-
Ο χρήστης Nikos147 έγραψε:
Ένα PS για το πως μπορεί να είναι η Μ1...
http://img245.imageshack.us/img245/175/1ermkr9.jpg
...Υπάρχει κάποιος τρόπος για να μη βλέπω φωτό στο safari;
Τι είναι αυτό το πράγμα , ρε παιδιά; Και λέγαμε άσχημη την παντόφλα;
Τουλάχιστον να έχει πλούσιο ψυχικό κόσμο! -
Έχω επιβεβαιωμένη πληροφορία για τις 116i. Η BMW κοντά στις 17.07.2007 θα ανακοινώσει ΝΕΟ μοτέρ για την 116i με απευθείας ψεκασμό (δε ξέρω αν θα έχει και auto start-stop) και 122άλογα με 16κιλά ροπή. Το μοτέρ αυτό θα μπαίνει σε 3θυρη και 5θυρη.
19/6 η ανακοίνωση της 1 Coupe (περίπου).
-
θα ανακοινωθεί άραγε και 2.0Τ? Μακάρι.................................
-
Έχω επιβεβαιωμένη πληροφορία για τις 116i. Η BMW κοντά στις 17.07.2007 θα ανακοινώσει ΝΕΟ μοτέρ για την 116i με απευθείας ψεκασμό (δε ξέρω αν θα έχει και auto start-stop) και 122άλογα με 16κιλά ροπή. Το μοτέρ αυτό θα μπαίνει σε 3θυρη και 5θυρη.19/6 η ανακοίνωση της 1 Coupe (περίπου).
Ευχάριστα τα νέα Nikos147. Επιτέλους αλλάζει το καλό αλλά ξεπερασμένο τεχνολογικά μοτέρ της ΒΜW στα 1.600cc. Αν και έλπιζα να είναι στα 129 άλογα (είχε ακουστεί αρχικά για 129 ή 122) και τα 122 για ατμοσφαιρικό 1.600 καλά είναι. Αν κρίνω και από τις καταναλώσεις των αντίστοιχης τεχνολογίας δίλιτρων (118 και 120) νομίζω ότι θα είναι ένα πάρα πολύ οικονομικό μοτέρ.
Θεωρώ δεδομένο ότι θα ενσωματώνει και τις τεχνολογίες brake energy regeneration και auto start-stop άλλωστε είναι το μόνο που δεν τα έχει (προσφατα ανακοινώθηκαν και για το mini).
**Ερώτηση 1: **Υπάρχει καμιά πληροφορία για τουρμπο 1.6? Αυτό το νέο μοτέρ θα ήταν μια καλή βάση για μια έκδοση τουρμπο 1.6 με γύρω στα 170 άλογα. (βλέπε κινητήρα του mini cooper s)
Ερώτηση 2: Η 1 coupe από τι κινητήρα θα ξεκινάει? Υπάρχει περίπτωση να ξεκινάει από 1.6 με ή χωρίς τουρμπο? Ή μιλάμε αποκλειστικά για 2.000+ κυβικά? Μπορεί να φαίνεται παράλογο μια κουπέ έκδοση με μόνο 122 άλογα αλλά νομίζω ότι η προγούμενη 3 κουπέ ξεκίναγε από 1600 με 115 άλογα. Άρα γιατί όχι? Φυσικά το ιδανικό για ελλάδα θα ήταν ένα...
1.6 twin turbo -
Ο χρήστης driver21 έγραψε:
θα ανακοινωθεί άραγε και 2.0Τ? Μακάρι.................................Ναι! ...αλλά...δε γνωρίζω πότε! Η Σεπτέμβρη...ή σε λίγες μέρες. Αυτό που ξέρω με σιγουριά είναι ότι θα έχει 219 άλογα...και κάτι που 'ακούγεται' είναι ότι θα έχει twin-turbo...όπως η 335i.
Ερώτηση 1: Υπάρχει καμιά πληροφορία για τουρμπο 1.6? Αυτό το νέο μοτέρ θα ήταν μια καλή βάση για μια έκδοση τουρμπο 1.6 με γύρω στα 170 άλογα. (βλέπε κινητήρα του mini cooper s)
Όχι. ...με τίποτα! Το 1.6Τ είναι μόνο για τα Mini.
Ερώτηση 2: Η 1 coupe από τι κινητήρα θα ξεκινάει? Υπάρχει περίπτωση να ξεκινάει από 1.6 με ή χωρίς τουρμπο? Ή μιλάμε αποκλειστικά για 2.000+ κυβικά? Μπορεί να φαίνεται παράλογο μια κουπέ έκδοση με μόνο 122 άλογα αλλά νομίζω ότι η προγούμενη 3 κουπέ ξεκίναγε από 1600 με 115 άλογα. Άρα γιατί όχι? Φυσικά το ιδανικό για ελλάδα θα ήταν ένα...
1.6 twin turbo1.6 αρχικά δε θα έχει η Coupe. Αργότερα δεν έχει ακουστεί κάτι. Ίσως...αλλά δε ξέρω 100%. Η Coupe 1 είναι πολύ σπορ αυτοκίνητο για να έχει 1.6 μοτέρ...ίσως γιαυτό να μην μπει.
Σίγουρα μοτέρ είναι τα diesel, μάλιστα θα βγει και ένα νέο μοτέρ 123d ή 125d. From launch θα έχουμε σίγουρα 125i και 120d. Γενικά υπάρχει μια πολύ μεγάλη μυστικοπάθεια για τα μοτέρ της 1 Coupe. Τα σίγουρα είναι το 2.0Τ και το 125i 6cyl.
Περισσότερα νέα...μόλις μάθω κάτι καινούριο...θα περάσω πάντως τις ερωτήσεις σας.
-
Το 1.6Τ είναι μόνο για τα Mini.
Σωστό, οι κιντήρες με το PSA group είναι μόνο για τα mini. Ομως εγώ αναφέρομαι σε ένα πιθανό νέο κινητήρα της ΒΜW με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτόν του mini. Δεν το θεωρώ απίθανο να υπάρξει στο μέλλον. Οι κινητήρες μικρού κυβισμού με τούρμπο είναι μονόδρομος για τις εταιρίες προκειμένου να πετύχουν επιδόσεις με χαμηλές εκπομπές CO2. H BMW αρχισε να το κάνει στους μεγάλους κινητήρες, ακούγετα ότι θα το κάνει και στα 2.000cc γιατί να μην το κάνει και στα 1600? Ισως να μην υπάρχουν άμεσα σχέδια όμως κάποια στιγμή νομίζω θα το κάνει. Και θα το κάνει καλά ως συνήθως
Περισσότερα νέα...μόλις μάθω κάτι καινούριο...θα περάσω πάντως τις ερωτήσεις σας.
Περιμένουμε νεότερα...
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Το 1.6Τ είναι μόνο για τα Mini.
Σωστό, οι κιντήρες με το PSA group είναι μόνο για τα mini. Ομως εγώ αναφέρομαι σε ένα πιθανό νέο κινητήρα της ΒΜW με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτόν του mini. Δεν το θεωρώ απίθανο να υπάρξει στο μέλλον. Οι κινητήρες μικρού κυβισμού με τούρμπο είναι μονόδρομος για τις εταιρίες προκειμένου να πετύχουν επιδόσεις με χαμηλές εκπομπές CO2. H BMW αρχισε να το κάνει στους μεγάλους κινητήρες, ακούγετα ότι θα το κάνει και στα 2.000cc γιατί να μην το κάνει και στα 1600? Ισως να μην υπάρχουν άμεσα σχέδια όμως κάποια στιγμή νομίζω θα το κάνει. Και θα το κάνει καλά ως συνήθως
Περιμένουμε νεότερα...
H BMW αυτή τη στιγμή επικεντρώνετε σε άλλα project και σε μεγαλύτερα μοτέρ από 1.6. Όπως καταλαβαίνεις το 'θέμα' 1.6 είναι καθαρά Ελληνικό προνόμιο, όταν οι υπόλοιπες χώρες 'παίζουν' με diesel. Στον τομέα diesel λοιπόν θα περιμένουμε καινούρια μοτέρ από τη BMW και από ατμόσφαιρα από 2000κυβικά και πάνω προς το παρόν. Ένα μικρό face-lift θα πάρει όπως είπαμε ο 1.6...στα πλαίσια του EfficientDynamics concept.
Για να σου δώσω μια ιδέα...η BMW επικεντρώνετε στην Χ6, F-Series, V-Series, 8άρα, νέα 7άρα, Μ1, Ζ10 (νέα Ζ8 ) και νέα Ζ4, καθώς και την εξέλιξη του μοτέρ της Μ3 Ε46 για να μπει στην νέα Μ1. Σε μικρότερη κλίμακα, αναμένεται ανανέωση της 6άρας και της 3άρας sedan καθώς και fine tunning του 1.8d και 2.0d.
Όπως καταλαβαίνεις...έχει αρκετή δουλειά...
-
H BMW αυτή τη στιγμή επικεντρώνετε σε άλλα project και σε μεγαλύτερα μοτέρ από 1.6. Όπως καταλαβαίνεις το 'θέμα' 1.6 είναι καθαρά Ελληνικό προνόμιο, όταν οι υπόλοιπες χώρες 'παίζουν' με diesel. Στον τομέα diesel λοιπόν θα περιμένουμε καινούρια μοτέρ από τη BMW και από ατμόσφαιρα από 2000κυβικά και πάνω προς το παρόν. Ένα μικρό face-lift θα πάρει όπως είπαμε ο 1.6...στα πλαίσια του EfficientDynamics concept.
Για να σου δώσω μια ιδέα...η BMW επικεντρώνετε στην Χ6, F-Series, V-Series, 8άρα, νέα 7άρα, Μ1, Ζ10 (νέα Ζ8 ) και νέα Ζ4, καθώς και την εξέλιξη του μοτέρ της Μ3 Ε46 για να μπει στην νέα Μ1. Σε μικρότερη κλίμακα, αναμένεται ανανέωση της 6άρας και της 3άρας sedan καθώς και fine tunning του 1.8d και 2.0d.
Όπως καταλαβαίνεις...έχει αρκετή δουλειά...
Σωστά τα λες. Αν υπήρχε δικαιότερο σύστημα φορολόγησης στην ελλάδα και δεν γινόταν αυτή η κλοπή με τον ΕΦΚ στα μεγάλα κυβικά και εμεις με 2.000+ κυβικά θα ασχολούμασταν. Και με diesel εννοείται.
Ομως η ελληνική πραγματικότητα μας προσγειώνει στα 1600cc
Προσωπικά αν ζούσα σε άλλη χώρα θα επέλεγα τον δίλιτρο diesel με κλειστά μάτια.(120d) -
Ôï 1.6Ô åßíáé ìüíï ãéá ôá Mini.
Óùóôü, ïé êéíôÞñåò ìå ôï PSA group åßíáé ìüíï ãéá ôá mini. Ïìùò åãþ áíáöÝñïìáé óå Ýíá ðéèáíü íÝï êéíçôÞñá ôçò ÂÌW ìå ðáñüìïéá ÷áñáêôçñéóôéêÜ ìå áõôüí ôïõ mini. Äåí ôï èåùñþ áðßèáíï íá õðÜñîåé óôï ìÝëëïí. Ïé êéíçôÞñåò ìéêñïý êõâéóìïý ìå ôïýñìðï åßíáé ìïíüäñïìïò ãéá ôéò åôáéñßåò ðñïêåéìÝíïõ íá ðåôý÷ïõí åðéäüóåéò ìå ÷áìçëÝò åêðïìðÝò CO2. H BMW áñ÷éóå íá ôï êÜíåé óôïõò ìåãÜëïõò êéíçôÞñåò, áêïýãåôá üôé èá ôï êÜíåé êáé óôá 2.000cc ãéáôß íá ìçí ôï êÜíåé êáé óôá 1600? Éóùò íá ìçí õðÜñ÷ïõí Üìåóá ó÷Ýäéá üìùò êÜðïéá óôéãìÞ íïìßæù èá ôï êÜíåé. Êáé èá ôï êÜíåé êáëÜ ùò óõíÞèùò
Ðåñéóóüôåñá íÝá...ìüëéò ìÜèù êÜôé êáéíïýñéï...èá ðåñÜóù ðÜíôùò ôéò åñùôÞóåéò óáò.
ÐåñéìÝíïõìå íåüôåñá...
H BMW áõôÞ ôç óôéãìÞ åðéêåíôñþíåôå óå Üëëá project êáé óå ìåãáëýôåñá ìïôÝñ áðü 1.6. ¼ðùò êáôáëáâáßíåéò ôï 'èÝìá' 1.6 åßíáé êáèáñÜ Åëëçíéêü ðñïíüìéï, üôáí ïé õðüëïéðåò ÷þñåò 'ðáßæïõí' ìå diesel. Óôïí ôïìÝá diesel ëïéðüí èá ðåñéìÝíïõìå êáéíïýñéá ìïôÝñ áðü ôç BMW êáé áðü áôìüóöáéñá áðü 2000êõâéêÜ êáé ðÜíù ðñïò ôï ðáñüí. ¸íá ìéêñü face-lift èá ðÜñåé üðùò åßðáìå ï 1.6...óôá ðëáßóéá ôïõ EfficientDynamics concept.
Ãéá íá óïõ äþóù ìéá éäÝá...ç BMW åðéêåíôñþíåôå óôçí ×6, F-Series, V-Series, 8Üñá, íÝá 7Üñá, Ì1, Æ10 (íÝá Æ8 ) êáé íÝá Æ4, êáèþò êáé ôçí åîÝëéîç ôïõ ìïôÝñ ôçò Ì3 Å46 ãéá íá ìðåé óôçí íÝá Ì1. Óå ìéêñüôåñç êëßìáêá, áíáìÝíåôáé áíáíÝùóç ôçò 6Üñáò êáé ôçò 3Üñáò sedan êáèþò êáé fine tunning ôïõ 1.8d êáé 2.0d.
¼ðùò êáôáëáâáßíåéò...Ý÷åé áñêåôÞ äïõëåéÜ...
Íá ìçí îå÷íÜìå êáé ôï 2.0Ô ...åôóé Íéêï?
-
Ôï 1.6Ô åßíáé ìüíï ãéá ôá Mini.
Óùóôü, ïé êéíôÞñåò ìå ôï PSA group åßíáé ìüíï ãéá ôá mini. Ïìùò åãþ áíáöÝñïìáé óå Ýíá ðéèáíü íÝï êéíçôÞñá ôçò ÂÌW ìå ðáñüìïéá ÷áñáêôçñéóôéêÜ ìå áõôüí ôïõ mini. Äåí ôï èåùñþ áðßèáíï íá õðÜñîåé óôï ìÝëëïí. Ïé êéíçôÞñåò ìéêñïý êõâéóìïý ìå ôïýñìðï åßíáé ìïíüäñïìïò ãéá ôéò åôáéñßåò ðñïêåéìÝíïõ íá ðåôý÷ïõí åðéäüóåéò ìå ÷áìçëÝò åêðïìðÝò CO2. H BMW áñ÷éóå íá ôï êÜíåé óôïõò ìåãÜëïõò êéíçôÞñåò, áêïýãåôá üôé èá ôï êÜíåé êáé óôá 2.000cc ãéáôß íá ìçí ôï êÜíåé êáé óôá 1600? Éóùò íá ìçí õðÜñ÷ïõí Üìåóá ó÷Ýäéá üìùò êÜðïéá óôéãìÞ íïìßæù èá ôï êÜíåé. Êáé èá ôï êÜíåé êáëÜ ùò óõíÞèùò
Ðåñéóóüôåñá íÝá...ìüëéò ìÜèù êÜôé êáéíïýñéï...èá ðåñÜóù ðÜíôùò ôéò åñùôÞóåéò óáò.
ÐåñéìÝíïõìå íåüôåñá...
H BMW áõôÞ ôç óôéãìÞ åðéêåíôñþíåôå óå Üëëá project êáé óå ìåãáëýôåñá ìïôÝñ áðü 1.6. ¼ðùò êáôáëáâáßíåéò ôï 'èÝìá' 1.6 åßíáé êáèáñÜ Åëëçíéêü ðñïíüìéï, üôáí ïé õðüëïéðåò ÷þñåò 'ðáßæïõí' ìå diesel. Óôïí ôïìÝá diesel ëïéðüí èá ðåñéìÝíïõìå êáéíïýñéá ìïôÝñ áðü ôç BMW êáé áðü áôìüóöáéñá áðü 2000êõâéêÜ êáé ðÜíù ðñïò ôï ðáñüí. ¸íá ìéêñü face-lift èá ðÜñåé üðùò åßðáìå ï 1.6...óôá ðëáßóéá ôïõ EfficientDynamics concept.
Ãéá íá óïõ äþóù ìéá éäÝá...ç BMW åðéêåíôñþíåôå óôçí ×6, F-Series, V-Series, 8Üñá, íÝá 7Üñá, Ì1, Æ10 (íÝá Æ8 ) êáé íÝá Æ4, êáèþò êáé ôçí åîÝëéîç ôïõ ìïôÝñ ôçò Ì3 Å46 ãéá íá ìðåé óôçí íÝá Ì1. Óå ìéêñüôåñç êëßìáêá, áíáìÝíåôáé áíáíÝùóç ôçò 6Üñáò êáé ôçò 3Üñáò sedan êáèþò êáé fine tunning ôïõ 1.8d êáé 2.0d.
¼ðùò êáôáëáâáßíåéò...Ý÷åé áñêåôÞ äïõëåéÜ...
-
Σχεδον ετοιμη:
http://img143.imageshack.us/img143/3872 ... tt0ek9.jpg
Φανταζομαι οτι καταλαβατε που βρικσεται αυτη η φωτο ετσι;
-
Ο χρήστης Tetrapetaloudos έγραψε:
Να μην ξεχνάμε και το 2.0Τ ...ετσι Νικο?Έτοιμος είναι αυτός
-
¸ôïéìïò åßíáé áõôüò
Tetoia na akouw!!!
Einai ontws bi-turbo?
-
Ο χρήστης Tetrapetaloudos έγραψε:
Να μην ξεχνάμε και το 2.0Τ ...ετσι Νικο?
Έτοιμος είναι αυτός
Tetoia na akouw!!!
Einai ontws bi-turbo?
Εκεί δε μιλάει κανείς! ...υπάρχει μια απίστευτη μυστικοπάθεια γύρω από αυτό το μοτέρ. Δε θέλω να πω κάτι που δε θα είναι αλήθεια. Το μόνο που λέω είναι ότι 'ακούγετε' ότι ΘΑ είναι twin-turbo με ένα μικρό και ένα μεγάλο turbo.
-
Ο χρήστης Tsardas έγραψε:
Ó÷åäïí åôïéìç:http://img143.imageshack.us/img143/3872 ... tt0ek9.jpg
Öáíôáæïìáé ïôé êáôáëáâáôå ðïõ âñéêóåôáé áõôç ç öùôï åôóé;
Και απο πισω....
http://www.leftlanenews.com/wp-content/ ... dg=1&idi=2
Λενε οτι είναι η 1.35 με τον 3λιτρο bi-turbo.
-
19/6 η ανακοίνωση της 1 Coupe
Τι εννούμε ανακοίνωση? Απλά κάποιες επιπλέον πληροφορίες ή επίσημο λανσάρισμα και έναρξη πωλήσεων? Πότε δηλαδή αναμένεται να έρθουν οι πρώτες κουπέ στην ελλάδα?
Ιδια ερώτηση και για το νέο 1.6 κινητήρα που ανακοινώνεται 17/7. Θα αρχίσει άμεσα να διατίθεται στις 3θυρες-5θυρες?
-
http://www.worldcarfans.com/spyphotos.c ... chim-stuck
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
19/6 η ανακοίνωση της 1 Coupe
Τι εννούμε ανακοίνωση? Απλά κάποιες επιπλέον πληροφορίες ή επίσημο λανσάρισμα και έναρξη πωλήσεων? Πότε δηλαδή αναμένεται να έρθουν οι πρώτες κουπέ στην ελλάδα?
Ιδια ερώτηση και για το νέο 1.6 κινητήρα που ανακοινώνεται 17/7. Θα αρχίσει άμεσα να διατίθεται στις 3θυρες-5θυρες?
Μιλάμε για press release. Επίσημη ανακοίνωση για την 1 Coupe με λεπτομέρειες και λεπτομερείς φωτογραφίες...κάτι σαν το press kit. Η επίσημη έναρξη πωλήσεων θα αρχίσει τον Σεπτέμβρη (μαζί και με το μοτέρ 1.6) στην Έκθεση της Φρανκφούρτης. Εάν όμως κρίνω από την 3θυρη 1 οι παραγγελίες θα μπορούν να μπαίνουν 1-2 μήνες πριν τον Σεπτέμβρη.
-
Εξακολουθεί να μου φαίνεται ότι η ουρά είναι τύπου Thalia, δηλαδή ένας ξεκάρφωτος, μη αρμονικός 3ος όγκος.
-
Στην πρώτη φωτο, λόγω του καμουφλάζ, φαίνεται όντως ξεκάρφωτος. Στην δευτερη όμως που το καμουφλάζ δε φαινεται τόσο πολύ μου φαίνεται πολύ όμορφη
BMW σειρά 1