-
όλα δείχνουν ότι είναι θέμα εξαέρωσης
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Δεν το αφήνετε καλύτερα για κάποιον ειδικό;Πειραματισμοί με το σύστημα πέδησης δεν επιτρέπονται.....
έχω το service manual αν κάνει αυτό
αλλά πρέπει να σηκώσω το αμάξι και δεν έχω γρύλο
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Δεν το αφήνετε καλύτερα για κάποιον ειδικό;
Πειραματισμοί με το σύστημα πέδησης δεν επιτρέπονται.....
Άντε μην σου πω τίποτα εσένα και του γρύλου σου!!! `
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Δεν το αφήνετε καλύτερα για κάποιον ειδικό;
Πειραματισμοί με το σύστημα πέδησης δεν επιτρέπονται.....
Άντε μην σου πω τίποτα εσένα και του γρύλου σου!!! `
-
άλλαξα το Σάββατο τακάκια στο civic σ'έναν μάστορα που πήγα πρώτη φορά γι'αυτή τη δουλειά, και όταν το πήρα ακόμα μέχρι τώρα δεν έχουν στρώσει τα τακάκια. Η διαδρομή έχει μεγαλώσει, τα φρένα πιάνουν αργά και όχι καλά προς το τέλος και στη κενή διαδρομή κάνει ένα φύσημα σαν τρόμπα, κι επίσης όταν έχω ανέπαφο το φρένο ακούγεται ένας θόρυβος σαν γρατζούνισμα, και όταν το πατάω σταματάειΜια υπόθεση κάνω: Εφόσον σου είπε οτι θα χρειαστείς σύντομα και δίσκους αυτό σημαίνει οτι οι δίσκοι έχουν κάνει μεγάλο 'νύχι' στην περιφέρειά τους. Αν μπούν καινούρια τακάκια τότε πατάνε πάνω σε αυτό το νύχι και όχι ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του δίσκου.
Σε αυτή την περίπτωση λιμάρουμε το πάνω μέρος στα τακάκια πρίν τα βαλουμε ωστε να κάτσουν καλά. Αν ο μάστορας τα έβαλε όπως ήταν τότε πιθανόν εκεί να οφείλεται το πρόβλημα. Θα στρώσουν, αλλά θα πάρει λίγο παραπάνω χρόνο.
Πάντως το καλύτερο είναι να του το πάς να το δεί γιατί μπορεί το πρόβλημα να οφείλεται σε κάτι άλλο.
-
θ'αλλάξω και δίσκους, αλλά θέλω να βρω αν μπαίνουν κάποιου τύπου αεριζόμενοι ή έστω τρυπητοί.
Λεωνίδα μήπως γνωρίζεις ? -
θ'αλλάξω και δίσκους, αλλά θέλω να βρω αν μπαίνουν κάποιου τύπου αεριζόμενοι ή έστω τρυπητοί.
Λεωνίδα μήπως γνωρίζεις ?Αν δεν εχεις ηδη αεριζομενους τοτε για να βαλεις θα πρεπει να αλλαξεις και δαγκανες, οι αεριζομενοι ειναι πιο παχύς απο τους απλους.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Λεωνίδα μήπως γνωρίζεις ?Αν δεν εχεις ηδη αεριζομενους τοτε για να βαλεις θα πρεπει να αλλαξεις και δαγκανες, οι αεριζομενοι ειναι πιο παχύς απο τους απλους.
δε θέλω ν'αλλάξω δαγκάνες άρα θα πάω σε τρυπητούς. Μπαίνουν από crx '84-'87?
-
Ένα θα σου πω μόνο, αν αλλάξεις δίσκους να βάλεις έτοιμους τρυπητούς και όχι να κάνεις την ανοησία να τρυπήσεις απλούς δίσκους.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ένα θα σου πω μόνο, αν αλλάξεις δίσκους να βάλεις έτοιμους τρυπητούς και όχι να κάνεις την ανοησία να τρυπήσεις απλούς δίσκους.να σαι σίγουρος γι΄αυτό προτιμώ την έτοιμη λύση γιατί σίγουρα θα ναι πιο αξιόπιστη. όπως επίσης έχω ακούσει ότι το κόψιμο των ελατηρίων μπορεί να αποβεί καταστροφικό (άσχετο, αλλά έχει να κάνει με το manual που λέμε)
-
Αν μπούν καινούρια τακάκια τότε πατάνε πάνω σε αυτό το νύχι και όχι ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του δίσκου.
Σε αυτή την περίπτωση λιμάρουμε το πάνω μέρος στα τακάκια πρίν τα βαλουμε ωστε να κάτσουν καλά. Αν ο μάστορας τα έβαλε όπως ήταν τότε πιθανόν εκεί να οφείλεται το πρόβλημα. Θα στρώσουν, αλλά θα πάρει λίγο παραπάνω χρόνο.Για το νύχι στο δίσκο μπορείτε να κάνετε το εξής: Στη ράμπα του συνεργείου βγάζεις τον ένα μπροστινό τροχό. Κατεβάζεις το αυτοκίνητο έτσι ώστε να πατάει κάτω ο άλλος. Βάζεις μπροστά με 1η ή 2η ταχύτητα και περιστρέφεται μόνο ο δίσκος (εκεί που λείπει ο τροχός). Παίρνεις μία καλή λίμα (χοντρά δόντια-σπυριά όχι για τα νύχια των χεριών - ποδιών) και κρατώντας την με τα δύο χέρια απ'τις άκρες την πατάμε στο εξωτερικό νύχι του δίσκου. Με μηδέν κόπο το τρως άμεσα. ('ΠΡΟΣΟΧΗ κατά την περιστροφή του τροχού μη γλιστρήσει η λίμα και χτυπήσουμε στις βίδες των μπουλωνιών'). Σβήσιμο κινητήρα. Φύσημα για να φύγουν τυχόν ρινίσματα από τον αισθητήρα του ABS αν υπάρχει. Τοποθέτηση τροχού. Το ίδιο και για τον άλλον.
Ένα ευχαριστώ στο φίλο μου Παναγιώτη που μου το έδειξε.SOS: Δεν συνίσταται σε όσους έχουν μπλοκέ διαφορικό εκτός και αν θέλουν να κατέβουν άτσαλα απ'τη ράμπα, να περάσουν πάνω από τον μηχανικό και γενικά να κάνουν το συνεργείο πουτ@ν@
-
Στο Sunny, μετά από σέρβις στα 180Κ όπου αλλάχτηκαν δίσκοι και τακάκια, με υγρά φρένων στο φουλ, αποφάσισε να με αφήσει η υποβοήθηση. Μετά από λίγη διαδρομή πόλης και ταξίδι 60 χιλιομέτρων όπου το φρένο μπορεί και να μην πατήθηκε καθόλου (χωρίς υπερβολή), όταν το χρειάστηκα, το πεντάλ βούλιαξε και σταματούσα με πολύ λιγότερη δύναμη. Αναστροφή και για τα 1-2 χιλιόμετρα μέχρι να βρω συνεργείο, το πεντάλ δεν 'φούσκωνε'. Έσβησα μηχανή, το άφησα να κρυώσει όση ώρα μιλούσα με τον μηχανικό και ως διά μαγείας, στην επιστροφή (πάλι τα 60 χιλιόμετρα ΕΟ αλλά και αρκετά σε επαρχιακό δίκτυο), το φρένο ήταν σαν να μην είχε πάθει καμιά βλάβη.
Διάγνωση από το μηχανικό: Αντλία φρένων.
Ερώτηση funky: Αν τα έφτυσε η αντλία (διόλου απίθανο, δεν γνωρίζω τι ηλικία έχει), γιατί η βλάβη δεν ξαναεμφανίστηκε στη συνέχεια της διαδρομής και στην επιστροφή; Δικαιολογείται αυτό;
2η ερώτηση funky: Η διαδρομή ουσιαστικά ήταν η πρώτη μετά το σέρβις. Υπάρχει περίπτωση να έγινε κάτι λάθος κατά τις επεμβάσεις στο συνεργείο (δισκόπλακες, τακάκια, υγρά) και να την πληρώνω εγώ τώρα;
-
Τον είδες μήπως να συμπληρώνει καθόλου υγρά;
-
Δεν ήμουν εγώ στο σέρβις, αλλά δεν θα μου έκανε και εντύπωση να συμπλήρωνε (τον έχω δει άλλη φορά να συμπληρώνει). Γιατί ρωτάς όμως;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Στο Sunny, μετά από σέρβις στα 180Κ όπου αλλάχτηκαν δίσκοι και τακάκια, με υγρά φρένων στο φουλ, αποφάσισε να με αφήσει η υποβοήθηση.2η ερώτηση funky: Η διαδρομή ουσιαστικά ήταν η πρώτη μετά το σέρβις. Υπάρχει περίπτωση να έγινε κάτι λάθος κατά τις επεμβάσεις στο συνεργείο (δισκόπλακες, τακάκια, υγρά) και να την πληρώνω εγώ τώρα;
Δεν είχα προσέξει αυτό και έλεγα μήπως δεν είχες υγρά και απλά σου συμπλήρωσε και έστρωσαν τα φρένα
-
Δεν έκανες μόνο εσύ λάθος, έκανα και εγώ στο γράψιμο!!! Ο μηχανικός που έκανε τη σημερινή διάγνωση δεν έκανε καμιά επέμβαση.
Υγρά μπορεί να συμπλήρωσε ο μηχανικός στο σέρβις που έγινε πριν μια βδομάδα.
-
Μετα την αλλαγη,το πενταλ ειχε πρεσαριστει και ανεβει στη σωστη του θεση,και κατόπιν ξαναβυθίστηκε στο πάτωμα και έχασες την ισχύ του,ή εφτασες στα 60 χλμ χωρις να εχει δουλευτει καθόλου το πενταλ και απλά συμειδητοποίησες εκεινη τη στιγμη οτι δεν εχεις φρενα;
Ξερεις οτι μετα απο αλλαγη τακακιών χρειαζεται μερικα πρεσαρίσματα για να πιάσουν τα τακάκια πάνω στο δίσκο,έτσι δεν είναι;
-
Μήπως κατά την εξαέρωση (αν έκανε), πατήθηκε το φρένο πολύ βαθιά (where the sun don't shines.. ), σε περιοχή που η αντλία δεν πήγαινε ποτέ και είχε πιάσει σκουριά, οπότε χάλασαν τα λαστιχάκια της;
Γενικά στα παλαιότερα αυτοκίνητα η εξαέρωση θέλει προσοχή, λόγω αυτού του φαινομένου...
Εννοείται, αν χρειαστεί να την αλλάξεις, οπωσδήποτε καινούρια και με τίποτε μεταχειρισμένη funky, δεν παίζουμε μ' αυτά! -
Ξέρει κανείς πώς μπορώ να καταλάβω αν οι δισκόπλακες θέλουν αλλαγή;
Το αυτοκίνητο στο οποίο αναφέρομαι είναι ένα Fiat Tipo 1.4, το θέμα όμως είναι ότι δε γνωρίζω ποιό ήταν το αρχικό πάχος τους.Όχι τίποτα άλλο, αλλά ανάβει η ένδειξη φθοράς στα τακάκια όταν πατάω έντονα το φρένο και αυτά έχουν διανύσει ~7000 χλμ και δείχνουν να έχουν πολύ πάστα ακόμα...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ξέρει κανείς πώς μπορώ να καταλάβω αν οι δισκόπλακες θέλουν αλλαγή;
Το αυτοκίνητο στο οποίο αναφέρομαι είναι ένα Fiat Tipo 1.4, το θέμα όμως είναι ότι δε γνωρίζω ποιό ήταν το αρχικό πάχος τους.Όχι τίποτα άλλο, αλλά ανάβει η ένδειξη φθοράς στα τακάκια όταν πατάω έντονα το φρένο και αυτά έχουν διανύσει ~7000 χλμ και δείχνουν να έχουν πολύ πάστα ακόμα...
Δες αν έχουν κάνει 'αυτάκι' στην άκρη: αν ναι, τότε μπορείς να τα τορνίσεις, ή να τα λιμάρεις αν έχεις όρεξη και χέρια, ή να τις αλλάξεις. Θα πρότεινα το τελευταίο, είναι πάμφθηνες (δεν είναι αεριζόμενες λογικά ε;).
Αν πάλι θέλεις να δεις τις διαστάσεις, μπες στο site της Brembo, βρες το Tipo σου και δες ακριβείς διαστάσεις...
Δίσκοι υπάρχουν άπειροι για το αυτοκίνητό σου, μην πάρεις κάτι ακριβό άποψή μου... Αν θέλεις να δώσεις κάτι παραπάνω, άλλαξες καλύτερα δαγκάνες και βάλε αεριζόμενα φρένα, από Uno ή GT. Θα δεις διαφορά. Εγώ αυτό έκανα και στο νυν και στο προηγούμενο και τα φρένα δεν ζεσταίνονται ποτέ!
Αναζητηση βοηθειας (περι φρενων)