-
Eγώ θυμάμαι συγκριτικό στο περιοδικό μεταξύ S3 και Coupe 20v (7/99 τ.346) με υπεροχή του Φίατ σε επιδόσεις και ευχαρίστηση στην οδήγηση.
Οπότε τι να μας λέει το ΤΤ και μάλιστα το δικίνητο,που είναι και το άμεσα συγκρίσιμο με το Φίατ από άποψη τιμής!!Άντε γειά,δηλαδή
Και ναι,αν είχα 10-12 εκατομύρια με χαρά θα τα έδινα για ένα καινούργιο Coupe 20V.. -
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
...Τα αλλα ειναι πολυ πιο αργα ή πολυ πιο κακοστημενα που βασίζονται στα πολλα ηλεκτρονικα...Ο Krusenstern εχει δίκιο σε αυτο...κοιτα εγω δεν θα απαντησω σε αυτο γιατι δεν εχω οδηγησει τιποτα απο αυτα. Απλα σε παραπεμπω σε τευχος των 4Τ που ειχαν δοκιμη και σε πιστα και κουατρο και απλα.....
Αν νομιζεις οτι σε δικαιωνουν εστω και λιγο σηκωνω τα χερια ψηλα.....
ξεχωρα αν το φιατ ειναι πραγματι γαματο στο δρομο.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
To Coupe 20v ειχε ξεφτυλισει το s2000 σε πίστα...Νομίζω ειτε οι 4τ ειτε το Drive είχαν το συγκριτικό....
οι 4Τ είχαν σίγουρα συγκριτικό στο βουνό, για πίστα δε θυμάμαι. Το είχαν γράψει σαν φόρο τιμής στο φιατάκι που τότε μόλις είχε σταματήσει να παράγεται. Η αλήθεια πάντως είναι ότι ένα καλό ή ακόμα και ένα άριστο (όπως το Σ2000) πισωκίνητο (εξαιρούνται οι BMW, γιατί μόνο συμπεριφορά πισωκίνητου δεν έχουν...) μάλλον δεν προσφέρεται για να γράψεις χρόνους, αλλά περισσότερο για άλλες απολάυσεις (λέγε με ρόδα, ΜΠΑΝΤΑ και κοπάνα, κοιτάω-το-δρόμο-από-το-παράθυρο και λοιπά....).
Σπύρος...συγγνωμη ...τι λες?
α ρε παιδια πολυ ευκολα κρινετε -
Ο χρήστης dennisd έγραψε:
Καλώς η κακώς δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο ηλίθιοι όλοι και να εχουν καθιερωθεί τα γερμανικά αυτοκίνητα στη νο 1 θέσηΤι ακριβώς εννοείς πρώτη θέση; Στις πωλήσεις;;; Μάλλον κάποιο λάθος κάνεις...Εδώ και κάποια χρόνια η πρώτη θέση είναι καπαρωμένη, όχι πάντως από Γερμανούς...
Και όσο για το αν είναι δυνατόν να είναι όλοι ηλίθιοι, η απάντηση είναι ΝΑΙ!!! Το πολύ απλό παράδειγμα: Ms Windows, που έχουν 95% της αγοράς παγκοσμίως, αλλά κολλάνε ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ (μέχρι να γράψω αυτό το μήνυμα μου έκλεισε ο Explorer ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ 3 φορές ). Κι όμως είναι παντού... Αυτό δεν οφείλεται στο ότι είναι καλύτερα προϊόντα (ιδίως από τα Mac)... Ας όψεται το marketing και η ανύπαρκτη υποστήριξη/διανομή των Mac...
Όσο για βλάβες σε Γερμανικά...
Πόσες φορές πήγε σε συνεργείο Golf IV (της μαμάς, άρα μιλάμε για πολύ ήπια χρήση) στα πρώτα 15.000χλμ; Πάνω από 10 (με σοβαρό ή απλά σπαστικό πρόβλημα)Πόσες φορές ο λέοντας της υπογραφής στα 17.000 (όχι με το γάντι );;; Μία για να πάρω τις πινακίδες, μία για το servis των 10.000χλμ (δωρεάν παρακαλώ - ακόμα γέμισαν και το υγρό των υαλοκαθαριστήρων χωρίς χρέωση εννοείται, ενώ στην VW σε χρεώνουν για το καλημέρα...). Α! και μία τρίτη για να αλλάξω το ράδιο που καμιά φορά άλλαζε τις μνήμες από μόνο του...
Μακάρι και το Golf να μην έτριζε/χαλούσαν τα παράθυρα/η μίζα/ το ρελαντί, κτλ...
Όσο για την Fiat, η κατάστασή της βελτιώθηκε αρκετά (μειωμένες ελαφρώς ζημίες αλλά θεαματική μείωση των χρεών που προέρχεται από πώληση θυγατρικών - αν τους τελειώσουν οι θυγατρικές τι θα κάνουν... την Γιούβε στο σφυρί; όσοι πιστοί), αλλά αν δεν γίνει κάτι πολύ σύντομα... ούτε ο θείος Σαμ (λέγε με GM) δεν θα θέλει να την αγοράσει...
Προσωπικά πάντως (παρόλο που θέλω σαν τρελός να σωθεί η Fiat) αν ήμουν στην οικονομική διεύθυνση της GM δεν θα συμβούλευα την εταιρεία μου να βάλει το κεφάλι της στον ντορβά (έχει αρκετά προβλήματα από μόνη της ήδη...). Γιατί το πρόβλημα της Fiat δεν είναι ούτε τα αυτοκίνητα (αυτό είναι η συνέπεια) ούτε οι κακοί μηχανικοί (που είναι πολύ καλοί). Το πρόβλημά της είναι η κακή διοίκηση. Και για να αλλάξει αυτό θέλει 'να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο' και δεν νομίζω κανείς να έχει την διάθεση να το κάνει...Μακάρι να διαψευστώ...
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
ειχα την ατυχια να εχω για 3 χρονια ροβερ....
τι να πρωτοπω...οχι φιλε μου τα πρωτα ροβερ ειχαν μοτερ χοντα. Τα περισσοτερα ειχαν μοτερ ροβερ......το οποιο ηταν αντιγραφη της χοντα
σε τρια χρονια με αφησε 4 φορες ξερα!
εκτος αυτου σε καθε σερβις το αμαξι ηθελε ανακατασκευη....
το μοτερ δεν ηθελε φλαντζα αλλα φλαντζες(σετακι βλεπεις.....εχανε απο παντου λαδι.Οχι πολυ αλλα ηθελε αλλαγη)
το ιταλικα μπροστα του εμοιαζαν με σκαραβαιο σε αξιοπιστια
Τι να λεμε...θα μου παρει 2 ωρες να γραφω....
απο στησιμο? η πρωτη 316 εμοιαζε με EVO συγκριτικα...
ασε στα 60.000 το πουλησα σε ενα θυμα καλη του ωρα......Αφου το ηθελε να του εκοβα τη χαρα??Μόνο 4 φορές και γκρινιάζεις. Έμένα νομίζω με είχε αφήσει 6 φορές σε ένα χρόνο από ηλίθια ηλεκτρονικά.
Μάλλον όσοι είχαμε την ατυχία να οδηγούμε Rover για κάποιο διάστημα της ζωής μας πρέπει να κάνουμε διαγωνισμό ποιος έμεινε περισσότερες φορές!Όσον αφορά το 20V Coupe τέλειο αμάξι αλλά δεν σώζεται αυτοκινητοβιομηχανία μόνο με τέτοια αμάξια.
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Όσον αφορά το 20V Coupe τέλειο αμάξι αλλά δεν σώζεται αυτοκινητοβιομηχανία μόνο με τέτοια αμάξια.Συμφωνώ απόλυτα πως δεν σώζεται με αμάξια των 10+ εκατομυρίων...Απλα το το κουπε ειναι ένα καλό παράδειγμα πως μπορεί να παράγει καλα και ποιοτικα αμάξια υψηλών αποδόσεων...
Στην τελική η FERRARI ιταλική δεν ειναι???Δεν βγαζει κορυφαία αμάξια??
Μην βγαζουμε ολα τα ιταλικα σκαρτα λοιπον...Α και κατι ακομα...Η φιατ εχει κανει το λάθος να μην παραγει αμάξια εκει που παραδοσιακα ήταν απιαστη...Μικρα αυτοκινητα πολης...
Η mercedes με το smart αναβίωσε μια κατηγορια που παλιοτερα ελεγχοταν απο την φιατ (500αρακι)...Τοσα χρόνια δεν εχει σκεφτει κανεις απο αυτους να βγάλουν κατι τοσο μικρο που εμπορικά παει θαυμάσια?Οι γερμανοι παιζουν μονοτερμα στην κατηγορια αυτη...
....Ακομα μεχρι τωρα αφηναν τους κορεατες (ΑΤΟΣ κλπ) να παραγουν μικρα πολυμορφικα...Επρεπε να περάσει τόσος καιρος για να βγάλουν το Παντα??? Πάντως το τελικο αποτέλεσμα είναι ακρως ενδιαφέρον...Για να δουμε.... -
Μόνο 4 φορές και γκρινιάζεις. Έμένα νομίζω με είχε αφήσει 6 φορές σε ένα χρόνο από ηλίθια ηλεκτρονικά.
Μάλλον όσοι είχαμε την ατυχία να οδηγούμε Rover για κάποιο διάστημα της ζωής μας πρέπει να κάνουμε διαγωνισμό ποιος έμεινε περισσότερες φορές!Όσον αφορά το 20V Coupe τέλειο αμάξι αλλά δεν σώζεται αυτοκινητοβιομηχανία μόνο με τέτοια αμάξια.
συμφωνω για τα rover Εχω φιλο που το ειχε αλλαξει σχεδον ολο(δεν υπερβαλω καθολου) μεχρι τα 130000χλμ οπου και το ξεφορτωθηκε.
οσο για το φιατ κουπε , καλο, χρυσο, τελειο , αλλα σε αυτα τα λεφτα θες ΚΑΙ αξιοπιστια αντιστοιχη του αυτοκινητου
ειναι βεβαια θεμα επιλογων. Αν τα ειχε ολα στην εντελεια κακα τα ψεμματα θα κοστιζε παραπανω
μη μου αρχισετε τωρα οι φανατικοι 'μα γιατι το λες αυτο κλπ' ε?
ειπαμε μιλαμε σοβαρα τωρα -
Συμφωνώ απόλυτα πως δεν σώζεται με αμάξια των 10+ εκατομυρίων...Απλα το το κουπε ειναι ένα καλό παράδειγμα πως μπορεί να παράγει καλα και ποιοτικα αμάξια υψηλών αποδόσεων...
Μην βγαζουμε ολα τα ιταλικα σκαρτα λοιπον...Φυσικά εγώ είμαι ο τελευταίος που θα βγάλει τα ιταλικά σκάρτα.
mkiii δεν είχε πέσει στην υπόλοιψη μου κάποια αναξιοπιστία του κουπέ. Να κρινιάξεις γιατί θες ποιότητα κατασκευής και υλικών τύπου Μερσεντες να το καταλάβω. Από την άλλη βέβαια αυτά δεν θα ταίριαζαν στο κλασικό χαρακτήρα των κουπέ της ΦΙΑΤ. Έχει ο καθένας τις παραξενιές του. Αν πάλι έχεις άλλες πληροφορίες ίσως να έχεις και δίκιο.Α και κατι ακομα...Η φιατ εχει κανει το λάθος να μην παραγει αμάξια εκει που παραδοσιακα ήταν απιαστη...Μικρα αυτοκινητα πολης...
Δυστυχώς ακόμα δεν αξιώθηκα να βάλω χέρι στο Panda. Έχω μεγάλη απορία να δω το θεϊκό του κιβώτιο για το οποίο όλοι έχουμε διαβάσει. Μοιάζει πάντως αρκετά ικανό και σε συζήτηση που είχα με φίλο αντιπρόσωπο, τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του, μου είπε ότι έκανε μεγαλύτερο μπαμ σε πωλήσεις κι απ'ότι είχε κάνει το Punto. Για να δούμε...
-
Συμφωνώ απόλυτα πως δεν σώζεται με αμάξια των 10+ εκατομυρίων...Απλα το το κουπε ειναι ένα καλό παράδειγμα πως μπορεί να παράγει καλα και ποιοτικα αμάξια υψηλών αποδόσεων...
Μην βγαζουμε ολα τα ιταλικα σκαρτα λοιπον...Φυσικά εγώ είμαι ο τελευταίος που θα βγάλει τα ιταλικά σκάρτα.
mkiii δεν είχε πέσει στην υπόλοιψη μου κάποια αναξιοπιστία του κουπέ. Να κρινιάξεις γιατί θες ποιότητα κατασκευής και υλικών τύπου Μερσεντες να το καταλάβω. Από την άλλη βέβαια αυτά δεν θα ταίριαζαν στο κλασικό χαρακτήρα των κουπέ της ΦΙΑΤ. Έχει ο καθένας τις παραξενιές του. Αν πάλι έχεις άλλες πληροφορίες ίσως να έχεις και δίκιο.για το κουπε να πω την αληθεια δεν εχω κατι συγκεκριμενο να πω. Μπορει να ειναι και τζιτζι.
Απλα απο την (οποια ) εμπειρια απο Ιταλικα και με βαση την τιμη του μιλαω, οποτε δε νομιζω να πεφτω τραγικα εξω αν το καταταξω στο μεσο ορο των Ιταλικων, απο πλευρας κατασκευης. Προσωπικα βαζω την ποιοτητα κατασκευης απο τα πρωτα κριτιρια επιλογης αυτοκινητου, αλλα αυτο το εχετε καταλαβει μαλλον -
Εγώ πάλι θυμάμαι πως οι 4Τ χαρακτήρισαν... 'σκανδαλώδες' (με την καλή έννοια) ότι το Fiat Coupe Turbo παρείχε αίσθηση και επιδόσεις επιπέδου σχεδόν Ferrari σε τόσο χαμηλή τιμή. Επίσης, θυμάμαι ότι έλεγαν πως οι Ιταλοί μάλλον το σηματάκι με το αλογάκι έπρεπε να βάλουν στο Coupe.
Ακόμη, σε συγκριτικό του Classic & Sports Car (ως μελλοντικά κλασσικά αυτοκίνητα), μεταξύ Alfa Romeo GTV 3.0, VW Corrado VR6 και Fiat Coupe 20V, το Fiat βγήκε πανηγυρικά πρώτο και σε οδηγικό επίπεδο και σε σχεδιαστικό.
-
για την εποχη του ηταν μινι Φερραρι. Απλα
Θα γλιτώσει η Fiat;