-
Ο χρήστης thodor έγραψε:
Όντως . . .πολυ ομορφες οι πόρτες . . .Γενικά μου φαίνεται πολύ πιο όμορφη από την 5-πορτη. Και αν έχει και παραπάνω ιπποδύναμη ο 1.6 όπως λές. . . μου φαίνεται ότι θα είναι το επόμενο μου αυτοκίνητο, . . . . γιατί πολύ το έχω κουράσει το θέμα μέχρι τώραΑνυπομονώ να την 'γνωρίσω' από κοντά . . .
Το engine line-up...
116i ... 122hp
118i ... 136hp
118d ... 136hp
120i ... 170hp
120d ... 177hp
123si/125i ... 218hp*
123sd/125d ... 204hp*
130i ... 272hpMε αστερι ειναι αμφιβολες ακομα. Οι αλλοι κινητηρες ειναι σιγουροι.
Μερικες φωτογραφιες απο το εσωτερικο...
Και πισω...
-
Μακαρι να βγει το coupe οσο πιο γρηγορα γίνεται. Σε κανα δεκαμηνο καλα θα είναι αλλά για Μ2 τι γίνετε? Τι κινητήρα θα φόραει και ποτε θα βγει?
Αυτό πάντως που αντιφασκει με την φιλοσοφια της BMW είναι που δεν εχουν μπλοκέ οι απλές εκδόσεις. Δεν γίνετε να βγει 3.35 και να μιν εχει μπλοκέ εστω και σαν εxtra
-
Ο χρήστης Tetrapetaloudos έγραψε:
Μακαρι να βγει το coupe οσο πιο γρηγορα γίνεται. Σε κανα δεκαμηνο καλα θα είναι αλλά για Μ2 τι γίνετε? Τι κινητήρα θα φόραει και ποτε θα βγει?Αυτό πάντως που αντιφασκει με την φιλοσοφια της BMW είναι που δεν εχουν μπλοκέ οι απλές εκδόσεις. Δεν γίνετε να βγει 3.35 και να μιν εχει μπλοκέ εστω και σαν εxtra
Oπως λενε τα report...τον Σεπτεμβρη του 2007 θα παρουσιαστει η Coupe στη Φρανκφουρτη με τους ιδιους κινητηρες.
Το μπλοκε ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ απαραδεκτο...δε ξερω τι να πω...μονο το θεμα κοστους μπορω να σκεφτω.
Για την Μ2 δεν εχει ακουστει ακομα τιποτα. Παντως η εξελιξη της Coupe συνεχιζεται σε mules της 1 3dr.
Κατι σημαντικο που διαβασα...ειναι μερικα confirmed reports (ετσι λενε) για τους κινητηρες...
116i ... 122HP or 129HP
118i ... 136HP or 143HP
120i ... 170HP (HPI, καινουριος απευθειας ψεκασμος)
118d ... 143HP
120d ... 177HP
120si ... ????HP
125i ... 218HP αυτος θα ειναι 2.0 turbo για να χτυπησει το GTI ελπιζω να μη περασει τα 35,000 ευρω.
130i ... 272HP καινουριος κινητηρας με απευθειας ψεκασμο (HPI).
-
Λοιπον...εχω confirmed νουμερα και πληροφοριες...
BMW E81 3dr 1er official info: Week 2/2007 (Ιαν 8-12).
'Nεα' χρωματα: Montego Blue, Patagonia Green, Carbon Black Metallic ...
Νεα χαρακτηριστικα...
-USB socket (audio)
-LED rear lights
-Limited Sport Edition packageΚινητηρες...
118i = 143PS
118d = 143PS
120i = 170PS
120d = 177PS
130i = 272PSΔΕΝ θα υπαρχει 135i! Και ΔΕ θα υπαρχει 116i για την E81 αλλα παραμενει στην 5θυρη. Αργοτερα μπορει να προστεθει. Για τιμες δεν υπαρχει καμια πληροφορια official και επιβαιωμενη...απλα λενε οτι θα ειναι περι τα
-
Ενδιαφέρουσα γκάμα κινητήρων! Επιτέλους ένας αξιοπρεπής 1800 (1800 δεν είναι η 118 ή αρχίσαν πάλι τα περίεργα με την κωδικοποιήση των μοντέλων; ).
Τα diesel φτάσαν να βγάζουν παραπάνω άλογα από τους βενζινοκινητήρες!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ενδιαφέρουσα γκάμα κινητήρων! Επιτέλους ένας αξιοπρεπής 1800 (1800 δεν είναι η 118 ή αρχίσαν πάλι τα περίεργα με την κωδικοποιήση των μοντέλων; ).Τα diesel φτάσαν να βγάζουν παραπάνω άλογα από τους βενζινοκινητήρες!
Δίλιτρος είναι....
-
[quote='Nikos147']Λοιπον...εχω confirmed νουμερα και πληροφοριες...
Νεα χαρακτηριστικα...
-USB socket (audio)
-LED rear lights
118i = 143PS
118d = 143PS
120i = 170PS
120d = 177PS
130i = 272PSΔΕΝ θα υπαρχει 135i! Και ΔΕ θα υπαρχει 116i για την E81 αλλα παραμενει στην 5θυρη. Αργοτερα μπορει να προστεθει. Για τιμες δεν υπαρχει καμια πληροφορια official και επιβαιωμενη...απλα λενε οτι θα ειναι περι τα
-
[quote='m1234'][quote='Nikos147']Λοιπον...εχω confirmed νουμερα και πληροφοριες...
Νεα χαρακτηριστικα...
-USB socket (audio)
-LED rear lights
118i = 143PS
118d = 143PS
120i = 170PS
120d = 177PS
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Ενδιαφέρουσα γκάμα κινητήρων! Επιτέλους ένας αξιοπρεπής 1800 (1800 δεν είναι η 118 ή αρχίσαν πάλι τα περίεργα με την κωδικοποιήση των μοντέλων; ).
Δίλιτρος είναι....
H τωρινή δίλιτρη λέγεται 120, αλλά η επόμενη γενιά δίλιτρης 118!
Είναι τρελοί οι Γερμανοί! -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δίλιτρος είναι....
H τωρινή δίλιτρη λέγεται 120, αλλά η επόμενη γενιά δίλιτρης 118!
Είναι τρελοί οι Γερμανοί!E? Oχι ρε σεις...η τωρινη 118i ειναι 2000cc οπως και η 120i. Απλα τωρα η πρωτη βγαζει 129ΗΡ και η δευτερη 150ΗΡ. Ο κινητηρας ειναι ιδιος...αλλα βγαζουν αλλα αλογα. Η BMW αν δε κανω λαθος...το κανει αυτο...βαζει ιδιους κινητηρες και απλα αλλαζει μερικες φορες το numbering.
-
εμένα το πίσω παράθυρο μου θυμίζει Αλμέρα...
Πάντως είναι όμορφη!
-
η 3θυρη λευκή είναι κούκλα!
είναι σαν χατσμπακ με καμπούρα αλλά είναι όμορφη!
-
Ο χρήστης Nikos147 έγραψε:
Και ΔΕ θα υπαρχει 116i για την E81 αλλα παραμενει στην 5θυρη.Και ο 118 είναι 2.0 Lt . . . .
Γ Κ Α Ν Τ Ε Μ Ι Α ! ! ! ! ! ! !
ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ! ! ! !Ειδική έκδοση τώρα για την Ελλάδα . . .ASAP ! ! ! !
-
Κρίμα, έπρεπε να έβαζαν τον 1.6Τ των Mini/Peugeot
και να επανέφεραν στη γκάμα τα χαρακτηριστκά ti -
Ο χρήστης thodor έγραψε:
Και ΔΕ θα υπαρχει 116i για την E81 αλλα παραμενει στην 5θυρη.
Και ο 118 είναι 2.0 Lt . . . .
Γ Κ Α Ν Τ Ε Μ Ι Α ! ! ! ! ! ! !
ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ! ! ! !Ειδική έκδοση τώρα για την Ελλάδα . . .ASAP ! ! ! !
Κοιτα να δεις...προσωπικα με βρισκει συμφωνο! Γιατι να βαλεις εναν κινητηρα 1.6 σε 3θυρο Sport αυτοκινητο...και να καταστρεφεις αυτο που ειναι η BMW...δηλαδη δυναμικη οδηγικη συμπεριφορα;;;!!! Για τους Ελληνες;;;
-
...Γιατι να βαλεις εναν κινητηρα 1.6 σε 3θυρο Sport αυτοκινητο...;;;!!!.... Για τους Ελληνες;;;
Μα . . .για να το πάρω εγώ
Πέρα από την πλάκα, δε νομίζω ότι θα το 'κατέστρεφε', όπως λες το αμάξι αν έβαζε τον 1.6. Σίγουρα, ο 1.6 δεν είναι αρκετός για να αναδείξει όλες τις αρετές του αυτοκινήτου, αλλά δε νομίζω ότι είναι κακός.
Και το θέμα δεν είναι τόσο στην αρχική τιμή αγοράς του αυτοκινήτου, (όπου σίγουρα η διαφορά είναι μεγάλη βέβαια), όσο στα μετέπειτα έξοδα. Αν είσαι αποφασισμένος να σκάσεις τα 25+ Κ για ένα 1.6, σίγουρα θα μπορείς με κάποιο τρόπο να βρεις και τα 5Κ και που σου υπολείπονται για το δίλιτρο. Αλλά αν θέλεις να το 'παντρευτείς' το αμάξι, τα μετέπειτα έξοδα του θα είναι αυτά που θα 'σιχτιρίζεις' συνέχεια, τα οποία δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις είναι σχεδόν διπλάσια (βλέπε τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα κλπ). Εκεί είναι που γίνεται η μεγάλη διαφορά.Πάντως από όσο έχω δει σε διάφορα ξένα sites (π.χ. το http://www.spritmonitor.de, ή το forum που μας είχες δώσει πριν μερικές μέρες) η 116 δεν είναι μόνο 'ελληνική υπόθεση', και στο εξωτερικό πουλάει. Ίσως μια μέση λύση κόστους - 'πραγματικού αυτοκινήτου' να ήταν η 118 με κινήτηρα 1.8 λίτρων . . . αλλά δυστυχώς, έχει μόνο το όνομα, αλλά όχι την χάρη
-
Ο χρήστης thodor έγραψε:
...Γιατι να βαλεις εναν κινητηρα 1.6 σε 3θυρο Sport αυτοκινητο...;;;!!!.... Για τους Ελληνες;;;
Μα . . .για να το πάρω εγώ
Πέρα από την πλάκα, δε νομίζω ότι θα το 'κατέστρεφε', όπως λες το αμάξι αν έβαζε τον 1.6. Σίγουρα, ο 1.6 δεν είναι αρκετός για να αναδείξει όλες τις αρετές του αυτοκινήτου, αλλά δε νομίζω ότι είναι κακός.
Και το θέμα δεν είναι τόσο στην αρχική τιμή αγοράς του αυτοκινήτου, (όπου σίγουρα η διαφορά είναι μεγάλη βέβαια), όσο στα μετέπειτα έξοδα. Αν είσαι αποφασισμένος να σκάσεις τα 25+ Κ για ένα 1.6, σίγουρα θα μπορείς με κάποιο τρόπο να βρεις και τα 5Κ και που σου υπολείπονται για το δίλιτρο. Αλλά αν θέλεις να το 'παντρευτείς' το αμάξι, τα μετέπειτα έξοδα του θα είναι αυτά που θα 'σιχτιρίζεις' συνέχεια, τα οποία δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις είναι σχεδόν διπλάσια (βλέπε τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα κλπ). Εκεί είναι που γίνεται η μεγάλη διαφορά.Πάντως από όσο έχω δει σε διάφορα ξένα sites (π.χ. το http://www.spritmonitor.de, ή το forum που μας είχες δώσει πριν μερικές μέρες) η 116 δεν είναι μόνο 'ελληνική υπόθεση', και στο εξωτερικό πουλάει. Ίσως μια μέση λύση κόστους - 'πραγματικού αυτοκινήτου' να ήταν η 118 με κινήτηρα 1.8 λίτρων . . . αλλά δυστυχώς, έχει μόνο το όνομα, αλλά όχι την χάρη
Η διαφορα ειναι ουσιαστικα στα 200 ευρω το χρονο που ειναι τα τελη σε σχεση με 1.8 κινητηρα. Περα απ’αυτο...η καταναλωση ειναι ιδια...και μαλιστα σε σχεση με το 1.6 ειναι σημαντικα χαμηλοτερη σε 1.8 και 2.0...ποσο μαλλον σε 3.0! Ειναι λογικο...γιατι το 1.6 πιεζεται να κινησει το αυτοκινητο.
Δεν ειναι, σε καμια περιπτωση, λιγος ο 1.6...σιγουρα...αλλα δεν ειναι αυτο που λεει η BMW 'Sheer Driving Pleasure'...
-
καμμια φοτο της κουπε?
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
καμμια φοτο της κουπε?Nωρις ειναι ακομα...τον Σεπτεμβρη (λενε...) οτι παρουσιαζεται μαζι με τη Cabrio εκδοση της 1er. Προβλεπω μεσα στο καλοκαιρι θα σκασει καμια κατασκοπευτικη φωτο. Παντως...λενε οτι τα μηχανικα μερη της Coupe θα ειναι ιδια με αυτα της 3θυρης...και γινονται δοκιμες με τη 3θυρη για τη Coupe.
Αυτο που λενε παντως ειναι οτι θα βγει εκδοση Μ στη Coupe αλλα δε γνωριζει κανεις αν θα λεγετε Σειρα-1 η Σειρα-2
-
Κάποιες πληροφορίες ακόμα για την 1 3-door.
θα βγαίνει με 2 καθίσματα πίσω αλλά C30 με προαιρετική επιλογη τα 3 χωρίς επιπλέον κόστος.Engines:
118d - 105 KW / 143 HP
120d - 130 KW / 177 HP118i - 105 KW / 143 HP
120i - 125 KW / 170 HP
130i - 200 KW / 272 HP116i not available
New options:
Automatic transmission for 118d
Active steering for 120i/d
Chrome Line Exterior
Front windshield with grey part on the upper side (old: green)
Storage package
3 rear seats without extra costs (standard: 2 rear single seats, comparable to the Volvo C30)
LED-rearlights (available with Xenon-headlights only)
Improved Navigation systems (Business and Professional)
USB-connectionNew Exterior colours:
Patagonia green
Montego blue
Carbon black (Limited Sport Edition only)New interior trim:
Black highgloss
Cashmere silver
Brushed alloy
Poplar wood greyNew Upholstery:
Cloth “Electra” anthracite or Alaska grey
Cloth “Network” anthracite, Cranberry or Monaco blue
Cloth/Leather combination anthracite or orange
Leather Lemon