-
Ένα topic που δε λείπει ποτέ από κανένα σοβαρό F1 forum
Ποιο και κυρίως γιατί είναι το αγαπημένο σας F1 sim? Παρακαλώ πολύ, για να γίνει η συζήτηση σε ρεαλιστικά πλαίσια, απαντήστε τεκμυριωμένα όσο γίνεται ή όσο έχετε κέφι, αλλά μη γράψετε ξερά 'το ΤΑΔΕ φ1 παιχνίδι είναι το καλύτερο, επειδή ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ'
-
Ποιο και κυρίως γιατί είναι το αγαπημένο σας F1 sim? Παρακαλώ πολύ, για να γίνει η συζήτηση σε ρεαλιστικά πλαίσια, απαντήστε τεκμυριωμένα όσο γίνεται ή όσο έχετε κέφι, αλλά μη γράψετε ξερά 'το ΤΑΔΕ φ1 παιχνίδι είναι το καλύτερο, επειδή ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ'
-
-
RS 3 (Racing Simulation 3) rulez!
Ubisoft 2002Λοιπόν το παιχνίδι αυτό μου αρέσει για τους εξής λόγους.
Καταρχήν το πιο εντυπωσιακό είναι οι εναλλαγές των καιρικών συνθηκών (σε real time) κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ήλιος, συννεφιά, βροχή, όλα αυτά εναλλάσσονται αρμονικά χωρίς να το καταλαβαίνεις. Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται αν παίξεις τον αγώνα της Ουγγαρίας με βροχή θα σου θυμίσει γραφικά του Colin McRae 2 από τις ελληνικές πίστες! Άπαιχτο!
Το παιχνίδι δε περιλαμβάνει τα official names της κάθε ομάδας. Αλλά υπάρχουν διάφορα updates που κάνουν τη δουλειά τους.
Επίσης εντυπωσιακό είναι χειρισμός και ο τρόπος που περνάς πάνω από τα curbs. Τα σχόλια είναι περιττά, πρέπει να το δει κάποιος για να καταλάβει τι λέω.
Τέλος το παιχνίδι περιλαμβάνει διάφορα σενάρια. Για παράδειγμα, επειδή εξομοιώνει τη χρονιά του 2000 κάποια από τα σενάρια έχουν να κάνουν με Spa 2000, Germany 2000. Στο Spa πρέπει να προσπεράσεις τον M. Schumacher όπως το είχε κάνει ο Hakkinen, ενώ στη Γερμανία παίρνεις τη θέση του Barrichello λίγους γύρους πριν το τέλος του αγώνα και σκοπός σου είναι να τερματίσεις 1ος χωρίς να αλλάξεις ελαστικά όπως ακριβώς είχε κάνει ο Βραζιλιάνος το 2000!
-
Για τα psysics του παιχνιδιού δεν ξέρω, δεν το έχω οδηγήσει. Το RS2 πάντως θυμάμαι που στο συγκεκριμένο τομέα, υστερούσε σε σχέση με το GP2. Στους περισσότερους άλλους τομείς, ήταν καλύτερο.
Αυτό το feature όμως που λες με τα σενάρια, μου ακούγεται ψιλο...πατάτα. Δηλαδή, δεν τρέχεις με ΑΙ, αλλά με προκαθορισμένα μοντέλα αγώνων;
Και πέρα από το ΑΙ, σε multiplayer είναι καλό το παιχνίδι;
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Για τα psysics του παιχνιδιού δεν ξέρω, δεν το έχω οδηγήσει. Το RS2 πάντως θυμάμαι που στο συγκεκριμένο τομέα, υστερούσε σε σχέση με το GP2. Στους περισσότερους άλλους τομείς, ήταν καλύτερο.
Το RS2 (ή Monaco Grand Prix Racing Simulation 2) βγήκε το 1998 και κατά τη άποψή μου ήταν το καλύτερο που είχε βγεί μέχρι εκείνη την εποχή.
Αυτό το feature όμως που λες με τα σενάρια, μου ακούγεται ψιλο...πατάτα. Δηλαδή, δεν τρέχεις με ΑΙ, αλλά με προκαθορισμένα μοντέλα αγώνων;
Πάρε για παράδειγμα αυτό με το SPA. Το παιχνίδι σε βάζει στον 30 γύρο για παράδειγμα λίγο πριν την Eau Rouge και μπροστά σου είναι ο Schumacher και πιο μπροστά μια Bar. Πρέπει μετά τη έξοδο από την eau rouge να προσπεράσεις τον Schumacher ρίχνοντας συγχρόνως γύρο στη Bar όπως είχε κάνει ο Hakkinen. Στη συνέχεια πρέπει να τερματίσεις 1ος. Είναι πρόκληση. Και φυσικά σε πορώνει όταν το έχεις καταφέρει...ακόμα και αν είσαι οπαδός του Schumacher
Και πέρα από το ΑΙ, σε multiplayer είναι καλό το παιχνίδι;
Δεν το έχω δοκιμάσει σε multi player γιατί δε έχω καλή σύνδεση.
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Πάρε για παράδειγμα αυτό με το SPA. Το παιχνίδι σε βάζει στον 30 γύρο για παράδειγμα λίγο πριν την Eau Rouge και μπροστά σου είναι ο Schumacher και πιο μπροστά μια Bar. Πρέπει μετά τη έξοδο από την eau rouge να προσπεράσεις τον Schumacher ρίχνοντας συγχρόνως γύρο στη Bar όπως είχε κάνει ο Hakkinen. Στη συνέχεια πρέπει να τερματίσεις 1ος. Είναι πρόκληση. Και φυσικά σε πορώνει όταν το έχεις καταφέρει...ακόμα και αν είσαι οπαδός του SchumacherOK, τώρα το έπιασα...!
Πάντως, σε physics το GP3 ήταν πολλές φορές καλύτερο.
Για μένα πάντως, το Grand Prix Legends είναι το καλύτερο που έχει βγει ποτέ, κι ενώ το netkar φαίνεται να είναι η νέα γενιά sims, το GPL σε ατμόσφαιρα είναι αξεπέραστο....!!
-
Εγώ ψηφίζω GP4. Οδηγούσα και το GP3 και συνεπώς περίμενα ανυπόμονα την επόμενη έκδοση! Αν και με είχε ενοχλήσει το γεγονός ότι είχε τις ομάδες της προηγούμενης χρονιάς (μεγάλη πατάτα αυτό) σε γενικές γραμμές το παιχνίδι είναι άπιαστο! Ειδικά με τιμόνι που το παίζω εγώ, έχει άψογη οδική συμπεριφορά. Βέβαια, έχει και τα κακά του. Ας πούμε, του λείπουν οι άπειρες ρυθμίσεις του setup που έχει το F1 2003 και θα τις ήθελα! Επίσης, με ενοχλεί το γεγονός ότι με τα πλήκτρα δεν ελέγχεις απόλυτα το τιμόνι σου, αλλά στρίβει το πρόγραμμα για σένα. Χοντρή πατάτα και αυτό. Με τιμονιέρα, όλα καλά!
Κατά τα άλλα, άψογα σχεδόν γραφικά (σε δυνατό σύστημα) και πραγματικά πολύ καλό μοντέλο φυσικής! Αλλά, το βρίσκω ΠΟΛΥ δύσκολο ΓΜΤ!!! Πολύ πιο δύσκολο από ότι ήταν το GP3. Σας είπα ότι με ενοχλεί που δεν έχει τις σωστές ομάδες;;; Ούτε το καινούριο Hockenheim, αλλά προσωπικά αυτό το θεωρώ πλεονέκτημα! -
Kι εγώ, όπως έχω ξαναπεί, είμαι fan των F1GP,GP2,GP3,GP4. Πιστεύω ότι από άποψη φυσικής, απλά δεν παίζονται, ήταν πραγματικοί simulators! Τώρα βέβαια μπορεί να υστερούσαν στα γραφικά και στο μενού ρυθμίσεων, αλλά το GP4 ήταν μακράν καλύτερο από τις προηγούμενες σειρές.
Τέλος πάντων, τώρα αυτά τελειώσαν, ο Geoff δεν πρόκειται να ξανασχοληθεί με τη σειρά GP, απ' ό,τι έχω διαβάσει.
Ύστερα, έχω ακούσει κι εγ΄ω ότι το GPLegends είναι κορυφή, για την εποχή που βγήκε, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
Όσον αφορά αυτό που λές opterios για το netcar, θα μας εξηγήσεις περι τίνος πρόκειται;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Εγώ ψηφίζω GP4. Οδηγούσα και το GP3 και συνεπώς περίμενα ανυπόμονα την επόμενη έκδοση! Αν και με είχε ενοχλήσει το γεγονός ότι είχε τις ομάδες της προηγούμενης χρονιάς (μεγάλη πατάτα αυτό) σε γενικές γραμμές το παιχνίδι είναι άπιαστο! Ειδικά με τιμόνι που το παίζω εγώ, έχει άψογη οδική συμπεριφορά. Βέβαια, έχει και τα κακά του. Ας πούμε, του λείπουν οι άπειρες ρυθμίσεις του setup που έχει το F1 2003 και θα τις ήθελα! Επίσης, με ενοχλεί το γεγονός ότι με τα πλήκτρα δεν ελέγχεις απόλυτα το τιμόνι σου, αλλά στρίβει το πρόγραμμα για σένα. Χοντρή πατάτα και αυτό. Με τιμονιέρα, όλα καλά!
Κατά τα άλλα, άψογα σχεδόν γραφικά (σε δυνατό σύστημα) και πραγματικά πολύ καλό μοντέλο φυσικής! Αλλά, το βρίσκω ΠΟΛΥ δύσκολο ΓΜΤ!!! Πολύ πιο δύσκολο από ότι ήταν το GP3. Σας είπα ότι με ενοχλεί που δεν έχει τις σωστές ομάδες;;; Ούτε το καινούριο Hockenheim, αλλά προσωπικά αυτό το θεωρώ πλεονέκτημα!Συγγνωμη βρε Νασο αλλα για ποιο F1 2003 μιλας,υποθετω πως πρεπει να το μπερδεψες με το 2002 ετσι δεν ειναι;;;;;;;
Οσο για το ποιο παιχνιδι προτιμω πιστευω πως εχετε καταλαβει πως ειμαι κολλημενος με το F1 2002 και γενικος ολης αυτης της σειρας.Ανυπομονω να βγει η φετινη εκδοση.
Οσο για το GP4,καλο ειναι δε λεω,αλλα μου φαινεται λιγο ψευτικο και πιστευω πως δεν ειναι τοσο ρεαλιστικο οσο ειναι το F1 2002.
-
Εγώ παιδιά το τελευταίο sim που έπαιξα ήταν το GP3. Δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα με τα physics του, αφού όχι μόνο τα μονοθέσια είναι αφύσικα σταθερά κι ευκολοδήγητα (υποθέτω έτσι, γιατί δεν έχω οδηγήσει Φ1), αλλά και π.χ. με όσα παραπάνω χιλιόμετρα κι αν μπεις σε οποιαδήποτε στροφή είναι σχεδόν αδύνατον να βγεις στα γρασίδια, αρκεί να πατήσεις απότομα φρένο περίπου στο apex (λίγο πριν ή λίγο μετά).
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
...
Όσον αφορά αυτό που λές opterios για το netcar, θα μας εξηγήσεις περι τίνος πρόκειται;Αλήθεια, τι εστί Netcar?
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
Kι εγώ, όπως έχω ξαναπεί, είμαι fan των F1GP,GP2,GP3,GP4. Πιστεύω ότι από άποψη φυσικής, απλά δεν παίζονται, ήταν πραγματικοί simulators!Είναι μέχρι να δοκιμάσεις το netKar
Ύστερα, έχω ακούσει κι εγ΄ω ότι το GPLegends είναι κορυφή, για την εποχή που βγήκε, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
Όσον αφορά αυτό που λές opterios για το netcar, θα μας εξηγήσεις περι τίνος πρόκειται;
To GPLegends δεν είναι κορυφή μόνο σε σχέση με την εποχή του, αλλά και σε σχέση με ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο έχει χτυπήσει μέχρι σήμερα τα ράφια των καταστημάτων...!!
Όσο για το netKar. Πρόκειται για τη δουλειά ενός game programmer, ο οποίος επηρεασμένος από το πόσο καλοφτιαγμένο ήταν το GPLegends, αλλά και από το community που είχε δημιουργηθεί θέλησε να φτιάξει το καλύτερο racesim που θα μπορούσε να φτιάξει η σημερινή τεχνολογία του gaming.
Το netKar βρίσκεται λίγες εβδομάδες πριν το επίσημο release. Ήδη νομίζω έχει γίνει release η 4η Beta έκδοση.
Το παιχνίδι, θα υποστηρίζει ΜΟΝΟ multiplayer ή solo practice. Με άλλα λόγια, ΔΕ διαθέτει ΑΙ.
Παίζοντας την beta, το μόνο που έχω να πω είναι να ξεχάσετε ό,τι ξέρατε περί driving sims. Έχει ήδη δημιουργηθεί ένα γερό community γύρω από το παιχνίδι, και τέλος πάντων, είναι αλλού!!
Διατίθεται ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για download και μόλις βγει το επίσημο τελικό version, έχουν να πέσουν πολλές ώρες racing!!
Μερικά από τα αυτοκίνητα που υποστηρίζει μέχρι στιγμής:
Mini Cooper S
Toyota Supra
Pagani Zonta
Ferrari 250 GTO (ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ;;;)
Formula 3 και 3000 -
Δώσε διεύθυνση!
-
Screenshot από το netKar:
Εσείες, μπορείτε να αντισταθείτε;;; Εγώ όχι!!!!
-
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
http://www.drivingitalia.net/Thanks για το link gvala (30Mb ????????, no thanks )
ΥΓ. Θέμη το ss δεν φαίνεται
-
Τώρα το κατεβάζω (από την δουλειά) και θα το βάλω σπίτι....
Πάντως στο Forum, moderator είναι ένας έλληνας Άρης Βασιλικός λεγεται. -
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Πάντως στο Forum, moderator είναι ένας έλληνας ?ρης Βασιλικός λεγεται.Πες μας κι εσύ εντυπώσεις όταν το κατεβάσεις, όπως και τι έκδοση κατέβασες.
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Πάντως στο Forum, moderator είναι ένας έλληνας Άρης Βασιλικός λεγεται.Ναι, ο Άρης είναι ο μέντοράς μου στο GPLegends και είναι beta tester του netkar.
Γενικά το άτομο έχει διδακτορικό στα racing sims! Γαμώ τα παιδιά!!!
F1 Games/Simulators