-
Διαβάζοντας διάφορα περιστατικά με μαγκες οδηγούς και για τις κατηγορίες οδηγών ανάλογα με το τι οδηγούν αποφάσισα να το κάνω ξεχωριστό θέμα γιατί τα παραπήρα πρόσφατα....
Πέμπτη 10 του μήνός στο δρόμο Θεσ/νίκη-Κατερίνη. Λίγο πρίν την Κατερίνη σε ελαρφά δεξιά βγαίνω με 140 και ολίγον πλαγιασμένος (ταξίδευα με μοτό). Και τι βλέπω ο δόλιος Μπροστά μου, στη μεσαία λωρίδα και ακριδώς δίπλα του στη δεξιά δύο φιλαράκια με μαύρες 3αρες μαύρες BMW (σαύρες) να πάνε με 40-50χλμ, μια που κουβέντιαζαν τα παλικάρια. Το θέμα είναι ότι ήταν πολύ οδηγάρες και αισθάνονταν άνετα και σα στο σπίτι τους στο δρόμο. Δεν εξηγείται αλλιώς η θέση τους στο τιμόνι. Ο της δεξιά λωρίδας είχε το πόδι (ναι το πόδι...)βγαλμένο από το το παράθυρο. Ο της μεσαίας λωρίδας κλασικός Ελληνας, έπιανε την πόρτα. Πινακίδες και των δύο, λαζογερμανικές. Αραγε και στη γερμανία που θα ζούνε τον υπόλοιπο καιρό, ταλμάνε να οδηγούν έτσι?
Περιστικό δεύτερο.
Κυριακή 13 του μηνός και επιστροφή το απόγευμα, παλι με μοτο, διπλός με μπαγκαζιέρες.
Ειμαι στην αριστερή προς μεσαία λωρίδα, πάω πάλι με 140-150 και προσπερνάω τρία αυτοκίνητα που κινούνται στη μεσαία με το νομιμο οριο(120). Βρίσκομαι δίπλα στο τρίτο αυτοκίνητο. Βλέπω τα φώτα πίσω μου να έρχονται γοργά, ανάβω το δεξί φλάς για να καταλάβει ότι μόλις τελειώσω το προσπέρασμα θα πάω δεξιά. Ελα όμως που είναι μάγκας και οδηγεί μαύρη 3αρα BMW χαμηλωμένη και φυσικά είναι οδηγάρας... Με προσπερνάει, σχεδόν με ακουμπάει με καμμιά 180. Να πα να γα...θουμε όλοι, πρέπει να του ανοίξουμε δρόμο εδώ και τώρα έστω και αν σκοτωθούμε. Να χάσει αυτός 1 sec? τι θα λέει μετά στους κολλητούς? Πινακίδες ΗΜΚ....
Τελικά είναι μια κατηγορία μονοι τους οι μ...κες με τις μαύρες χαμηλωμένες 3αρες.
Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς από τους σωστούς με τέτοια αυτοκίνητα, αλλά δύο περιστατικά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα ήταν πολλά για τα νεύρα μου. -
Διαβάζοντας διάφορα περιστατικά με μαγκες οδηγούς και για τις κατηγορίες οδηγών ανάλογα με το τι οδηγούν αποφάσισα να το κάνω ξεχωριστό θέμα γιατί τα παραπήρα πρόσφατα....
Πέμπτη 10 του μήνός στο δρόμο Θεσ/νίκη-Κατερίνη. Λίγο πρίν την Κατερίνη σε ελαρφά δεξιά βγαίνω με 140 και ολίγον πλαγιασμένος (ταξίδευα με μοτό). Και τι βλέπω ο δόλιος Μπροστά μου, στη μεσαία λωρίδα και ακριδώς δίπλα του στη δεξιά δύο φιλαράκια με μαύρες 3αρες μαύρες BMW (σαύρες) να πάνε με 40-50χλμ, μια που κουβέντιαζαν τα παλικάρια. Το θέμα είναι ότι ήταν πολύ οδηγάρες και αισθάνονταν άνετα και σα στο σπίτι τους στο δρόμο. Δεν εξηγείται αλλιώς η θέση τους στο τιμόνι. Ο της δεξιά λωρίδας είχε το πόδι (ναι το πόδι...)βγαλμένο από το το παράθυρο. Ο της μεσαίας λωρίδας κλασικός Ελληνας, έπιανε την πόρτα. Πινακίδες και των δύο, λαζογερμανικές. Αραγε και στη γερμανία που θα ζούνε τον υπόλοιπο καιρό, ταλμάνε να οδηγούν έτσι?
Περιστικό δεύτερο.
Κυριακή 13 του μηνός και επιστροφή το απόγευμα, παλι με μοτο, διπλός με μπαγκαζιέρες.
Ειμαι στην αριστερή προς μεσαία λωρίδα, πάω πάλι με 140-150 και προσπερνάω τρία αυτοκίνητα που κινούνται στη μεσαία με το νομιμο οριο(120). Βρίσκομαι δίπλα στο τρίτο αυτοκίνητο. Βλέπω τα φώτα πίσω μου να έρχονται γοργά, ανάβω το δεξί φλάς για να καταλάβει ότι μόλις τελειώσω το προσπέρασμα θα πάω δεξιά. Ελα όμως που είναι μάγκας και οδηγεί μαύρη 3αρα BMW χαμηλωμένη και φυσικά είναι οδηγάρας... Με προσπερνάει, σχεδόν με ακουμπάει με καμμιά 180. Να πα να γα...θουμε όλοι, πρέπει να του ανοίξουμε δρόμο εδώ και τώρα έστω και αν σκοτωθούμε. Να χάσει αυτός 1 sec? τι θα λέει μετά στους κολλητούς? Πινακίδες ΗΜΚ....
Τελικά είναι μια κατηγορία μονοι τους οι μ...κες με τις μαύρες χαμηλωμένες 3αρες.
Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς από τους σωστούς με τέτοια αυτοκίνητα, αλλά δύο περιστατικά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα ήταν πολλά για τα νεύρα μου. -
Περιστικό δεύτερο.
κάνω την διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη και τούμπαλιν (sic) συχνά και συμφωνώ μαζί σου...αγαπώ τους μετανάστες και τους ανθρώπους της υπαίθρου αλλά είναι υπαρκτή η κατηγορία 'χωριάταρος που παίρνει μια μπεμβέ και έρχεται εδώ στην μπανανία και είναι πλέον ένας άλλος, ένας πετυχημένος'..να τον δει και ο χωριανός να μην τον δεί? να κάνει και μια μαγκιά στο δρόμο για το ξανθό κορίτσι του να μην κάνει?
πήγα πέρυσι σε χωριό του Κιλκίς και τρελλάθηκα από τις Mercedes, BMW, Saab, Volvo...δεν έχω τίποτε με τα αυτοκίνητα αυτά καθεαυτά, απλά ο συνειδητοποιημένος που έχει και πραγματικά χρήμα έχει και αυτοκίνητα που τα χρησιμοποιεί ανάλογα με τις ανάγκες του...και maserati να έχει (έχω παράδειγμα στο μυαλό μου τώρα ) δεν την πάει στον χωματόδρομο να φορτώσει νταμιτζάνες με τσίπουρο πάνω στο δερμάτινο σαλόνι..
και δεν είναι θέμα αισθητικής και μόνο...είναι ο κομπλεξισμός και ο σταρχιδισμός που τους κάνει ενίοτε και επικίνδυνους..βρε όοοοοοοξω
καλά κάνεις και τα λές..΄να τα βγάλεις από μέσα σου...καλύτερα εδώ παρά στο δρόμο
ΥΓ έτυχα σε αντίστοιχη περίπτωση με καραγκιόζη να μου κολλήσει έτσι και άνοιξα να φύγω και να βγώ δεξιά γρήγορα...το αποτέλεσμα? με έπιασε το ραντάρ της τροχαίας με 160 χαχαχαχα
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
ΥΓ έτυχα σε αντίστοιχη περίπτωση με καραγκιόζη να μου κολλήσει έτσι και άνοιξα να φύγω και να βγώ δεξιά γρήγορα...το αποτέλεσμα? με έπιασε το ραντάρ της τροχαίας με 160 χαχαχαχα
Τον άλλο για πόσα τον έπιασε η Τροχαία?
-
αυτό δεν το γνωρίζω διότι και εγώ από φωτό το έμαθα 2 μήνες μετά
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
είναι υπαρκτή η κατηγορία 'χωριάταρος που παίρνει μια μπεμβέ και έρχεται εδώ στην μπανανία και είναι πλέον ένας άλλος, ένας πετυχημένος'..να τον δει και ο χωριανός να μην τον δεί? να κάνει και μια μαγκιά στο δρόμο για το ξανθό κορίτσι του να μην κάνει?Είναι απολύτως το ίδιο με τους τύπους με κάτι Mercedes E-class ή ακόμα και καρακιτσάτα ερπετά Tigra, όλα με αλβανικές πινακίδες...
Είναι η ρημάδα η τάση των γκασταρμπάιτερ που πρέπει να αποδείξουν ότι 'πέτυχαν' στην ξενιτιά και να το παίξουν μάγκες στους συμπατριώτες τους...
-
'Οδηγός' (λέμε τώρα) με 316 σε στενή ανηφορική διαδρομή με πολλές κλειστές φουρκέτες (Δίρφυ). Φτάνω πίσω του -μήπως και φιλοτιμηθεί να κάνει δεξιά (το άλλο με τον Τοτό...)- αλλά αμέσως άφησα απόσταση γιατί απλώς έβγαινε συνέχεια αντίθετο ρεύμα στην έξοδο, έστριβε με δευτέρα αντί πρώτη και στην έξοδο έμενε στο αντίθετο ρεύμα με... 0 οπότε τον άφησα να απομακρυνθεί.
Σε μία ακόμα τυφλή δεξιά ανηφορική φουρκέτα, έχοντας αφήσει πλέον μεγάλη απόσταση από το 'χάρο' , κατεβάζω πρώτη και όπως στρίβω ακούω το 'κάρφωμα' της ταχύτητας και τα... λαμπάκια της όπισθεν να ανάβουν!!!
Ως γνωστόν η όπισθεν στη BMW είναι αριστερά από την πρώτη και αντί να κατεβάσει πρώτη από δευτέρα (αφού είχε σταματήσει στην έξοδο της στροφής) κάρφωσε όπισθεν!!! Πατάει φρένο, πάει να βάλει πρώτη, ξανά όπισθεν! ( /')(¬£)(/¬%%'(/%!$'¬%$
Για να μην πέσω επάνω του βγήκα αντίθετο ρεύμα -άντε ν αποδείξεις ότι έκανε αυτός πίσω!!- και πάω να τον προσπεράσω αφού ευτυχώς δεν ερχόταν κανείς κι αφού έβαλε τελικά την πρώτη άρχισε να επιταχύνει για να μην με αφήσει και ξαναμπήκα πίσω του.
Τελικά μόλις άνοιξε περισσότερο ο δρόμος τον άφησα κάτι χιλιόμετρα και γλύτωσα
-
Ο χρήστης Calibrator έγραψε:
Είναι η ρημάδα η τάση των γκασταρμπάιτερ που πρέπει να αποδείξουν ότι 'πέτυχαν' στην ξενιτιά και να το παίξουν μάγκες στους συμπατριώτες τους...Αυτό είναι!... Πολλές φορές καταλαβαίνουν ότι εκτός από την καλοπληρωμένη δουλειά κατά τ' άλλα περνάνε μίζερα σε σχέση με το πως θα περνούσαν στην Ελλαδίτσα (παρόλα τα στραβά της) και προσπαθούν να αποδείξουν μετά και στους άλλους συμπατριώτες τους αλλά και στον εαυτό τους το 'σοφό' των επιλογών τους. Αυτοί βέβαια οι οποίοι με το που βρίσκουν την ευκαιρία να παρανομήσουν (για να το κάνουν στη Γερμανία να τους δω πόσο μάγκες είναι πραγματικά!) χωρις να σέβονται τίποτα είναι οι πιο κουτοπόνηροι απ΄όλλους. Θα μπορούσαν κάλιστα να μας μάθουν κάτι περι συμπεριφοράς στους δρόμους, ΑΝ ήταν σωστοί, έχοντας ζήσει σε χώρες που φημίζονται για την 'πχιότητα' των αυτοκινητιστών τους, αλλά όχι, καλύτερα να μας 'νικήσουν' παρά να μας βοηθήσουν...
-
Ο χρήστης Calibrator έγραψε:
Είναι η ρημάδα η τάση των γκασταρμπάιτερ που πρέπει να αποδείξουν ότι 'πέτυχαν' στην ξενιτιά και να το παίξουν μάγκες στους συμπατριώτες τους...την οποία εγώ προσωπικά την βλέπω με συμπάθεια αρκεί να μην καταλήγει επικίνδυνη
-
Ολοι οι γύφτοι έχουν BMW ή Mercedes....αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι ΟΣΟΙ έχουν BMW ή Mercedes είναι γύφτοι!!..Σωστά?!!
Κατά τα άλλα συμφωνώ απολύτως!Οταν βλέπω μπροστά μου BMW και ειδικά 316...προσέχω σαν να είδα γυναίκα νέα οδηγό,οδοντίατρο με Σκαραβαίο!! [BMW έχω κι εγω!! ]
-
Για κάτι τέτοιους είναι που πρέπει να έχεις μια περιποιημένη 3.0 CSi (όλο και κάποιος θα τη θυμάται) και να τους αφήνεις κάνα-δυο έτη parsec πίσω, να μένουν άσχετοι με το πώς το... 'χρέπι' (αν και ίδιας μάρκας) τους προσπέρασε έτσι.
-
παιδιά ....δεν είναι μόνο οι μετανάστες.....
Φεβρουάριος του 2002 , έχω το αμάξι 1 μήνα και το στρώνω , έχω κατέβει από Συγγρού και πάω προς Πειραιά .... Είναι περίπου 12:30 το βράδυ και είμαι μεσαία με περίπου 120. Βλέπω μπροστά στις 2 δεξιες μου λωρίδες , 2 BMW η μία κατάμαυρη σαν τον Χάρο και η άλλη κάτασπρη .... οι τύποι τα λένε μεταξύ τους και γω περνάω χαλαρά από δίπλα τους .... αυτό ήταν..... η μαύρος χάρος τα πήρε και ήρθε και κόλλησε τον καθρέπτη του στον δικό μου !!!!! Δυστυχώς γι'αυτόν το αμάξι μου ανοίγει σαν τρελλό σε αυτές τις στροφές ..... εεε...μετά τα πρώτα 15 δευτερόλεπτα τα παράτησε και περίμενε τον άσπρο να συνεχίσουν το μπλα μπλα .......όπως λέει μια παλιά παροιμία ....
'Δεν υπάρχουν κακά όπλα..... κακοί χειριστές υπάρχουν!!!' -
Υπομονή, για κάμποσο καιρό ακόμη το αυτοκίνητο θα αποτελεί και στην Ελλάδα αντικείμενο προβολής του κοινωνικού status (και κάλυψης της έλειψης... ξέρετε ποιου, που λέει και η παροιμία για τα μεγάλα αυτοκίνητα).
Δυστυχώς περνάμε μία επιπλέον καρακρισάρα, αυτήν των SUV (πολύ χειρότερη κατηγορία από τους 'έχω BMW δε με περνάει κανείς'). Επιπλέον είναι και πανύψηλα και δυσκολεύεσαι να τα προσπεράσεις γιατί σου κόβουν τη θέα.
Υπομονή... -
δικαιολογημενα! και γω τα ιδια θα κανα αμα ειχα μπεμπαρα!
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Υπομονή, για κάμποσο καιρό ακόμη το αυτοκίνητο θα αποτελεί και στην Ελλάδα αντικείμενο προβολής του κοινωνικού status (και κάλυψης της έλειψης... ξέρετε ποιου, που λέει και η παροιμία για τα μεγάλα αυτοκίνητα).Δυστυχώς περνάμε μία επιπλέον καρακρισάρα, αυτήν των SUV (πολύ χειρότερη κατηγορία από τους 'έχω BMW δε με περνάει κανείς'). Επιπλέον είναι και πανύψηλα και δυσκολεύεσαι να τα προσπεράσεις γιατί σου κόβουν τη θέα.
Υπομονή...Ακουμπάς χορδή έχω πολλά να πώ.!!!!!
-
Αυτοί μάλλον θέλουν κάτι άλλο πολύ πιο δραστικό... Ξεφούσκωμα στα λάστιχα, για παράδειγμα.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Αυτοί μάλλον θέλουν κάτι άλλο πολύ πιο δραστικό... Ξεφούσκωμα στα λάστιχα, για παράδειγμα....ή πατάτα στην εξάτμιση, να μην ξέρουν από πού τους ήρθε
Σπύρος
-
Σκεψου την εκπληξη αυτων των τυπων στην εθνικη στην αριστερη λωριδα οταν τους παιζω τα φωτα να κανουν στην ακρη με το Σαξακι μου (vts 140 ps)...δεν μπορουν να το χωνεψουν!Χε χε χε!
-
Βάλε αυτοκόλλητο στο πίσω παρμπρίζ που να γράφει 'Αν έχεις BMW 316 τούμπανο με καρδιά μυλωνά, βάφ'την μπλε και πέτα τη στη θάλασσα'
ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ (BMW)