-
Ενταξει δεν ειναι και για θανατο το λαθος.Αλλα γιατι να βγαλει προβλημα αυτο το ανεβασμα;
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Έλα όμως που αντί για 3η έβαλα 5η.
Είσαι καινούριος οδηγός,ή είσαι φουλ ερωτευμένος κι έκανες τέτοιο λάθος;
Και τα 2 , συν ότι έπαιρνα το αμάξι για πρώτη φορά. Τι σημασία έχει όμως;
-
Το ότι το 405 saloon έβγαινε ως το 95 δεν σας παραξένεψε; Εκτός αν μιλάμε για estate που συνεχίστηκε ως το 97. Από ανέβασμα δεν μπορεί να έπαθε τίποτα...
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο λάθος.Να βάλεις π.χ δευτέρα ενώ ήθελε τρίτη,είναι συνηθισμένο.Η πέμπτη λόγω θέσης δεν είναι και τόσο εύκολο να πάει κατά λάθος.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το ότι το 405 saloon έβγαινε ως το 95 δεν σας παραξένεψε; Εκτός αν μιλάμε για estate που συνεχίστηκε ως το 97. Από ανέβασμα δεν μπορεί να έπαθε τίποτα...Δεν είναι estate. Μάλλον πιο παλιό μοντέλο θα ναι. προσεγγιστικά το είπα. Δεν το ξέρω καθόλου το αμάξι.
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο λάθος.Να βάλεις π.χ δευτέρα ενώ ήθελε τρίτη,είναι συνηθισμένο.Η πέμπτη λόγω θέσης δεν είναι και τόσο εύκολο να πάει κατά λάθος.
Το προβλημα ειναι οταν βαζεις μικροτερη σχεση απο αυτη που ηθελες.Αυτο που εγινε παντως δεν δικαιολογει κανενα προβλημα.
-
Δεν είπα ότι δε δημιουργεί πρόβλημα η αλλαγή σε μικρότερη σχέση,αλλά ότι είναι συνηθισμένο λάθος.
-
πανε σε ευθεια χτυπα μια 3η κοντα στον κοφτη και εισαι μια χαρα
-
Σύμφωνα με το Autobild σε λίγες μέρες στο Παρίσι η Peugeot θα παρουσιάσει ένα concept 'SportSuv' που θα τοποθετηθεί κάτω απο το 4007. Ξέρει κανένας τίποτα? Το 'αδερφάκι' του Mitsubishi ASX?
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
πανε σε ευθεια χτυπα μια 3η κοντα στον κοφτη και εισαι μια χαραdone. τσακμάκι και πάλι.
-
Ο χρήστης blackpug106 έγραψε:
έχουμε και λεμεσε rallye 16V, '01,τριφυσσο
σχεδον ολο το καλοκαιρι εδειχνε ενα δισταγμο στο γυρισμα της μιζας,
το αυτοκινητο μπορει να μενει ακινητο και για 10 ημερες,
τωρα χειροτερεψε, παιρνει μπρος αλλα ζοριζεται,εχει και φρεσκα μπουζι, φρεσκοκαθαρισμενη πεταλουδα,
λαμπακι μπαταριας δεν εχει αναψει,
ποσο παλια ειναι η μπαταρια του δεν ξερω, την ειχε αλλαξει ο παλιος και δεν εχει ημερομηνια πανω,
παω για μπαταρια? υπαρχει τιποτα αλλο που πρεπει να τσεκαρω?
βολτα στον ηλεκτρολογο και βλεπουμε
πειτε καμια μαρκα και τιμουλες, να ετοιμαζομαι...
τελικα ευτυχως μονο μπαταρια
να σκεφτειτε οταν το πηγα κουβαλησα ολη μου την προικα, εισαγωγη με πεταλουδα και μπεκ επανω, πολ/στη, δυναμο, μιζα , τρομαξε ο αλλος
απο οτι μου πε ο ηλεκτρολογος, αυτη που ειχε πανω πρεπει να ηταν 5ετιας, αφου ηταν το παλιο σχεδιο της bosch,
απεφυγα την κλειστου τυπου μιας και το αμαξι θα καθεται για αρκετες μερες (την εβαλα την προηγουμενη τεταρτη και ακομα να το κουνησω πρωτο crash test για την μπαταρια),
αυτες με υγρα ειναι πιο ευκολα 'επισκευασιμες' (αλλαγη υγρων και φορτιση) με βαση τα λογια του ηλεκτρολογου,
θα δουμεπαει το 80αρι
-
Mε τις υγείες σου και σένα...
Εγώ άλλαξα ημίμπαρο και ακρόμπαρο αριστερά.
Μαζί με αλλαγή λαδιών, βαλβολίνων (δικά μου αμφότερα) και εργατικά έσκασα 120 και γούσταρα.
-
να πιουμε καφε σκετο να μας περασει,
καποια στιγμη να βρεθουμε να δω αν δουλευει η OBD2 μου
για ΣΚ βλεπω να σε ενοχλωνα προσεχεις οταν μαστορευεις στο παρκιν, μη στη πεσει κανα ΔΙΑΣ για κλοπη r/cd
ή μπορει να τους παρω τηλ και να τους πω οτι κλεβουν ενα μπλε 307
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μπαταρια -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μπαταρια
ΟΚ παραβλεψη μου να σε αναφερω αν και το ειδα
ησουν απο την αρχη καθετος και κατηγορηματικος
-
Μπαταρια
ΟΚ παραβλεψη μου να σε αναφερω αν και το ειδα
ησουν απο την αρχη καθετος και κατηγορηματικος
Σιγα την παραβλεψη. Την εχω παθει καμποσες φορες για αυτο το εγραψα .Το πολυ πολυ να ειχα πεσει εξω και να το επαιζα κινεζος μετα.
-
να πιουμε καφε σκετο να μας περασει,
καποια στιγμη να βρεθουμε να δω αν δουλευει η OBD2 μου
για ΣΚ βλεπω να σε ενοχλωνα προσεχεις οταν μαστορευεις στο παρκιν, μη στη πεσει κανα ΔΙΑΣ για κλοπη r/cd
ή μπορει να τους παρω τηλ και να τους πω οτι κλεβουν ενα μπλε 307
Εδώ θα μαι, χτύπα όποτε θες.
Θα την κάνω βράδυ την δουλειά, να μη με βλέπουν.
-
Θαυμάστε...
http://www.youtube.com/watch?v=svhxfHXs ... _embedded#!
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Θαυμάστε...http://www.youtube.com/watch?v=svhxfHXs ... _embedded#!
καποια στιγμη ειχα δει ενα βιντεακι, το οποιο ειτε ηταν τα γυρισματα αυτου ή καποια πιο μεγαλη version αυτου, οπου εδειχναν και πλανα απο το στησιμο του 405 στο σερβις, με Τοντ τοτε διεθυντη PS.
ψαξτο, αξιζει
σκαλωμα ηταν το 405 στους τακους και να δειχνουν την ενεργητικη τετραδιεθυνση
-
**Toποθέτηση κινεζιάς 2din σε 307 με Can/van part 1.
**Aζ δε τάιτλ σεζ (i speak the england the very bestest TM), ένα από αυτά τα κλασσικά βράδια που ήμουν με την μεταξωτή μου ρόμπα, την πίπα από ξύλο καρυδιάς και το βαθύ ποτήρι με το κονιάκ 7 αστέρων μπροστά από το τζάκι. αποφάσισα πως ήρθε η στιγμή να γίνει μια αναβάθμιση στον ήχο του πέζουλα.
Αυτό που θα ικανοποιούσε απόλυτα τις βρώμικες ορέξεις μου (βλ. αναπαραγωγή όλων των format, gps, μουσικές, ραδιόφωνα, obd κλπ) θα ταν ένα carputer. Σε κάτι τέτοιο υπάρχουν 2 περιοριστικοί παράγοντες: το κόστος (μιλάμε για 1000ικο μέσα στο νερό σίγουρα αν θέλουμε να γίνει κάτι καλό) και θέματα συμβατότητας, χωροταξίας κλπ.
Άκυρο αυτό λοιπόν.Επόμενη λύση οι κλασσικές 2din της Kenwood, JVC κλπ. Εδώ πάλι έχουμε άλλα θέματα: τα προσιτά μοντέλα τους είναι εντελώς ανάπηρα από άποψη δυνατοτήτων ενώ τα σοβαρά τους φτάνουν το κόστος του carputer. Μαύρο στον Μαυρογυαλούρο και εδώ.
Τι μένει λοιπόν;
Κινεζιά, κινεζιά ακούγεται κάποιος να φωνάζει από τα βάθη της αίθουσας.
Ο λόγος λοιπόν για τα noname 2din συστήματα από την βαθιά ανατολή, τα οποία έρχονται μέσω του δρόμου του μεταξιού εις τας πολιτισμένας Ευρώπας.
Μιλάμε για συστήματα κομπλέ από λειτουργίες: mp3, avi, divx, dvd, gps κλπ κλπ.
Ενδεικτικό είναι το εξής: αν αγόραζα μια κανονική πηγή, θα φρόντιζα να έχει και USB και aux-in, ώστε σε περίπτωση που χαλάσει το ένα (σίγουρα θα χαλάσει) να έχω κάτι να με καλύπτει.
Η κινεζιά έχει: CD/DVD, usb, κάρτα SD, aux in, Ipod-in ξεχωριστό, ενώ αν χαλάσουν όλα αυτά έχει και ραδιόφωνο. Όπως βλέπουμε λοιπόν, σε περίπτωση πυρηνικού ολοκαυτώματος οι κατσαρίδες θα μπορούν να ακούν rammstein με αυτήν. :thumbup:Μετά από πολύωρη μελέτη (και 2 κομμάτι ραβανί, πολύ καλός συνδυασμός) τσίμπησα αυτήν εδώ:
Σε μια μέρα ήταν σπίτι μου και διαθέτει όπως έιπαμε όλα τα καλούδια.Εδώ την βλέπουμε παρέα με ένα PSU από υπολογιστή για να σιγουρευτώ ότι δουλέυει:
Σε γενικές γραμμές (και ειδικά για τα λεφτά της) είναι εξαιρετική επιλογή.
Μελανό σημείο είναι μόνο ότι δεν δουλεύουν out of the box τα χειριστήρια στο τιμόνι, και αυτός είναι ο λογος που ακόμα δεν την έχω τοποθετήσει καθώς είμαι κάθετος στη χρήση τους.
Άρα είτε λοιπόν βρίσκω λύση στο θέμα αυτό, είτε θα έχω ένα πολύ γαμάτο ηχοσύστημα για το γραφείο μου.
Τα καλώδια σήματος που έχει η πηγή είναι 2 5βολτα, τα οποία στέλνουν ρεύμα στα χειριστήρια, τα οποία με τη σειρά τους αλλάζουν την αντίστασή τους ανάλογα με το ποιό πατιέται. Έτσι, η πηγή θεωρητικά αντιλαμβάνεται το τι πατάμε. Έλα όμως που το 307 δεν έχει τέτοιο απλοϊκό σύστημα, αλλά λόγω CAN/VAN υπάρχουν κωδικοποιημένα σήματα που κόβουν βόλτες στα ανάλογα καλώδια.
Τα καλώδια της πηγής για το σήμα:Τεχνογνωσία για τέτοιο πάντρεμα δεν υπάρχει, ούτε φαίνεται να το έχει κανείς.
Μέσα από πολύωρες μελέτες στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας κατέληξα στο συμπέρασμα πως χρειάζομαι έναν αντάπτορα ο οποίος θα μετατρέπει τα σήματα του δικτύου του 307 σε 'αντιστασιακά'.
'Αντιστασιακά' (όσον αφορά τα χειριστήρια του τιμονιού) λειτουργούν πχ οι πηγές της SONY εξ απ' ανέκαθεν. Άρα ένας τέτοιος αντάπτορας, θεωρητικά πάντα, θα μου δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αυτός παρεμβάλλεται στην ISO φύσα του αμαξιού και βγάζει ένα καρφάκι 3,5 χιλιοστών το οποίο δίνει 'αντιστασιακές' τιμές στην πηγή οπότε όλα καλά!
Όπα, καρφάκι είπες; Ναι, αλλά η πηγή έχει δυο καλώδια, τι κάνουμε;
Πολύ απλό: μαγκαϊβερισμών συνέχεια.
Αγοράζουμε ένα μονοφωνικό 3,5αρι θηλυκό και του κολλάμε με το κολλητήρι (όχι του καραγκιόζη, το άλλο) ένα καλώδιο.
Τώρα περιμένω να έρθει ο αντάπτορας και ένα κιτ τοποθέτησης (αν χρειάζεται). Λεπτομέρειες για αλλαγές στα πινάκια της φύσας κλπ δεν αναφέρω, ψιλοεννοούνται...
Θα ενημερώσω για την συνέχεια (αν υπάρξει)
PEUGEOT FORUM