-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Για αμορτισέρ σε 106 έχει κάποιος να προτείνει κάτι ??Τα μαμα .-
-
-
-
Αν την χτύπησε δεν ξέρω, αλλά ήταν δύσκολο.
-
Φαινεται χτυπημενη απο την κατω μερια.Μηπως δεν ειναι σκουρια αλλα καποιο ειδος κολλας για να σφραγιζει;
-
Χτυπημένη δεν ξέρω, αλλά σίγουρα έβαλε εκεί κάτι για να κάνει μοχλό και να ξεκολλήσει.
Δεν ξέρω πώς μπαίνει ακριβώς η τρόμπα, πιθανώς να θέλει κόλλα. -
Aπό έλληνα σχεδιαστή ένα πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο Πεζώ.
http://www.in.gr/auto/tests/introduction.asp?lngTestID=67320
-
Παιδιά πριν από μερικές μέρες παρέλαβα το νέο μου Peugeot 308 1,6 HDI Fap 110.
Το αυτοκίνητο είναι πραγματικά πολύ καλό.. ποιοτικό εσωτερικό ,πλούσια εξοπλισμένο(όπως και τα περισσότερα Peugeot) και με έναν κινητήρα διαμάντι . 1600 κυβικά με απόδοση 110 ίππων και ροπή 24,5 που πάει με λειτουργία over boost στα 26,5. περίπου 11 δεύτερα για το 0-100 και 200 χλμ/ώρα τελική (εγώ στο κοντέρ είδα 210). Το θέμα με αυτό το αυτοκίνητο είναι όμως η αίσθηση της ροπής που δεν την έχεις ούτε στο βενζινοκίνητο 150αρι. Όχι πως είναι μεγαλύτερη αλλά ο τρόπος που την βγάζει είναι το κάτι άλλο…από τις 1300 στροφές η τουρμπίνα είναι φουσκωμένη φουλ…///ομαλή και αθόρυβη λειτουργία και το καλύτερο………………..1200 χλμ αυτονομία με τα 60 λίτρα που χωραει το ρεζερβουάρ. Όποιος μένει εκτός Αθηνών-Θεσσαλονίκης και έχει σκοπό να αγοράσει ένα γρήγορο και οικονομικό αυτοκίνητο ας το βάλει και αυτό στα υπόψη………….. -
Το πηγα για τον δωρεαν ελεγχο των 5000 χλμ (207 1.4 95PS).Οπτικο του εκανε μεσα εξω, του συμπληρωσε και 700ml λαδι, μου εβαλε και την 'κοντρα' στην κλειδαρια του πορτ μπαγκαζ (ναι, εκανε και σε μενα θορυβο) και ολα οκ ως εδω.Του ειπα για το βαθουλωμα που νιωθω στο πισω πατωμα και μου ειπε λογικο ειναι (διοτι απατητο ) και για τα 'αλατα' που μου εχουν αφησει σημαδι μετα απο πλυσιμο που ξεβρασαν απο το καθρεφτη του οδηγου.Μου ειπε να τα καθαρισω με οινοπνευμα.Ψιλοανησυχησα, δεν το εκανα ακομα μπας και καποιος απο δω μεσα το εχει αντιπετωπισει αυτο το θεμα.
Επομενο check μου ειπε στα 20000χλμ και να ριχνω κανα ματι στη σταθμη λαδιου, αν χρειαστει να συμπληρωσω.
Και γω λεω,
στα 10000 να του το ξαναπαω, και να ζητησω αλλαγη λαδιων μαζι με το φιλτρο.Θα το δεχτει 'η θα μου πει συμπληρωσε μεχρι να παμε στα 20000χλμ?Μιας και η αναμειξη 'σπασμενου' λαδιου με καινουργιο δεν κανει καλο στον κινητηρα.
5w-30 φοραει και σκεφτομαι να παω με δικα μου λαδια(μου προτειναν φιλοι motul 300V) και οχι να μου βαλουν καποια shell που ειδα εκει.Φοβαμαι μη μου πει τπτ (οτι ολα γινονται προβλεπομενα κτλπ,οτι τους το παιζω εξυπνος και τετοια).Δε θυμαμαι και απο το βιβλιο της Peugeot ποια λαδια προτεινει
Αυτο που θελω απο σας να βοηθησετε ειναι:
-για το ξεβρασμα των αλατων πως καθαριζετε
-για την αλλαγη λαδιων-φιλτρου στα 10000χλμ και τι λαδι να βαλω(αν οντως πρεπει να το κανω στα 10000χλμ)
-αν χρειαζομαι κατι αλλο πριν παμε στο service των 20000χλμΕυχαριστω
Billy -
Τι στυλ οδήγησης έχεις; Καλό θα ήταν να αλλάξεις τα λάδια τώρα.
-
Ο χρήστης vassilis35gr έγραψε:
...
5w-30 φοραει και σκεφτομαι να παω με δικα μου λαδια(μου προτειναν φιλοι motul 300V) και οχι να μου βαλουν καποια shell που ειδα εκει.Φοβαμαι μη μου πει τπτ (οτι ολα γινονται προβλεπομενα κτλπ,οτι τους το παιζω εξυπνος και τετοια).Δε θυμαμαι και απο το βιβλιο της Peugeot ποια λαδια προτεινει
-για την αλλαγη λαδιων-φιλτρου στα 10000χλμ και τι λαδι να βαλω(αν οντως πρεπει να το κανω στα 10000χλμ)
BillyMotul 300V; Σε αγώνες θα τρέξεις; Υπερβολή...
Τα έβαζα στο 206 (300V CHRONO) πριν κάποια χρόνια και πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι ήταν τσάμπα κόπος... και εγώ είχα παρασυρθεί ..
Προτείνω να βάζεις φουλ συνθετικά (του εξουσιοδοτημένου συνεργείου) και να τα αλλάζεις κάθε χρόνο ή δύο φορές το χρόνο, αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα. Αυτό αρκεί.Καλό θα ήταν επίσης να μην αναμειγνύεις διαφορετικές μάρκες και τύπους λαδιών...στο κινητήρα.
Τα άλατα καθαρίζονται με διάφορα προϊόντα ανάλογα το σημείο που έχουν μείνει. Π.χ. σε μεταλλικά σημεία αρκεί υγρό κερί, ενώ σε πλαστικά υπάρχουν καθαριστικά εξωτερικών πλαστικών αυτοκινήτου σε υγρή μορφή. Εγώ έχω αγοράσει ένα εμπλουτισμένο με μαύρο χρώμα ώστε να ανανεώνει και το χρώμα των πλαστικών...
Όχι με οινόπνευμα! Το οινόπνευμα τρώει το βερνίκι αν το τρίψεις και αφήνει άχνα στο χρώμα ... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τι στυλ οδήγησης έχεις; Καλό θα ήταν να αλλάξεις τα λάδια τώρα.Χαλαρος οδηγος, μουσικη, τσιγαρακι, μπουτακι...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
BillyMotul 300V; Σε αγώνες θα τρέξεις; Υπερβολή...
Καλό θα ήταν επίσης να μην αναμειγνύεις διαφορετικές μάρκες και τύπους λαδιών...στο κινητήρα.
Συμφωνω και στα δυο.
Αρα να παω για συνθετικα 5w-30?Καποια μαρκα?
Φιλτρο?
Και ποτε να τα αλλαξω?Οδηγω αρκετα χαλαρα, δε το σπαω -
Ο χρήστης vassilis35gr έγραψε:
...
Συμφωνω και στα δυο.
Αρα να παω για συνθετικα 5w-30?Καποια μαρκα?
Φιλτρο?
Και ποτε να τα αλλαξω?Οδηγω αρκετα χαλαρα, δε το σπαωΜάρκα λαδιών; ...
χμμμ... ότι προτείνει το εξουσιοδοτημένο.
Απλά σημείωσε ότι συνήθως τα εξουσιοδοτημένα έχουν δύο τύπους:- Τα ημισυνθετικά (ποιο φθηνά και συνήθως αυτά βάζουν)
- Τα φουλ συνθετικά (ποιο ακριβά). Αυτά τα βάζουν εφόσον το πει ο (ψαγμένος) πελάτης...
Από μάρκες νομίζω ότι τα SHELL, TOTAL κλπ... που βάζουν τα εξουσιοδοτημένα είναι μία χαρά, αρκεί να ακολουθείς το πρόγραμμα συντήρησης.
Το ίδιο ισχύει και για το φίλτρο λαδιού...Λάδια, φίλτρο εγώ θα τα αλλάζω κάθε χρόνο... Και όταν φθάσω στα 5000 χιλιόμετρα θα τα αλλάξω πάλι... Έτσι όπως πάω θα περάσει ο χρόνος και ακόμη δεν θα έχω ξεπεράσει τα 5000 χιλιόμετρα...
-
Λάδια και φίλτρο μαζί κάθε φορά.
Εφόσον δεν το κυνηγάς σε πίστες κλπ, το 5-30 της Total είναι μια εξαιρετική επιλογή.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Λάδια και φίλτρο μαζί κάθε φορά.Εφόσον δεν το κυνηγάς σε πίστες κλπ, το 5-30 της Total είναι μια εξαιρετική επιλογή.
+1
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Λάδια και φίλτρο μαζί κάθε φορά.Εφόσον δεν το κυνηγάς σε πίστες κλπ, το 5-30 της Total είναι μια εξαιρετική επιλογή.
+Total/Elf 5-30
-
Δε πιστευω να μου πουν στην αντιπροσωπεια τπτ που θα παω με τα δικα μου λαδια νωριτερα απο τον 1 χρονο 'η τα 20000χλμ?
-
ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα δεν θα σου πουν και δεν έχουν δικαίωμα να σου πουν.
-
ακριβώς! Το έχω κάνει ήδη 2 φορές σε αντιπροσωπεία της Σεατ. Παντού το ίδιο ισχύει. Αρκεί...όμως να τηρεί τις προδιαγραφές και το ιξώδες του κατασκευαστή.
PEUGEOT FORUM