-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Στέκει πως μετά απο 9 χρόνια τα τακάκια θέλουν αλλαγή ανεξάρτητα από τα χλμ; (αυτοκίνητο subaru forester 2006)Εγω στο Ατος τα αλλαξα μετα απο 12 χρονια και 120Κ χλμ.........με ζαλιζαν πολλα χρονια νωριτερα ,οτι ειναι ξερα κτλ κτλ.
Με τα καινουρια ειδα μια μικρη διαφορα κυριως σε αισθηση......
Τι να πω,αν εισαι ικανοποιημενος ,αφησε τα,αν βλεπεις οτι σου τρωνε τον δισκο αλλαξε τα! -
Στέκει πως μετά απο 9 χρόνια τα τακάκια θέλουν αλλαγή ανεξάρτητα από τα χλμ; (αυτοκίνητο subaru forester 2006)Το δικό μου Mazda 6 έχει ακόμα τα εργοστασιακά τακάκια με εννιά χρόνια και 86000 στην πλάτη τους και ο μηχανικός δεν μου έχει πει για αλλαγή.
Αν δεν έχουν φαγωθεί γιατί να τα αλλάξεις; -
Στέκει πως μετά απο 9 χρόνια τα τακάκια θέλουν αλλαγή ανεξάρτητα από τα χλμ; (αυτοκίνητο subaru forester 2006)Με την λογικη δεν στεκει.
-
Τα έχω ήδη αλλάξει εδώ και 2 μήνες αλλά έμεινα με την απορία καθώς δεν ήμουν πεισμένος ότι έπρεπε να το κάνω.
Είχαν όμως φαγωθεί έντονα και οι μαμά δίσκοι αλλά τα τακάκια (jurid, που ο μηχανικός θεωρούσε πολύ σκληρά) ήταν απλά λίγο κάτω από την μέση. Σκέφτηκα πως δεν θα είχα πλέον καλή αντοχή στην υπερθέρμανση.Έβαλα (επιλογή του μηχανικού μάλλον με βάση την διαθεσιμότητα)
Break pads Nippon 35€
Disks blue print 100€Λογικές οι τιμές; (χώρια τα εργατικά)
-
Τα 100€ ειναι αρκετα τσιμπιμενη τιμη για τους δισκους.......
-
Καλησπέρα σας...
Θα ήθελα τη γνώμη σας!Πρόσφατα άλλαξα τακάκια στο Mazda 2 1.3 86HP 2008, με πρόταση του μάστορα έβαλα τα vector(κωδ: VP3437). Μετά από περίπου 1500χλμ ταξιδιού χωρίς ιδιαίτερη καταπόνηση στα φρένα και χωρίς να έχω περάσει μέσα από νερά άρχισε να μου τρέμει το τιμόνι κατα το φρενάρισμα! Ο μάστορας μου είπε ότι έχουν στραβώσει οι δισκόπλακες! Υπάρχει περίπτωση τα τακάκια που έβαλα να είναι πολύ σκληρά και στράβωσαν τις δισκόπλακες?
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια! -
Ειχε ταξιδεψει παλι προσφατα και δεν σου ετρεμε? Ρωτω διοτι αν καποιος εχει στραβες δισκοπλακες και κινηται μονο στην πολη δυσκολα διαπιστωνει το τρεμουλο.
-
Ναι ταξιδεψα παλι! Τρέμει λιγάκι στα 100χαω αλλά πάρα πολύ στα 60χαω!
-
Ο χρήστης cgreg έγραψε:
Ναι ταξιδεψα παλι! Τρέμει λιγάκι στα 100χαω αλλά πάρα πολύ στα 60χαω!Μηπως ξεσκισατε τους δισκους στο σφιξιμο?
-
Από οτι είδα οι δίσκοι μου σφιγγουν μόνο με τα λάστιχα... Εν τω μεταξύ πριν αρχίσει να τρέμει άλλαξα λάστιχα!!
-
Ο χρήστης cgreg έγραψε:
Από οτι είδα οι δίσκοι μου σφιγγουν μόνο με τα λάστιχα... Εν τω μεταξύ πριν αρχίσει να τρέμει άλλαξα λάστιχα!!Λοιπον γιεται αν σφιξεις υπερμετρα την ζαντα-δισκο να στραβωσει....Τα λαστιχα τωρα ακομη και αζυγοσταθμιστα να ειναι στην ζαντα δεν εχω ακουσει για τρεμουλο με 60χαω.
-
Το τρέμουλο γίνεται μόνο κατά το φρενάρισμα οπότε σίγουρα είναι από τα φρένα! Τι μου προτείνετε? Αλλαγή δίσκων και τακακιών με καινούρια brembo-ferodo ή τόρνο?
-
Ο χρήστης cgreg έγραψε:
Το τρέμουλο γίνεται μόνο κατά το φρενάρισμα οπότε σίγουρα είναι από τα φρένα! Τι μου προτείνετε? Αλλαγή δίσκων και τακακιών με καινούρια brembo-ferodo ή τόρνο?αν εχουν πατουρα οι δισκοι (που λογικα εχουν) βαλε καινουριους.
Αναζητηση βοηθειας (περι φρενων)