτημένο αλλά και ο μάστορας σου καλή δουλειά θα σου κάνει πιστεύω, όλα είναι θέμα Μάστορα και όχι μαγαζιού. Να πάς όπου εμπιστεύεσαι και κοιμάσαι ήσυχος, αυτό προτείνω. Και φυσικά άν η τρύπα δέν είναι μεγάλη να πάρεις και τον παλιό προφυλακτήρα φεύγοντας γιατι επισκευάζεται και ίσως τον χρειαστείς κάποια στιγμή στο μέλλον (να μην αγοράζεις καινούργιο ξανά γιατι φαντάζομαι είναι πανάκριβος..) Απλά ενημέρωσε το συνεργείο οτι θα πάρεις τον παλιό απο την αρχή (για να μην σου πούν οτι τον πέταξαν και τον έχουν σε κανα πατάρι)
-
Επισκευές σε βαθουλώματα χωρις βάψιμο,έχετε κάποια εμπειρία;
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Επισκευές σε βαθουλώματα χωρις βάψιμο,έχετε κάποια εμπειρία;Τι θα θέλατε να ρωτήσετε, για να σας απαντήσω..
-
Επισκευές σε βαθουλώματα χωρις βάψιμο,έχετε κάποια εμπειρία;
Τι θα θέλατε να ρωτήσετε, για να σας απαντήσω..
Έχω κάνει μια μικρή λακκούβα στην οροφή από την βάσει της μπάρας που τοποθέτησα λίγο πριν φύγω για της καλοκαιρινές διακοπές.
Πάνω στην μπάρα είχα βάλει σχάρα ποδήλατου, βάζω το ποδήλατο και είμαι έτοιμος να φύγω και την ώρα που ξεπαρκάρω, βρίσκει το ποδήλατο στο δοκάρι της πιλοτής.
Το αποτέλεσμα ήταν η μπροστινή μπάρα να σηκωθεί και να λυγίσει στην μέση και στη πίσω να ασκηθεί πίεση προς τα κάτω και να γίνει αυτή η λακουβιτσα, υπάρχει γιατρειά χωρίς να ξηλώσω οροφή; -
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Έχω κάνει μια μικρή λακκούβα στην οροφή από την βάσει της μπάρας που τοποθέτησα λίγο πριν φύγω για της καλοκαιρινές διακοπές.
Πάνω στην μπάρα είχα βάλει σχάρα ποδήλατου, βάζω το ποδήλατο και είμαι έτοιμος να φύγω και την ώρα που ξεπαρκάρω, βρίσκει το ποδήλατο στο δοκάρι της πιλοτής.
Το αποτέλεσμα ήταν η μπροστινή μπάρα να σηκωθεί και να λυγίσει στην μέση και στη πίσω να ασκηθεί πίεση προς τα κάτω και να γίνει αυτή η λακουβιτσα, υπάρχει γιατρειά χωρίς να ξηλώσω οροφή;Κατ' αρχήν σας λέω οτι οι βεντούζες έχουν την δυνατότητα να επιδιορθώνουν μικρές λακούβες σε μέγεθος του νομίσματος των 2 ευρώ και πάντα ανάλογα την περίπτωση (κοντά σε γωνία δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα)
Οσο για τη ζημιά απο τη σχάρα, πολύ φοβάμαι οτι τα πράγματα είναι δύσκολα γιατι οι κατασκευαστές στηρίζουν τις σχάρες σε σημεία που έχουν μεγάλη αντίσταση για να αντέχουν το βάρος, άν η λακούβα είναι στην τραβέρσα που περνάει πάνω απο τις πόρτες το βλέπω δύσκολο πολύ (έχουμε πολύ μικρή επιφάνεια με πολύ μεγάλες αντιστάσεις), αν είναι στον ουρανό υπάρχουν κάποιες ελπίδες. Ισως χρειαστεί να γίνει βαφή κιόλας γιατί αυτού του τύπου τα χτυπήματα δέν επισκευάζονται εύκολα ακόμα και απο μέσα. -
Το αποτέλεσμα ήταν η μπροστινή μπάρα να σηκωθεί και να λυγίσει στην μέση και στη πίσω να ασκηθεί πίεση προς τα κάτω και να γίνει αυτή η λακουβιτσα, υπάρχει γιατρειά χωρίς να ξηλώσω οροφή;Κατ' αρχήν σας λέω οτι οι βεντούζες έχουν την δυνατότητα να επιδιορθώνουν μικρές λακούβες σε μέγεθος του νομίσματος των 2 ευρώ και πάντα ανάλογα την περίπτωση (κοντά σε γωνία δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα)
Οσο για τη ζημιά απο τη σχάρα, πολύ φοβάμαι οτι τα πράγματα είναι δύσκολα γιατι οι κατασκευαστές στηρίζουν τις σχάρες σε σημεία που έχουν μεγάλη αντίσταση για να αντέχουν το βάρος, άν η λακούβα είναι στην τραβέρσα που περνάει πάνω απο τις πόρτες το βλέπω δύσκολο πολύ (έχουμε πολύ μικρή επιφάνεια με πολύ μεγάλες αντιστάσεις), αν είναι στον ουρανό υπάρχουν κάποιες ελπίδες. Ισως χρειαστεί να γίνει βαφή κιόλας γιατί αυτού του τύπου τα χτυπήματα δέν επισκευάζονται εύκολα ακόμα και απο μέσα.Ευχαριστώ πολύ για της πληροφορίες, μάλλον θα το αφήσω ως έχει.
-
Γνωρίζουμε τίποτα αναφορικά με ένα φανοποιίο στην περιοχή της Παιανίας με στοιχεία ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Γ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ G D AUTO MOTO APPLICATION ; Εννοώ αν κάποιος φίλος έχει απευθυνθεί στο συγκεκριμένο κι έχει μείνει ευχαριστημένος από τη δουλειά που έγινε.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Γνωρίζουμε τίποτα αναφορικά με ένα φανοποιίο στην περιοχή της Παιανίας με στοιχεία ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Γ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ G D AUTO MOTO APPLICATION ; Εννοώ αν κάποιος φίλος έχει απευθυνθεί στο συγκεκριμένο κι έχει μείνει ευχαριστημένος από τη δουλειά που έγινε.Συνέβη κάτι με τον συγκεκριμένο φανοποιό ή απλώς ρωτάς για να δεις αν θα πας;
Μου φαίνεται λίγο κουλή, αν μου επιτρέπεις το χαρακτηρισμό, η ερώτησή σου. Αν έχει κάνει κάτι (καλό ή κακό), να το αναφέρεις. Εμένα θα με πείραζε αν έβλεπα σε ένα εξειδικευμένο φόρουμ το όνομα μου από το πουθενά...
-
Έχεις δίκιο που ρωτάς, αλλά δεν έχει να κάνει με αυτό που φαντάζεσαι. Απλά με τον συγκεκριμένο συνεργάζεται ο ασφαλιστής μου κι επειδή αφενός έχω μαύρα μεσάνυχτα από φανοποιία, (δεδομένου ότι μιλάμε για ανεξάρτητο φανοποιίο, όχι ότι οι εξουσιοδοτημένοι είναι καλύτεροι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα), αφετέρου πρόκειται να πάω εκεί το αμάξι μου για επισκευή, είπα να ρωτήσω στο forum αν κάποιος φίλος έχει τύχει να επισκεφτεί το συγκεκριμένο κι έχει άποψη, καλή ή κακή. Αυτή άλλωστε δεν είναι η δύναμη και βασικός λόγος ύπαρξης ενός forum; Να ενημερώνονται τα μέλη του και για τέτοια ζητήματα
-
Σωστά, έχεις δίκιο και με συγχωρείς. Δε κοιμήθηκα καλά το βράδυ (α ρε ΑΕΚ ) και στραβοξύπνησα. Πήγα να το παίξω πονηρός
No offence
-
Εδώ περιγράφετε η διαδικασία με πιστόλι
http://www.painterss.gr/lack.html
http://www.painterss.gr/
Αναζήτηση φαναρτζή + Ερωτήσεις για βάψιμο