-
να ξεκαθαρίσω πρώτα πρώτα οτι εκτιμάω ιδιαίτερα την ανάγκη ύπαρξης των ακραίων στοιχείων, διότι αυτά και μόνο αυτά κατα την δική μου αντίληψη εγγυώνται την τελική ισσοροπία στα πάντα
αν δηλαδή δεν υπήρχαν τα ακροδεξιά στοιχεία στην πολιτική, με την πιθανή εμφάνιση των ακροαριστερών τα πάντα θα κατέρρεαν διότι δεν θα υπήρχε μια εξισοροποιητική δύναμη
με τη λογική αυτή δεν μπορώ να κατηγορίσω κανέναν για τις ακραίες του απόψειςμπορώ όμως να κάνω συζήτηση για το κατά πόσο οι απόψεις αυτές είναι σύμφωνες με τον ίδιο τους τον εαυτό...
να αυτοκαθοριστώ επίσης ως επαναστάτης χριστιανός ορθόδοξος...
λοιπόν
Ο χρήστης dourou έγραψε:
... δεν εχω ανάγκη να βαλω θεο **στην αρχή **για δύο λόγους:- Αυτόν ποιος τον εβαλε? τι διαφορά έχει η υπαρξη από την μη? Εξηγεί κατι ή καθιστά ανθρωπομορφο και ανθρωποκεντρικο το συμπαν; Και πόση δε ματαιότητα εμπεριεχει αυτό...
την αρχή δηλαδή την παραδέχεσε
ε εγώ αυτή την αρχή την θεωρώ και αρχή και την βαφτίζω θεό- ΤΟ BIG BANG Ή ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΕΚΡΗΞΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΧΗ!!!
Εξηγούμαι: η 'αρχή' είναι η αρχέγονη μετάβαση στην σφαίρα της παρατηρησιμότητας της συμπαντικής κατάστασης. Αποτελεί μία ευθεία από τις άπειρες πιθανές με παρατηρούμενη χρονική μεταβλητή της μορφής
t=tr+tirrx i
Παρατηρούμε ότι για tirr =0 η μιγαδική συνάρτηση του χρόνου δίνει άπειρες παράλληλες και απείρως πιο άπειρες (βλ. αριθμήσιμα συνολα) ευθείες τεμνόμενες με αυτές αν θεωρήσουμε και τρίτο άξονα (παράλληλα σύμπαντα, στατιστική πραγματικότητα) κάθετο στο μιγαδικό επίπεδο!!!...
Ο ορίζοντας γεγονότων που λαμβάνουν χώρα σε οποιαδήποτε ευθεία με την ιδιότητα αυτή είναι δυνάμει σύμπαν- όπως το ορίζει ο ημιμαθής (μηδέ εμού εξαιρουμένου) σύγχρονος άνθρωπος.
κυριολεκτικα είναι η πιο ασυνάρτητη πρόταση που έχω διαβάσει ποτέ
μάλιστα την διάβασα αρκετές φόρές ψάχνοντας να ανακαλύψω το λόγο χρήσης της μιγαδικής θεωρίας
συμπέρασμα, χρησιμοποιείται αποκλέιστικά και μόνο για να μη βγάζουν νόημα οι μη γνώστες (της μιγαδικής θεωρίας) και να νομίζουν οτι διάβασαν κατι ανώτερο, κάτι ασύλλιπτο
όσο για τη χρήση της 'ημιμάθειας' ως χαρακτηριστικό το θεωρώ εντελώς άχρηστο. Μου φαίνεται λογικότερο να ορίσουμε με συμβατικό παρά με απόλυτο τρόπο το όλον, ώστε να έχει και κάποιο νόημα ως έννοια και προφανώς τότε ο άνθρωπος δεν είναι καθόλου ημιμαθήςΟ 'ορίζοντας γεγονότων' έιναι η κατεύθυνση στην ευθεία αυτήν, όπως ορίζεται από την διατήρηση (μείωση;) της εντροπίας....
μέχρι εδώ χρησιμοποιούσες τη μιγαδική θεωρία, και αναφερόσουν ουσιαστικά στα βασικά της στοιχεία, διότι την κατέχεις και ελπίζεις οτι οι άλλοι δεν την κατέχουν
την εντροπία όμως , που προφανώς δεν έχεις ιδέα τι είναι, γιατί την χρησιμοποιείς ??ΑΡΑ: το σύμπαν δεν περικλείει την δυνατότητα θεϊκότητας. ...
το απόλυτο χαρακτηριστικό της θρησκευτικότητας και προφανώς αντιβαίνει στο
Υ.Γ. Η θρησκευτικότητα κάνει κακό στην πνευματικότητα. Αντίδοτα είναι η σκέψη και η διανόηση... ανακαλύψτε τα!
γιατί ??
διότι απλούστατα η πιο αυθέρετη επιστήμη είναι η θεολογία (μαζί με νομική και ψυχολογία) και είναι 100% κατανοητό οτι το συμπέρασμα αυτό είναι παντελώς άσχετο με την προηγούμενη ανάλυση άσχετα με την ορθότητα της ανάλυσηςΑντιθέτως η δυνατότητα αυθυπαρξίας του θα πρέπει να οδηγήσει σε ενδοσκόπηση και αναγνώριση των υπέροχων δυνάμεων του ανθρώπινου νου.
μα πριν από λίγο μιλούσες για ημιμάθεια...
Πρέπει να ξεκολήσουμε από την πανάρχαια, μα 2000, μα 20000 ετών αντίληψη- έννοια- υποταγή ΘΕΟΣ και να προχωρήσουμε τον μηδενισμό στο νόημα της ύπαρξης και της νοημοσύνης.
τελικά την ημιμάθεια την ξεχάσαμε ??
και κάτι ολίγον τι προσωπικό
αντί να βλέπεις μια λάθος εικόνα του τι είναι θεός και να την απορρίπτεις δικαίως, ψάξε να βρείς μια άλλη καλύτερη και προφανώς πιο σωστή και να την αποδεχτείς
η άποψη οτι ο άνθρωπος είναι πάνω από όλα στέκει μέχρι αυτός ο άνθρωπός που την έχει, να φάει ένα χαστούκι (που μπορεί να του το δώσει ένα μολυσμένο κουνούπι, ένας αγριεμένος ελέφαντας ή ένα παλλιριακό κύμα) και να ανακαλύψει οτι όλα οσα έχει δεν τα έχει διότι αποφάσισε έτσι απλά ο ίδιος να τα έχει αλλά διότι υπάρχει μια αρχή σε αυτό τον κόσμο που με κάποια κριτήρια τα δανίζει
Και σε μένα καθεται λίγο δύσκολο να πιστέψω οτι η σημερινή μου (τεράστια για μένα-κάποιοι ξέρουν ) επιτυχία δεν ήταν 100% κάτω από το δικό μου έλεγχο αλλά η πραγματικότητα είναι ακριβώς έτσι... -
To ζητουμενο ειναι να εχουμε ανοιχτο μυαλο,θετικη σκεψη και να κρινουμε σφαιρικα μια κατασταση.Να μπορουμε να την βλεπουμε απο διαφορες οπτικες γωνιες και οχι μονο απο εκει που μας εχουν μαθει.Παντα μια αποψη μας πρεπει να ειναι αποτελεσμα ληψης γνωσεων,κρισης,αξιολογησης και τεκμηριωσης με επιχειρηματα.
Ολη αυτη η διαδικασια ειναι συνεχεια της αρχικης μας αμφισβητησης και δυσπιστιας.Οχι καχυποψιας,γιατι αυτη ειναι αρρωστια. -
Ο χρήστης predator έγραψε:
να ξεκαθαρίσω πρώτα πρώτα οτι εκτιμάω ιδιαίτερα την ανάγκη ύπαρξης των ακραίων στοιχείων, διότι αυτά και μόνο αυτά κατα την δική μου αντίληψη εγγυώνται την τελική ισσοροπία στα πάντα
αν δηλαδή δεν υπήρχαν τα ακροδεξιά στοιχεία στην πολιτική, με την πιθανή εμφάνιση των ακροαριστερών τα πάντα θα κατέρρεαν διότι δεν θα υπήρχε μια εξισοροποιητική δύναμη
με τη λογική αυτή δεν μπορώ να κατηγορίσω κανέναν για τις ακραίες του απόψειςμπορώ όμως να κάνω συζήτηση για το κατά πόσο οι απόψεις αυτές είναι σύμφωνες με τον ίδιο τους τον εαυτό...
να αυτοκαθοριστώ επίσης ως επαναστάτης χριστιανός ορθόδοξος...
λοιπόν
... δεν εχω ανάγκη να βαλω θεο **στην αρχή **για δύο λόγους:
- Αυτόν ποιος τον εβαλε? τι διαφορά έχει η υπαρξη από την μη? Εξηγεί κατι ή καθιστά ανθρωπομορφο και ανθρωποκεντρικο το συμπαν; Και πόση δε ματαιότητα εμπεριεχει αυτό...
την αρχή δηλαδή την παραδέχεσε
ε εγώ αυτή την αρχή την θεωρώ και αρχή και την βαφτίζω θεό- ΤΟ BIG BANG Ή ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΕΚΡΗΞΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΧΗ!!!
Εξηγούμαι: η 'αρχή' είναι η αρχέγονη μετάβαση στην σφαίρα της παρατηρησιμότητας της συμπαντικής κατάστασης. Αποτελεί μία ευθεία από τις άπειρες πιθανές με παρατηρούμενη χρονική μεταβλητή της μορφής
t=tr+tirrx i
Παρατηρούμε ότι για tirr =0 η μιγαδική συνάρτηση του χρόνου δίνει άπειρες παράλληλες και απείρως πιο άπειρες (βλ. αριθμήσιμα συνολα) ευθείες τεμνόμενες με αυτές αν θεωρήσουμε και τρίτο άξονα (παράλληλα σύμπαντα, στατιστική πραγματικότητα) κάθετο στο μιγαδικό επίπεδο!!!...
Ο ορίζοντας γεγονότων που λαμβάνουν χώρα σε οποιαδήποτε ευθεία με την ιδιότητα αυτή είναι δυνάμει σύμπαν- όπως το ορίζει ο ημιμαθής (μηδέ εμού εξαιρουμένου) σύγχρονος άνθρωπος.
κυριολεκτικα είναι η πιο ασυνάρτητη πρόταση που έχω διαβάσει ποτέ
μάλιστα την διάβασα αρκετές φόρές ψάχνοντας να ανακαλύψω το λόγο χρήσης της μιγαδικής θεωρίας
συμπέρασμα, χρησιμοποιείται αποκλέιστικά και μόνο για να μη βγάζουν νόημα οι μη γνώστες (της μιγαδικής θεωρίας) και να νομίζουν οτι διάβασαν κατι ανώτερο, κάτι ασύλλιπτο
όσο για τη χρήση της 'ημιμάθειας' ως χαρακτηριστικό το θεωρώ εντελώς άχρηστο. Μου φαίνεται λογικότερο να ορίσουμε με συμβατικό παρά με απόλυτο τρόπο το όλον, ώστε να έχει και κάποιο νόημα ως έννοια και προφανώς τότε ο άνθρωπος δεν είναι καθόλου ημιμαθήςΟ 'ορίζοντας γεγονότων' έιναι η κατεύθυνση στην ευθεία αυτήν, όπως ορίζεται από την διατήρηση (μείωση;) της εντροπίας....
μέχρι εδώ χρησιμοποιούσες τη μιγαδική θεωρία, και αναφερόσουν ουσιαστικά στα βασικά της στοιχεία, διότι την κατέχεις και ελπίζεις οτι οι άλλοι δεν την κατέχουν
την εντροπία όμως , που προφανώς δεν έχεις ιδέα τι είναι, γιατί την χρησιμοποιείς ??ΑΡΑ: το σύμπαν δεν περικλείει την δυνατότητα θεϊκότητας. ...
το απόλυτο χαρακτηριστικό της θρησκευτικότητας και προφανώς αντιβαίνει στο
Υ.Γ. Η θρησκευτικότητα κάνει κακό στην πνευματικότητα. Αντίδοτα είναι η σκέψη και η διανόηση... ανακαλύψτε τα!
γιατί ??
διότι απλούστατα η πιο αυθέρετη επιστήμη είναι η θεολογία (μαζί με νομική και ψυχολογία) και είναι 100% κατανοητό οτι το συμπέρασμα αυτό είναι παντελώς άσχετο με την προηγούμενη ανάλυση άσχετα με την ορθότητα της ανάλυσηςΑντιθέτως η δυνατότητα αυθυπαρξίας του θα πρέπει να οδηγήσει σε ενδοσκόπηση και αναγνώριση των υπέροχων δυνάμεων του ανθρώπινου νου.
μα πριν από λίγο μιλούσες για ημιμάθεια...
Πρέπει να ξεκολήσουμε από την πανάρχαια, μα 2000, μα 20000 ετών αντίληψη- έννοια- υποταγή ΘΕΟΣ και να προχωρήσουμε τον μηδενισμό στο νόημα της ύπαρξης και της νοημοσύνης.
τελικά την ημιμάθεια την ξεχάσαμε ??
και κάτι ολίγον τι προσωπικό
αντί να βλέπεις μια λάθος εικόνα του τι είναι θεός και να την απορρίπτεις δικαίως, ψάξε να βρείς μια άλλη καλύτερη και προφανώς πιο σωστή και να την αποδεχτείς
η άποψη οτι ο άνθρωπος είναι πάνω από όλα στέκει μέχρι αυτός ο άνθρωπός που την έχει, να φάει ένα χαστούκι (που μπορεί να του το δώσει ένα μολυσμένο κουνούπι, ένας αγριεμένος ελέφαντας ή ένα παλλιριακό κύμα) και να ανακαλύψει οτι όλα οσα έχει δεν τα έχει διότι αποφάσισε έτσι απλά ο ίδιος να τα έχει αλλά διότι υπάρχει μια αρχή σε αυτό τον κόσμο που με κάποια κριτήρια τα δανίζει
Και σε μένα καθεται λίγο δύσκολο να πιστέψω οτι η σημερινή μου (τεράστια για μένα-κάποιοι ξέρουν ) επιτυχία δεν ήταν 100% κάτω από το δικό μου έλεγχο αλλά η πραγματικότητα είναι ακριβώς έτσι...Μου άρεσε πολύ το ύφος του πόστ σου.
Οι μαθηματικές ερμηνίες με τύπους αόριστους που προκύπτουν ποιοτικά μετά από παρατήρηση του σύμπαντος και οτιδήποτε αλλου φαινομένου, από κάποιους επιστήμονες, ανγοώντας τυχαίες μεταβλητές - παράγοντες, η δυσσωρεύοντας πολλές μαζί σε μια σταθερά, δεν αποτελούν τεκμήριο για οτιδήποτε, και ειδικα για την ύπαρξη θεότητας, η την αρχή του σύμπαντος κλπ.Ο dourou χρησιμοποιώντας επιστημονικοφανή επιχειρήματα αυθαίρετα συνδεδεμένα μεταξύ τους, και χωρις να τα επεξεργαστεί και πολύ (σκεπτόμενος λογικά ότι δεν είναι επίσημο κείμενο και κανείς δεν θα τα διαβάσει με προσοχή ή βασιζόμενος στην αμάθεια των περισσοτέρων) προσπαθησε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να επιδείξει τις γνώσεις του χωρίς ουσιαστικά να περιμένει απάντηση από κανέναν.
Πάντως να είσαι βέβαιος Predator οτι ξέρει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι σημαίνει εντροπία, έχει πολλές γνώσεις. Είναι ο μόνος από αυτό το forum που ξέρω καλά εδώ και χρόνια.
Και σίγουρα θα βρει έναν έξυπνο τρόπο να στηρίξει με ακόμα περισσότερους τυπους και θεωρίες τα όσα είπε μέχρι τώρα, εστω και αν το υπόβαθρο της θεωρίας του είναι σαθρό.
-
Ο χρήστης fiestapower έγραψε:
Πάντως να είσαι βέβαιος Predator οτι ξέρει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι σημαίνει εντροπία, έχει πολλές γνώσεις. Είναι ο μόνος από αυτό το forum που ξέρω καλά εδώ και χρόνια.
Και σίγουρα θα βρει έναν έξυπνο τρόπο να στηρίξει με ακόμα περισσότερους τυπους και θεωρίες τα όσα είπε μέχρι τώρα, εστω και αν το υπόβαθρο της θεωρίας του είναι σαθρό.
μακάρι
θα γίνει ωραία κουβέντα... -
**Site of ancient university found in Egypt **
By Thomas H. Maugh II
Los Angeles TimesA Polish-Egyptian team has unearthed the site of the fabled University of Alexandria, home of Archimedes, Euclid and a host of other scholars from the era 2,300 years ago when the coastal Egyptian city dominated the Mediterranean.
The team has found 13 individual lecture halls, or auditoria, that could have accommodated as many as 5,000 students, according to archaeologist Zahi Hawass, president of Egypt's Supreme Council of Antiquities.The classrooms are on the eastern edge of a large public square in the Late Antique section of modern Alexandria and are adjacent to a previously discovered theater that is now believed to be part of the university complex, Hawass said.
The most conspicuous feature of the rooms, he said, is an elevated seat placed in the middle of the 'U,' most likely designed for the lecturer.
The discovery is 'incredibly impressive,' said Willeke Wendrich, an archaeologist at the University of California, Los Angeles. 'We knew it existed and was an extremely famous center for learning, but we knew it only from textual accounts. ... We never knew the site.'
It was in Alexandria that Archimedes invented the screw-shaped fluid pump still in use today, that Euclid invented the rules of geometry, that Hypsicles first divided the circle of the zodiac into 360 degrees, and the astronomer Eratosthenes calculated the diameter of Earth.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
By Thomas H. Maugh II
Los Angeles TimesΠολύ ενδιαφέρον φαίνεται...
Στα news του BBC το αναφέρει σαν: Library of Alexandria discovered...
BBC news -
Αποσιωπά όμως τη δεύτερη και οριστική καταστροφή της, η οποία έγινε επί επισκόπου Αλεξανδρείας Θεοφίλου (πολλοί σύγχρονοί του μητροπολίτες και επίσκοποι τον ονόμαζαν 'χρυσόφιλο'). Ξέρεις, τότε που πήγε μαζί κι ο Ιωάννηc ο 'χρυcόcτομοc' και με πύρινους λόγους παρότρυνε τους πιcτούc να φέρουν 'ες έδαφος' τη Βιβλιοθήκη, διότι... 'δαίμονες οικούν εκεί' και να τη λεηλατήσουν.
Διασταυρώνοντας και τα δυο άρθρα πάντως, μου φαίνεται ότι η Βιβλιοθήκη λειτούργησε ως ένα είδος πανεπιστημίου, καθώς και στα δυο άρθρα αναφέρονται αίθουσες διδασκαλίας.
Ας μην ξεχνάμε δε πως οι πηγές της εποχής αναφέρουν ότι η Βιβλιοθήκη είχε όχι μόνον μια πλουσιότατη συλλογή συγγραμμάτων, αλλά και πολλά εκθέματα της σύγχρονής της τεχνολογίας (π.χ. ένα άγαλμα το οποίο παρέμενε αιωρούμενο λόγω της κατάλληλης χρήσης μαγνητικών πεδίων στο επάνω και στο κάτω μέρος του). Αυτά, βέβαια, δεν γίνονταν χωρίς έρευνα.
Αλήθεια, γιατί οι φοιτητοτσομπάνηδες 'συνδικαλιστές' κάνουν τόση ζημιά στην έρευνα στην Ελλάδα;
Οι μεν 'αριστεροί' θεωρώντας πως έρευνα νοείται μόνον εντός... 'κρατικών πλαισίων', οι δε πασποδαπίτες υποτάσσοντάς την στη νοοτροπία του νεποτισμού και της κομματικής εύνοιας.
-
Ο Ζαν-Πιερ Βερνάν για τον Ελληνικό Πολιτισμό:
http://ta-nea.dolnet.gr/neaweb/nta_nea. ... m=P23&aa=1
-
Θυμάστε που μας είχαν πρήξει προ καιρού πως τάχατες βρέθηκε η λάρνακα που περιείχε τα οστά του Ιακώβου, αδελφού του Ιηcού; Τελικά, διαπιστώθηκε πως ήταν ΨΕΥΤΙΚΗ.
http://www.jesusneverexisted.com/James-box.html
http://www.bibleinterp.com/articles/Final_Reports.htm
Εννοείται βέβαια πως τα δικά μας ΜΜΕ που έτρεξαν να μιλήσουν για 'θησαυρό της χριcτιανοcύνηc' δεν πρόκειται να πουν ούτε λέξη...
Όπως ποτέ δεν είπαν κουβέντα για το ότι απεδείχθη πως η Cινδόνη του Τουρίνου είναι όντως κατασκευασμένη το 13ο-14ο μ.α.χ.χ. (μετά την αρχή της χριcτιανικήc χρονολόγησης) αιώνα, αλλά απλώς λένε πως 'οι επιστήμονες το ισχυρίζονται', προκρίνοντας, βεβαίως, τους ισχυρισμούς του χρηματοθηρικού ιερατείου.
-
Με ενδιαφέρον θα πρέπει να περιμένουμε το υπό έκδοση βιβλίο 'Τα Αγγλικά είναι ελληνική διάλεκτος' του Σταύρου Θεοφανίδη, καθηγητού του Παντείου Πανεπιστημίου.Χαρακτηριστικά ας πάρουμε την ονομασία των ηνωμένων πολιτειών:
'United States of America'
United: Προέρχεται από το αρχαίο Ελληνικό ρήμα ενόω ή ενώνω (=unite), η ρίζα του οποίου είναι η λέξη εν ή ένα (=one). Η λέξη εν εξελίσσεται ως εξής:
εν --> Λατινικά unus, εξ ου και unity. Ο όρος unity (=oneness) προέρχεται από τον Ελληνικό όρο ενότης, που σημαίνει τη διαδικασία και το αποτέλεσμα της ενοποίησης. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από την αρχαία Ελληνική γλώσσα του ρήματος ενόω βρίσκεται στα Πολιτικά 2.2.8 του Αριστοτέλη.
States: Προέρχεται από το αρχαίο Ελληνικό ρήμα ίστημι ή ιστάω, το οποίο σημαίνει 'στέκομαι'. Στον Όμηρο (Ιλιάδα, 21.313) υπάρχει το παράγωγο σταν ή έστη. Οι λέξεις status (υπόσταση, ιδιότητα), state (κράτος), institution (θεσμός, ίδρυμα) και establishment (ίδρυση, σύσταση, ίδρυμα) προέρχονται από το Ελληνικό ρήμα ίστημι, που υπό ευρύτερη έννοια σημαίει κάτι που είναι πολύ σταθερό ή στέρεα εδραιωμένο.
America (Homerica): 100% Ελληνική λέξη - Πλάτων, Τίμαιος 23 Α. Η αμερικανική ήπειρος ήταν γνωστή ήδη από την εποχή του Ομήρου. Σύμφωνα με την παγιωμένη αντίληψη, προέρχεται από το όνομα του Ιταλού θαλασσοπόρου Americo Vespucci (1451-1512). Αλλά και το όνομα του Vespucci είναι Ελληνικό, λόγω της αντιστοιχείας μεταξύ Americo και Homerico. Το όνομα Homer (Homeros=Όμηρος) είναι πρωτοελληνικό και αναφέρεται στην αρχαία συνήθεια της κράτησης ενός ανθρώπου ως ομήρου προκειμένου να τηρηθεί μια ιερή υπόσχεση. Οι γλωσσολόγοι γνωρίζουν ότι το Ελληνικό όνομα Όμηρος γράφεται και Άμηρος. Έτσι θεμελιώνεται η αντιστοιχία που αναφέραμε.
Επίσης, αξίζει να δούμε πώς καταλήγουμε στη λέξη 'England':
αγκύλος --> angulus (Λατινικό) --> angle (Άγγλικό) --> Αγγλία (αντιδάνειο) --> England.
Η περιοχή αυτή που σήμερα ονομάζουμε Αγγλία ανακαλύφθηκε από τους Πελασγούς/Μινωίτες (κατά τον Σταύρο Θεοφανίδη) ή/και τον Πυθέα (πηγή: Barry Cunliffe - The Extraordinary voyage of Pytheas the Greek, the man who discovered Britain), ο οποίος μάλιστα προσδιόρισε και με εκπληκτική ακρίβεια το μήκος των ακτών της (περίπου 4000 μίλια). Η γωνία που διέκριναν στον ορίζοντα τους οδήγησε να ονομάσουν την περιοχή αυτή έτσι. Ονοματοδοσία περιοχής δηλαδή λόγω μορφολογικού χαρακτηριστικού (καθόλου ασυνήθιστη πρακτική). Αντίστοιχα, ονόμασαν τη βόρεια περιοχή της Αγγλικής νήσου 'Σκοτεινή' (Σκοτία - Scotland), λόγω της έλλειψης φωτός σε σύγκριση με την ηλιόλουστη Ελλάδα. Για να μην πλατειάσω, δεν θα αναφερθώ στη Θούλη (Θολή) - Ισλανδία και σε εκατό περίπου ακόμη Ελληνικές ονοματοδοσίες θέσεων (περιοχών), κόλπων και ποταμών.
Σε επόμενες δημοσιεύσεις, θα αναφερθώ στην προέλευση της λέξεις Βρεταννία, αλλά και σε ένα μεγάλο αρχαιολογικό σκάνδαλο που αφορά το ανάκτορο του Μενελάου.
Αυτό τώρα το είδα!
Έλεος! Τί γραφικά πράγματα είναι αυτά!
-
Γιατί είναι γραφικό; Επειδή τεκμηριώνει τις αναφορές για τα ταξίδια του Πυθέα και άλλων Ελλήνων εξερευνητών εκείνης της εποχής και καταρρίπτει για άλλη μια φορά τα μυθεύματα περί 'ινδοευρωπαίων';
Ξέρεις, αυτήν την άποψη που παραθέτω την ασπάζονται πάρα πολλοί Άγγλοι, Καναδοί και Αμερικανοί γλωσσολόγοι και καθηγητές της Αγγλικής φιλολογίας.
Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο Cunliffe είναι μελετητής αξιώσεων, με πολύ μεγάλο γόητρο στη χώρα του και αλλού και όχι... Μπαμπινιώτης.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
...Έλεος! Τί γραφικά πράγματα είναι αυτά!Γραφικούς έλεγαν κάποτε κι αυτούς που πίστευαν ότι η γη είναι στρογγυλή.
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
...Έλεος! Τί γραφικά πράγματα είναι αυτά!
Γραφικούς έλεγαν κάποτε κι αυτούς που πίστευαν ότι η γη είναι στρογγυλή.
ναι ναι, γραφικούς τους έλεγαν
και λαίμαργους νομίζω τους έλεγαν
και κάποιοι άλλοι φοβιτσιάρηδες τους έχουν πει -
και κάποιοι άλλοι φοβιτσιάρηδες τους έχουν πειΔεν κατάλαβα ακριβώς τι θέλεις να πεις, αν θέλεις μου εξηγείς?
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
και κάποιοι άλλοι φοβιτσιάρηδες τους έχουν πειΔεν κατάλαβα ακριβώς τι θέλεις να πεις, αν θέλεις μου εξηγείς?
υπάρχουν άλλοι χαρακτηρισμοί που είναι λογικό να λέγονταν σε όσους έλεγαν τη γη στρογγυλή
-τρελλός
-φαντασμένος
-άπιστος
-νεωτεριστής
-βλαμμένος
-ψεύτης
-απατεώνας
-λαοπλάνος
-άσχετος
-μεθυσμένος
-προβληματικός
-αντιδραστικός
-κομπλεξικός
-σατανιστής
-μάγος
-μαστουρομένοςαλλά γραφικός ??
έχω συνηθίσει να το ακούω σε άλλες περιπτώσεις... -
Εγώ πάντως ΟΛΟΥΣ αυτούς τους χαρακτηρισμούς τους έχω ακούσει, μαζί με μερικούς ακόμα (ειδωλολάτρης, αντίχριστος, φασίστας, νεοναζί), να χρησιμοποιούνται για όποιον αμφισβητεί το 'εξ ανατολών το φωc' δόγμα και να υπερασπίζεται τον Ελληνικό πολιτισμό.
Δεν εκπλήσσομαι καθόλου.
υπάρχουν άλλοι χαρακτηρισμοί που είναι λογικό να λέγονταν σε όσους έλεγαν τη γη στρογγυλή
-τρελλός
-φαντασμένος
-άπιστος
-νεωτεριστής
-βλαμμένος
-ψεύτης
-απατεώνας
-λαοπλάνος
-άσχετος
-μεθυσμένος
-προβληματικός
-αντιδραστικός
-κομπλεξικός
-σατανιστής
-μάγος
έχω συνηθίσει να το ακούω σε άλλες περιπτώσεις... -
αλλά γραφικός ??
έχω συνηθίσει να το ακούω σε άλλες περιπτώσεις...κι όμως , έχω ενα, δυο παραδείγματα στο σπίτι και θα παραθέσω τις πηγές τους αύριο...
-
http://www.rottentomatoes.com/g/Spartan ... images.php
Ένα παιχνίδι στρατηγικής που αφορά τη Σπάρτη και την πολεμική της μηχανή. Φαίνεται αρκετά καλοανεπτυγμένο και μελετημένο, με μειονέκτημα το ότι δεν είναι πραγματικού χρόνου.
-
Γιατί είναι γραφικό; Επειδή τεκμηριώνει τις αναφορές για τα ταξίδια του Πυθέα και άλλων Ελλήνων εξερευνητών εκείνης της εποχής και καταρρίπτει για άλλη μια φορά τα μυθεύματα περί 'ινδοευρωπαίων';Ξέρεις, αυτήν την άποψη που παραθέτω την ασπάζονται πάρα πολλοί Άγγλοι, Καναδοί και Αμερικανοί γλωσσολόγοι και καθηγητές της Αγγλικής φιλολογίας.
Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο Cunliffe είναι μελετητής αξιώσεων, με πολύ μεγάλο γόητρο στη χώρα του και αλλού και όχι... Μπαμπινιώτης.
Το παίρνω πίσω! Δέν είναι γραφικά. Απλά όταν το διάβαζα εχθές, έκανα συνειρμό με λεξάριθμους.
(Ελπίζω να μή διαφωνούμε τουλάχιστον οτι οι λεξάριθμοι είναι όντως γραφικοί!)
-
Εγώ πάντως ΟΛΟΥΣ αυτούς τους χαρακτηρισμούς τους έχω ακούσει, μαζί με μερικούς ακόμα (ειδωλολάτρης, αντίχριστος, φασίστας, νεοναζί), να χρησιμοποιούνται για όποιον αμφισβητεί το 'εξ ανατολών το φωc' δόγμα και να υπερασπίζεται τον Ελληνικό πολιτισμό.Δεν εκπλήσσομαι καθόλου.
-τρελλός
-φαντασμένος
-άπιστος
-νεωτεριστής
-βλαμμένος
-ψεύτης
-απατεώνας
-λαοπλάνος
-άσχετος
-μεθυσμένος
-προβληματικός
-αντιδραστικός
-κομπλεξικός
-σατανιστής
-μάγος
έχω συνηθίσει να το ακούω σε άλλες περιπτώσεις...μόνο που σε αυτή την περίπτωση ταιριάζει και το γραφικός, ειδικά όταν σε πρήζει συνέχεια και άλλη δουλειά δεν κάνει από να σου λέει 'διαβάστε τι είπε ο τάδε (που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του) και αποδεικνύει οτι ο ελληνικός πολιτισμός...'
και τα ειδωλολάτρης/αντίχριστος δεν είναι απλοί χαρακτηρισμοί αλλά ορισμοί, τους οποίους αποδέχεται φυσικά και εκείνος στον οποίο αναφέρονται
Ένα συνταρακτικό ντοκιμαντέρ του πολιτισμού ΜΑΣ