-
Από το 'Κ' της 'Καθημερινής' (Κυριακή 29/8/2004), σελίδα 45, αναφορά σε γραπτό του Έκο:
Η πραγματική αποστολή της επιστήμης: όχι να υποστηρίζει ότι το Καινούργιο έχει πάντα δίκιο, αλλά να αναζητεί απαντήσεις στα ερωτήματα διατυπώνοντας και δοκιμάζοντας υποθέσεις. Η Αλήθεια δεν είναι κάπου γραμμένη, αναζητείται διαρκώς και μια θεωρία που δεν επαληθεύεται από τη λογική και την εμπειρία εγκαταλείπεται για να πάρει τη θέση της μια άλλη. Δοκιμή και πλάνη:αυτή είναι η απάντηση σε κάθε φονταμενταλισμό, σε κάθε δογματισμό, σε κάθε σχολαστική ερμηνεία ιερών κειμένων. Αυτή είναι η φιλοσοφία που πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία.
Αντ'αυτών, προκρίνεται ακόμη ο δογματισμός και η πίστη στην 'θεοπνευστία' 'ιερών βιβλίων' που βρίθουν ασυναρτησιών, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και μισανθρωπισμού.
-
Το τεχνικό πρόβλημα επανήλθε!
-
-
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=686369&lngDtrID=253
Η χριστιανική 'αγάπη' στο μεγαλείο της: «αν δεν κατεβάσετε το έργο, θα σας κάψουμε» -
Λάθος τόπικ κουμπάρε.
-
Ο χρήστης pafos13 έγραψε:
Η χριστιανική 'αγάπη' στο μεγαλείο της: «αν δεν κατεβάσετε το έργο, θα σας κάψουμε»Άσημοι και άτεχνοι, που βρήκαν το κόλπο να διαφημιστούν...
Οι Θεούσες, φυσικά, τη δουλειά τους.
Αλήθεια, ποιά ήταν η θέση σου για τα σκίτσα του Μωάμεθ;
Λάθος τόπικ κουμπάρε.
+1
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η χριστιανική 'αγάπη' στο μεγαλείο της: «αν δεν κατεβάσετε το έργο, θα σας κάψουμε»Άσημοι και άτεχνοι, που βρήκαν το κόλπο να διαφημιστούν...
Οι Θεούσες, φυσικά, τη δουλειά τους.
Αλήθεια, ποιά ήταν η θέση σου για τα σκίτσα του Μωάμεθ;
Λάθος τόπικ κουμπάρε.
+1
*Σε επίπεδο χωρών, οι δέκα χώρες οι οποίες εμφανίζονται να έχουν το υψηλότερο ποσοστό θρησκευόμενων πολιτών είναι η Γκάνα (96%), η Νιγηρία (94%), η Σενεγάλη (90%), οι Φιλιππίνες (90%), η Κένυα (89%), το Παναμά (88%) η Ινδία (87%), η Ελλάδα (86%), το Κόσοβο (86%), και τέλος, το Καμερούν (86%). Είναι αξιοσημείωτο ότι ανάμεσα στις δέκα αυτές χώρες - πλην της Ελλάδας - δεν υπάρχει κάποια χώρα της Ευρώπης, αλλά ούτε και οι ΗΠΑ, μια χώρα στην οποία τα τελευταία χρόνια ειδικά, η θρησκεία φαίνεται να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. *
ΠΗΓΗ:tns icap
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
ΠΗΓΗ:tns icapΕνδιαφέρον, το ποσοστό της Ελλάδας μου φαίνεται χαμηλό και με παραξενεύει η απουσία κυρίως ΗΠΑ και Ιταλίας.
Έχεις λινκ με λεπτομέρειες, για να μην ψάχνουμε; -
Έχετε δίκιο για το λάθος τόπικ αλλά στις προηγούμενες σελίδες αυτού του θέματος υπήρχαν σχετικές δημοσιεύσεις και έτσι προτίμησα να το γράψω εδώ.
Όσον αφορά τη θέση μου για τα σκίτσα του Μωάμεθ θα πω ότι ο φανατισμός στο μουσουλμανικό κόσμο έχει γίνει επικίνδυνος και σίγουρα ξεπερνά κατά πολύ τα συνήθη φαινόμενα 'χριστιανικού' φανατισμού που βιώνουμε στον δυτικό κόσμο.
Παρεπιπτόντως προχθές μου κτύπησαν την πόρτα δύο νεαροί (μάλλον βορειοευρωπαίοι) οι οποίοι μιλούσαν σπαστά ελληνικά και έκαναν προσηλυτισμό για την εκκλησία των ευαγγελιστών ή κάτι τέτοιο. Στην αρχή τους είπα ότι είμαι άθεος και δεν με ενδιέφερε να τους ακούσω αλλά αυτοί επέμεναν. Στο τέλος όταν για να τους ξεφορτωθώ τους είπα ότι πιστεύω στον Δία και το δωδεκάθεο έμειναν άναυδοι και έφυγαν (μάλλον δεν ήταν 'προγραμματισμένοι' να απαντήσουν σε τέτοιες απόψεις).
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως νεαρά παιδιά πάνε σε μια ξένη χώρα για να προσηλυτίσουν άλλους χριστιανούς στην αίρεση τους. Ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτούς; -
Παρεπιπτόντως προχθές μου κτύπησαν την πόρτα δύο νεαροί (μάλλον βορειοευρωπαίοι) οι οποίοι μιλούσαν σπαστά ελληνικά και έκαναν προσηλυτισμό για την εκκλησία των ευαγγελιστών ή κάτι τέτοιο. Στην αρχή τους είπα ότι είμαι άθεος και δεν με ενδιέφερε να τους ακούσω αλλά αυτοί επέμεναν. Στο τέλος όταν για να τους ξεφορτωθώ τους είπα ότι πιστεύω στον Δία και το δωδεκάθεο έμειναν άναυδοι και έφυγαν (μάλλον δεν ήταν 'προγραμματισμένοι' να απαντήσουν σε τέτοιες απόψεις).επρεπε να τους πεις οτι εισαι σατανιστης και να τους προσκαλεσεις σε καμια τελετη
τωρα για το αρθρο που εδωσες θα πω μονο οτι πρεπει να μαθουμε να σεβομαστε την οποια τεχνη του αλλου και ασ μην συμφωνουμε
-
Παρεπιπτόντως προχθές μου κτύπησαν την πόρτα δύο νεαροί (μάλλον βορειοευρωπαίοι) οι οποίοι μιλούσαν σπαστά ελληνικά και έκαναν προσηλυτισμό για την εκκλησία των ευαγγελιστών ή κάτι τέτοιο. Στην αρχή τους είπα ότι είμαι άθεος και δεν με ενδιέφερε να τους ακούσω αλλά αυτοί επέμεναν. Στο τέλος όταν για να τους ξεφορτωθώ τους είπα ότι πιστεύω στον Δία και το δωδεκάθεο έμειναν άναυδοι και έφυγαν (μάλλον δεν ήταν 'προγραμματισμένοι' να απαντήσουν σε τέτοιες απόψεις).
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως νεαρά παιδιά πάνε σε μια ξένη χώρα για να προσηλυτίσουν άλλους χριστιανούς στην αίρεση τους. Ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτούς;Αν σου πω ότι τα χρόνια που βρισκόμουν στην Γερμανία μου είχαν έρθει μερικές φορές στο σπίτι που έμενα Έλληνες μετανάστες(γυναίκες κυρίως) για να μου δώσουν φυλλάδια/βιβλία, θα το πιστέψεις; Δεν θυμάμαι αν ήταν κάποιας αίρεσης αλλά μάλλον πρέπει να ήταν γιατί δεν μου έτυχε ποτέ η επίσημη εκκλησία να πουλάει τίποτα περισσότερο από ημερολόγια(αν και πλέον, υπάρχουν πολλοί κομπιναδόροι που πουλάνε ημερολόγια).
ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω πώς βρήκαν την διεύθυνσή μου, καθώς ποτέ δεν είχα κάποια ιδιαίτερη σχέση με κύκλους της Εκκλησίας στην Ελλάδα(είτε της επίσημης εκκλησίας είτε αιρέσεις). Από την άλλη πλευρά, μήπως έδωσαν την διεύθυνσή μου οι Γερμανοί;(είχα δηλώσει στην αστυνομία τους πού έμενα, κυρίως για να ξέρουν και αυτοί πού να ψάξουν σε περίπτωση που πάθαινα κάτι). ---εκτός και αν βρήκαν την διεύθυνσή μου μέσω Echelon
Τουλάχιστον, κανένας τους δεν έκαψε τίποτα και δεν βιαιοπράγησε(από όσο γνωρίζω), ασχέτως αν μερικές φορές γίνονται εκνευριστικοί.
-
Άσχετο με το κεντρικό θέμα αλλά σχετικό με τα τελευταία ποστ. Στην Ελλάδα έγινε ο χαμός όταν ανακοινώθηκαν οι ταυτότητες που δεν γράφουν θρήσκευμα, στην Αυστραλία όταν, κατά την τελευταία απόγραφή, τους ζητήθηκε να δηλώσουν θρήσκευμα από την τσαντίλα τους, ένα μεγάλο ποσοστό, δήλωσε Jedi Knights. To αστείο είναι ότι από κάποιο αριθμό ανθρώπων-πιστών και πάνω πρέπει να το δεχθεί το κράτος ως υπαρκτή και νόμιμη θρησκεία!
-
Νάτος και ο μουσουλμανικός φανατισμός που λέγαμε
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=686455&lngDtrID=245 -
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως νεαρά παιδιά πάνε σε μια ξένη χώρα για να προσηλυτίσουν άλλους χριστιανούς στην αίρεση τους. Ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτούς;και στη θεσσαλονικη εχουν κανει τον τελευταιο μηνα ενα γερο do αλλα δε ξερω σε τι πλαισιο εντασσεται αυτο...δε θυμαμαι να χα ξαναδει τετοιους...
-
Αν πληρώνουν τήν επικύρηξη όντως σέ δολλάρια τότε θα έχει πολύ γέλιο.
Καί άν τήν δίνουν σε καμικάζι αυτοκτονίας ακόμα περισσότερο!!!
-
Πολύ ωραίο thread! +1 Κάτι τέτοια διαβάζω (εννοώ τις τεχνολογικές καινοτομίες, τον πολυμήχανο τρόπο σκέψης που είχαμε κλπ κλπ) και μας συγκρίνω με το σήμερα και με πιάνει μεγάλη θλήψη...Τόσες γκαντεμιές, η μια μετά την άλλη.
Που ξέρεις όμως αν δεν μας είχαν έρθει τόσες αναποδιές μπορεί και απο την μια μέρα μετα την άλλη να γινόμασταν τίποτα ναζί και να λέγαμε Ελλάδα Υπερ Όλων...
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
*Σε επίπεδο χωρών, οι δέκα χώρες οι οποίες εμφανίζονται να έχουν το υψηλότερο ποσοστό θρησκευόμενων πολιτών είναι η Γκάνα (96%), η Νιγηρία (94%), η Σενεγάλη (90%), οι Φιλιππίνες (90%), η Κένυα (89%), το Παναμά (88%) η Ινδία (87%), η Ελλάδα (86%), το Κόσοβο (86%), και τέλος, το Καμερούν (86%). Είναι αξιοσημείωτο ότι ανάμεσα στις δέκα αυτές χώρες - πλην της Ελλάδας - δεν υπάρχει κάποια χώρα της Ευρώπης, αλλά ούτε και οι ΗΠΑ, μια χώρα στην οποία τα τελευταία χρόνια ειδικά, η θρησκεία φαίνεται να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. *
Οι ΗΠΑ είναι κράτος με 300εκατ. πλυθισμό δεν γίνεται πολύ απλά να φτάσει τέτοια ποσοστά. Απλά οι υποτιθέμενοι χρηστιανοί έχουν το πάνω χέρι. Υπάρχουν και παρα πολλοί άθεοι ακόμα και ρεπουμπλικάνοι.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ενδιαφέρον, το ποσοστό της Ελλάδας μου φαίνεται χαμηλό και με παραξενεύει η απουσία κυρίως ΗΠΑ και Ιταλίας.
Έχεις λινκ με λεπτομέρειες, για να μην ψάχνουμε;Η Πορτογαλία μου κάνει εντύπωση που δεν είναι τόσο ψηλά.
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
Χειρουργείο πριν τον Ιπποκράτη
Η εγχείριση στο κρανίο πέτυχε, η ασθενής επέζησε... 28 αιώνες πριν
Ένα συνταρακτικό ντοκιμαντέρ του πολιτισμού ΜΑΣ