-
Καταρχήν θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω πως το ύφος σου δεν ταιριάζει με το γενικό 'κλίμα' στο Forum. Τα 'απ΄ όλες τις βλακείες που λες' και τα 'ρε μεγάλε' και τα 'μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας μυαλουδάκι σου' ενδεχόμενα μπορείς να τα λες στους φίλους σου αλλά κατά την άποψή μου όχι γραπτώς και μάλιστα σε (α) άγνωστους (πρώτη φορά 'συνομιλήσατε') (β) ανθρώπους που δεν απευθύνθηκαν σε σένα με τον ίδιο τρόπο.
Επίσης κάτι άλλο είναι το εξής:
Ο χρήστης yandr έγραψε:
και που στο κάτω-κάτω της γραφής δεν θα έπρεπε να ασχοληθείς γιατί η συζήτηση δεν σε αφοράαν θέλεις να κάνεις προσωπική συζήτηση, υπάρχουν τα pm. Ο,τι όμως γράφεται στο Forum είναι δημόσιο και μπορεί να 'ασχοληθεί' οποιοσδήποτε θεωρεί πως έχει κάτι να πει.
Εχοντας πει αυτά, επί της ουσίας:
Ποιος σας όρισε κριτές των ορίων ταχύτητας
Από τη στιγμή όμως που κινείσαι σε δημόσιο δρόμο, οφείλεις να σέβεσαι τα όρια τελεία και παύλα
Επειδή όλοι συμφωνούμε ότι ορισμένα όρια είναι αστεία, όλοι (και εγώ φυσικά) τα παρακάμπτουμε σε μερικές περιπτώσεις λαμβάνοντας υπόψην ότι όλες οι συνθήκες μας επιτρέπουμε να κινηθούμε με ασφάλεια
Μα δεν καταλαβαίνεις πως η πρώτη και η τρίτη παράθεση παραπάνω έρχονται σε ευθεία αντίφαση με τη δεύτερη και ιδιαίτερα το σκέλος της που λέει 'τελεία και παύλα' ? 'Τελεία και παύλα' σημαίνει '0% περιθώριο απόφασης του οδηγού'. Εσύ όμως στην τρίτη παράθεση δέχεσαι περιθώριο απόφασης του οδηγού και έτσι ορίζεις τον εαυτό σου κριτή των ορίων ταχύτητας... Μάλλον πρέπει να αποφασίσεις, διότι τελικά η συζήτηση γίνεται για το ποιό είναι το σημείο πέρα από το οποίο ο κάθε οδηγός θα θεωρήσει 'αστείο' το όριο ταχύτητας. Εσύ μπορεί να θεωρείς αστείο ένα όριο 30, ένας άλλος το όριο 120 σε αυτοκινητόδρομο με 4 λωρίδες κυκλοφορίας, αλλά αν συμφωνήσουμε πως δεν ισχύει το 'τελεία και παύλα' (διότι αν ισχύει, η συζήτηση λήγει εδώ, και εσύ που κρίνεις 'αστεία' κάποια όρια, και ο chemic που ενδεχομένως κρίνει αστεία όλα τα όρια, και εγώ και όλοι μας είμαστε φάουλ) αλλά υπάρχει περιθώριο κρίσης του οδηγού, τότε για ποιό λόγο η κρίση του ενός να είναι σωστότερη από την κρίση του άλλου ?
Κατά την άποψή μου, τα όρια ταχύτητας έχουν 3 κύρια προβλήματα:
-
Δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις συνθήκες, δηλ. δρόμος, κατάσταση οδηγού, κατάσταση οχήματος, περιβάλλον-καιρός κοκ. Φαντάζομαι θα συμφωνείς πως 120 στη Θήβα με ένα σκαραβαίο του '70 είναι αυτοκτονία ενώ με μία Porsche είναι 'αστείο'. Οπότε το σύνηθες που συμβαίνει, και το επισήμανε σωστά ο chemic, είναι πως ως όριο τίθεται το ΕΛΑΧΙΣΤΟ δυνατό, ώστε να είναι όλοι όσο το δυνατόν 'ασφαλείς', πράγμα που σημαίνει πως σε ορισμένες περιπτώσεις τα όρια είναι όντως αστεία.
-
Δεν αλλάζουν αρκετά συχνά και δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις σε δρόμους και οχήματα, δηλ. συνήθως δεν είναι πλέον ρεαλιστικά (πχ. στην Ιταλία αύξησαν το όριο στους αυτοκινητόδρομους στα 150 -στη δε Γερμανία σε πολλά σημεία δεν έχουν καθόλου όρια, χωρίς βέβαια να διαννοείται να κατηγορήσει κανείς τους Γερμανούς για 'εγκληματίες')
-
Χρησιμοποιούνται κυρίως όχι για την ασφάλειά μας αλλά για εισπρακτικούς λόγους.
Η άποψή μου είναι η εξής: τα όρια ταχύτητας είναι συνήθως ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ αλλά εναπόκειται στην κρίση του οδηγού η τήρησή τους. Ο σωστός οδηγός θα τρέξει εκεί που οι συνθήκες το επιτρέπουν αλλά θα πάει 'κότα', και πολύ κάτω από το όριο, εκεί που δεν το επιτρέπουν. Μου έχει τύχει στην Εθνική να ρίχνει 'γάτες και σκύλους' και να πηγαίνω με 80 'μετά φόβου Θεού' και να με προσπερνάνε με ~120, δηλ. νόμιμα, άλλα αυτοκίνητα, τα οποία, με τη δική σου λογική, είναι 'σωστά' αλλά αν με ήλιο και άδειο δρόμο πάω με 150, εγώ είμαι εγκληματίας
Όταν θα κάνεις τη μαγκιά σου και προσγειωθείς πάνω σε πεζό ή σε αυτοκίνητο που είχε την ατυχία να κινείται κοντά σου αυτόματα επηρεάζεις και άλλους.
Ναι αλλά για να συμβεί αυτό δεν είναι καθόλου απαραίτητο να έχει υπερβεί το όριο ταχύτητας. Αλλιώς: η υπέρβαση του ορίου δεν είναι ούτε αναγκαία ούτε ικανή συνθήκη πρόκλησης ατυχήματος.
Και προσωπικά εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο τον Schumacher με 200 παρά τον κ. 'Βασιλάκη' στο ίδιο σημείο και με το ίδιο αυτοκίνητο με 120.
Όσο για αυτόν τον Μιχελακάκη φαίνεται και πολύ καραγκιόζης από αυτά που λες ότι λέει [1]
Στη θέση σου θα απέφευγα να χαρακτηρίσω κάποιον 'καραγκιόζη' μόνο και μόνο 'μεταφράζοντας' τα από 2ο-3ο-4ο χέρι λεγόμενα κάποιου άλλου.
Και καλό είναι να ρωτάς για το ποιόν και την ιστορία κάποιου πριν προβείς σε τέτοιους χαρακτηρισμούς.
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Φαντάζομαι θα συμφωνείς πως 120 στη Θήβα με ένα σκαραβαίο του '70 είναι αυτοκτονία ενώ με μία Porsche είναι 'αστείο'.Συμφωνώ στο περίπου. Μπορεί να είναι πιο ασφαλές (συγκριτικά) αλλά ασφαλές ως απόλυτο μέγεθος δεν είναι. Θες να πεις ότι αν πέσει σε λακούβα η Porsche με 170 δεν θα προκαλέσει ατύχημα; Ή ότι αν για οποινδήποτε λόγω χάσει τον έλεγχο ο οδηγός (επειδή νυστάζει, κάτι τον τρόμαξε ή οτιδήποτε άλλο) δεν θα προκαλέσει θανατηφόρο; Ή πιστεύεις ότι πρόκειται για τον τέλειο δρόμο ο οποίος δεν θα χαλάσει ποτέ και επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος κακοτεχνίας; Όσο για τη Γερμανία, γιατί συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα; Ίδιες είναι οι συνθήκες στη Γερμανία και στην Ελλάδα; (σήμανση, ποιότητα οδοστρώματος, οδηγική παιδεία, αυτοκίνητα κ.λπ.)
Η άποψή μου είναι η εξής: τα όρια ταχύτητας είναι συνήθως ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ αλλά εναπόκειται στην κρίση του οδηγού η τήρησή τους.
Επομένως κατά τη γνώμη σου, εάν εγώ θεωρώ ότι -κατά την κρίση μου- πρέπει να πηγαίνω με 60 και αριστερά είναι οκ γιατί έτσι έκρινα; Ακραίο παράδειγμα; Σίγουρα, αλλά αυτό εκφράζεις. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τόσο σοβαρά πράγματα στην κρίση του καθενός, γιατί όπως βλέπεις (ή τουλάχιστον εγώ βλέπω) από τις αντιδράσεις ορισμένων, η οδήγηση θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία.
Ο σωστός οδηγός θα τρέξει εκεί που οι συνθήκες το επιτρέπουν αλλά θα πάει 'κότα', και πολύ κάτω από το όριο, εκεί που δεν το επιτρέπουν.
Τώρα επιστρέφω εκεί που δεν πρέπει, αλλά 170 με Seicento sporting το βρίσκεις ασφαλές; Εφόσον ούτε ο κατασκευαστής δεν το εγκρίνει (με την έννοια ότι το αυτοκίνητο δεν είναι σχεδιασμένο για τέτοιες ταχύτητες) πως μπορεί ο οδηγός να κινηθεί με ασφάλεια; Αυτό που είπα είναι ότι πάντα λαμβάνουμε υπόψη τα όρια και τι μας επιτρέπουν οι συνθήκες (αυτοκίνητο, δρόμος, καιρικές συνθήκες, κατάσταση οδηγού κ.λπ).
Στη θέση σου θα απέφευγα να χαρακτηρίσω κάποιον 'καραγκιόζη' μόνο και μόνο 'μεταφράζοντας' τα από 2ο-3ο-4ο χέρι λεγόμενα κάποιου άλλου.
Έβαλα υποσημείωση που νομίζω ότι μετριάζει έαν όχι εξουδετερώνει τον χαρακτηρισμό. Όσο για την ιστορία καθενός, δεν έχει καμία απολύτως σημασία για εμένα ως προς το εάν έχει δίκιο ή όχι. Κατά βάση δεν διαφωνώ μαζί σου. Απλά εσύ παίρνεις το σενάριο των τέλειων συνθηκών και εγώ των πραγματικών.
ΥΓ. Όχι ότι δεν ήξερα ότι ξαφνικά θα εμφανιστούν όλοι οι ΚΑΙ ΚΑΛΑ γκαζοφονιάδες, αλλά νομίζω καλό είναι να εκφράζεται κάπου - κάπου και η μειοψηφία(!) Το τελευταίο δεν πάει στον nass (αν και ενώ είμαι σίγουρος ότι συμφωνείς με αρκετά από όσα είπα, διάλεξες να σχολιάσει μόνο τα υπόλοιπα)[/b]
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Ευχαριστούμε πολύ πάτερ,για την συμβουλή! :evil:Φίλε μου όχι μόνο το χιούμορ σου είναι ξεπερασμένο και χιλιοειπωμένο, αλλά δεν περιλαμβάνει και καμίας μορφής επιχείρημα. Εάν έχεις να προσθέσεις κάτι, μπορείς να το κάνεις ελεύθερα.
Το πρόβλημα πάντως είναι ότι αδυνατείς να καταλάβεις ότι δεν έχεις δικαίωμα να ορίζεις εάν θα ζήσει κάποιος άλλος ή όχι, όμως με την οδήγησή σου θέτεις τη ζωή του σε κίνδυνο. Απλά είναι γνωστό ότι οι έλληνες είναι παρτάκιδες και δεν γουστάρουν να υπακούν σε κανόνες γιατί είναι 'ανεξάρτητα πνεύματα' (μη χέσω)
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Έβαλα υποσημείωση που νομίζω ότι μετριάζει έαν όχι εξουδετερώνει τον χαρακτηρισμό. Όσο για την ιστορία καθενός, δεν έχει καμία απολύτως σημασία για εμένα ως προς το εάν έχει δίκιο ή όχι. Κατά βάση δεν διαφωνώ μαζί σου. Απλά εσύ παίρνεις το σενάριο των τέλειων συνθηκών και εγώ των πραγματικών.
ποια είναι η πραγματική συνθήκη οτι ο μιχελακάκης είναι 'καραγκιόζης'??? ενώ το σενάριο οτι δεν είναι???
γιατι υποσημείωση/ξε-υποσημείωση δεν παύεις να χαρακτηρίζεις έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις προσωπικά [εκτός αν τον γνωρίζεις], σύμφωνα με τον κατα δικό σου τρόπο σκέψης των συμφραζόμενων άλλων....
να ρωτήσω και κάτι σχετικό/άσχετο.....είσαι στρατιωτικός στο επάγγελμα -
Ο χρήστης kamil έγραψε:
ποια είναι η πραγματική συνθήκη οτι ο μιχελακάκης είναι 'καραγκιόζης'??? ενώ το σενάριο οτι δεν είναι??? γιατι δεν παύεις να χαρακτηρίζεις έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις προσωπικά [εκτός αν τον γνωρίζεις], σύμφωνα με τον κατα δικό σου τρόπο σκέψης των συμφραζόμενων άλλων....
να ρωτήσω και κάτι σχετικό/άσχετο.....είσαι στρατιωτικός στο επάγγελμαΆσχετα τα σενάρια με τον άνθρωπο. Το σενάριο αναφέρετε στο ότι οι δρόμοι στην ελλάδα είναι πολύ κακοί (πραγματικό σενάριο) και όχι τέλειοι (εναλλακτικό σενάριο). Όπως ανέφερα από το πρώτο κιόλας post, θεωρώ πως τα λόγια του τύπου δεν μεταφέρθηκαν σωστά. Νομίζω ότι αυτό αναιρεί τον χαρακτηρισμό, αφού σε διαφορετική περίπτωση -που διδάσκει να αγνούμε τα όρια ταχύτητας- ενισχύεται την άποψή μου.
Δεν είμαι στρατιωτικός - καμία σχέση και ως φιλοσοφία.
Από όλη τη συζήτηση εκεί κόλλησες; Δεν θα ήταν προτιμότερο να μας πεις εάν θέλεις οι υπόλοιποι οδηγοί να σέβονται τα όρια ταχύτητας ή όχι για να έχουμε μία ακόμη άποψη;
-
τι να το κάνω εγώ να τηρεί τα όρια ταχύτητας [120], αν τα τηρεί στη δεξιά λωρίδα??? μπορείς να μου πείς???
γιατι κολλήσαμε στα όρια ταχύτητας όταν δεν υπάρχει γενικότερη οδηγητική παιδεία και γνώση??? -
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Νομίζω ότι αυτό αναιρεί τον χαρακτηρισμό, αφού σε διαφορετική περίπτωση -που διδάσκει να αγνούμε τα όρια ταχύτητας- ενισχύεται την άποψή μου.εάν και εφόσον τον ακούσεις ο ίδιος να το λέει αυτό, τότε να εκφραστείς όπως θέλεις, διαφορετικά καλύτερα να μασας, παρά να μιλάς
Δεν είμαι στρατιωτικός - καμία σχέση και ως φιλοσοφία.
το στύλ όμως γραφής σου και το υφάκι σου απέναντι στους υπόλοιπους κάτι απο στρατιωτικό -αποφασίσομεν και διατάσομεν- θυμίζει...γι'αυτό αν δεν θέλεις να παρεξηγήσε και θέλεις να ενταχθείς στο φορουμ φρόντισε να το διορθώσεις...
ξέρεις αυτό το φορουμ έχει την ιδιότητα/ικανότητα να αποβάλλει τους εισβολείς-παρείσακτους, δεν νομίζω να θέλεις να είσαι ο επόμενος -
Ο χρήστης kamil έγραψε:
.....είσαι στρατιωτικός στο επάγγελμαΑχ με προλαβες !!!
Αυτο ηθελα να ρωτησω !! -
Ο χρήστης yandr έγραψε:
[1] Υποψιάζομαι βέβαια ότι απλά εννοούσε ότι τα όρια είναι σχετικά γιατί οι συνθήκες (άσφαλτος, κίνηση, καιρός) μεταβάλλονται ενώ αυτά παραμένουν σταθεράΚαλύτερα να διαβάζεις παρά να γράφεις λέω εγώ.
ξέρεις αυτό το φορουμ έχει την ιδιότητα/ικανότητα να αποβάλλει τους εισβολείς-παρείσακτους, δεν νομίζω να θέλεις να είσαι ο επόμενος
Οφείλω να σε πληροφορήσω ότι όλα τα forum όπως επίσης και όλα τα IRC channels διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό. Τώρα γιατί ξαφνικά θες να αποβληθώ δεν το κατάλαβα. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι έχεις κάνει ήδη δυο post και κανένα δεν αναφέρεται στη συζήτηση.
Την επόμενη φορά, μπορείς αν θες να εκφραστείς και για το θέμα
ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ - ΤΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ, ΤΑ ΑΓΝΟΥΜΕ Ή ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ;Τώρα για το στρατιωτικό υφάκι -και με δεδομένο ότι δεν έχεις κάνει στρατό- καλύτερα να μην εκφράζεις άποψη. Εκτός και εάν μου απαγορεύεις να χαρακτηρίζω κάποιον που δεν ξέρω, ενώ επιτρέπεις στον εαυτό σου να χαρακτηρίζει συλλήβδην μερικές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλαδή
-
τι ωραίος τρόπος έκφρασης...χαίρομαι να διαβάζω τα κείμενα σου βρε παιδί μου και το πώς σέβεσαι τον συνομιλητή σου....έχω μείνει κάγκελο...
για συμορφώσου λίγο και μίλα καλύτερα... δεν με ξέρεις απο εχθές ουτε εμένα ούτε τους υπόλοιπους εδω μέσα εντάξει..???Ο χρήστης yanrd έγραψε:
Τώρα γιατί ξαφνικά θες να αποβληθώ δεν το κατάλαβα. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι έχεις κάνει ήδη δυο post και κανένα δεν αναφέρεται στη συζήτηση.δεν είπα οτι θέλω να αποβληθείς και ούτε έχει αποβληθεί κανένας απο το φορουμ εκτός ενός...ίσα-ίσα θέλουμε ανθρώπους σαν και σενα, είσαστε το αλατοπίπερο του φορουμ...μας διασκεδάζετε, μας ανάβεται τα αίματα...μην το κάνεις θα στεναχωρηθούμε πολύ....
eventually οταν δεν παίζουμε το παιχνίδι σας...αποβάλλεστε μόνοι σας...[βλέπε gavriil]Την επόμενη φορά, μπορείς αν θες να εκφραστείς και για το θέμα ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ - ΤΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ, ΤΑ ΑΓΝΟΥΜΕ Ή ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ;
το γυρίσαμε στο φαλοκρατικό ή μου φαίνεται...κοινώς αν δεν έχεις τίποτε να πείς γύρνα στην κουζίνα σου και τα ρέστα!!!
άνοιξε λοιπον τα ματάκια σου και δες και σχολίασε αυτό που έχω γράψει παραπάνω:τι να το κάνω εγώ να τηρεί τα όρια ταχύτητας [120], αν τα τηρεί στη δεξιά λωρίδα??? μπορείς να μου πείς???
γιατι κολλήσαμε στα όρια ταχύτητας όταν δεν υπάρχει γενικότερη οδηγητική παιδεία και γνώση???Τώρα για το στρατιωτικό υφάκι -και με δεδομένο ότι δεν έχεις κάνει στρατό- καλύτερα να μην εκφράζεις άποψη.
Αρχίσαμε τα φαλοκρατικά πάλι...Μπορεί να μην έχω κάνει στρατό, αλλά γνωρίζω αρκετούς στρατιωτικούς για να μπορώ να έχω άποψη για τον τρόπο σκεψης μερικών τουλάχιστον απο αυτούς..
Εκτός και εάν μου απαγορεύεις να χαρακτηρίζω κάποιον που δεν ξέρω, ενώ επιτρέπεις στον εαυτό σου να χαρακτηρίζει συλλήβδην μερικές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλαδή
δεν απαγορεύω σε κανέναν τίποτε...ελεύθερο βήμα είναι όπως αναφέρθηκε και ανωτέρω [δεδομένου όμως οτι θα σέβεσαι τους συνομιλητές σου], αλλά πότε μίλησα εγω για μερικές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και δεν το πήρα χαμπάρι??? εννοείς την αναφορά μου σε άτομα που κινούντε με υπερβολική ταχύτητα στην δεξιά λωρίδα??? για να καταλάβουμε τι λέμε...
-
Μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας στην Ελλάδα = 120 χμ/ώρα.
Ερώτηση/Προβληματισμός
Γιατί επιτρέπεται στην Ελλάδα η πώληση αυτοκινήτων όπως MR2, Porsche, Celica, EVO κλπ?
ΥΓ. Ρητορική φυσικά η ερώτηση, από όποια γωνία κι αν την πιάσετε!
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
δεν είπα οτι θέλω να αποβληθείς και ούτε έχει αποβληθεί κανένας απο το φορουμ εκτός ενός...ίσα-ίσα θέλουμε ανθρώπους σαν και σενα, είσαστε το αλατοπίπερο του φορουμ...μας διασκεδάζετε, μας ανάβεται τα αίματα...μην το κάνεις θα στεναχωρηθούμε πολύ....
eventually οταν δεν παίζουμε το παιχνίδι σας...αποβάλλεστε μόνοι σας...Έχεις χάσει τα αυγά και τα πασχάλια; Δεν υπονόησες στο προηγούμενο post ότι θα πρέπει να αποβληθώ; Επειδή είσαι νεοφώτιστη στο Internet (είναι προφανές), να σου επισημάνω μόνο ότι για να σταματήσεις να παίζεις θα πρέπει να σταματήσεις να απαντάς. Σε κάθε περίπτωση εγώ έχω εκφράσει την άποψή μου σε αυτή τη συζήτηση, ενώ εσύ για τέταρτο συνεχόμενο post (είχα παραλείψει ένα προηγουμένως) αναλώνεσαι σε προsωπικούς χαρακτηρισμούς. Η πικρία σου είναι έκδηλη σε αυτή την παράγραφο
το γυρίσαμε στο φαλοκρατικό ή μου φαίνεται...κοινώς αν δεν έχεις τίποτε να πείς γύρνα στην κουζίνα σου και τα ρέστα!!! :lol: :lol:
άνοιξε λοιπον τα ματάκια σου και δες και σχολίασε αυτό που έχω γράψει παραπάνω:Φαλοκρατικό;;;; Καλά, και για τον Αμαζόνιο να γράψω εσύ στο φαλλικρατικό θα το γυρίσεις. Μην είσαι ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ψευτοφεμινίστρια. Αν θες να σε αποδέχονται ξεκίνα να εκφράζεις απόψεις και σταμάτα να βλέπεις φαντάσματα.
Αρχίσαμε τα φαλοκρατικά πάλι...Μπορεί να μην έχω κάνει στρατό, αλλά γνωρίζω αρκετούς στρατιωτικούς για να μπορώ να έχω άποψη για τον τρόπο σκεψης μερικών τουλάχιστον απο αυτούς..
αλλά πότε μίλησα εγω για μερικές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και δεν το πήρα χαμπάρι???
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ
-
Δεσμεύτηκα ότι θα το λήξω το θέμα,αν και δεν είδα ανάλογες κινήσεις από τη μεριά σου!
Αντ'αυτού εσύ διάλεξες πολύ επιθετικό ύφος έναντι ενός μέλους,του chemic, που όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε,ξέρουμε από πρώτο χέρι την ποιότητά του ως ανθρώπου και ως οδηγού.Και πίστεψέ με είναι μακράν!!Για τα άλλα τώρα.....
Εντάξει το εμπεδώσαμε!Είμαστε 'επικίνδυνοι','θέλουμε να σε σκοτώσουμε',είμαστε 'και καλά γκαζοφονιάδες','μάγκες','περιχαρείς δηλώνουμε ότι πιάνουμε 170 με κουβάδες' (σκέψου με αυτοκίνητα τι θα κάναμε) και άλλες τέτοιες φαντασιοπληξίες,τις οποίες αδυνατώ να καταλάβω,γιατί τις επιστρατεύεις!Αισθάνεσαι πιεσμένος ότι πρέπει να πας μέχρι τέλους την άποψή σου?
Επ'ευκαιρίας,για πες μου πόσο επιτρέπεται και πότε να 'προσαρμόζουμε' τα αναγραφόμενα όρια,όπως ομολόγησες ότι κάνεις σε κάποιες περιπτώσεις?Αλήθεια,όταν εσύ 'προσαρμόζεις' τα όρια ταχύτητας (τις λίγες έστω φορές),εγώ κινδυνεύω να 'σκοτωθώ' από την ανωριμότητά σου ή πιστεύεις ότι αν σου ξεφύγει με 120 το αυτοκίνητό σου,εσύ είσαι τόσο καλός που θα το διορθώσεις?Καλύτερα να αρχίσω να ουρλιάζω,γιατί όταν πέσεις στον ουρανό του κουβά μου δεν έχω καμμία ελπίδα σωτηρίας!Υ.Γ.Ο δογματισμός και η παραποίηση των όσων γράφουμε με απομονώσεις και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς και προσθήκες δεν τιμούν την αξιοπιστία σου και κατ'επέκταση την άποψή σου.
Υ.Γ 2 Για τη ουσία των πραγμάτων ο nass και ο chemic με έχουν καλύψει 1000%
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Γιατί επιτρέπεται στην Ελλάδα η πώληση αυτοκινήτων όπως MR2, Porsche, Celica, EVO κλπ?Γιατί δεν μπορούν να κινηθούν σε χαμηλότερες ταχύτητες; Και γιατί το φτάνεις σε τέτοιας κατηγορίας αυτοκίνητα; Οτιδήποτε έχει πάνω από 60 ίππους πιάνει χαλαρά τα 120 χ.α.ω.
Ωστόσο αυτό δεν λέει τίποτα. Δεν μπορεί κανείς να σου επιβάλλει τι θα αγοράσεις, μπορεί όμως να σου επιβάλλει να κινηθείς με ασφάλεια για τον εαυτό σου και τους τριγύρω σου. Όλες οι οργανωμένες κοινωνίες επιβάλλουν κάποιου κανόνες στα μέλη τους.
Άλλωστε δεν απαγορεύεται να τρέξεις το αυτοκίνητό σου, απαγορεύεται να το τρέξεις σε δημόσιο δρόμο γιατί απειλείται η σωματική ακεραιότητα των υπολοίπων. Είναι τόσο παράλογο αυτό;
ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ
[/b] -
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Όλες οι οργανωμένες κοινωνίες επιβάλλουν κάποιου κανόνες στα μέλη τους.και το φορουμ μας έχει τέτοιους κανόνες αλλά δεν τους τηρείς...
θέλεις να πιστέψουμε οτι τηρείς τους κανόνες οδήγησης -
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Άλλωστε δεν απαγορεύεται να τρέξεις το αυτοκίνητό σου, απαγορεύεται να το τρέξεις σε δημόσιο δρόμο γιατί απειλείται η σωματική ακεραιότητα των υπολοίπων. Είναι τόσο παράλογο αυτό;και τον ιδιωτικό δρόμο για να τρέξεις το αυτοκινητο σου [με 180 και 200]που θα τον βρείς, ή μήπως εννοείς τις πίστες???
-
Ρένα ζητώ συγγνώμη που δεν σε περιέλαβα στους 'εγγληματίες' των δρόμων!
Ώστε το ξέρεις ότι έχεις δίκο?
Μπράβο,την είπες εσύ την τελευταία κουβέντα....υπερήφανα,όπως πάντα...'οχι που νόμισαν οι 'μάγκες' ότι σε 'πάτησαν'....Πατιέται ένας yandr ρε? -
Ο χρήστης yandr έγραψε:
ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ
[/b]Μπραβο κυριε Γαβριηλ.Επιτελους τους ταπωσες.Μπραβο.
-
Εντονη συζήτηση!Ας έλειπαν και οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί!
Ενας είπε τέλος...αφήστε το εκει!!
Ολοι οσοι συμμετέχουμε εδω έχουμε την γνώμη μας και διαμορφώνουμε και άποψη σχετικά με τους συν-Φορουμάδες μας.
Οτι ήταν να ειπωθεί,ειπώθηκε!
Είτε γυρίστε στο θέμα είτε πείτε μου να το κλειδώσω! -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
[/b]Μπραβο κυριε Γαβριηλ.Επιτελους τους ταπωσες.Μπραβο.
πές τα βρε πατέρα, γιατι κατα τα άλλα, δεν έχει καμία σχέση με τους στρατιωτικούς και το στυλάκι τους [άντε ορισμένους, γιατί θα πεί πάλι οτι βλέπω φαντάσματα]....
ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ (BMW)