-
Ο χρήστης ) ΣΩΤΗΡΙΟΣ ( έγραψε:
...Πάντως θά ήθελα νά μάθω ποιά είναι ή επικρατέστερη θεωρεία,γιά τήν καταγωγή των λαών τής Ευρώπης!!!Εχει κάποιος νά μού προτείνει κάτι;
Nα στο θέσω έτσι, η ινδοευρωπαική θεωρία διδάσκεται στα σχολεία και στα πανεπιστήμια ώς η επικρατέστερη.
Μπουφαρτιγκ (Ελευθεροτυπία 31-8-97 και National Geographic Δεκ. 1999). **Ούτε ποτέ ανευρέθει έστω το παραμικρό αρχαιολογικό 'ινδοευρωπαικό' εύρημα, ούτε καν έχουμε υπαινιγμό από αρχαίους Ελληνες ή Ινδούς συγγραφείς, για την Ιστορία ή έστω την μυθολογία ή απλώς την παρουσία των 'ινδοευρωπαίων'. **Είναι παντελώς ανύπαρκτοι.
Σου προτείνω αρχαίους συγγραφείς, οι εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ έχουν αρχίσει τιτάνια προσπάθεια για να εκδόσουν όλους τους αρχαίους συγγραφείς. Σημειωτέον πως η πλειονότητα των αρχαίων συγγραφέων ουδέποτε έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, έτσι να συνειδητοποιήσουμε την κατάντιά μας.
Aν είναι η επιστημονικά επικρατέστερη σήμερα,βάση αυτής βρέ παιδιά δέν πρέπει 'βαδίσουμε';Δηλαδή,έστω καί χωρίς ευρήματα μέ κάποιο τρόπο δέν έφτασαν σέ αυτή τη θεωρία οί επιστήμονες;Γιά ποιό λόγο θά τούς αμφισβητήσουμε;Ναί μέν,καλά κάνουμε νά μήν τήν αποδεχώμαστε πέρα γιά πέρα(καί εγώ μαζί) λόγω μή τεκμηρίωσης τής συγκεκριμένης θεωρίας,αλλά δέν μπορεί κάποια δόση αλήθειας θά υπάρχει! Δέν νομίζω ότι πρέπει νά ακολουθούμε καλά καί σώνει άλλες μή-τεκμηριωμένες θεωρείες γιατί κάπως έτσι νοιώθουμε 'δικαιωμένοι'.
Εκτός πάλι καί άν εννοείτε ότι υπάρχει 'μεροληψία'από πλευράς επιστήμης,κάτι πού μού φαίνεται λιγο δύσκολο. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
...Πάντως θά ήθελα νά μάθω ποιά είναι ή επικρατέστερη θεωρεία,γιά τήν καταγωγή των λαών τής Ευρώπης!!!Εχει κάποιος νά μού προτείνει κάτι;
Nα στο θέσω έτσι, η ινδοευρωπαική θεωρία διδάσκεται στα σχολεία και στα πανεπιστήμια ώς η επικρατέστερη.
Μπουφαρτιγκ (Ελευθεροτυπία 31-8-97 και National Geographic Δεκ. 1999). **Ούτε ποτέ ανευρέθει έστω το παραμικρό αρχαιολογικό 'ινδοευρωπαικό' εύρημα, ούτε καν έχουμε υπαινιγμό από αρχαίους Ελληνες ή Ινδούς συγγραφείς, για την Ιστορία ή έστω την μυθολογία ή απλώς την παρουσία των 'ινδοευρωπαίων'. **Είναι παντελώς ανύπαρκτοι.
Σου προτείνω αρχαίους συγγραφείς, οι εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ έχουν αρχίσει τιτάνια προσπάθεια για να εκδόσουν όλους τους αρχαίους συγγραφείς. Σημειωτέον πως η πλειονότητα των αρχαίων συγγραφέων ουδέποτε έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, έτσι να συνειδητοποιήσουμε την κατάντιά μας.
Aν είναι η επιστημονικά επικρατέστερη σήμερα,βάση αυτής βρέ παιδιά δέν πρέπει 'βαδίσουμε';Δηλαδή,έστω καί χωρίς ευρήματα μέ κάποιο τρόπο δέν έφτασαν σέ αυτή τη θεωρία οί επιστήμονες;Γιά ποιό λόγο θά τούς αμφισβητήσουμε;Ναί μέν,καλά κάνουμε νά μήν τήν αποδεχώμαστε πέρα γιά πέρα(καί εγώ μαζί) λόγω μή τεκμηρίωσης τής συγκεκριμένης θεωρίας,αλλά δέν μπορεί κάποια δόση αλήθειας θά υπάρχει! Δέν νομίζω ότι πρέπει νά ακολουθούμε καλά καί σώνει άλλες μή-τεκμηριωμένες θεωρείες γιατί κάπως έτσι νοιώθουμε 'δικαιωμένοι'.
Εκτός πάλι καί άν εννοείτε ότι υπάρχει 'μεροληψία'από πλευράς επιστήμης,κάτι πού μού φαίνεται λιγο δύσκολο.Συγγνώμη αγαπητέ μου φίλε αλλά νομίζω πως άδικα έχω γράψει τόσα πράγματα για την επιστημονική μέθοδο που ακολουθήθηκε για να στηριχθεί η ινδοευρωπαική θεωρία. Αναφέρεις ότι 'έστω χωρίς ευρύματα με κάποιον τρόπο δεν έφτασαν σε αυτήν τη θεωρία οι επιστήμονες?' και εγώ απευθύνομαι στον κοινό λογικό νού, από την μία έχεις μία θεωρία χωρίς κανένα στοιχείο ιστορικό ή αρχαιολογικό που στηρίχτηκαν στην ομοιότητα κάποιων γλωσσών και φτιάξανε μια φανταστική φυλή που δεν έχει αφήσει πίσω της κανένα απολύτως στοιχείο και από την άλλη έχεις μια διαφορετική θεωρία με πληθώρα αρχαιολογικών ευρυμάτων και ιστορικών αναφορών και την υποστηρίζουν όλο και περισσότεροι επιστήμονες που το μόνο μειονέκτημά της είναι ότι είναι υπέρ των Ελλήνων . Σου επαναλαμβάνω πως η ινδοευρωπαική θεωρία καταρέει πλέον και επίσημα. Ψάξε μόνος σου, δες τα στοιχεία, αξολόγησέ τα και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα. Αναφέρεις επίσης 'για ποιόν λόγο να τους αμφισβητίσουμε?' το εννοείς αυτό που έγραψες? ΟΛΗ η επιστημονική πρόοδος βασίστηκε και γεννήθηκε από την αμφισβήτηση, δηλαδή σου παρουσιάζουν δύο θεωρίες και εσύ διαλέγεις αυτή που είναι πέρα για πέρα ατεκμηρίωτη μόνο και μόνο επειδή την αποδέχονται οι 'πολλοί'?
Πώς είναι δυνατόν να σου φαίνεται απίθανο η επιστήμη να είναι μεροληπτική? καθ' όλη την διάρκεια της Ιστορίας ήταν μεροληπτική, είτε λόγω θρησκείας, είτε νομοθεσίας, είτε εθνικισμού, είτε απλού βλακώδες πείσματος. Ποιόν να σου πρωτοαναφέρω? τον Γαλιλαίο, τον Χριστόφορο Κολόμβο? Τον Βέντρις? τον Humble? τους αδερφούς ράιτ? Δηλαδή αν ζούσαμε στον Μεσαίωνα θα πίστευες πως η γή είναι επίπεδή επειδή το πιστεύανε σχεδόν όλοι? Όποιος διάβαζε αρχαίους συγγραφείς ήξερε ή έστω αμφισβητούσε την 'επικρατέστερη' θεωρία.
Όλοι οι επιστήμονες που αντικρούουν με αποδείξεις την 'επικρατέστερη' θεωρία δεν είναι τσαρλατάνοι, δεν είναι εθνικιστές (πώς είναι δυνατόν άλλωστε αφού οι περισσότεροι είναι ξένοι) και θα πρέπει να αποβάλλουμε πλέον αυτήν την προκατάλληψη που έχουμε για όσους λένε και αποδεικνύουνε κάτι κολακευτικό για την Ελλάδα.
Και πάλι σας λέω μην πιστεύετε εμένα ή οποιονδήποτε άλλον, ψάξτε μόνοι σας, μόνο έτσι θα είστε σίγουροι. Επίσης όταν ο συνομιλητής σας αφιερώνει κάποιον χρόνο για να σας παραθέσει συγκεκριμένα στοιχεία, εκτιμήστε τον κόπο του και διαβάστε τα, ειδικά όταν περιγράφει σε γενικές γραμμές τον 'επιστημονικό τρόπο' που ακολουθήθηκε για την 'τεκμηρίωση της επικρατέστερης θεωρίας'.
Γράφοντας τα παραπάνω δεν είχα σκοπό να προσβάλλω κανέναν, άν παρ'όλα αυτά το έκανα ζητώ συγγνώμη και σας διαβεβαιώ πως γράφτηκαν με την μεγαλύτερη εκτίμηση μου προς όλους. -
Όταν ο Λεονάρντο ντα Βίντσι σχεδίασε μια απίθανη εφεύρεση, οι λόγιοι του 15ου αιώνα, πιθανώς να τον αποπήραν: 'Ξέχασέ το, Λεόν. Αν οι μηχανές μπορούσαν να πετάξουν, θα το γνωρίζαμε.'
Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας, κάποιοι ειδικοί λένε στους καινοτόμους, ότι οι εφευρέσεις τους είναι αδύνατες. Μερικά παραδείγματα:
· Η Αγγλική Ακαδημία Επιστημών περιγέλασε τον Βενιαμίν Φραγκλίνο όταν ανέφερε την ανακάλυψη του αλεξικέραυνου και η Ακαδημία αρνήθηκε να δημοσιεύσει την αναφορά του.
· Το 1902, μια ομάδα Γερμανών μηχανικών γελοιοποίησε τον κόμη Ferdinand von Zeppelin, όταν ισχυρίστηκε ότι εφεύρε ένα πηδαλιούχο μπαλόνι. (Αργότερα, τα αερόπλοια του Zeppelin, πέταξαν για εμπορικούς σκοπούς πάνω απ' τον Ατλαντικό).
· Οι κυριότερες εφημερίδες αγνόησαν την ιστορική πτήση, το 1903, του αεροπλάνου των αδελφών Wright, επειδή το 'Scientific American' υπέδειξε ότι η πτήση ήταν μια απάτη, και για πέντε χρόνια οι αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον, δεν πίστευαν ότι μια μηχανή βαρύτερη απ' τον αέρα είχε πετάξει.
-
Σωτήρη μήν ανυσηχείς δέν νομίζω ότι προσβάλεις κανέναν(τουλάχιστον εμένα ).Συζήτηση κάνουμε,καί πιστεύω ότι όλοι μας σεβόμαστε τόν συνομιλητή μας.
Φυσικά γνωρίζω καί εγώ πολλά παραδείγματα,σάν καί αυτά πού ανέφερες(ο διάσημος Λαβουαζιέ είχε πεί ,όταν έμαθε ότι κάποιος είχε υποστηρίξει ότι υπάρχουν μετεορίτες πού πέφτουν από τό αέρα,ότι δέν είναι δυνατόν νά πέφτουν πέτρες από τόν αέρα διότι ο αέρας....δέν έχει πέτρες!!!).
Παρόλα αυτά,οι θεωρείες τών 'αιρετικών' επιστημόνων,στό μέλλον αποδείχτηκαν μέσω παρατηρήσεων,πειράματων κ.λ.π.Καί όλα αυτά σέ μικρό χρονικό διάστημα από τήν ώρα πού διατυπώθηκε η αρχική 'αιρετική' θεωρία(μιλάω γιά καθαρά επιστημονική αντιμετώπιση,καί όχι γιά τήν εποχή όπου ό πάπας έκρινε τήν επιστήμη έτσι;).
Στή συγκεκριμένη περίπτωση,έχουμε μία θεωρία η οποία υπάρχει πάνω από ένα αιώνα,καί όμως θεωρείτε η επικρατέστερη από τήν επιστημονική κοινότητα.
Τέλος πάντων,(γιά νά μήν τό παρατραβάμε τό θέμα)όταν θά βρώ αρκετό χρόνο θά τό ψάξω,γιατί γιά τήν ώρα έχω μαύρα μεσάνυχτα,οπότε ότι γράφω είναι απλά ότι νομίζω πώς είναι τό λογικότερο. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
...Παρόλα αυτά,οι θεωρείες τών 'αιρετικών' επιστημόνων,στό μέλλον αποδείχτηκαν μέσω παρατηρήσεων,πειράματων κ.λ.π.Καί όλα αυτά σέ μικρό χρονικό διάστημα από τήν ώρα πού διατυπώθηκε η αρχική 'αιρετική' θεωρία(μιλάω γιά καθαρά επιστημονική αντιμετώπιση,καί όχι γιά τήν εποχή όπου ό πάπας έκρινε τήν επιστήμη έτσι;).
Στή συγκεκριμένη περίπτωση,έχουμε μία θεωρία η οποία υπάρχει πάνω από ένα αιώνα,καί όμως θεωρείτε η επικρατέστερη από τήν επιστημονική κοινότητα.
...Nαι με την διαφορά ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση τα στοιχεία αποκαλύπτονται τώρα, τουλάχιστον όσα γλυτώνουν από τις μπουλντόζες του εκσυχρονισμού (Σπάτα, Μαραθώνας κ.α). Επίσης ο άμεσα ενδιαφερόμενος κόσμος (εμείς) τώρα αρχίζει και ξυπνάει ερρεβοδιφώντας. Η επιστημονική κοινότητα την απορρίπτει σταδιακά με αλματώδη όμως βήματα. Τώρα βέβαια ως απάντηση στον κίνδυνο κατάρευσης του ινδοευρωπαισμού κατασκευάστηκε ο αφροκεντρισμός (μαύρη Αθηνά, μαύρος Σωκράτης και δεν αστειεύομαι).
-
Βρέ Σωτήρη,νά σέ ρωτήσω κάτι;Τί σχέση έχει η καταγωγή τών λαών μέ τόν Σωκράτη;Η καταγωγή τών λαών μιλάει γιά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πρίν,έτσι δέν είναι;
Αλλη μία ερώτηση:
ΑΝ υπάρξει στό μέλλον,επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρεία ότι ή καταγωγή του ανθρώπινου γένους είναι από τήν Αφρική(ή από τό Μπαγκλαντές,ή από τή Σιβηρία κ.τ.λ.),θά τό δεχτείς εσύ προσωπικά;Τό ρωτάω αυτό γιατί μού δίνεις τήν εντύπωση οτι δέν δίνεις καμμία πιθανώτητα στό νά είναι σωστή η οποιαδήποτε 'επιστημονικά επικρατέστερη θεωρία'(φυσικά μπορεί νά κάνω λάθος).
Επίσεις (κάτι πού δέν μπορώ νά καταλάβω),ποιό είναι τό πλεονέκτημα πού έχει κάποιος(οποιοσδήποτε)λαός άν χαρακτηριστεί 'αυτόχθον' από τό νά έχει 'μετοικίσει' από κάπου αλλου;Δηλαδή τί 'κέρδος' έχουν οί Κέλτες(τής Βρεττάνης) καί οι Αλβανοι καί Ελληνες (τών ορεινών περιοχών τής Β.Πίνδου)πού έχουν χαρακτιριστεί ώς 'αυτόχθονες' καί μή-γενετικά αλλοιωμένοι μέχρι σήμερα;
Καί τέλος τό -ερρεβοδιφώντας- τί ακριβώς σημαίνει; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
τό -ερρεβοδιφώντας- τί ακριβώς σημαίνει;Ψάχνοντας στο σκοτάδι.
Το τι λέξεις προερχόμενες από την Αρχαία Ελληνική ακούω κάθε τόσο από την (αγράμματη) πεθερά μου δε λέγεται.
Άσχετο;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
τό -ερρεβοδιφώντας- τί ακριβώς σημαίνει;
Ψάχνοντας στο σκοτάδι.
Το τι λέξεις προερχόμενες από την Αρχαία Ελληνική ακούω κάθε τόσο από την (αγράμματη) πεθερά μου δε λέγεται.
Άσχετο;
Γιατί βρέ Ηλία αυτές πού λέμε εμείς από πού προέρχωνται;
Πάντως κάπου εκεί πήγε καί τό δικό μου μυαλό,αλλά ήθελα να επιβεβαιωθεί από κάποιον. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μιλάω για λέξεις η / και εκφράσεις που δεν χρησιμοποιούνται συχνά, για λέξεις σε μένα άγνωστες που ένας Θεός ξέρει πως έφτασαν από παππού σε εγγονό μέχρι τις μέρες μας. Ξαναλέω ότι αναφέρομαι σε λέξεις άγνωστες, για τις οποίες στην αρχή κορόιδευα και, όταν έπιασα λεξικά και το έψαξα,
ντράπηκα για τη δική μου αμάθεια. -
Αν και κατάκοπος μετά την ανάγνωση σχεδόν ολόκληρου του thread (και φυσικά σφόδρα καθυστερημένος), θα ήθελα να προσθέσω κι εγώ μερικές τοποθετήσεις/επισημάνσεις.
-
Έμεινα έκπληκτος με τις συσσωρευμένες και άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες του thread (σημ. ποια ελληνική λέξη αρμοζει εδώ, χωρίς να ανοίξετε λεξικό )
-
Πάντα θεωρούσα τον ελληνικό πολιτισμό ανώτερο των υπολοίπων (κυρίως από δηλώσεις και δημοσιεύσεις ξένων επιστημόνων που έπεφταν σποραδικά και κατά καιρούς στην αντίληψή μου), χωρίς όμως να γνωρίζω ότι ήταν και πραγματικά ο αρχαιότερος (είχα μείνει στην ΙνδοεΕυρωπαϊκή θεωρία). Δυστυχώς ανήκω στην μερίδα των Ελλήνων που δεν έχουν εμβαθύνει στην ιστορία του πολιτισμού μας, μένοντας κυρίως στα τετριμμένα και ευρέως γνωστά. Μετά από τα εκπληκτικά και συντριπτικά στοιχεία που κατέθεσε κυρίως ο Σωτήρης, δεν μου μένει πλέον καμία αμφιβολία για κανένα από τα δυο σκέλη.
-
Σε ότι αφορά τα γνωρίσματα της (μη) οργάνωσης και (μη) διαχείρισης πραγμάτων & ανθρώπων στη χώρα μας, εκτιμώ πως η ομιλουμένη γλώσσα είναι το λιγότερο σχετικό αίτιο. ?λλωστε, κράτη με μακράν φτωχότερη γλώσσα από τη δική μας (ακόμα και τη νεοελληνική) είναι μακράν πιο οργανωμένα και συνεπή από το δικό μας.
-
Η χρήση ξενόφερτων λέξεων στην καθομιλουμένη αφ' ενός δεν αποτελεί ίδιον των καιρών μας μόνο κι αφ' εταίρου επηρεάζει διαχρονικά (και ίσως ανησυχητικά) ως επι των πλείστων μόνο τη νεολαία. Η οποία νεολαία, όμως, νομίζω αποβάλλει μόνη της αυτό το χαρακτηριστικό καθώς μεγαλώνει και συνειδητοποιείται (έστω σε βασικό, αλλά αποδεκτό επίπεδο).
Θυμάμαι μάλιστα αρκετά χρόνια πριν ολόκληρη καμπάνια ενάντια σε οποιοδήποτε ξενόφερτο προϊόν (και κατ' επέκταση γλωσσικό χαρακτηριστικό) που είχε βρει εφαρμογή στην φιλοξενία ειδικών αυτοκόλλητων 'Επιμένετε Ελληνικά' στην συντριπτική πλειοψηφία των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Αυτό που χρήζει νομίζω ιδιαίτερης μνείας/προσοχής επί του θέματος είναι τα πρότυπα που εμφανίζονται (επίσης διαχρονικά) από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά), τα οποία όντως προβάλλουν, πλασσάρουν και σε μερικούς επιβάλλουν χωρίς πειστικά επιχειρήματα ή/και αίτια τη χρήση ξένου λόγου ή/και γραφής.
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις/τομείς, όπως η πληροφορική, όπου τα αγγλικά για παράδειγμα αποτελούν πρακτικότερο & ουσιαστικότερο τρόπο έκφρασης από τα ελληνικά (π.χ. pc, cd, boot, κλπ). Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τη χρήση ελληνικών λέξεων στην ιατρική ορολογία της αγγλικής γλώσσας.
- Επειδή δεν αναφέρθηκε καθόλου μέχρι στιγμής, θα ήθελα να προσθέσω ότι στη συμβολή των μη ελληνικών πολιτισμών στην εξέλιξη της ανθρωπότητας ανήκει και το αραβικό αριθμολόγιο (που χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα) και κυρίως η εισαγωγή τόσο της έννοιας όσο και του συμβόλου του μηδενός στα μαθηματικά. Αν το γνωρίζω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με.
-
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
5. Επειδή δεν αναφέρθηκε καθόλου μέχρι στιγμής, θα ήθελα να προσθέσω ότι στη συμβολή των μη ελληνικών πολιτισμών στην εξέλιξη της ανθρωπότητας ανήκει και το **αραβικό αριθμολόγιο **(που χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα) και κυρίως η εισαγωγή τόσο της έννοιας όσο και του συμβόλου του μηδενός στα μαθηματικά. Αν το γνωρίζω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με.Μην ξεχναμε βεβαια οτι οι Αραβες εσωσαν στην κυριολεξια πολλα αρχαια Ελληνικα κειμενα μεταφραζοντας τα στη γλωσσα τους και στη συνεχεια αυτα μεταφραστηκαν στα λατινικα, π.χ καποιες εφευρεσεις του Ηρωνα κτλ. Οποτε κατα ενα τροπο οι Αραβες ειναι κληρονομοι της Ελληνικης επιστημης και τεχνολογιας.
-
[list:ys8trhw4]Αραβικο αριθμολογιο? [/list:u:ys8trhw4][list:ys8trhw4]Το οτι και εδω οι Ελληνες προηγουνταν, αρκει να σκεφτουμε οτι οι πρωτες πυραμιδες ηταν Ελληνικες.Αρα δε μπορουμε να μιλαμε για πρωτοπορια των Αιγυπτιων απ τη στιγμη που η ΑΡΧΙΤΕΚΤΙΝΙΚΗ στην Ελλαδα προηγουντα ετη φωτος πριν απ την κατασκευη της πρωτης Αιγυπτιακης πυραμιδας.Και η Αρχιτεκτονικη ειναι αμεσα συνδεδεμενη με τα Μαθηματικα.Τα συμπερασματα δικα σας. [/list:u:ys8trhw4]>Μην ξεχναμε βεβαια οτι οι Αραβες εσωσαν στην κυριολεξια πολλα αρχαια Ελληνικα κειμενα μεταφραζοντας τα στη γλωσσα τους και στη συνεχεια αυτα μεταφραστηκαν στα λατινικα, π.χ καποιες εφευρεσεις του Ηρωνα κτλ. Οποτε κατα ενα τροπο οι Αραβες ειναι κληρονομοι της Ελληνικης επιστημης και τεχνολογιας
[list:ys8trhw4]Ειναι σεβαστο σε οσους εχουν σωσει Αρχαια Ελληνικα ευρηματα, οπως και στην Κωσταντινουπολη μερικοι Ιερεις οι οποιοι πηραν την πρωτοβουλια να σωσουν αρχαια γραπτα.Αυτο ομως δεν απαλασει τον Χριστιανισμο απ τα εγκληματα που διεπραξε απ τον πρωτο αιωνα(ειναι υπαθυνοι αλλωστε και λειτουργησαν ΕΣΚΕΜΕΝΑ)εναντιον του Ελληνισμου μεχρι και Σημερα.Απ την αλλη δε νομιζω οτι μπορουμε να χαρακτιρησουμε τους Αραβες κληρονομους της Ιστοριας μας.Μη μπερδευουμε τις ενοιες![/list:u:ys8trhw4]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Απ την αλλη δε νομιζω οτι μπορουμε να χαρακτιρησουμε τους Αραβες κληρονομους της Ιστοριας μας.Μη μπερδευουμε τις ενοιες!Δεν το εγραψα με την εννοια του συνεχιστη, αλλα ακριβως μ΄αυτο που εννοουμε οταν λεμε κληρονομος, δηλαδη οπως πχ η μικρη Ωναση ειναι κληρονομος του παππου της, ασχετη αν ειναι ικανη ή οχι να συνεχισει την αυτοκρατορια.
-
οπως πχ η μικρη Ωναση ειναι κληρονομος του παππου της, ασχετη αν ειναι ικανη ή οχι να συνεχισει την αυτοκρατορια.
[list:2jplpy78]H μικρη Ωναση, γενετικα ειναι απογονος της οικογενειας.[/list:u:2jplpy78][list:2jplpy78]Οι αραβες, φυλετικα αλλα και ιδεολογικα τι σχεση εχουν με μας? [/list:u:2jplpy78][list:2jplpy78]Το οτι φυλαχθηκαν ενδεχομενως καποια γραπτα μας, σεβαστο, απο εκει και περα?[/list:u:2jplpy78][list:2jplpy78]Τωρα μπορει να μην το εγραψες με την ενοια του συνεχιστη αλλα η ιδιοτητα του κληρονομου εχει σχεδον την ιδια ενοια.Εκτος αν δε καταλαβα εγω καλα [/list:u:2jplpy78][list:2jplpy78]Σημερα επισκευθηκα το σπηλαιο των Πετραλωνων.Παιδια ο καθηγητης Αρης Πουλιανος ειναι αξιος σεβασμου και συγχαρητηριων.Φυσικα τα οπως και εδω τα περισσοτερα ευρηματα ΔΕΝ βγαινουν στην επιφανεια της γνωσης.Εκτος του οτι ο ανθρωπος εχει διωχθει απ το κρατος με δικαστικες αποφασεις τις οποιες φυσικα και κερδισε γιατι οι πολεμιοι του εκτος του οτι δεν ειχαν επιχιρηματα θεωρουσαν πχ αχρηστα τα κρατικα κονδυλια για τις ανασκαφες (λεγε με και υπουργειο πολιτισμου αλλα και παιδειας και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ )[/list:u:2jplpy78][list:2jplpy78]Ο αρχανθρωπος ο οποιος βρεθηκε χρονολογειτε περι τα 700000 ετη.Το δε κρανιο του αλλα και τα υπολοιπα οστα βρισκονται στη Θεσ/νικη ταχα μου για να μελετηθουν κι ακομα η υποσχεση τους να επιστραφουν στο φυσικο τους μερος μενει στα λογια!![/list:u:2jplpy78][list:2jplpy78]Και μετα μας λενε στο σχολειο για τον......Αδαμ και την Ευα [/list:u:2jplpy78][list:2jplpy78]Εβραικα παραμυθια για αφελεις!!!!![/list:u:2jplpy78]
-
Το οτι φυλαχθηκαν ενδεχομενως καποια γραπτα μας, σεβαστο, απο εκει και περα?Εννοειται τιποτα
Οσο για τα Πετραλωνα: Αρχαιοτερο δειγμα φωτιας 1.000.000 ετων και πολλα αλλα εκπληκτικα!!
Και μετα μας λενε στο σχολειο για τον......Αδαμ και την Ευα
Εβραικα παραμυθια για αφελεις!!!!!Οταν ειμασταν παιδακια ομως τα πιστευαμε! Και νιωθω ντροπη αλλα και μισος ταυτοχρονα γι αυτους που μας τα μαθανε
-
[list:17vkaog4]Αραβικο αριθμολογιο? [/list:u:17vkaog4][list:17vkaog4]Ναι, δηλαδή τα αριθμητικά σύμβολα 1,2,3,4,5,6,7,8,9 όπως και το 0.
Το οτι και εδω οι Ελληνες προηγουνταν, αρκει να σκεφτουμε οτι οι πρωτες πυραμιδες ηταν Ελληνικες.Αρα δε μπορουμε να μιλαμε για πρωτοπορια των Αιγυπτιων απ τη στιγμη που η ΑΡΧΙΤΕΚΤΙΝΙΚΗ στην Ελλαδα προηγουντα ετη φωτος πριν απ την κατασκευη της πρωτης Αιγυπτιακης πυραμιδας.Και η Αρχιτεκτονικη ειναι αμεσα συνδεδεμενη με τα Μαθηματικα.Τα συμπερασματα δικα σας. [/list:u:17vkaog4]
[snip]Αν πρόσεξες δεν ανέφερα πουθενά ότι εισήγαγαν οι Άραβες τα μαθηματικά, αλλά ότι εισήγαγαν την έννοια και το σύμβολο του μηδενός στα μαθηματικά.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Βρέ Σωτήρη,νά σέ ρωτήσω κάτι;Τί σχέση έχει η καταγωγή τών λαών μέ τόν Σωκράτη;Η καταγωγή τών λαών μιλάει γιά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πρίν,έτσι δέν είναι;Εμένα ρωτάς? Ρώτα αυτούς που τα γράφουνε π.χ. τον Μάρτιν Μπερνάλ, συγγραφέα του βιβλίου **Μαύρη Αθηνά **.
Αλλη μία ερώτηση:
ΑΝ υπάρξει στό μέλλον,επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρεία ότι ή καταγωγή του ανθρώπινου γένους είναι από τήν Αφρική(ή από τό Μπαγκλαντές,ή από τή Σιβηρία κ.τ.λ.),θά τό δεχτείς εσύ προσωπικά;Τό ρωτάω αυτό γιατί μού δίνεις τήν εντύπωση οτι δέν δίνεις καμμία πιθανώτητα στό νά είναι σωστή η οποιαδήποτε 'επιστημονικά επικρατέστερη θεωρία'(φυσικά μπορεί νά κάνω λάθος).Μέχρι κάποια χρόνια πριν πίστευα κι εγώ την ινδοευρωπαική θεωρία χωρίς να με ενοχλεί, οπότε ελπίζω να καταλαβαίνεις πως δεν τίθεται θέμα εθνικισμού (τουλάχιστον η εντύπωση που έχεις για μένα εκεί με κατατάσει). Μάλλον για τα στοιχεία που προσκόμισα χρησιμοποίησα λάθος τρόπο. Τα στοιχεία όμως υπάρχουν αυτά δεν μπορείς να τα αγνοήσεις και θα επαναλάβω για ακόμη μια φορά, μην πιστεύετε εμένα, ψάξτε μόνοι σας.
Επίσεις (κάτι πού δέν μπορώ νά καταλάβω),ποιό είναι τό πλεονέκτημα πού έχει κάποιος(οποιοσδήποτε)λαός άν χαρακτηριστεί 'αυτόχθον' από τό νά έχει 'μετοικίσει' από κάπου αλλου;Δηλαδή τί 'κέρδος' έχουν οί Κέλτες(τής Βρεττάνης) καί οι Αλβανοι καί Ελληνες (τών ορεινών περιοχών τής Β.Πίνδου)πού έχουν χαρακτιριστεί ώς 'αυτόχθονες' καί μή-γενετικά αλλοιωμένοι μέχρι σήμερα;
...Αυτό είναι μιά άλλη συζήτηση που επεκτείνεται και σε άλλα θέματα.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μιλάω για λέξεις η / και εκφράσεις που δεν χρησιμοποιούνται συχνά, για λέξεις σε μένα άγνωστες που ένας Θεός ξέρει πως έφτασαν από παππού σε εγγονό μέχρι τις μέρες μας. Ξαναλέω ότι αναφέρομαι σε λέξεις άγνωστες, για τις οποίες στην αρχή κορόιδευα και, όταν έπιασα λεξικά και το έψαξα,
ντράπηκα για τη δική μου αμάθεια.Η ίδια ντροπή υπάρχει και σε μένα.
Αλήθεια όταν οι αρχαίοι λέγαν ' κύσσον με' τί εννοούσαν άραγε?
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Επίσεις (κάτι πού δέν μπορώ νά καταλάβω),ποιό είναι τό πλεονέκτημα πού έχει κάποιος(οποιοσδήποτε)λαός άν χαρακτηριστεί 'αυτόχθον' από τό νά έχει 'μετοικίσει' από κάπου αλλου;Οι αυτόχθονες παίρνουν τα καλά οικοπεδάκια δίπλα στη θάλασσα
-
Ο χρήστης ) ΣΩΤΗΡΙΟΣ ( έγραψε:
Μέχρι κάποια χρόνια πριν πίστευα κι εγώ την ινδοευρωπαική θεωρία χωρίς να με ενοχλεί, οπότε ελπίζω να καταλαβαίνεις πως δεν τίθεται θέμα εθνικισμού (τουλάχιστον η εντύπωση που έχεις για μένα εκεί με κατατάσει). Μάλλον για τα στοιχεία που προσκόμισα χρησιμοποίησα λάθος τρόπο. Τα στοιχεία όμως υπάρχουν αυτά δεν μπορείς να τα αγνοήσεις και θα επαναλάβω για ακόμη μια φορά, μην πιστεύετε εμένα, ψάξτε μόνοι σας.
Αυτό πού ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω,είναι τό γιατί οι επιστήμονες αγνοούν αυτά τά στοιχεία.Ποιό είναι τό όφελός τούς νά τό κάνουν;Αν όντως είναι έτσι,δέν διακυνδινεύουν νά χαρακτηριστούν ώς 'κομπογιαννίτες';
Αυτό είναι μιά άλλη συζήτηση που επεκτείνεται και σε άλλα θέματα.
Καί γιατί νά μήν προχωρήσουμε καί λίγο παραπέρα;
Υ.Γ. Κάποιος ρέ παιδιά νά μέ βοηθήσει!!!Πώς γίνωνται οί πολλαπλές παραθέσεις;
Ένα συνταρακτικό ντοκιμαντέρ του πολιτισμού ΜΑΣ