-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Όταν εννοώ ότι δεν ξέρεις να κάνεις συγκρίσεις εννοώ ότι:
- Δεν μπορείς όταν σου αναφέρω την Intralot να μου τη συγκρίνεις με εταιρεία φτιάχνει ηλεκτρονικά παιχνίδια (games). Διάβασε ξανά το Post μου και ξαναέλα. Μην ψάξεις όμως πολύ γιατί τις ανταγωνίστριες ήδη τις έχω αναφέρει.
Δεν ξερεις τι λες. Κοιτα την περιγραφη:
International Game Technology (IGT) is engaged in the development and production of computerized gaming products. The Company operates in three lines of business: product sales, proprietary gaming and lottery systems. Product sales encompass the development, manufacturing, marketing, distribution and sales of computerized gaming products and systems. The proprietary gaming segment is comprised of IGT's wholly owned gaming operations, which include activities that the Company performs on behalf of its strategic marketing alliances, as well as its unconsolidated joint venture activities. Lottery systems consist of the development, manufacturing, operation and sale of online lottery and pari-mutuel systems and related equipment.
Καλυτερα? Ο ΤΟΜΕΑΣ ειναι ο ιδιος φιλε. Εαν παραγουν και παιχνιδια οπως slot machines, δεν κανει την εταιρια ασχετη με την Ιτραλοτ. ΟΚ?
- Δεν μπορείς να συγκρίνεις την Κυριακούλης με τη Festival. Είσαι απίστευτος. Η Festival έχει κρουαζιερόπλοια αθεόφοβε, όχι ιστιοπλοικά, η yachts. Έξυπνε!!!!
Κατ'αρχη ειναι Carnival Corporation οχι Φεστιβαλ. Εκτος και εαν μιλας για αλλη εταιρια.
Τωρα για τον Κυριακουλη:
Ο τομεας λεγετε, μαλλον λεγετε ΚΛΑΔΟΣ στο ΧΑΑ: Επιχειρήσεις Σκαφών Αναψυχής - Κρουαζιέρες
ΑΠο το σαιτ τους:
Σκοπός της Εταιρείας, σύμφωνα με την από 25.11.1999 Έκτατη Γενική Συνέλευση, είναι:
Η αγορά για εκμετάλλευση πλοίων αναψυχής (μεταφορά προσώπων, πραγμάτων, ρυμούλκηση δια των πλοίων).
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Εκμετάλλευση σκαφών αναψυχήςΗ εκμεταλλευση σκαφων και πλοιων αναψυχης τι ειναι? Η ο τομεας κρουαζιερες δεν ειναι σχετικος εδω? Επηδει η Καρνιβαλ εχει μεγαλυτερα πλοια απο τον Κυριακουλη, αυτο σημενει οτι δεν ειναι στον ιδιο τομεα? ΑΥτο ειναι ολο το θεμα εδω. Η Καρνιβαλ ειναι πολλαπλασια σε μεγεθος αυτης του Κυριακουλη.
- το ίδιο και για την ΑΡΒΑ. Μιλάμε για βωξίτη, περλίτη και μπετονίτη και όχι για refining recycling smelting techology (????? ). H ΑΡΒΑ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής περλίτη ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και από τους μεγαλύτερους σε βωξίτη και μπετονίτη. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΩΡΑ?
Η ΚΛΑΔΟΣ, δηλαδη ο τομεας για την ΑΡΒΑ ειναι:
ΚΛΑΔΟΣ : Βιομηχανία (Προϊόντα Μη Μεταλλικών
Ορυκτών) : Ορυκτών)Για την ΑΛΚΟΑ ειναι:
·Sector: Basic Materials
·Industry: Metal MiningΚαταλαβενεις?
Εναι εντελως φυσιολογικο εταιριες που ανηκουν στον ιδιο τομεα να μην εχουν ακρινως τις ιδιες λειτουργιες. Αυτο δεν σημενει οτι δεν μπορω να τις συγκρινω.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μονο κ Κοκα Κολα παει καλα απο ΗΠΑμερικανικα προιοντα? Ετσι νομιζεις? Δεν εχεις ΙΔΕΑ τι λες φιλε. Οταν ειρθα στην Ελλαδα και ειδα τι πουλανε τα σουπερμαρετ, δεν μποσουσα να πιστεψω στα ματια μου για το ποσα ΗΠΑμερικανικα προιοντα καταναλωνεται χωρις να το ξερετε.
Παραδειγμα η Τζιλετ. Ο κουμπαρος μου, μου λεει: Δεν ειναι η Τζιλετ Γαλλικη? Κουνια που τον κουναγε.
Αλλο η Procter and Gamble. Εχει δεκαδες προιοντα στα ραφια ενος μεσου Σουπερμαρκετ στην Ελλαδα και Ευρωπη.
Ή θες να σου θημησω για τα ποσα Φορντ, Σουμπαρου, Οπελ, Σααμπ, Βολβο καταναλωνετε? Αλλα αυτα τα ξερεις....υποθετω.
Να θυμισω και για τα βενζιναδικα? Τις τραπεζες? Ασε....θα σε πιασει θλιψη αν δεις την λιστα. Καλυτερα να μην ξερεις. Καλυτερα να νομιζεις οτι μονο η Κοκα Κολα ειναι η μονη.Στις παραπάνω εταιρείες/φίρμες 8α σου πρόσθετα ακόμα 30 αμερικάνικες που πάνε καλά στην Ελλάδα αλλά δεν βλέπω το λόγο. Είσαι ανεκδιήγητος!!! Τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς και απαντάς κιόλας με ανόητα επιχειρήματα, όχι πάντα βέβαια, αλλά αρκετά συχνά. Μερικά posts παραπάνω σύγκρινες πάλι εταιρείες με διαφορετικό σε μέγεθος αγοραστικό κοινό. Σου εξηγούμε ότι δεν στέκει τέτοια σύγκριση και εσύ επιμένεις. Ισχυρίζεσαι πως είσαι και 31 χρονών. Σαν 15 χρονο κάνεις!
Επιπλέον πως και δεν έχεις αναφέρει κάτι για τις παρακάτω 'επιτυχημένες' αμερικάνικες εταιρείες?
Carrier1, Ebone, Flag, KpnQwest, MCIWorldcom, Teleglobe....Πολυ ουσιαστικο το ποστ σου μεκο. Συγχαρητιρια.
Τιποτε γεγονοτα εχεις? Οπως γιατι η συγκριση μου ειναι λαθος?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εχει κερκίδες για 100 χιλιάδες θεατές (οι 350000 που αναφέρονται στο άρθρο είναι σίγουρα υπερβολή, νομίζω η μεγαλύτερη προσέλευση θεατών είναι στην Ινδιανάπολη, περίπου 200000). Η FIA ζητάει $8Μ ανά αγώνα.
Η πιστα Indianapolis Motor Speedway χωραει 250,000 θεατες.
Μιλωντας για ικανα ατομα και πως κανουν την διαφορα σε τετοιες περιπτωσεις:
Η πιστα χτιστικε το 1909.
Financed by four local businessmen, Carl Fisher, James Allison, Frank Wheeler and Arthur Newby, it was planned as a year-round testing facility for the fast-growing automobile industry in Indiana.
Ουτε κρατος, ουτε πολιτεια, ουτε πολη, ουτε χωριο, ουτε τιποτε συνετελεσε. Αυτο εννοω οταν λεω, ασε το κρατος, ασε τους πολιτικους και οτι μονο ο ιδιωτικος τομεας ειναι η λυση σε τετοια θεματα.
Αξιοσημειωτο:
With the original surface of crushed rock and tar proving to be disastrous at the opening motorcycle and automobile racing events in August 1909, 3.2 million paving bricks were imported by rail from the western part of the state in the fall. The bricks were laid on their sides in a bed of sand and fixed with mortar, thus inspiring the nickname 'The Brickyard.'
Οι δυσκολιες και πως ξεπεραστηκαν (για αυτους που νομιζουν οτι τα επιτευγματα για τους 'αλλους' πεφτουν σαν το μανα απο τον ουρανο και ολα ετοιμα ειναι για αυτους):
Poor attendance at a trio of three-day meets on the revamped surface in 1910 caused the owners to rethink their plans and focus instead on a single event for 1911. They envisioned it as an event of gigantic proportions offering a huge purse. On May 30 - Memorial Day - a grueling 500-mile race paying $14,250 to win took place, enjoying instant success and attracting universal recognition ... and making history as the inaugural Indianapolis 500.
With the exception of an additional program of racing on a single day in September 1916, no race other than the Indianapolis 500 was took place at the Speedway until a tremendously successful NASCAR stock car event, the Brickyard 400, debuted in 1994. The '500' was suspended during Americaνs involvement in the two world wars, 1917-1918 and 1942-1945, but held in all other years.
Asphalt was first applied to the rougher portions of the track in 1936, and by 1941 all but the greater part of the mainstraight had become blacktop. The remainder of the bricks were finally covered over in fall 1961. Most of the original paving bricks are still in place underneath the modern asphalt surface, with only the famous 'yard of bricks' still exposed at the start/finish line as a nostalgic reminder of the past.
The track has changed ownership only twice. With Carl Fisher heavily involved in the development of Miami Beach and Jim Allisonνs nearby engineering company growing rapidly, the original owner foursome sold IMS in 1927 to a group headed up by WWI flying ace Eddie Rickenbacker.
Allowed to fall into a terrible state of disrepair as a result of four years of neglect during World War II, the Speedway was purchased in 1945 by Terre Haute, Ind., businessman Anton 'Tony' Hulman Jr. He immediately embarked on a phenomenal rejuvenation program that began the transformation of the facility into what it is today. Hulman passed away in October 1977, but to this day members of his family perpetuate the traditions of the Speedway - now encompassing 559 acres - while continuing to transform it beyond the wildest imaginations of its founders.
Another chapter was added to the Speedwayνs glorious history in December 1997 when President Anton H. 'Tony' George, Hulmanνs grandson, announced that the United States Grand Prix Formula One race would take place annually on a new road course at the Speedway starting in 2000. Construction began immediately on a 2.55-mile, FIA-approved road course that incorporates Turns One and the main straightaway of the existing oval.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η υπερβολή του άρθρου (το διάβασα και εγώ) με κάνει να είμαι καχύποπτος για τα κίνητρά του...
Τώρα πλέον κι'εμένα!!
-
Εγώ πάλι μετάνοιωσα που πήγα να υποστηρίξω τις απόψεις (όχι τον τρόπο) του Γαβριήλ...Κάθε φορά που προσπαθώ να τον πάρω σοβαρά αποδεικνύει περίτρανα το αντίθετο,οπότε δεν πάει άλλο η δουλειά,αρκετά θέματα καταστράφηκαν εξαιτίας του
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Τιποτε γεγονοτα εχεις? Οπως γιατι η συγκριση μου ειναι λαθος?Δεν είναι λάθος όπως την κάνεις. Είναι λάθος,
Γιατί συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και μεγέθη (βεβαίως, όχι κατά λάθος).
Γιατί κεφαλές κολοσσών αυτοκτονούν όταν το πράγμα στραβώσει, ενώ οι μικοί αλλά άκρως επιτυχημένοι επιχειρηματίες αναδιπλώνονται και συνεχίζουν.
Γιατί εγώ (το σουβλατζίδικο) μπορώ να σταματήσω την δραστηριότητα της επιχείρησής μου γιά ένα χρόνο χωρίς να καταστραφώ, οι ..παίκτες.. όχι.
Γιατί τα επιχειρήματα που φέρνεις είναι αδύνατο να ανατραπούν με τον τρόπο που προσπαθούν οι φίλοι εδώ στο φόρουμ, αφού ξέρεις πολύ καλά να τα χρησιμοποιείς αποσπασματικά.
Γιατί το θέμα έχει να κάνει με πίστες και εκεί η εμπειρία και η εξυπνάδα σου θα μπορούσε να βοηθήσει αλλά η γκρίνια όχι.
Γιατί όλα αυτά τα ξέρεις καλύτερα από εμένα. Πάντως η παρουσία σου γεμίζει ζωή το φόρουμ. Ο Αμερικάνος ξέρει ότι αυτό που σημαδεύει τον άνθρωπο είναι ο τόπος που γεννήθηκε (άσχετο, αλλά όχι πολύ).Φιλικά.
-
Εξαιτίας των πολλών αναφορών στο αυτοκινητοδρόμιο Χαλανδρίτσας, παραθέτω σε αυτό το θέμα δύο σχετικές σελίδες:
http://www.patrastoday.gr/News/article.asp?m=9&d=9&id=12,
http://www.patrastoday.gr/News/article.asp?m=9&d=17&id=59. -
Συγνώμη για την επιφυλακτικότητα μου αλλά θα μπορούσες να μου πεις ποιανής παράταξης είναι η δημοτική αρχή και πόσα χρόνια έχει τα ηνία του δήμου; Συγνώμη για την ασχετοσύνη μου αλλά δεν έτυχε να το ξέρω.
Γιατι δεν φτιαχνονται πιστες?