-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ένα λεπτό βρε Βασίλη... Όταν ο άλλος γράφει για πανάρχαιους (PC-XT συμβατούς, για όσους θυμούνται τα υπολογιστικά εκείνα χρέπια με τον 8088), μη δικτυωμένους Η/Υ που ενεργοποιούνται από μόνοι τους και εμφανίζονται τάχαμου μηνύματα από τον... Δία, μπορείς να τον πάρεις στα σοβαρά; Ε όχι δα! Κανείς δεν είναι τόσο αφελής!Μην υποτιμάς ποτέ το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει -'επιλεκτικά'- ο δείκτης ευφυίας ενός ανθρώπου.
Έτυχε να γνωρίσω παλαιότερα μέσω συγγενών κάποιους 'Μάρτυρες του Ιεχωβά'. Όταν ενημερώθηκα για το τι πιστεύουν ως απόλυτα αληθινό και λογικό, η πρώτη μου αντίδραση ήταν 'ούτε καθυστερημένο παιδί δεν τα πιστεύει αυτά!'. Έλα όμως που γνώρισα ανθρώπους με υψηλότατη μόρφωση και ιδιαίτερα ευφυείς κατά τα άλλα, οι οποίοι όχι μόνο 'τα πίστευαν' αλλά είχαν φτάσει και σε απίστευτα επίπεδα φανατισμού.
Γι'αυτό σου λέω, Occam's Razor.
-
Σου έχω κι ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον γεγονός: Ο Ανέστης Κεραμυδάς, ο κατ'εξοχήν 'κήρυξ' και 'απόστολος' του εψιλονισμού, επέστρεψε στο μαντρί της Εκκλησίας...
-
...
Η ομάδα του Packard ανέπτυξε επίσης δύο συστήματα κωδικοποίησης και μορφοποίησης του Ελληνικού συστήματος γραφής, τα Alpha Code και Beta Code. To Beta Code παραμένει ως σήμερα ο πρακτικότερος τρόπος κωδικοποίησης πολυτονικής γραφής, ενώ το TLG έχει κάνει προτάσεις στην Τεχνική Επιτροπή Unicode ώστε να υπάρχει ένας πλήρης και πρακτικός τρόπος γραφής πολυτονικού συστήματος για τους Η/Υ.
...skullone, αν ασχολείσαι με το θέμα πολυτονικών ελληνικών κ.λπ., απλώς θα ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή στο LaTeX (ένα πρόγραμμα στοιχειθεσίας ας πουμε, κάπως πιό εξειδικευμένο). Από ό,τι είδα στη σχετική σελίδα για το Beta Code, το LaTeX έχει πολύ καλύτερους/ευκολότερους τρόπους (πακέτο babel).
Επίσης θα σου πρότεινα να ρίξεις μία ματιά στον Σύλλογο Έλληνων φίλων του TeX και ιδιαίτερα στο εξαμηνιαίο περιοδικό τους Εύτυπον (διάβασε στο 2ο τεύχος (σε pdf) το άρθρο 'Το Ω και τα έλληνικά' αν θες μία καλή αρχή στο τί παίζει)...
Φιλικά,
Τριαντάφυλλος
(άντε, άλλες 9 σελίδες μείνανε... )
ΥΓ. καλά τα λέμε ρε παιδιά εδώ... αλλά μας έχει φάει το internet. Θα πρότεινα να το οργανώσουμε να τα πούμε (και να φαγωθούμε, εν γένει) κι από κοντά καμία φορά.
-
Με το πολυτονικό θέλω να ασχοληθώ κάποια στιγμή, αλλά τώρα δεν έχω το χρόνο.
-
Παιδιά,
Επιτέλους, έχοντας διαβάσει και τις 64 (άντε, 65) σελίδες αυτού του θέματος, ήθελα να κάνω λίγα σχόλια...
Χαίρομαι ιδιαιτέρως που διάβασα αυτό το θέμα ΟΛΟ, αρχής γενομένης από τις παραθέσεις του Σωτήρη. Ενημερώθηκα για μία πτυχή της ιστορίας μας που ως τώρα μου ήταν άγνωστη (άτιμο σχολείο... ποιός ξέρει τί άλλα δεν μάθαμε).
Σύμφωνοι, υπήρξαν (εν γένει μακροσκελείς) διαφωνίες σε κάποιες θέσεις, αλλά από την όλη συζήτηση νομίζω όλοι βγήκαμε κερδισμένοι. Μας (σας) δώθηκε μιά ευκαιρία να ακονίσετε τα επιχειρήματα σας έκαστος, αν μη τί άλλο.
Σωτήρη, συγχαρητήρια για τη μόρφωση και το 'ψάξιμο' σου. Πού να φανταζόμουν 3-4 μήνες πρίν ότι τώρα θα έψαχνα τέτοια θέματα και θα ασχολούμουν με αρχαία ελληνική γραμματεία και θα έψαχνα να μάθω αρχαία ελληνικά κλπ ('πρωτοδεσμίτης' άνθρωπος...). Βεβαίως να συνεχίσεις να παραθέτεις δεδομένα (και τις πηγές σου παρακαλώ, όσο γίνεται, ακριβώς για να ψάχνουμε και να διασταυρώνουμε τα λεγόμενα σου).
skullone, παρομοίως. Σε μερικά πράγματα δεν θα συμφωνήσω με την οπτική σου γωνία, αλλά δέχομαι τι λες και θεωρώ τα λεγόμενα σου άξια.
Ένα μπράβο και στους υπόλοιπους 'λογομάχους' που δυσκόλεψαν το έργο της 'άλλης' πλευράς και έκαναν το forum Αγορά (την αρχαία).
Από 'δώ και πέρα: Η ροή των τελευταίων 4-5 (τουλάχιστον) σελίδων έδειχνε μία κοιλία στο thread (κούραση / κορεσμός θα έλεγε κάποιος; ). Μακάρι να υπάρξει αναζοπύρωση ενδιαφέροντος και κλίματος (Σωτήρη;;; ).
Θα πρότεινα να γίνει και καμία συνάντηση, όσοι ενδιαφέρονται. (καλό το πι-σι, αλλά...)Κύριε Καββαθά... σε αυτό το θέμα (thread) έγινε μία αφύπνιση περί ελληνισμού, αλλά την πρώτη αφύπνιση που θυμάμαι την χρωστάω στα άρθρα σας (και νομίζω πως πολλοί εδώ μέσα σας χρωστούν αναλόγως). Σας ευχαριστώ θερμά.
Να 'στε όλοι καλά,
Τριαντάφυλλος
-
Τριαντάφυλλε, σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δεν είναι θέμα κόπωσης, αλλά απλώς εξεταστικής περιόδου... Θα επανέλθουμε σύντομα όλοι μας με νέα στοιχεία και πάρα πολλά.
-
Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. Θα συνεχίσω να συμμετέχω στην συζήτηση αφού απ' ότι βέπω δεν είμαι για όλους ο 'σπάστης με το κόλλημα στα αρχαία'. Λόγω του φόρτου εργασίας όμως θα είναι αραιή η συμμετοχή μου. Θα απαντήσω σε όλα τα τελευταία μηνύματα. Ευχαριστώ και πάλι.
ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ
-
Το άκουσα σήμερα που μιλούσα με κάποιους άλλους, αρκετά ψαγμένους κατά τα φαινόμενα...
Πυραμίδες στην Ιταλία, και μάλιστα με ύψος 150μ... (ενώ στην Γκίζα είναι ελαφρώς κοντύτερη, στα 146.7 μέτρα --θα μου πείτε τώρα 'για 3 μέτρα... κάτι έγινε...' ). Επίσης, φαίνεται πως είναι και παλαιότερες καθώς --από τις πρώτες εκτιμήσεις-- είναι φτιαγμένες τουλάχιστον το 3000πΧ.
(στην Αίγυπτο, απ' ό,τι διάβασα, χρονολογούνται όλες μετά το 2640πΧ.)
Λίγο ψάξιμο στο google έβγαλε αυτό το link μαζί με άλλα. Έχει ακούσει κανένας τίποτα παραπάνω γι' αυτά;
(φαντάζομαι το ακούσατε αυτό το νέο στις ειδήσεις, εεεε;;; ... --λέω... έχω δυό μήνες που γύρισα στην Ελλάδα, δεν ξέρω )
Ναιαιαιαι πείτε...
Τ.
-
Λίγο περεταίρω ψάξιμο έβγαλε αυτό το link, το οποίο περιέχει και κάποιο επιπλέον κείμενο, κρυμμένο στο μαύρο φόντο της σελίδας (πατήστε ένα select all στη σελίδα ή σύρτε το ποντίκι (drag) από 'κεί που τελειώνει το κανονικό κείμενο και κάτω).
Τ.
-
Η πυραμίδα του Ελληνικού στην Αργολίδα είναι νομίζω ακόμα αρχαιότερη.
-
Η πυραμίδα του Ελληνικού στην Αργολίδα είναι νομίζω ακόμα αρχαιότερη.Το θέμα δεν είναι αυτού Κώστα. Εξ' άλλου το ίδιο το άρθρο λέει ότι εκείνη την εποχή οι Ιταλοί ήταν 'πάνω στα δέντρα':
Nothing was found nearby which may help to date the structures and in the area there was not any civilization able to build similar structures at the time. The people who lived there were mainly gatherers and hunters.
Περί 'αρχαίων ρωμαίων' λόγος δεν γίνεται ούτως ή άλλως, ούτε από τους ίδιους. Πάντως κάποιοι τις έχτισαν. Αρχαίοι/αρχαιότεροι Έλληνες; Δεν ξέρω. Εδώ σας θέλω. Άμα κάποιος έχει περισσότερες/καλύτερες πηγές, ας συνεισφέρει.
Τ.
-
Συγνώμη αλλά για τι πυραμίδες συζητάμε εδώ?
Αυτό που βλέπω και σ'αυτή και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις, είναι κάτι ανάλογο με την 'πυραμίδα' ή το περίφημο 'πρόσωπο' στην επιφάνεια του Άρη. Δηλαδή ευσεβείς πόθοι (ή αλλιώς, 'βλέπω αυτά που θέλω να δω').
Πέραν τούτου ας έχουμε στο μυαλό μας ότι, σαν σχήμα, η πυραμίδα είναι το απλούστερο σχήμα που μπορεί να κατασκευαστεί. Είναι ένα απόλυτα 'φυσικό' σχήμα (βλ. αμμόλοφοι, μυρμηγκοφωλιές, κλπ), καμία σχέση με οικοδομήματα όπως ας πούμε ένα ταφικό μνημείο ή, ακόμα περισσότερο, ο Παρθενώνας.
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Συγνώμη αλλά για τι πυραμίδες συζητάμε εδώ?Δες το link και θα πάρεις μια ιδέα.
Όσο για τα 'πρόσωπα' στον 'Αρη... πιάσε ένα αεροπλάνο για Μιλάνο (*), νοίκιασε και μία Άλφα και 'πάνε δες τες. Στη Μοντεβέκια είναι (Montevecchia), ~40 χλμ βόρεια-βορειοανατολικά του Μιλάνο.
Ούτε εγώ τις έχω δει ιδίοις όμμασι μεν, αλλά τουλάχιστον δεν τις απορρίπτω ως μπαρούφες/πρόσωπα στον Άρη αβίαστα και με το καλημέρα. Επειδή δεν ξέρω, και θέλω να ενημερωθώ, το έθεσα ως θέμα προς συζήτηση / εξερεύνηση.
Αν επιμένεις ότι είναι... φιδόλαδο, απόδειξε το.
Φιλικά,
Τ.
(*) γίνεται και με αυτοκίνητο μέσω Ανκόνας/Βενετίας, άλλα προσθέτεις και 2+ μέρες στο καράβι.
-
Εγώ πάντως ως πυραμίδα εννοώ οικοδόμημα ταφικού, μνημειακού ή λατρευτικού χαρακτήρα, κατασκευασμένο από ανθρώπους. Και τέτοια είναι η του Ελληνικού.
Αν θέλουμε, μπορούμε να υιοθετήσουμε τον - γελοίο κατά τη γνώμη μου - ισχυρισμό ότι ο Ταΰγετος είναι... πυραμίδα (που έχει τέτοιο σχήμα, για να λέμε την αλήθεια). Τότε, προφανέστατα, θα έχουμε την αρχαιότερη πυραμίδα του κόσμου!
-
Ο χρήστης trian έγραψε:
Δες το link και θα πάρεις μια ιδέα.
Όσο για τα 'πρόσωπα' στον 'Αρη... πιάσε ένα αεροπλάνο για Μιλάνο (*), νοίκιασε και μία Άλφα και 'πάνε δες τες. Στη Μοντεβέκια είναι (Montevecchia), ~40 χλμ βόρεια-βορειοανατολικά του Μιλάνο.
Ούτε εγώ τις έχω δει ιδίοις όμμασι μεν, αλλά τουλάχιστον δεν τις απορρίπτω ως μπαρούφες/πρόσωπα στον Άρη αβίαστα και με το καλημέρα. Επειδή δεν ξέρω, και θέλω να ενημερωθώ, το έθεσα ως θέμα προς συζήτηση / εξερεύνηση.
Αν επιμένεις ότι είναι... φιδόλαδο, απόδειξε το.
Φιλικά,
Τ.
(*) γίνεται και με αυτοκίνητο μέσω Ανκόνας/Βενετίας, άλλα προσθέτεις και 2+ μέρες στο καράβι.
Φίλε μου τα link που έδωσες τα είδα. Δεν συνηθίζω να εκφέρω γνώμη αν δεν έχω τουλάχιστον μια ιδέα επί του θέματος.
Αυτό που είδα ήταν τρία βουναλάκια σε σχήμα πυραμίδας. Μπορώ να σου φέρω φωτογραφίες από απίστευτα 'γλυπτά' που έχουν σμιλευτεί από την άμμο, τη θάλασσα και τον αέρα. Δεν είναι ανθρώπινα δημιουργήματα.
Δεν έχω να αποδείξω τίποτα, αυτό είναι Λογικό σφάλμα, σαν να μου λες ότι πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Όταν κάποιος προτείνει μια ρυξικέλευθη ιδέα, **αυτός ** είναι που φέρει το βάρος της αποδείξεως, όχι οι υπόλοιποι.
Δεν απορρίπτω τίποτα, μάλιστα βρίσκω ιδιαίτερα γοητευτικές τέτοιες αναζητήσεις και ευχαριστώ για της οδηγίες μετάβασης (άσχετα αν πιθανή εκμετάλευσή τους δεν θα έχει σαν σκοπό την εξερεύνηση των 'Ιταλικών Πυραμίδων' ). Το ότι είμαι σκεπτικιστής δεν σημαίνει ότι είμαι και αντιδραστικός.
-
Για δείτε λίγο αυτό...
http://www.enet.gr/online/online_p1_tex ... d=22467228
Άντε, από το 3200 π.Χ. (και βάλε) ήμασταν 'όλα στα κάρβουνα'.
-
Πλοίο ΣΥΡΑΚΟΥΣΙΑ (240π.Χ)
Έργο του αρχιτέκτονα-ναυπηγού Αρχία του Κορινθίου σύμφωνα με την 'παραγγελία' του Ιέρωνα του Β'. Η επονομαζόμενη και κυρία των Συρακουσών είχε μήκος 80 μέτρων και εκτόπισμα 4000 τόνων. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε ύστερα από μόλις 1 χρόνο. Πλοίο πολλαπλής χρήσεως (αναψυχής, πολεμικό, φορτηγό-εμπορικό). Ίσως το μεγαλύτερο σκάφος πολλαπλής χρήσεως παγκοσμίως έως και το τέλος του 19ου μ.Χ αιώνα... Η Συρακουσία διέθετε τρία πατώματα. Το κατώτατο φιλοξενούσε το βοηθητικό προσωπικό, το μεσαίο ήταν αφιερωμένο στην ψυχαγωγία των επιβατών (μπορούσε να συκγριθεί μόνο με πολυτελέστατο βασιλικό ανάκτορο), ενώ το ανώτατο πάτωμα αποτελούσε ένα πραγματικό φρούριο με μεγάλη στρατιωτική δύναμη και πολεμικά όπλα. Παρόμοιο πλοίο εμφανίστηκε 4 αιώνες μετά. Πρόκειται για το ρωμαικό πλοίο Ίσις, το οποίο όμως ήταν κατά πολύ κατώτερο της Συρακουσίας.
Η καθέλκυση ενός τόσο μεγάλου πλοίου αποτελούσε ένα σημαντικότατο πρόβλημα. Ο Αρχιμήδης ύστερα από μια επινόηση κατάφερε να το καθελκύσει μόνος του! Επρόκειτο για ένα πολύσπαστο μηχανισμό με 2 μεγάλες τροχαλίες με μεγάλο αριθμό σχοινιών. Ο Ήρων ονόμασε το μηχανισμό αυτό 'βαρουλκό'. Ιστορικές πηγές αναφέρουν πως ο Αρχιμήδης χρησιμοποιώντας έναν ανάλογο μηχανισμό κατάφερε να καθελκύσει πλοίο χωρητικότητας 5000 μεδιμνών (2700 τόνοι) μόνο με το αριστερό του χέρι!!! Ο ίδιος υποστήριζε πως αν μπορούσε να σταθεί σε έναν άλλο πλανήτη, θα μπορούσε να μετακινήσει ολόκληρη τη γη!!!
-
Η ΠΕΤΟΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΑΡΧΥΤΟΥ (400 π.Χ.)
ΤΟ ΠΡΩΤΟ (ΑΕΡΙΩΘΟΥΜΕΝΟ) ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!
Η σπουδαιότερη -μεταξύ των άλλων- εφεύρεση του Αρχύτου του Ταραντίνου είναι αυτή της 'περιστεράς', του πρώτου μηχανικά ιπτάμενου σώματος στην ιστορία. Ήταν ένα ξύλινο ομοίωμα περιστεριού που είχε την ικανότητα να ίπταται. Απογειωνόταν με τη βοήθεια ωστικής δυνάμεως προερχόμενη από ελατήριο ή βάρος επί τροχαλίας και έπειτα ετίθετο σε κίνηση μέσω ρεύματος αέρα που το διαπερνούσε σε κάποιο σημείο και το οποίο τελικά διέφευγε μέσω σχισμής. Η πετομηχανή του Αρχύτα πέταξε σε απόσταση 200 μέτρων. Η δύναμη ώσης η οποία και το ωθούσε προερχόταν από κάποιον άγνωστο μηχανισμό συμπιέσεως του αέρα.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2400 ΧΡΟΝΙΑ!!!
-
Είδα χθες την εκπομπή 'Χωρίς Μοντάζ ΙΙ' και εντυπωσιάστηκα (θετικά) από την επιχειρηματολογία των Ραδάμανθυ Αναστασάκη (καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου), Ντορέττας Πέππα και Μιχάλη Καλόπουλου. Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάει να παίξει λίγο με τα νερά των χριστιανών, καθώς είναι και υποψήφιος βουλευτής. Ο Γιώργος ο Μουστάκης ο θεολόγος μιλούσε σωστά επίσης.
Βρε παιδιά, μήπως θα έπρεπε να φύγει ο Σωμερίτης και να μπει στη θέση του ο Αναστασάκης;
-
... Ραδάμανθυ Αναστασάκη (καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου)Εισαι σιγουρος Κωστα οτι ειναι καθηγητης??
Ένα συνταρακτικό ντοκιμαντέρ του πολιτισμού ΜΑΣ