-
Ο χρήστης AlexV έγραψε:
Αυτό που θέλω να πω είναι πως συντρέχουν πιο πολύ λόγοι ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας (μιας και το Sunny δεν παρέχει και πολλά από αυτά..) παρά λόγοι ανάγκης κίνησης στην πόλη.Κρίμα που δεν κρατάτε το Sunny, αλλά αν θέλετε σώνει και καλά 3θυρο...είναι και αμαρτία να ταλαιπωρείς τέτοιον κινητήρα σαν τον Ε13 μέσα στην πόλη.
Να ξέρεις ότι θα χάσεις την ανόθευτη αίσθηση και θα σου κακοφανεί ο οποιοσδήποτε αντικαταστάτης σε θέματα οδικής συμπεριφοράς. Βλέπεις, οι αερόσακοι, οι ενισχύσεις και τα πίσω δισκόφρενα αφαιρούν πόντους...
-
Έλεγα να κατέβω στην πίστα Κυριακή πρωί αλλα τελικά μάλλον άκυρο, μετά από ένα μεταμεσονύχτιο πέρασμα από Ντράφι-Πεντέλη-Διόνυσο, σαν κάτι να μην πάει καλά με το συμπλέκτη μου. Το πεντάλ ψιλο-τρίζει σαν κάπου να θέλει λίγο γρασάρισμα κι όταν περνάω επάνω από μικρο-ανωμαλίες με το συμπλέκτη πατημένο [και μόνο τότε] κάτι ακούγεται σαν να θέλει σφίξιμο...
-
Μετά από λίγη ακόμα ακρόαση αρχίζω να πιστεύω ότι μάλλον πρόκειται για την ασφάλεια της καστάνιας στη ντίζα του συμπλέκτη... Βασικά μακάρι, γιατί δεν έχω όρεξη για περιπέτειες! Η 'αξονική' θα δείξει, την άλλη εβδομάδα που θα το σηκώσω στο σέρβις.
-
Στην επιστροφή από τη δουλειά, σε κάποιο φανάρι, σκύβω να στρώσω λίγο το πατάκι και νιώθω υγρασία. Σκέφτομαι πως θα πάτησα νερά πριν μπω, αφού ψιλόβρεχε, αλλά μέχρι το σπίτι με έτρωγε η ανησυχία και η κακιά η σκέψη...
Σήκωσα το πατάκι και η μοκέτα στο πάτωμα είναι υγρή, με υγρό που δεν είναι απλά νερό!
Είναι προφανώς αντιψυκτικό, γιατί το δοχείο υπερχείλισης του ψυγείου έχει κατεβάσει στάθμη περίπου 2-3 εκατοστά...
Έστρωσα παλιές πετσέτες να τραβήξουν όση υγρασία μπορούν, αύριο τηλεφωνώ συνεργείο στο οποίο με βλέπω την Τετάρτη, ενώ δεν χρησιμοποιώ μέχρι τότε καλοριφέρ...
Πάλι κερατιάτικα...
-
Γαμοπεζό
-
ΓαμώValeo να λέτε παίδες
-
Εγώ πάντως κλαίω από τώρα, είτε γ@μοPeugeot είτε γ@μωValeo...
Έκλεισα για αύριο το πρώτο πρωινό ραντεβού για τη 'συνεύρεση'... μπας και δεν πονέσει πολύ!
...αλλά δεν υπολόγισα τις κ@τουρόκ@υλες!
-
Τάκη, ψάξε στις βλάβες στο πεζοκλαμπ, έχει ένα θέμα για 307 και ψυγείο καλοριφέρ. Μπορεί να καταφέρεις να γλυτώσεις την αντικατάσταση του ψυγείου.
έντιτ: επειδή θέλω να κάνω τον καλό Σαμαρείτη
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=10156Για ό,τι χρειαστείς, μου σφυράς.
-
Κωνσταντίνε σ' ευχαριστώ πολύ φίλε! Πάω για διάβασμα...
-
ΟΚ! Αύριο θα πάω διαβασμένος!
Έτσι κι αλλιώς πάντα είμαι από πάνω όταν μπαίνει χέρι στο αυτοκίνητο...
Θα δούμε...Ευχαριστώ και πάλι!
-
Τίποτα ρε, απλά όταν ανοίξω το συνεργείο μου να με θυμηθείς.
Εγώ σε 3-4k έχω σέρβις 60k και μάλλον θέλω και τακάκια.
-
Άντε ρε!
Θα έρχομαι για service και καλά και θα βλέπω και τις φίλες-συναδέλφισσες που μου λένε άντε ρε, πότε θα έρθεις! -
Οσοι με 307 θα ξερετε οτι η πετελουδα γκαζιου κανει ενα θορυβο περιπου στις 1700-2000. Εμενα τελευταια κανει και ενα θορυβο λιγο πιο εντονο και οταν αφηνω το γκαζι σε αυτες τις στροφες.Πως θα το κανουμε να ησυχασει; μπορουμε να λιπανουμε τιποτα μηπως;
-
Πεταλούδα θόρυβο; Αυτό που μπορείς να κάνεις στα σίγουρα είναι να την καθαρίσεις αυτήν καθεαυτήν. Εγώ αν θυμάσαι την είχα καθαρίσει πριν από μερικές χιλιάδες χλμ.
-
Ήταν ψυγείο καλοριφέρ τελικά...
Γ@μοValeo!
+mirage
Κόστος:
ανταλλακτικά 94,10
-
[quote='TakisB']Ήταν ψυγείο καλοριφέρ τελικά...
Γ@μοValeo!
+mirage
Κόστος:
ανταλλακτικά 94,10
-
ΑΛΛΑΓΗ ΨΥΓΕΙΟΥ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΣΕ 307
Βγήκε το ηχομονωτικό κάτω από το τιμόνι, και το πλαστικό αριστερά της κονσόλας και δεξιά του πεντάλ γκαζιού όπου και ο αεραγωγός για τα πόδια του οδηγού. Έτσι αποκαλύπτεται το καπάκι του ψυγείου καλοριφέρ.
Εδώ φαίνεται το ψυγείο του καλοριφέρ (heater matrix)
και εδώ το σημείο διαρροής, κλασσικά σε κατασκευή της Valeo, στο σημείο κόλλησης πλαστικού-αλουμινίου:
Η 'θήκη' του ψυγείου με τα ίχνη της διαρροής:
Και μια θολή φωτογραφία από το χώρο του κινητήρα, πίσω από το φιλτροκούτι όπου φαίνονται οι σωληνώσεις που τροφοδοτούν με ψυκτικό το καλοριφέρ:
Όταν βγήκε το C2, γελούσαμε με την τσιγκουνιά της Citroen και την μείωση κόστους παραγωγής για το άβαφο από μέσα καπό...
Τα ίδια σκ@τά και η αδελφή Peugeot... Από το εργοστάσιο οι σωληνώσεις που τροφοδοτούν με ψυκτικό το ψυγείο καλοριφέρ, συγκρατούνται πάνω του με μια βίδα ενώ υπάρχουν θέσεις για τρεις περιφερειακά!
Γ@μώ την τσιγκουνιά δηλαδή! Δείτε φωτογραφία από την αντίστοιχη διάταξη σε 206 από το PSClub, όπου σημειώνονται οι κενές θέσεις, έτσι ήταν και στο δικό μου:
Το αστείο είναι ότι το ανταλλακτικό έχει 3 βίδες!
Αυτά... στα 98.084 χλμ και λίγο πριν την εξαετία...
-
Φταίει η πεζό που συνεχίζει εδώ και πόσα χρόνια να προμηθεύεται από αυτούς τα ψυγεία.
Τάκη είναι αρκετά καλή τιμή (στα μέτρα του δυνατού, όσο καλή τιμή μπορούν να έχουν τα κερατιάτικα )... Το σάιτ δίνει τιμή για ψυγείο+σωληνώσεις 105...
Α, και στο δικό μου βλέπω BEHR ψυγείο...
-
Κλασσική περίπτωση βλάβης...Εμένα κράτησε 9 χρόνια αλλά είχε τρυπήσει και ένα σωληνάκι. Το καλό ήταν οτι το παραφλού το έβγαζε μπροστά στην υπερχείλιση του ψυγείου και οτι η διαρροή ήταν μικρή. Αυτάαααα
Επίσης χρειάστηκε να ξηλωθούν μερικά ακόμα τμήματα για να βγεί. Τεσπά τι να κάνεις είτε έτσι είτε αλλιώς δεν το αλλάζω με τίποτα το αμαξάκι μου -
Τάκη, το κύκλωμα από πού το άδειασε;
Θανάρα, αν την δώσεις πάντως μπορεί και να την τσιμπήσουμε εμείς.
PEUGEOT FORUM