-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Δεν πιστεύω να υπάρχει μία πιθανότητα στο εκατομμύριο, να έχει καλύτερο πλαίσιο το 206 σε σχέση με το Ibiza...Mε τον τρόπο που τα παρουσιάζεις καλύτερα να αγοράσεις τζοκερ! Πιο πολλές πιθανότητες θα έχεις
Μην είμαστε απόλυτοι ιδιώς αν δεν το έχουμε ψάξει!
Οι πιθανότητες είναι υπέρ του 206 για το πλαίσιο σε όλες τις περιπτώσεις, όπως επίσης είναι πολύ πιο 'δεμένο' απο ένα Ibiza.
Οι παραμορφώσεις σε ατύχημα δε του Ibiza είναι ίδιες με αυτές του 206 και είναι και μοντέλο αρκετών χρόνων νεότερο... (το ίδιο και η μέτρηση! ξανά )
Τώρα αν εξακολουθούμε να μιλάμε για πλαστικά.... (Βλεπε όμιλο Vag)... E τότε δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω αυτοκίνητο επειδή δεν τρίζουν τα πλαστικά του.... Υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα να δώ
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ από ότι ξέρω θα βγει το IBIZA και σε 1800TURBO (Sport & Cupra) με το ίδιο πλαίσιο, oπότε δεν μπορούμε να πούμε κάτι για υπεροχή του 206 ...Νίκο, έχω ακούσει ότι ο κινητήρας 1,8 Τurbo αποσύρεται επειδή δεν πληρεί τις νέες προδιαγραφές ρύππων.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Σε 1400/16V προτίμησε το IBIZA Sport ...
Σε 1600/16V προτίμησε το 206 ... και μάλιστα πάρε το νέο 206Gti/1600
Σε 1100&1200 προτίμησε το IBIZA ...
Οσο για τα υπολοιπα ... περί καλής ποιότητας κατασκευής, μηχανής, βελτιώσεων, πιθανών προβλημάτων κλπ...κλπ... καλύτερα να αποφασίσεις μόνος τι θέλεις και πως το θέλεις ... γιατί αν γράψουμε εδώ αυτά που ξέρουμε μπορεί να ξεκινήσει forum εμφύλιος ...
Ακριβώς έτσι!!
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ !!!
-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Πάντως το 206 έχει δύο διαφορετικούς δίλιτρους κινητήρες καθώς και έναν χιλιοεξακοσάρι. Το seat σταματάει στα 1400. Αύτό ίσως κάτι να λέει για τις δυνατότητες του πλαισίου του κάθε αυτοκινήτου...Δεν λέει απολύτως τίποτα αφού και το Seat Ibiza Cupra που έρχεται (ήρθε? ) έχει το ίδιο πλαίσιο με το 1.4GT με διαφορετικό κινητήτα/αναρτηση και φρένα βέβαια. [/img]
-
Ο χρήστης Sidobre έγραψε:
Εγώ από ότι ξέρω θα βγει το IBIZA και σε 1800TURBO (Sport & Cupra) με το ίδιο πλαίσιο, oπότε δεν μπορούμε να πούμε κάτι για υπεροχή του 206 ...
Νίκο, έχω ακούσει ότι ο κινητήρας 1,8 Τurbo αποσύρεται επειδή δεν πληρεί τις νέες προδιαγραφές ρύππων.
Tάσο έχεις δίκιο ... προς το παρόν το έχει ανακοινώσει και το έχει κάνει πράξη η AUDI ... και μάλλον θα το βγάλει στην φόρα και η VW ...
Από ότι ξέρω όμως είναι ήδη στα σκαριά το CUPRA IBIZA με 1800TURBO ... και ίσως αργότερα (μετά το 2005) να τον πετάξουν το κινητήρα και να χώσουν κανένα δίλιτρο ... η να βγει από την αρχή με τον δίλιτρο ...Ο χρόνος θα δείξει ...
-
το φθινόπωρο θα έρθει το κούπρα 1.8 turbo. Όντως έχουνε πει ότι θα καταργηθεί ο κινητήρας, αλλά δεν έχουνε πει πότε. Προφανώς θα αργήσσει
Μάλιστα μιλωντας με άνθρωπο της σέατ μου είπε το εξής..τί τα θες, αφού σε 4-5 χρόνια όλοι ντίζελ θα αγοράζουμε, εκεί είναι το μέλλον Λέτε;;; -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Μάλιστα μιλωντας με άνθρωπο της σέατ μου είπε το εξής..τί τα θες, αφού σε 4-5 χρόνια όλοι ντίζελ θα αγοράζουμε, εκεί είναι το μέλλον Λέτε;;;Aν αποκτήσουμε και την υποδομή για diesel τότε σίγουρα!!!
Είμαστε η μοναδική σχεδόν χώρα της ΕΕ που απαγορεύουμε το diesel όταν όλοι κρίνουν ότι είναι το πιο οικονομικό αλλά και πιο οικολογικό καύσιμο.
Πάντως ανέκαθεν είχα την απορία.... Αν έρθει κάποιος Ευρωπαίος στην χώρα μας με Diesel.... Τί θα βάλει;;; (Γιατί νομίζω το diesel που υπάρχει στην χώρα μας μοιάζει.... με αυτό της θέρμανσης!)
-
Πάντως ανέκαθεν είχα την απορία.... Αν έρθει κάποιος Ευρωπαίος στην χώρα μας με Diesel.... Τί θα βάλει;;; (Γιατί νομίζω το diesel που υπάρχει στην χώρα μας μοιάζει.... με αυτό της θέρμανσης!)Τάσο και τα ταξί diesel δεν βάζουν ? ? ? ... ? ? ? ή κάνω λάθος ? ? ?
Και στην επαρχία επιτρέπεται η χρήση IX με diesel ... Μόνο στα αστικά σημεία απαγορεύεται η κυκλοφορία τους ... οπότε και στην επαρχία κάτι πρέπει να βάζουν ...Εκτός αν το diesel είναι 'ίδιο' με αυτό της θέρμανσης ... Αν ισχύει αυτό ... τότε την κάτσαμε την βάρκα ...
-
έχω την εντύπωση πως το μεγάλο εμπόδιο είναι η..μαφία που κάνει απίστευτα όργια με το ντίζελ! έχω φίλο που ο πατέρας του είναι τελωνειακός και έχει φρίξει ο άνθρωπος με τα..κόλπα που γίνονται!! Μάλιστα αν ήθελε πολύ έυκολα έπαιρνε και αυτός μέρος στις διάφορες διεργασίες και θα κονόμαγε χοντρά! Πιο παλιά είχα διαβάσει και ένα σχετικό ααφιερωμα στο έψιλον νομίζω...
Οπότε, πιστεύω πως το υπουργείο οικονομικών σκέφτεται πως αφού δεν μπορεί να κρατήσει τη νομιμότητα, τουλάχιστον περιορίζει την 'ζήτηση' για πετρέλαιο. -
Οι πιθανότητες είναι υπέρ του 206 για το πλαίσιο σε όλες τις περιπτώσεις, όπως επίσης είναι πολύ πιο 'δεμένο' απο ένα Ibiza.Οι παραμορφώσεις σε ατύχημα δε του Ibiza είναι ίδιες με αυτές του 206 και είναι και μοντέλο αρκετών χρόνων νεότερο... (το ίδιο και η μέτρηση! ξανά )
Τώρα αν εξακολουθούμε να μιλάμε για πλαστικά.... (Βλεπε όμιλο Vag)... E τότε δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω αυτοκίνητο επειδή δεν τρίζουν τα πλαστικά του.... Υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα να δώ
Σύμφωνοι για τους τριγμούς. Μπορώ να δεχθώ ότι για πολλούς δεν έχουν καμμία σημασία και στο 'κάτω-κάτω της γραφής', καλά κάνουν.
Στο θέμα του πλαίσιου πάντως, υποψιάζομαι (σχεδόν είμαι βέβαιος), ότι το Ibiza πρέπει να είναι καλύτερο, σαν πιο καινούριο αυτοκίνητο.
Άλλωστε, επειδή έχω μπει και σε 206 και σε καινούριο Ibiza, η αίσθηση που σου αφήνουν, είναι καθαρά υπέρ του δεύτερου.
Για το θέμα του Ibiza Cupra. Φοράει τον κινητήρα 1.9TDI με 130 άλογα. 1.8Τ δεν υπάρχει για το Ibiza και ούτε θα υπάρξει. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Για το θέμα του Ibiza Cupra. Φοράει τον κινητήρα 1.9TDI με 130 άλογα. 1.8Τ δεν υπάρχει για το Ibiza και ούτε θα υπάρξει.Kαλά το είχα ακούσει!
Λοιπόν με τους κινητήρες γενικά θα γίνει χαμός! Ακόμα και η Peugeot αποσύρει (τουλάχιστον για το PSA Group είμαι καλά ενήμερος) τον 'νεο' 1,6 16v κινητήρα που φοράνε τα 206, 307 κλπ και σε λίγο καιρό θα 'φοράνε' άμμεσου ψεκασμού στα ίδια (και λίγο παραπάνω) άλογα τα οποία θα δίνει και στο BMW Mini.
Φαντάζομαι το ίδιο θα γίνει και σε όλες τις εταιρίες. Επίσης άκουσα ότι θα μπούν ηλεκτρονικά συστήματα 'αντιπειράγματος'. Αααχ τι έχουμε να τραβήξουμε.....
Στο θέμα του πλαίσιου πάντως, υποψιάζομαι (σχεδόν είμαι βέβαιος), ότι το Ibiza πρέπει να είναι καλύτερο, σαν πιο καινούριο αυτοκίνητο.
Άλλωστε, επειδή έχω μπει και σε 206 και σε καινούριο Ibiza, η αίσθηση που σου αφήνουν, είναι καθαρά υπέρ του δεύτερου.Στο είπα και πριν ότι το Ibiza όντως είναι πιο 'νεο' από το 206. Από πλευράς ασφάλειας η EuroNCAP τα βαθμολογεί παρόμοια, καθώς έχουν και τις ίδιες παραμορφώσεις. Ομως όπως σου είπα το τεστ του 206 είχε γίνει πριν χρόνια και φαντάζομαι ότι πλέον (επειδή έχουν αλλάξει κάποια πραγματάκια - λεπτομέρειες) αν το δοκίμαζαν σήμερα θα έδινε ακόμα πιο υψηλή βαθμολογία.
Από οδηγική συμπεριφορά πάντως νομίζω ότι το 206 υπερτερεί κατά κράτος πλην της έκδοσης των 1.1 που υστερεί λόγω έλλειψης αντιστρεπτικών.
Οπότε συμφωνώ και εγώ με τα παιδιά που λένε ότι για 1.1 και 1.4 Ιbiza και από 1,6 και πάνω 206.
Στα 'ίσα' το Ibiza θα το χτυπάει το C2 και 107 σε όλες τις εκδόσεις τους (πήν πάλι μάλλον 1.1 που θα είναι απλώς 'βασική έκδοση')
-
ρε παιδιά θα έρθει ίμπιζα κούπρα 1.8 turbo. Μάλιστα, η τεκνοκάρ πιστεύει πως θα πάει πολύ καλά τώρα με την κατάργηση των τεκμηρίων!
-
Για το θέμα του Ibiza Cupra. Φοράει τον κινητήρα 1.9TDI με 130 άλογα. 1.8Τ δεν υπάρχει για το Ibiza και ούτε θα υπάρξει.
Kαλά το είχα ακούσει!
Εγώ το έχω διαβάσει και στο web και μάλιστα σε ελληνικό site, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ πού. Για αυτό είμαι και τόσο σίγουρος chemic.
Στο είπα και πριν ότι το Ibiza όντως είναι πιο 'νεο' από το 206.
Το ξέρω ότι μου το 'είπες'. Το ότι είναι όμως και 'νεότερο' και μάλιστα μοιράζεται το ίδιο πλαίσιο, με το καινούριο Polo, αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει και καλύτερο? Αυτό δεν είναι απόλυτο βέβαια αλλά...
Σου ξαναλέω πάντως και εγώ με τη σειρά μου, ότι έχω μπει και σε 206 **και **σε καινούριο Ibiza. H αίσθηση που σου μένει είναι ξεκάθαρα υπέρ του δεύτερου.Από οδηγική συμπεριφορά πάντως νομίζω ότι το 206 υπερτερεί κατά κράτος πλην της έκδοσης των 1.1 που υστερεί λόγω έλλειψης αντιστρεπτικών.
Οπότε συμφωνώ και εγώ με τα παιδιά που λένε ότι για 1.1 και 1.4 Ιbiza και από 1,6 και πάνω 206.
Και εγώ συμφωνώ απόλυτα με αυτή την άποψη.
Άλλωστε το Ibiza δεν έχει δα και την πιο ψαγμένη γεωμετρία ανάρτησης... Κοντολογίς θα έλεγα, ότι μόνο σκληρή είναι. Κρατάει πάντως.... -
Για να δούμε, σε σχέση με τα όσα γράφτηκαν.
-
Πλαίσιο
Υποθέτω ότι υπάρχει ισοδυναμία. Ούτως ή άλλως και τα δύο πρέπει να είναι ιδιαίτερα άκαμπτα (το 206 το αποδεικνύει και με το 206cc, ίσως το πιο άκαμπτο μικρό κάμπριο της αγοράς). Από την άλλη δεν έχει παρατηρηθεί κάτι το μεμπτό για το πλαίσιο των Polo/Ibiza από κανέναν (το αντίθετο θα έλεγα). -
Κινητήρες
Καλό, υπέρκαλο το Cupra, αλλά το χάσμα από τον 1400άρη είναι τεράστιο (υποθέτω και το κόστος κατ'αναλογια). Τα 100 άλογα του 1400άρη δεν επαρκούν για σπορ επιδόσεις και συγκρινόμενο με τον 1600άρη του 206 μένει πολύ πίσω. Από την άλλη τα λιγότερα ασφάλιστρα (αφού το κόστος αγοράς είναι πάνω-κάτω το ίδιο) είναι πιθανώς ένας λόγος να προτιμηθεί ο 1400άρης του Ibiza. -
Αναρτήσεις
Πολύ απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Το Ibiza είναι 'αγγούρι'. Για να καταφέρουν να του προσδώσουν σπορτιφ αίσθηση οι ισπανοί το παράκαναν και 'κακοπερνάει' με τους Ελληνικούς καρόδρομους (το ίδιο και ο οδηγός). Το 206 είναι και σαφώς πιο μαλακό και ταυτόχρονα πιο αποτελεσματικό, όχι όμως πιο ασφαλές για τον μέσο οδηγό, αφού η ουρά θέλει κάποια προσοχή.
Τώρα υπάρχει το θέμα των χώρων και της ποιότητας, όπου στους μεν πρώτους το Ibiza υπερέχει σαφώς, στη δε δεύτερη (έχοντας μπει και στα δύο) δε βλέπω μεγάλες διαφορές... περισσότερο η αίσθηση που δίνεται στο μάτι, παρά η ουσία. Σε ό,τι αφορά τέλος την αξιοπιστία και οι δύο εταιρείες δεν έχουν τις καλύτερες περγαμηνές, αν και κανένα από τα δύο δεν παρουσιάζει σπουδαία προβλήματα (περισσότερο σπαστικά μικροπροβλήματα). Το κακό είναι ότι και οι δύο αντιπρόσωποι είναι για τα μπάζα!!!
-
-
Έγώ είμαι υπέρ του Ibiza. Περισσότερο αυτοκίνητο.Καλύτερη οδική συμπεριφορά από 206 και καλύτερος κινητήρας στο 1.4.
Αν συγκρίνουμε 1.4 ibiza με 206 1.6 τα πράγματα μπερδεύουνε και δεν μπορώ να καταλήξω σε ένα από τα δύο. Το 1.6 έχει σίγουρα περισσότερη δύναμη,αλλά λόγω της μακριάς κλιμάκωσης είναι αισθητή μόνο με τέρμα γκάζι και πολλές στροφές. Πάντως το Ibiza παραμένει περισσότερο αυτοκίνητο. -
Ωραίες τοποθετήσεις παρά το άσπρο-μαύρο συχνα-πυκνά...
Πρόταση...
Εξασφαλίζουμε Ιμπιθα 1,4-100, Πεζό 206ΧS-1,6, Yaris TS και Πουντο Σπορτιγκ 1,4 και καταρχήν πάμε Μέγαρο .... με όργανα και καλή διάθεση!
Υπολογείστε μία Τετάρτη απόγευμα, αρχες σεπτεμβρίου
αναλαμβάνουμε τα αυτοκίνητα και βέβαια την προμήθεια σε καινούργια λάστιχα... και σε αμορτισερ, φρένα.............................................
Αν συμφωνείτε, αναμένουμε προτάσεις επί της διαδικασίας... ώστε να διαφοροποιήσουμε, αναβαθμίσουμε η και τελειοποιήσουμε τις δικές μας ασκήσεις...
Αν χαθώ δεν φοβήθηκα (?) απλά θα πάω Ιταλία μέχρι και Τετάρτη ίσως από Δευτέρα.Ο Πέτρος BTS αν έλαβε, μπορεί να βοηθήσει στον συντονισμό!
Δεν θα παρακολουθείστε αλλά θα συμμετέχετε στη δοκιμή
Αν καταφέρουμε και συνενοηθούμε (είμαι σίγουρος πως ναι..), μπορούμε να το επαναλάβουμε.καλό σ-κ
ΣΧ
-
Εύγε, άλλη μία πρόταση για συμμετοχή σε τεστ κοινών θνητών....αναμένουμε....
-
Πολυ ωραια προταση Στρατη!
Δεν ξερω αν τα σχεδια περιλαμβανουν και οδηγηση απο τους αναγνωστες (θα ηταν τελεια), αλλα και σαν συνοδηγοι να μπουμε καλα θα ειναι!!
Προτασες θα 'πεσουν', αλλα δωστε μας λιγη πληροφορια ακομη!
-
Και βέβαια κάποιοι μπορούν να οδηγήσουν...
Επί της διαδικασίας...
Εχουμε Σλάλομ με σταθε΄ρή ταχύτητα εισόδου, αποφυγή εμποδίου με 100 χιλ (αποφεύγουμε αυτοσχέδιο τοίχο) και τη διπλή αλλαγή πορείας ανάμεσα σε κορίνες... Ακόμα δέκα φρεναρίσματα από 100 που συνήθως δεν κουράζουν τα φρένα και βέβαια τον ταχύτερο γύρο . Μπαίνουμε κάνουμε άλλους 3 γρήγορους και μετά άλλον έναν για ηρεμία.
Τι ΄λαλλο μπορούμε να προσθέσουμε? Τι μπορούμε να αλλάξουμε...
Συμφωνείτε με τα αυτοκίνητα?
Πως θα επιλέξουμε τους αναγνώστες μας που θα οδηγήσουν... Τυχαία? Με κάποιο διαγωνισμό σε μικρή αράχνη κ.λπ, κ.λπ..
είπαμε η ιδέα είναι να το στήσουμε μαζί
Τα λέμεΣΧ
-
Ο χρήστης sx έγραψε:
Και βέβαια κάποιοι μπορούν να οδηγήσουν...
Επί της διαδικασίας...
Εχουμε Σλάλομ με σταθε΄ρή ταχύτητα εισόδου, αποφυγή εμποδίου με 100 χιλ (αποφεύγουμε αυτοσχέδιο τοίχο) και τη διπλή αλλαγή πορείας ανάμεσα σε κορίνες... Ακόμα δέκα φρεναρίσματα από 100 που συνήθως δεν κουράζουν τα φρένα και βέβαια τον ταχύτερο γύρο . Μπαίνουμε κάνουμε άλλους 3 γρήγορους και μετά άλλον έναν για ηρεμία.
Τι ΄λαλλο μπορούμε να προσθέσουμε? Τι μπορούμε να αλλάξουμε...
Συμφωνείτε με τα αυτοκίνητα?
Πως θα επιλέξουμε τους αναγνώστες μας που θα οδηγήσουν... Τυχαία? Με κάποιο διαγωνισμό σε μικρή αράχνη κ.λπ, κ.λπ..
είπαμε η ιδέα είναι να το στήσουμε μαζί
Τα λέμεΣΧ
Φοβερή πρόταση!!
Για την επιλογή αυτών που θα οδηγήσουν θέλει προσοχή!!Ισως ενα τεστ με την μικρή αράχνη να είναι όντως απαραίτητο,αλλά τι θα γίνει αν υπάρχει πληθώρα συμμετοχών?
Πέτρο,αναμένουμε!
Πάντως,σαν θεατές θα είμαστε ετσι κι αλλοιώς εκει!!!
206 h ibiza??