-
Πάντως εγώ που πετάχτηκα, φιατ είχα στο μυαλό μου και όχι πεζώ. Για να μη κατηγορούμε τζάμπα
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
5 χρόνια ακριβώς και περίπου 82-83.000 χλμ.
Το 307 (μάλλον και άλλα αυτοκίνητα) βγαίνει με φίλτρο για χώρες με χαμηλή ποιότητα καυσίμου και χωρίς φίλτρο για τις άλλες με υψηλή ποιότητα.
Στην Ελλάδα έρχεται χωρίς, γιατί έχουμε και μαμώ τα καύσιμα!Τώρα θα κάνω χαζή ερώτηση, αλλά δεν έχω παίξει με καμιά αντλία βενζίνης από 206 να δω αν έχει ενσωματωμένο φίλτρο ή τα καταπίνει όλα....
-
Κι εγώ στο γκαράζ την έχω την παλιά για να τη σκαλίσω, αλλά ακόμα δεν αξιώθηκα...
-
Νομιζα πως και το 307 εχει φιλτρο αλλα μαλλον τα σταματησανε μετα το 306.Αυτο λογικα αν ειναι αρκετα βρωμικο δεν δημιουργει προβλημα στην τροφοδοσια η καποιο ζορι στην αντλια?
-
Δεν έχει φίλτρο, μόνο σε συγκεκριμένες χώρες λέει το βάζουν (ποιές είναι αυτές άραγε;) ... Λογικό είναι να δημιουργεί ζόρι. Άραγε Τάκη έχει νόημα να βγει η αντλία και να καθαριστεί;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Πάντως εγώ που πετάχτηκα, φιατ είχα στο μυαλό μου και όχι πεζώ. Για να μη κατηγορούμε τζάμπαΚαι εγω... 95000χλμ και μεχρι τωρα ολα οκ.
Τώρα θα κάνω χαζή ερώτηση, αλλά δεν έχω παίξει με καμιά αντλία βενζίνης από 206 να δω αν έχει ενσωματωμένο φίλτρο ή τα καταπίνει όλα....
Νομιζω πως το 206 δεν εχει φιλτρο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν έχει φίλτρο, μόνο σε συγκεκριμένες χώρες λέει το βάζουν (ποιές είναι αυτές άραγε;) ... Λογικό είναι να δημιουργεί ζόρι. Άραγε Τάκη έχει νόημα να βγει η αντλία και να καθαριστεί;Όταν πήρα την παλιά αντλία από το συνεργείο, αυτό είχα σκεφτεί, μελέτη, πιθανό καθάρισμα και στην άκρη για... να βρίσκεται!
Obelix και leonp μου είχαν συστήσει να κοιτάξω το φιλτράκι στο κάτω μέρος της αντλίας για ... εκπαιδευτικούς λόγους και μόνον.
Ο Obelix που είχε κάποτε 106 gti μου είχε πεί σε κάποιον καφέ πως έβγαζε αντλία και την καθάριζε...
-
Α τωρα μαλιστα,αμα το φιλτρο ειναι μεσα στην αντλια δεν ειναι να ανοιγουμε δουλειες
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
5 χρόνια ακριβώς και περίπου 82-83.000 χλμ.
Το 307 (μάλλον και άλλα αυτοκίνητα) βγαίνει με φίλτρο για χώρες με χαμηλή ποιότητα καυσίμου και χωρίς φίλτρο για τις άλλες με υψηλή ποιότητα.
Στην Ελλάδα έρχεται χωρίς, γιατί έχουμε και μαμώ τα καύσιμα!ξάδερφε Τάκη τι συμπτώματα σου έβγαλε όταν τα παιξε;
τώρα που το βλέπω βγάλε τα τάσια και κάντο 307 ραλί ...καλύτερο θα είναι μέχρι να βάλεις ζάντες.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ξάδερφε Τάκη τι συμπτώματα σου έβγαλε όταν τα παιξε;Αγαπητέ εξάδελφε Σάββα σε παραπέμπω περίπου 80 σελίδες και 12 μήνες πίσω, που είχα περιγράψει τα καθέκαστα:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=975349#p975349
Με λίγα λόγια, η μίζα γύρναγε κανονικά αλλά δεν εκκινούσε ο κινητήρας, αφού η αντλία δεν έστελνε καύσιμο. Έτσι στα ξαφνικά χωρίς καμία προειδοποίηση. Ήταν τελικά στα 90.000 χλμ, και μέχρι τότε 99% Shell V-Power.
-
Στα 85000χλμ άλλαξα αντλία βενζίνης. Εάν βάζετε βενζίνη μόνο όταν ανάβει το λαμπάκι της ρεζέρβας και ταυτόχρονα το πλακώνετε το γκάζι, η αντλία βενζίνης θα την ακούσει γρήγορα.
Φίλτρο βενζίνης στα μοντέλα μετά 2001-2 δεν υπάρχει. Σε αυτά οι αντλίες βενζίνης έχουν στην αρχή πριν το μοτεράκι τους μία σίτα για να μην περνούν τα 'χοντρά' και βουλώσει τίποτα.
Θεωρητικά γίνεται να αλλάξει το μοτεράκι στην αντλία βενζίνης με κάποιο aftermarket (το μοτεράκι δεν είναι επίσημο ανταλλακτικό αφού το δίκτυο πουλάει ολόκληρη την αντλία) αλλά στην πράξη δεν βρίσκετε εύκολα κάποιον να καθήσει να το κάνει (έχει ήδη αρκετό μαμήσι να βγει η αντλία από το ρεζερβουάρ -θα ακούσετε τον μηχανικό σας να ρίχνει καντήλια- οπότε μηδέν κουράγιο για περαιτέρω μαμήσι). -
Μίλτο σ' εσένα από τι τα έφτυσε? Το πήγαινες συχνά με το λαμπάκι ή το 80-85Κ χλμ θεωρείται φυσιολογική διάρκεια ζωής αν φροντίζεις να ψύχεται επαρκώς?
Λογικά θα μπορούσαμε να την αλλάξουμε/επισκευάσουμε και μόνοι μας αν δεν ήταν εκεί μέσα....
-
Καλημερα. Το ξερω οτι θα εχει αναφερθει σιγουρα σε προιγουμενες σελιδες, αλλα επειδη δεν το βρηκα....
Εχει κανενας παραπωνο απο τον νεο κινητηρα που μπηκε στα rally? (1.6 150 αλογα).
Λενε οτι ειναι μπουκομενος, αναβει η τουρμπινα του κλπ...
Δημιουργει ομως προβληματα? -
....
-
....
-
Ένα 405-φριτέζα!
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
εγω λεω να ξεκινησουμε απο τωρα μαζευοντας απο ολους τους πεζακιδες ελλαδος και εξωτερικου υπογραφες για να σταματήσουν τα πολυμορφικα με πολλα αλογα και να ξαναξεκινησει ξανα η παραγωγη των 106 rally.....Α!!!! και με σεμι σλικ στο βασικο εξοπλισμο απο την μαμα !!!! εμπρος στον αγωνα.......εγω λεω να μαζεψουμε υπογραφες για να ξαναβγει το 205 rally
μετα να παμε στη Ρενο και να ζητησουμε το ιδιο για το 5 turbo
-
kai sti ford gia to
model T
-
Update: εξακολουθώ να είμαι εντυπωσιασμένος από την άνεση. Δεν ξέρω τι παίζει, αλλά ο πίσω άξονας αντιδρά πολύ σωστότερα πλέον, και θυμίζει αρκετά 207/308. Μόνο ο θόρυβος είναι περισσότερος από αυτά τα 2. Η μόνη φορά που έσφιξα τα δόντια μου είναι όταν χτύπησα σε μάζα ασφάλτου που είχε σχηματιστεί από συνδυασμό φορτηγού και ζέστης, περίπου 10-15 πόντους σε ύψος. Αλλά και πάλι, δεν νομίζω πως με την μαμά να ήταν καλύτερα τα πράγματα.
Σε κράτημα, δεν μπορώ να πω ότι είδα ΤΙΣ τρελές διαφορές σε ταχύτητες, κυρίως γιατί όσες φορές έχω παει να πιέσω έχει τρελή ζέστη, και ως γνωστών premiumcontact2 και καύσωνας δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Σε μια χαρακτηριστική στροφή δοκιμών (αριστερή 3ης) με καινούρια ανάρτηση μαμάς έμπαινα με 90 σχεδόν οριακά, όχι τόσο από άποψη πρόσφυσης όσο σιγουριάς/αίσθησης. Με την κουρασμένη ανάρτηση είχα πέσει σταδιακά στα 80-85, πλέον με την καινούρια και καύσωνα είμαι στα 90+ αλλά με πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα στις ταλαντώσεις του πίσω μέρους κυρίως, αλλά και του μπροστινού. Πιστεύω πως όταν το μάθω και γίνουν πιο ανθρώπινες οι θερμοκρασίες θα έχω πιο σίγουρα αποτελέσματα. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι πλέον δεν δίνει την αίσθηση ότι θα διώξει τα μούτρα, αλλά νιώθεις την ουρά έτοιμη να ανοίξει λίγο ώστε να βοηθήσει. Θα δούμε...Πάντως μέχρι τώρα είμαι 1000% ικανοποιημένος από όλες τις απόψεις.
-
Μπράβο Κωνσταντίνε! Συνέχισε έτσι, με φτιάχνεις!
PEUGEOT FORUM