-
Εισάγοντας ένα ακόμη προβληματισμό:
Η ΒΡ επίσημα ισχυρίζεται ότι η Ultimate 100 βενζίνη είναι συμβατή προς χρήση ακόμη και σε μη καταλυτικά αυτοκίνητα είναι τουλάχιστον περίεργη.
Σχετικό site: http://www.bp.com/ultimate/gr/about/questions.asp
Η χρήση αμόλυβδης βενζίνης (άσχετα από τον αριθμό οκτανίων) σε μη καταλυτικά αυτοκίνητα ναι μεν μπορεί να είναι εφικτή αλλά επίσημα απαγορεύεται για τους γνωστούς λόγους (αυξημένη ρύπανση).
Η σχετική διαφήμιση της Nissan στις αρχές του 1990 'καίω και αμόλυβδη' είχε τότε απαγορευτεί για παρόμοιους λόγους.Η αναζήτηση από τους 4Τ και ειδικότερα με το δημοσιογράφο που ασχολήθηκε με το θέμα, του Material Safety Data Sheet (MSDS) του προϊόντος θα βοηθούσε στην ''άντληση'' κάποιων χρήσιμων πληροφοριών.
Υ.Γ. Φίλε Σπύρο, χωρίς στοιχεία για τα καύσιμα αυτά η εξαγωγή συμπεράσματος είναι αδύνατη. Ελπίζω οι 4Τ να επιστρέψουν σύντομα στο θέμα γιατί ενδιαφέρει πολύ κόσμο και να μπορέσουν να λύσουν αρκετές από τις απορίες όλων μας.
-
Γιαννη, δεν λεει αυτο!
Q. Is this 100-octane fuel suitable for all petrol engines?
A. Yes it is. However, if you have an older car which needs valve seat protection,** then you would need to add a 'valve seat protection' additive**. Alternatively, you could use BP Super 2002.
Μακαρι το περιοδικο να επεναλθει, αλλα ειναι δυσκολο να βρουν πολλα στοιχεια, διοτι πολυ απλα οι εταιριες δεν ξερω αν μπορουν να τα δωσουν στη δημοσιοτητα!
-
Τό 'καίω καί αμόλυβδη' δέν αναφερώτανε σ΄τά πρώτα καταλυτικά τά οποία είχαν οξειδωτικό καί όχι τριοδικό καταλύτη;Νομίζω ότι εκείνα μπορούσαν να καίνε καί σούπερ καί αμόλυβδη.
-
μπορούσαν να καίνε καί σούπερ καί αμόλυβδη
Σωστα.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τό 'καίω καί αμόλυβδη' δέν αναφερώτανε σ΄τά πρώτα καταλυτικά τά οποία είχαν οξειδωτικό καί όχι τριοδικό καταλύτη;Νομίζω ότι εκείνα μπορούσαν να καίνε καί σούπερ καί αμόλυβδη.Το 'Καίω και αμόλυβδη' το είχαν τα τελευταία μη-καταλυτικά, τα οποία είχαν σκληρότερες έδρες βαλβίδων, και δε χρειαζόταν τη λίπανση που προσφέρουν τα πρόσθετα μολύβδου στις έδρες των βαλβίδων. Ολα τα καταλυτικά (ακόμα και αυτά που είχαν απλά οξειδωτικό ή 'αρρύθμιστο τριοδικό') έκαιγαν αναγκαστικά αμόλυβδη.
Τα περί αυξημένης ρύπανσης όταν συμβατικό αυτοκίνητο καίει αμόλυβδη δεν ισχύουν πλέον, μια που η νέα Super έχει την ίδια σύσταση με την αμόλυβδη, αλλά επιπλέον περιέχει προσθετα καλίου για τη λίπανση των εδρών των βαλβίδων. Δηλαδή ούτως ή άλλως είτε νέα Super καίει είτε αμόλυβδη το ίδιο ρυπαίνει.
-
Καλη σας μερα και καλη εβδομαδα.Μολις επεστρεψα απο διακοπες στην Κρητη και θελω να σας αναφερω τα εξης:
Οντας κατοχος 307 1,6 εκανα περιπου 1000 χλμ με bp 100 και διαπιστωσα οτι τουλαχιστον σαν αισθηση το αυτοκινητο παει καλυτερα με αυτην την βενζινη(ενω με αλλες δεν ειχα εισπραξει τετοια αισθηση).Σε συγκεκριμενο κομματι δρομου εβαλα 5η ενω οταν ειχα απο Αθηνα αλλη βενζινα κρατουσα την 4η.(φυσικα οι συνθηκες δεν ειχαν 'αυστηρα επιστημονικες πειραματικες προυποθεσεις ' οποτε για αισθηση μιλαμε παντα).Το θεμα ειναι οτι ενω ας πουμε οι επιδοσεις καλλιτερεψαν τα πειρακια που παραδοσιακα χτυπανε τα 307 αν οχι αυξηθηκαν τουλαχιστον ηταν στο ιδιο επιπεδο με οποιαδηποτε αλλη βενζινα εχω χρησιμοποιησει.Εχει κανεις καμμια λογικη εξηγηση???Παντως απο μυρωδια να δειτε αν την βαλετε σε κανενα μηχανακι τι γινεται.Νομιζεις οτι την φορας αντι για αποσμητικο!! -
Λοιπόν παιδιά, δοκίμασα και την Ultimate (διαδρομή: Αθήνα-Ξυλόκαστρο-Τρόπαια-Αθήνα) και έμεινα υπερ-ευχαριστημένος! Διαπίστωσα πιο αθόρυβη λειτουργία του κινητήρα (ειδικά στις χαμηλές και μεσαίες), ροπάτες σχέσεις σε όλο το εύρος των στροφών και για πρώτη φορά στα 4 χρόνια που έχω το Astra είδα το κοντέρ του να γράφει 210 χμ/ώρα.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
για πρώτη φορά στα 4 χρόνια που έχω το Astra είδα το κοντέρ του να γράφει 210 χμ/ώρα.δηλαδη πριν ποσο ειχες δει σαν μεγιστο??
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
για πρώτη φορά στα 4 χρόνια που έχω το Astra είδα το κοντέρ του να γράφει 210 χμ/ώρα.
δηλαδη πριν ποσο ειχες δει σαν μεγιστο??
200 χμ/ώρα (για το 1.4 μιλάμε πάντα).
Πάντως οι τιμές αυτές είναι απλά ενδεικτικές, αφού και τα ταχύμετρα κλέβουν (το δικό μου μετρημένα με τον Η/Υ ταξιδίου, κλέβει 5 χμ στα 100 χμ/ώρα και 7 χμ. στα 170 χμ/ώρα), αλλά κυρίως οι συνθήκες κίνησης διαφέρουν (ταχύτητα και διεύθυνση ανέμου, ποιότητα ασφάλτου, υψομετρικές διαφορές, κατάσταση ελαστικών, κλπ).
-
4 χρόνια που έχω το Astra είδα το κοντέρ του να γράφει 210 χμ/ώρα
Ε ρε και να σε βλεπε και η τροχαια...
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
200 χμ/ώρα (για το 1.4 μιλάμε πάντα).Ρε παιδιά, αυτά τα νούμερα που ακούω για τα 1400άρια Astra που οφείλονται; (γιατί δεν έχω λόγους να μην τα πιστεύω). Στην αεροδυναμική; Σε πολύ μακριά τελική σχέση; Στο ότι τελικά ο κινητήρας αποδίδει πιο κοντά στα 100 παρά στα 90 άλογα; Σε όλα τα παραπάνω;
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
200 χμ/ώρα (για το 1.4 μιλάμε πάντα).
Ρε παιδιά, αυτά τα νούμερα που ακούω για τα 1400άρια Astra που οφείλονται; (γιατί δεν έχω λόγους να μην τα πιστεύω). Στην αεροδυναμική; Σε πολύ μακριά τελική σχέση; Στο ότι τελικά ο κινητήρας αποδίδει πιο κοντά στα 100 παρά στα 90 άλογα; Σε όλα τα παραπάνω;
[list:3usloxfd]Μακριες σχεσεις, ειδικα 4η και 5η και μεγαλη διαμετρος ελαστικων[/list:u:3usloxfd][list:3usloxfd]Τωρα απο εκει και περα μη ρωτας για ρεπριζ η επιταχυνση απο χαμηλα [/list:u:3usloxfd]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Μακριες σχεσεις, ειδικα 4η και 5η και μεγαλη διαμετρος ελαστικων.Και ειδικές συνθήκες, όπως ανέφερα προηγούμενα. Συνήθως δεν ξεπερνά τα κοντερίσια 190-195 χμ/ώρα (πολλές φορές με το ζόρι)
Τωρα απο εκει και περα μη ρωτας για ρεπριζ η επιταχυνση απο χαμηλα
Επιτάχυνση από χαμηλά, άστα να πάνε... μέχρι τις 3000-3200 σ.α.λ. απλά 'σέρνεται'. Από και και πάνω όμως πραγματικά μεταμορφώνεται.
Σε ότι αφορά τις ρεπρίζ πάντως είναι πολύ (πολύ) καλές για την κατηγορία του (άλλωστε πότε επιχειρούμε προσπέρσαμα με λιγότερες από 3000 σ.α.λ? ) Στα στρφιλίκια είναι επίσης πολύ καλό, αρκεί να μην το αφήσεις να πέσει κάτω από αυτές τις στροφές (έχει επίσης άμεσο - 2,5 στροφές από άκρη σε άκρη- και στιβαρό τιμόνι, με πολύ καλή πληροφόρηση).
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
4 χρόνια που έχω το Astra είδα το κοντέρ του να γράφει 210 χμ/ώρα
Ε ρε και να σε βλεπε και η τροχαια...
Χεχεχε
Απολύτως ασφαλείς οι συνθήκες πάντως: καλή άσφαλτος, πολλές λωρίδες, ευθεία και κυρίως 'λαγός' με Μερτσέντες μπροστά
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Απολύτως ασφαλείς οι συνθήκες πάντως: καλή άσφαλτος, πολλές λωρίδες, ευθεία και κυρίως 'λαγός' με Μερτσέντες μπροστά
Ας είναι καλά ο Μάκης που μου το θύμισε: γυρίζοντας από Μακεδονία είχα πρώτα δυο Ελβετούς (ένα S3 και ένα Fiat Coupe) και αργότερα μια Μ3 (!!!) για λαγούς.
Υπόψιν, στις κατηφορικές του Δομοκού ο Μιτρίας μάσησε και με απογοήτευσε...
-
Οι 'λαγοι' ειναι ο πιο ασφαλης τροπος για να κανεις γρηγορα ταξιδια...
-
3 ερωτησουλες:
α.Αυτη η βενζινη μπορει να χρησιμοποιειται συνεχεια χωρις κανενα προβλημα για το μοτερ?
β.Ειναι οντως πιο ησυχος ο κινητηρας?
γ.Ενδεικτικες τιμες για Αθηνα εχουμε?Της πιατσας εε?Βαζω την V power με τα 95 και σκεφτομαι να βαλω την ultimate αλλα δισταζω!Μηπως τσιταρουμε το μοτερ ρε παιδια???
-
Να προσθεσω και μια ερωτηση ακομα στις ερωτησεις του φιλου elteo.
Αν την ανακατευουμε με αλλη βενζινα μεσα στο ρεζερβουαρ υπαρχει προβλημα???? -
Λοιπών,βάζω τήν ultimate εδώ καί αρκετό καιρό από διαφορετικά καί τυχαία βενζινάδικα.Χτές φεύγωντας γιά τή συνάντηση τού φόρουμ,έβαλα από άλλο βενζινάδικο φεύγωντας,καί ταξιδεύωντας (ρωτήστε τόν sakinen)όταν είχα μέσα πέμπτη....έψαχνα γιά ΕΚΤΗ!!! Εξι φορές τουλάχιστον,αποσύμπλεξα (από ένστικτο)από πέμπτη ταχύτητα,γιά νά ανεβάσω ταχύτητα!!! Η πέμπτη γέμιζε,όπως γέμιζε η τετάρτη!!!
Ξαναβάζωντας στήν Καρδίτσα,επανήλθε στά γνωστά!!!
Θά τό ξαναψάξω έν καιρό,καί θά επανέλθω!!! -
Μετα από ένα Σαβατοκύριακο χρήσης ΒΡ 100 το Fabia όχι ότι πετούσε αλλά ήταν σαφώς πιο πρόθυμο. Πρώτη φορά είδα στο κοντέρ με 4η 180! και το στροφόμετρο αρκετά μέσα στα κόκκινα (γεμίζοντας από 3η), δεν μπόρεσα όμως να δώ τελική...
ΒΕΝΖΙΝΗ 100 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡ ?