-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ?????????
Θεσσαλονίκη για δουλειές
καλησπέρα στην παρέα..
χωρις το 307 μου....
-
Bρε Μιχαλη... Να μην αφησεις κανενα ασχολιαστο! Τι πραγμα ειναι αυτο με εσενα; Ναι! Ταιζω το χελωνονιντζακι να γινει χελωνοχαγιαμπουσακι και να σε φαει! Ωωωχου, αμαν!
-
προς τον κύριο απουσιολόγο-πρόεδρο-πρωτοπόρο: ε, ναι, κι εγώ ποστάρω αλλού, μήπως και καταφέρω να το στρίψω το ρημάδι επιτέλους, έστω και στο playstation (τουλάχιστον εκεί δίσκοι-τακάκια-φτερά είναι free!). παρεμπιπτόντως, επειδή ετοιμάζομαι για χειμερινή εξόρμηση στα βόρεια, έχει κανείς να προτείνει κάποια ιδιαίτερη μάρκα για αλυσίδες (για δεκαπεντάρια ελαστικά); επίσης, tips για οδήγηση σε χιόνι ή πάγο (ράλι σουηδίας σου'ρχομαι!) θα είναι καλοδεχούμενα.
-
Τελικα ρε Αντρεα με λυπη μου διαπιστωνω οτι εισαι ανεπιδεκτος μαθησεως.
Καλα δεν εχεις καταλαβει τοσο καιρο οτι η περιπτωση μου εμπιπτει στη σοφη ρηση του ελληνικου λαου που λεει:
ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΣΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ η το αλλο ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΧΩΝΕΥΤΟΣ.
Δηλαδη θελεις να παθει τιποτα το στομαχακι του ερπετου σου??? -
Συγγνωμη δηλαδη βρε Τασο αλλα ρωτας ενα κατοχο 307 που εχει 17αρες τι αλυσιδες να προτεινει.
Αφου δεν χωρανε αλυσιδες στα 17αρια!!!!!
Ηθελα να ηξερα τι θα κανω αμα μου συμβει καμμια δυσκολη στο χιονι??
Παντως εχω και τα 15αρια και τα 16αρια στην αποθηκη.
Οποτε αμα μου τυχει η δυσκολη θα βριζω ακομα πιο πολυ το εαυτο μου που δεν το προνοησα!!!!
Btw το 307 παει καλυτερα με τα 16αρια.Απλα με τα 17αρια ειναι απαιχτο σε εμφανιση. -
ΑΠΟΡΙΑ & ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν ξερω για εσας αλλα εμενα αρχισε να μου τη δινει η κοντη τελικη σχεση μεταδοσης. Δεν γινεται στο δρομο να πηγαινω με 130 και 4000 στρ. και να με περναν απο διπλα κατι astra kai punto με μακριες 5ες. Εχω δει οτι η τελικη σχεση μεταδοσης απο τα 206 cc ειναι πιο μακριες και δινουν καπου 35 χιλιομετρα/1000 str. Ξερει κανεις αν γινεται να αλλαξω κατι στο κιβωτιο ωστε να ταξιδευω με λιγοτερες στροφες? ( τον σταυρο ισως) Αναφορικα με το Mercedes του μπαμπα μου που ειναι και 6χυτο γυριζουμε ολη την Ελλαδα με 160 και 3500 στρ. Οσο να ναι εχω αλλο μετρο συγκρισης. Μου ειναι πιο βολικο να χασω λιγη επιταχυνση για καλυτερη οικονομια και ησυχια στο αυτ/δρομο. Περιμενω σοβαρες απαντησεις απο αυτους που ξερουν
-
Ο χρήστης tsardaklis έγραψε:
ΑΠΟΡΙΑ & ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν ξερω για εσας αλλα εμενα αρχισε να μου τη δινει η κοντη τελικη σχεση μεταδοσης. Δεν γινεται στο δρομο να πηγαινω με 130 και 4000 στρ. και να με περναν απο διπλα κατι astra kai punto με μακριες 5ες. Εχω δει οτι η τελικη σχεση μεταδοσης απο τα 206 cc ειναι πιο μακριες και δινουν καπου 35 χιλιομετρα/1000 str. Ξερει κανεις αν γινεται να αλλαξω κατι στο κιβωτιο ωστε να ταξιδευω με λιγοτερες στροφες? ( τον σταυρο ισως) Αναφορικα με το Mercedes του μπαμπα μου που ειναι και 6χυτο γυριζουμε ολη την Ελλαδα με 160 και 3500 στρ. Οσο να ναι εχω αλλο μετρο συγκρισης. Μου ειναι πιο βολικο να χασω λιγη επιταχυνση για καλυτερη οικονομια και ησυχια στο αυτ/δρομο. Περιμενω σοβαρες απαντησεις απο αυτους που ξερουνTO 307 1.6 έχει τελική σχέση 4.2 περίπου.
Λέγοντας τελική σχέση εννοούμε το κορωνοπίνιο.
Στο 307 είναι όντως κοντό δίνει όμως στο αυτοκίνητο πολύ καλή επιτάχυνση και νεύρο. Γενικά μπορείς να τοποθετήσεις σχεδόν ότι τελική σχέση επιθυμείς, από το group PSA...4.063, 3.940, 3.688 κλπ
Μια πρώτη επιλιγή είναι το 3.940 που 'φοράνε' και πολλά άλλα γαλλικά. Συνολικό κόστος δεν έχω ακριβώς υπόψη μου όμως πάρε σαν τάξη μεγέθους τα 500 ευρώ.Αν ταξιδεύεις ίσως να είναι καλύτερο για την άνεσή σου. Όμως θα χάσεις σε επιτάχυνση, ενώ και η κατανάλωση δεν θα μεταβληθεί ιδιαίτερα μιας και ότι κερδίζεις όταν ταξιδεύεις με σταθερή ταχύτητα θα το χάνεις στις επιταχύνσεις..
Επίσης θα 'χαλάσει' η ένδειξη του κοντέρ. -
Εγω σοβαρος δεν ειμαι γνωσεις δεν εχω οποτε........
Παντως υπαρχει περιπτωση αμα το μακρυνεις πολυ να σε περνανε στο δρομο εκτος απο πουντο και αστρα και παπακια!!!!(λεμε τωρα) -
Το νευρο που ειδατε δεν ξερω......
Δεν την φορτωνει που δεν την φορτωνει ευκολα τη 5η θα βαλεις και μακρητερες σχεσεις?!?!?!
Τι να πω...θεμα γουστου και φιλοσοφιας οδηγησης ειναι τελικα..... -
Ααα και τωρα που θυμηθηκα!Short-swift για 307 υπαρχει?Εχει κανεις?Αξιζει τα 200+ευρωπουλα?
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟ ΣΑΣΜΑΝ ΤΟΥ!!!!!! -
Ο μελιτζάνας ξαναχτυπά Μετά απο επιστημονικές έρευνες και αρκετούς πειραματισμούς έκανα την παρακάτω ανακάλυψη που κατα 90% πιστεύω οτι είναι σωστή. Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή. Πριν απο ενάμιση χρόνο περίπου άλλαξα τον περιβόητο διακόπτη των φλας. Παρόλο που δεν είχε καμια σχέση με τον παλιό, ο νέος διακόπτης είχε ένα σημαντικό πρόβλημα, όταν έστριβες δεξιά και επανέφερες γρήγορα το τιμόνι πάντα άναβε το αριστερό φλας. Το πρόβλημα το συνήθισα και δεν του έδινα πλέον σημασία. Πριν λίγο καιρό παραλίγο να μείνω απο υγρό υδραυλικού τιμονιού. Ταυτόχρονα και για αρκετό χρονικό διάστημα άκουγα και ένα περίεργο θόρυβο απο το υδραυλικό τιμόνι. Μετά την βοήθεια του σαύρα (Hilux) πρόσθεσα υγρο και το πρόβλημα λύθηκε. Ταυτόχρονα σταμάτησε και το πρόβλημα με το φλας. Παρόλο που το προσπάθησα άπειρες φορές , πλέον το δεξί φλας σβήνει κανονικά χωρίς να ανάβει το αριστερό, ενώ παλιά άναβε με το παραμικρό. Και λέω εγώ τώρα με το μικρό (σαν μελιτζάνα) μυαλό μου, είναι δυνατόν να έφταιγε το υγρό του υδραυλικόυ τιμονιόυ??? Κουφάθηκα εντελώς.
P.s. Τώρα προσπαθώ να βρω λύση για το ζουάν, με την χρήση του υγρού των υαλοκαθαριστήρων
-
-
Λοιπον ξερουμε οτι:
1)ο tm καθαριζει την κουτσουλια απο την οροφη...
2)ο takinen προετοιμαζετε για Μεγαρα....
3)ο hiluxboy ταιζει το χελωνονιτζακι(νεα ονομασια της σαυρας για να μη σε
στεναχωρω).......
4)ο nikapos ισως εχει παει για ακυρωση της προκαταβολης.......
5)ο samael ψαχνει να βρει μερος να κρυψει το 307 μπας και το ανακαλυψω
6)ο nakata κλπ, προσπαθει να συνελθει απο το σοκ του ΤΤ....
7)ο tazz ποσταρει αλλου(σιγα μη μας καταδεχτει)....
8. o frixos δεν λαμβανει ειδοποιησεις.......
9.ο superbilly ποτιζει την μελιτζανα.....ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ?????????
ΟΧΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΟΚ,ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΛΑΜΒΑΝΩ,ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ
-
Λοιπον ξερουμε οτι:
1)ο tm καθαριζει την κουτσουλια απο την οροφη...
2)ο takinen προετοιμαζετε για Μεγαρα....
3)ο hiluxboy ταιζει το χελωνονιτζακι(νεα ονομασια της σαυρας για να μη σε
στεναχωρω).......
4)ο nikapos ισως εχει παει για ακυρωση της προκαταβολης.......
5)ο samael ψαχνει να βρει μερος να κρυψει το 307 μπας και το ανακαλυψω
6)ο nakata κλπ, προσπαθει να συνελθει απο το σοκ του ΤΤ....
7)ο tazz ποσταρει αλλου(σιγα μη μας καταδεχτει)....
8. o frixos δεν λαμβανει ειδοποιησεις.......
9.ο superbilly ποτιζει την μελιτζανα.....ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ?????????
οχι παιδιά εγώ είμαι οκ,το έφτιαξα το θέμα μου!!
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
παρεμπιπτόντως, επειδή ετοιμάζομαι για χειμερινή εξόρμηση στα βόρεια, έχει κανείς να προτείνει κάποια ιδιαίτερη μάρκα για αλυσίδες (για δεκαπεντάρια ελαστικά); επίσης, tips για οδήγηση σε χιόνι ή πάγο (ράλι σουηδίας σου'ρχομαι!) θα είναι καλοδεχούμενα.
...δυστυχως εισαι καποιες δεκαετιες μπροστα!! Ο πατερας μου ειχε παρει οταν ηταν νεος (ημουνα νιος και γερασα) κατι αλυσιδες 'παλαιας κοπης', οι οποιες ειναι σηκωτες και στο πελμα τους εχουν σαν κρικους φαντασου, κομμενους στη μεση και γυρισμενους προς τα εξω (να ακουμπανε ασφαλτο δηλαδη!)... Σαν καρφια λειτουργουν τα ρημαδια!!!!
Αποτελεσμα ?? Απιστευτο grip!! (πςςςςςς πως τα μιλαω ο ατιμος!!!)
Στα αρνητικα να αναφερουμε οτι σου χαλανε το πλαϊνο του ελαστικου, γιατι η αλυσιδα τριβεται επανω του.... Επισης δεν ειναι και το στυλ της βαζω χωρις να κουνησω το αυτοκινητο (.. αν θυμαμαι καλα δηλαδη... )
Ο ιαπωνας της οικογενειας παντως (λεγε με subaru justy) δε χαμπαριαζε μια, πριν κανα δυο χρονια με τα χονια στην αθηνα (δρομολογια χαλανδρι -πευκη) και δε χρειαζοντα καν τετρακινηση!!!!
Διορθωστε με αν κανω λαθος, αλλα νομιζω οτι ολες τωρα ειναι μια απο τα ιδια.... -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Εγω σοβαρος δεν ειμαι γνωσεις δεν εχω οποτε........
Παντως υπαρχει περιπτωση αμα το μακρυνεις πολυ να σε περνανε στο δρομο εκτος απο πουντο και αστρα και παπακια!!!!(λεμε τωρα)... το θεμα ειναι να μη τον περασουν τοσο γρηγορα, ωστε να νομισε οτι ειναι σταματημενος και παει να κατεβει!!!
Παιδες πολυ γουσταρω την παρεϊτσα που εχετε (εχουμε) δημιουργησει!!! -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
παρεμπιπτόντως, επειδή ετοιμάζομαι για χειμερινή εξόρμηση στα βόρεια, έχει κανείς να προτείνει κάποια ιδιαίτερη μάρκα για αλυσίδες (για δεκαπεντάρια ελαστικά); επίσης, tips για οδήγηση σε χιόνι ή πάγο (ράλι σουηδίας σου'ρχομαι!) θα είναι καλοδεχούμενα.Φίλε tazz καλησπέρα!
Όταν πρόπερσι έριξε ΤΟ χιόνι στην Αθήνα κατα τις δέκα το πρωί, και θέλοντας να γυρίσω το απόγευμα σπίτι, Μαρούσι-Ίλιον, πήγα στην Autoplus για αλυσίδες, εγώ κι άλλοι 500. Οι φθηνότερες για τα 14άρια του 106 που είχα τότε ήταν Weissenfeld και τις πλήρωσα 38.500 δρχ. Καλά που είχα κάρτα μαζί μου και δεν έμεινα στο Μαρούσι. 'Οταν λοιπόν πήρα το 307, για να είμαι έτοιμος πήγα στο Σκλαβενίτη στην Χαλκηδόνα και πήρα αλυσίδες για 16άρια με 26 € (ούτε 9.000 δρχ). Να σημειώσω ότι ήταν ολόιδιες με τις Weissenfeld του 106, πάχος κρίκων, 'πυκνότητα' αντίστοιχη, συρματόσχοινα, κρίκοι, όλα. Φυσικά διέφερε ο κατασκευαστής και η συσκευασία. Τις δοκίμασα πέρυσι και έκαναν τη δουλειά τους μια χαρά. Σκέψου πόσες φορές θα τις χρησιμοποιήσεις, κρίνε λοιπόν και αποφάσισε.Όσο για την οδήγηση σε χιόνι, θα σου πρότεινα κλασσικά να θεωρείς πως ανάμεσα στο πόδι σου και τα πεντάλ υπάρχει ένα ωμό αυγό που δεν θέλεις να σπάσει. Επίσης να αποφεύγεις τις 'τιμονιές' και να ξέρεις πως οι αποστάσεις φρεναρίσματος αυξάνουν αρκετά και λόγω ABS.
Να πω επίσης πως δεν γράφω συχνά γιατί με 2 παιδιά με φροντιστήρια και κολυμβητήρια, και ένα μεταπτυχιακό που ξεκίνησα πριν λίγο καιρό ( τώρα στα γεράματα μάθε γέρο γράμματα...) ο ελεύθερος χρόνος καταντάει είδος σε ανεπάρκεια.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους! -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
. Επίσης να αποφεύγεις τις 'τιμονιές' και να ξέρεις πως οι αποστάσεις φρεναρίσματος αυξάνουν αρκετά και λόγω ABS.???????????????
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
. Επίσης να αποφεύγεις τις 'τιμονιές' και να ξέρεις πως οι αποστάσεις φρεναρίσματος αυξάνουν αρκετά και λόγω ABS.
???????????????
Φαντάζομαι εννοεί 'στο χιόνι'. Που είναι αλήθεια, στο χιόνι και το μαλακό χώμα το ABS αυξάνει τις αποστάσεις ακινητοποίησης (επειδή χωρίς ABS σχηματίζεται ένα 'βουναλάκι' υλικού μπροστά από το μπλοκαρισμένο λάστιχο που βοηθάει στο φρενάρισμα)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
. Επίσης να αποφεύγεις τις 'τιμονιές' και να ξέρεις πως οι αποστάσεις φρεναρίσματος αυξάνουν αρκετά και λόγω ABS.
???????????????
Φαντάζομαι εννοεί 'στο χιόνι'. Που είναι αλήθεια, στο χιόνι και το μαλακό χώμα το ABS αυξάνει τις αποστάσεις ακινητοποίησης (επειδή χωρίς ABS σχηματίζεται ένα 'βουναλάκι' υλικού μπροστά από το μπλοκαρισμένο λάστιχο που βοηθάει στο φρενάρισμα)
Ακριβώς, όσον αφορά το δεύτερο σκέλος του σχολίου. Για τις 'τιμονιές' μεταφράζω: με τις απότομες αλλαγές πορείας στο χιόνι αποσταθεροποιούμε πανεύκολα το αυτοκίνητο, που δεν είναι ότι καλύτερο σε δημόσιους δρόμους με κυκλοφορία και χωρίς την ανάλογη εμπειρία. Μπορείς να παίξεις όμως και να νιώσεις λίγο Makinen αν βρείς κάποιο άδειο χιονισμένο parking π.χ. σ'αυτό του τελεφερίκ της Πάρνηθας παλιότερα ή στο Σείριο καθημερινή. Παρεπιπτόντως τις πολύ κρύες μέρες, προσοχή στον πάγο, ακόμα και στην 'Εθνική'! Τα έχω δει όλα στην Μαλακάσα και κατάλαβα τι σημαίνει έ...σα μέντες, πατάτες, μαλλί κ.λ.π. όταν είδα καμμιά δεκαπενταριά αυτοκίνητα να χορεύουν τη Λίμνη των Κύκνων!
PEUGEOT FORUM