-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Να ρωτήξω και κάτι πιο σοβαρό: Η ενασχόληση με τιμονιέρα με παιχνίδια τύπου RBR (και ακόμη πιο sim) βοηθάει καθόλου και στον πραγματικό κόσμο;
Το αιώνιο ερώτημα
Ναι (εξου και η υπογραφή μου), έτσι πιστεύω. Το βλέπω δηλάδη σε εμένα. Δεν επιμένω πολύ να πείσω, γιατί αν κάποιος δεν πολυασχολείται, είναι πολύ δύσπιστος οπότε άντε να κάτσεις να εξηγήσεις...
Αν σου πω ότι μόλις σήμερα μίλησα με έναν άνθρωπο που ήταν αγωνιζόμενος παλαιότερα και μου είπε ότι έχει πάθει πλάκα από το GT-Legends, τι θα μου πεις; Έχει οδηγήσει και μερικά από τα αυτοκίνητα που έχει μέσα το...'παιχνίδι' και μου είπε ότι οι τύποι έχουν κάνει φοβερή δουλειά. Αυτό νομίζω...κάτι λέει, ε;
Πάντως, ως μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το RBR με έκανε να καταλάβω το πως έγιναν το 90% των ατυχημάτων που παρακολούθησα στο WRC φέτος! Ακόμη και αυτά που έδειχναν τελείως 'χαζά' από την τηλεόραση.
Ακόμα και ως μέρος μιας θεωρητικής εκπαίδευσης, νομίζω πως είναι χρήσιμο. Βλέπεις πχ τι συμβαίνει αν φρενάρεις σε λάθος σημείο ή αν πατήσεις γκάζι νωρίτερα απ' ότι πρέπει. Σίγουρα δεν είναι όπως το real thing, αλλά είναι σαφώς καλύτερα από το να διαβάζεις ένα βιβλίο!
Βρε τι παθαίνει κανείς με ένα 'παιχνιδάκι'...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Να ρωτήξω και κάτι πιο σοβαρό: Η ενασχόληση με τιμονιέρα με παιχνίδια τύπου RBR (και ακόμη πιο sim) βοηθάει καθόλου και στον πραγματικό κόσμο;κατ'αρχην βοηθαει, εξασκει και συντονιζει το λεγομενο hand-eye coordination,
δηλαδη το συντονισμο χεριου και ματιου.αυτο ειναι πολυ πιο σημαντικο απο οτι αρχικα φαινεται, και εχει ευεργετικα αποτελεσματα στην οδηγηση αλλα και γενικοτερα στην αποκριση μας σε ερεθισματα. (stimuli-response)
τωρα περα απο αυτο, που ειναι και το κυριοτερο, ε, θα μπορουσε κανεις να πει οτι βοηθαει και σε αλλα πραγματα, αλλα απο εκει και περα εξαρταται απο τον καθε εξομιωτη..
πχ το forza motorsport ειναι δεδομενο οτι εκτος των αλλων σε μαθαινει να εχεις σωστη ταχυτητα εισοδου/γωνια στις στροφες.
εχει ενα συστηματακι σαν βοηθημα που θες δε θες σε μαθαινει.. -
Εγώ προσωπικά, τις 'εμπειρίες' που έμαθα από το Live for Speed οδηγώντας το MRT5, τις αξιοποίησα στο έπακρο στην επίσκεψη στο καρτ της Παλλήνης.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Να ρωτήξω και κάτι πιο σοβαρό: Η ενασχόληση με τιμονιέρα με παιχνίδια τύπου RBR (και ακόμη πιο sim) βοηθάει καθόλου και στον πραγματικό κόσμο;
Το αιώνιο ερώτημα
Ναι (εξου και η υπογραφή μου), έτσι πιστεύω. Το βλέπω δηλάδη σε εμένα. Δεν επιμένω πολύ να πείσω, γιατί αν κάποιος δεν πολυασχολείται, είναι πολύ δύσπιστος οπότε άντε να κάτσεις να εξηγήσεις...
Αν σου πω ότι μόλις σήμερα μίλησα με έναν άνθρωπο που ήταν αγωνιζόμενος παλαιότερα και μου είπε ότι έχει πάθει πλάκα από το GT-Legends, τι θα μου πεις; Έχει οδηγήσει και μερικά από τα αυτοκίνητα που έχει μέσα το...'παιχνίδι' και μου είπε ότι οι τύποι έχουν κάνει φοβερή δουλειά. Αυτό νομίζω...κάτι λέει, ε;
Key Research Findings (about simulations and games)
Simulation environments and modeling have unique capabilities for enhancing learning (Gordin & Pea, 1995).Gaming teaches competition strategies, cooperation and teamwork, and conflict resolution (Neubecker, 2003).
**The effectiveness of gaming relies on the degree to which the games simulate real life (Hood, 1997). **
When students are able to represent and explore new information in science classrooms using modeling tools, they are able to explore and deepen their understanding, as well as share it with others. This helps them understand the phenomena they are investigating (Michalchik, V., Rosenquist, A., Kozma, R., Kreikemeier, P., Schank, P., & Coppola, B., in press).
Games are dynamic, intrinsically motivating, and involve high levels of involvement. They provide immediate feedback to participants, and mistakes do not result in actually losing assets (Hood, 1997).
Games have been found to serve a range of functions in education including tutoring, exploring and practicing skills, and attitude change (Dempsey et al., 1994).
Simulations can provide students engaging experiences towards learning crisis -management, communication and problem solving, data management, and collaboration (Gredler, 1994).
The effective use of games differs depending on the educational areas where the games are employed. The best results were found to be in the areas of mathematics, physics, and language arts (as opposed to social studies, biology and logic). The beneficial effects of gaming are most likely to be found when specific content is targeted and objectives precisely defined (Randel et al 1992).
-
Να συμπληρώσω πάντως ότι ένα aspect των simulators που είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ από την πραγματική ζωή, είναι...ο συναγωνισμός...(μιλάω πάντα για εμάς τους ερασιτέχνες οδηγούς που δε θα τρέξουμε σε αγώνες ούτε στα ονειρά μας)
Σε ένα sim, προετοιμάζεσαι να οδηγήσεις ενάντια άλλων ανθρώπων, σε πρωταθλήματα στα οποία αν δε συμπεριφέρεσαι σωστά σε πετάνε με τις κλωτσιές. Εκεί να δείτε μάχες απίστευτες, ένταση, τα αυτοκίνητα στο χιλιοστό μεταξύ τους, αλλά καθαρούς αγώνες στο καλύτερο δυνατό κλίμα. Εκεί αποσκοπεί ουσιαστικά ο περισσότερος κόσμος που ασχολείται με το sim-racing. Όχι δηλαδή τόσο στην οδηγική εμπειρία, όσο στο συναγωνισμό, ο οποίος σε βάζει σε τόση ένταση όσο δε φαντάζεστε (όταν αντιμετωπίζεται με κάποιο επίπεδο σοβαρότητας).
-
Να προσθέσω και εγώ την προσωπική μου εμπειρία επί του θέματος
Η ενασχόληση με παιχνίδια εξομοίωσης (RBR) ή πιο arcade (CMR 2-3) δεν είχε καμία επίδραση στην οδηγική μου συμπεριφορά όσο έπαιζα με πληκτρολόγιο,joypad. Μπορεί να καταλάβαινα καλύτερα τι είχε συμβεί αφού όμως είχε συμβεί.
Αντίθετα απο τοτε που πήρα την τιμονιέρα, αυτή της logitech που έχει αναφερθεί, είδα μεγάλη διαφορά στις αντιδράσεις μου. Άρα επιβεβαιώνω αυτό που λέει το άρθρο **The effectiveness of gaming relies on the degree to which the games simulate real life (Hood, 1997). **
-
Άρχισε η εκπαίδευση της μεγάλης μου κόρης που είναι πέντε χρόνων.Χθες έκανε την πρώτη της βόλτα στο Ring με ένα Autobianchi .Tην κρατούσα αγκαλιά,εγώ χειριζόμουν πενταλ και μοχλό ταχυτήτων και η μικρή έστριβε το τιμόνι
-
Ανανέωσα την παιχνιδομηχανή μου - πέταξα το χαλασμένο PS2 και πήρα νέο slim line μοντέλο (απίστευτα πιο μικρό!).
Επέστρεψα - επιτέλους - στο ring!
Ωστόσο, άνευ τιμονιέρας δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις πάρα πολύ καλούς χρόνους (οι περισσότεροι απο εμάς τουλάχιστον).
Aααα...επέστρεψα και στις αγαπημένες μου γειτονιές του **San Andreas **- μιλάμε για πραγματικό parallel universe!
-
Χτες βρεθήκαμε με τον Cavallino (Μάνο) στο MSN και με παρακίνησε να παίξουμε λίγο GTL online, παρόλο που δεν είχα ιδιαίτερη όρεξη...Τελικά, ευτυχώς που τον άκουσα, γιατί είχαμε τρεις Γ@Μ@ΤΟΥΣ αγώνες, με συνεχείς εναλλαγές στις θέσεις και με πολλή πίεση αλλά και καθαρές μάχες.
Παραθέτω μερικά στιγμιότυπα, όποιος θέλει να κατεβάσει να χαζέψει. Ειδικά το πρώτο νομίζω αξίζει. Σημειώστε ότι έτυχε τα πλάνα που έκανα capture να είναι φάσεις που συνήθως είμαι εγώ μπροστά (εκτός από το video στην Imola με την 911 και την Pantera), αλλά αυτό δεν αντικατοπτρίζει το αποτέλεσμα. Στη μια στροφή ήταν ο ένας μπροστά και στην επόμενη ο άλλος...
Όπου βλέπετε Porsche 911 ή Lotus Cortina είναι opterios και όπου βλέπετε DeTomaso Pantera ή Alfa Romeo GTA είναι Cavallino.
Imola -- 6MB
Magny Cours Club 1 -- 3.4MB
Magny Cours Club 2 -- 2.7MB
Donington National 1 -- 3.8MB
Donington National 2 -- 2.8MBΥ.Γ.
Απαραίτητο DivX 5.2.1 ή νεότερο -
H Cortina του πατέρα μου,το πρώτο αυτοκίνητο της οικογένειας.Το μόνο που θυμάμαι αμυδρά είναι τα ενιαία καθίσματα μπροστά και ο λεβιές ταχυτήτων στην κολώνα του τιμονιού.
Ωραίες μάχες παιδιά -
Όντως, ωραίες μάχες και κυρίως ΚΑΘΑΡΕΣ. Εκεί είναι όλη η απόλαυση!
-
κατι ακουσα για gtr 2 αληθευει θεμη?
-
Αληθεύει. Ακόμα είναι λίγο νωρίς, αλλά αληθεύει
-
αυτα ειναι!αντε να δουμε και νεα μηχανη γραφικων και σιγουρα ακομη καλυτερο sim γιατι πως να το κανουμε με το κουκλι το gtl το gtr φενεται φτωχο τωρα στα γραφικα
-
*(edit) *GTR 2 Trailer: (δεν το έχω δει ακόμα)
http://www.4players.de/4players.php/dow ... 45046.html
Mirror:
http://users.uoa.gr/~avel/public/4t/GTR ... e-XVID.zipΤο είδα και στο τέλος λέει: 'Ιούνιος 2006'.
-
Γμτ, αυτά τα παιδιά (SimBin) προχωράνε πολύ γρήγορα
-
Opterios Βοήθεια.
Εμένα με ξέρεις. 25/10/98 είχα αγοράσει το τρις-παμ-μεγιστο-τεράστιο Grand Prix Legends
Ερώτηση. Το GT Legends είναι τουλάχιστον ισάξιο? Με ξέρεις... Μην το αγοράσω 50 ευρώ και πάρω εξομοίωση του στυλ Νου Φου Σου υπόγειο....
Αξίζει???
-
Ισάξιο;; Όχι βέβαια!!!
Είναι μερικά έτη φωτός μπροστά
Σοβαρά, δεν υπάρχει σύγκριση. Τo GPL φαίνεται arcade πλέον.
Γιατί δεν κατεβάζεις το demo;
-
γιατί έχω να κατεβάσω ντέμο κάτι αιώνες.... Σωστά... Κοίτα. Αντάξιο εννοώ αναλογικά. το GPL ήταν μια μικρή (αν όχι μεγάλη) επανάσταση το 98. θα ήθελα να αγοράσω κάτι ...ανάλογο...
Διαβάζω ένα ρεβιού εδώ πέρα...
'With the possible exception of Richard Burns Rally and Grand Prix Legends you won't find a driving sim that does a better job of conveying movement, mass and the precariousness of grip.'
http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=61005
Όχι ότι κάποιου ανασκόπηση μου λέει κάτι (άλλωστε όλοι το έθαβαν το GPL παλιά, γιατι... ήθελε στάνταρντ τιμόνι...) απλά...
Πάω για το ντέμο...
Ευχαριστώ σε.
-
Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στο εμπόριο τώρα από πλευράς φυσικής.
Από πλευράς 'αύρας', με όλες τις 'παλιατζούρες' που έχει μέσα, νομίζω θα το λατρέψεις
Είναι ένα άριστο sim, κατά την ταπεινή μου άποψη.
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ & ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ