-
Άρα επιβεβαιώνεται η πηγή μου!
-
Σαφέστατα.
-
Μπορεί να είναι τρύπιο και το ψυγείο. Πάντως μέχρι στιγμής, έχω αλλάξει και ψυγείο καλοριφέρ και βάση θερμοστάτη. Τα πρώτα 307 (τα special) είχαν παρουσιάσει τετοια προβλήματα. Αν πάντως ξανατρυπίσει το ψυγείο, θα βάλω κανα πίτσος.
-
Στέλιο συμφωνώ με τους προλαλήσαντες...
Πρώτα απ΄όλα να ελέγξεις το κύκλωμα ψύξης για διαρροές.
Όσον αφορά τα Bilstein: Φοράς τα Sport ή τα Sprint; Έχεις αλλάξει ελατήρια ή φοράς τα δικά του; Το έχεις χαμηλώσει;
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Οι εμπειριες μου στα bilstein μετα απο 65000 χλμ περιπου ειναι αναμικτες.
Σιγουρα εχει καλυτερα κρατηματα το αμαξι και δεν γερνει τοσο ευκολα αλλα για καθημερινη χρηση εαν χρησιμοποιεις αρκετα ανωμαλους δρομους ε οσο να ναι βγαζει μια ταλαιπωρια. Ξεχνας τι θα πει 'συνδιασμος ανεσης-κρατηματος' χανεις αρκετα απο ανεση που στην τελικη προσωπικα δεν ηθελα να χασω. Μετα απο 65000 χλμ ειναι το ιδιο σκληρα οπως και στην αρχη και καποιοι μικροτριγμοι τωρα το χειμωνα πιστευω πως οφειλονται σε αυτα. Επισης ειναι και το ηχητικο μερος της υποθεσης. τα γκαπα-γκουπα ειναι πλεον αρκετα μιας και εχει και τον ημιακαμπτο πισω. Αλλα στη συναντηση του φορουμ στο Λιτοχωρο ευχαριστηθηκα να στριβω. Ο spiros.s μαλλον εχει παθει λιγο πλακα -καλα παει το 307 ετσι; μου λεγε- ε τι αλλο να πω.Ειδικα στην πιστα των Σερρων ειναι απολαυση καθοτι γερνει λιγο και ξεφτιλιζει τα λαστιχα για πλακα τα ορια τους ειναι αρκετα μικροτερα και εκει σιγουρα χρειαζεται πιο φαρδυ λαστιχο απο το 15αρι και πιο μεγαλη ζαντα βεβαια.
Οποιος κινειται σε καλοστρομενους δρομους καθημερινα να τα προτιμησει θα αποζιμειωθει. Εγω που κινουμαι και σε αρκετα χαλια δρομους στην τελικη θα ηθελα κατι πιο ενδοτικο σε ανωμαλιες...
Μπιλσταιν κιτρινα εχεις?
Φοραω τα sport που ειναι για νορμαλ ελατηρια και οχι χαμηλωματος οπου ειναι τα sprint.
Νταχτιρντινο στειλε κανενα πμ με το τηλεφωνο του δικου σου να παω να το δω..
-
λοιπόν φίλοι pugαδες...
όπως έχω γράψει και στο περι ελαστικών ταλαιπωρούμαι από ένα θέμα με μία αλλαγή ζαντών εδώ και 2500 χλμ.
Το καρέ είναι σωστό, η ζάντα κάθεται κουτί επάνω, τα ελαστικά δεν έχουν κάποιο πρόβλημα.
Να πω ότι αρκετές φορές στην ΑΟ ιδίως διαπιστώνω ένα αρκετά αισθητό τράνταγμα στο μπροστινό σύστημα λες και κουνιούνται οι τροχοί εκτός του τιμονιού το οποίο δεν με αφήνει εώς και τα 150-155.
Επίσης σε επιτόπιους ελιγμούς για παράδειγμα έκανα όπισθεν σε ανηφορικό κομμάτι και θέλοντας να το κόψω μετά όλο το τιμόνι για να φύγω από την άλλη άκουσα κάτι περίεργα κρακ νομίζω από την κρεμαγιέρα ενώ από την αρχή που το πήρα δεν το αισθάνομαι και πολύ οκ.Σήμερα μου μπήκαν υπόννοιες για την κρεμαγιέρα λοιπον από έναν φίλο που αντιμετώπιζε τα ίδια στο δικό του Suzuki.
Εχω φτάσει σε σημείο απόγνωσης.
δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, έχω κλείσει να το δει μάστορας το Σαββάτο.
τι λέτε εσείς;
μιλάω για 307 1,6
-
Με λιγα λογια δηλαδη σου τρεμει το τιμονι?Οταν ειχα στο ραλλακι κατι κολοζαντες μαρκας toora,στην παραμικρη λακουβα που επεφτα μετα αρχιζε τρεμουλο.Και δωστου ζυγοσταθμιση,και αντε παλι.Μολις εβαλα τις κλασικες σιδερενιες ραλλοζαντες τελος.Πηγαινε να δουνε τις ζαντες σου,καποια θα εχει παρει εστω ελαχιστα.
-
το τιμόνι ναι τρέμει.
μιλάμε για καινούριες του κουτιού οι οποίες πλέον έχουν 1000 χλμ.έχω κάνει 3 ζυγοσταθμίσεις σε 2 διαφορετικούς λαστιχάδες.
είναι οι AEZ Xylo 17'.
-
Δοκιμασες να κανεις ζυγοσταθμιση με τις ζαντες πανω στο αμαξι?
-
όχι, θέλει κάτι ιδιαίτερο;
στον ένα λαστιχά μου είπε ότι...δεν μπορεί.
η κρεμαγιέρα παίζει ως ενδεχόμενο; Εκτός από το τρέμουλο αισθάνομαι το μπροστινο σύστημα να δονάται λες και θα φύγουν οι τροχοί. Δεν μου φαίνεται κ πολύ φυσιολογικό ούτε ότι είναι απλά θέμα μόνο ζυγοστάθμισης.
-
Θα σου έλεγα να δεις πόσο σφιχτό είναι το μπροστινό σου. Αλλά άν έλεγξες ευθυγράμμιση λογικά θα τα κοίταξαν αυτά. Θα ανέβεις καθόλου Θεσσαλονίκη;
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
όχι, θέλει κάτι ιδιαίτερο;στον ένα λαστιχά μου είπε ότι...δεν μπορεί.
η κρεμαγιέρα παίζει ως ενδεχόμενο; Εκτός από το τρέμουλο αισθάνομαι το μπροστινο σύστημα να δονάται λες και θα φύγουν οι τροχοί. Δεν μου φαίνεται κ πολύ φυσιολογικό ούτε ότι είναι απλά θέμα μόνο ζυγοστάθμισης.
Αν και με τισ περιγραφες πραγματικα δνε τα παω πολυ καλα (κατι που νιωθω στο αμαξι μου δεν μπορω ευκολα να το εξηγησω) τσεκαρε τα σινεμπλοκ, και αν ειναι οκ κανε και μια ζυγοσταθμηση πανω στο αμαξι. Ξερω πολυ καλο ευθυγραμισα που μπορει να στο κανει αλλα ειναι Αθηνα, κοντα στον Αγιο Δημητριο στην δαφνη
-
θα το τσεκάρω όλο λεπτομερώς το Σαββατο το πρωί να δω τι θα γίνει.
αλλά ρε πούστη μου τέτοια ταλαιπωρία μαυρη η ώρα που άλλαξα ζάντες μαύρη ώρα...αφού σκέφτομαι να ξαναλλάξω και να βάλω 16αρες σιδερο με τάσι...τόσο απηυδυσα.
-
Δοκιμασε το ρε για 1-2 μερες να δεις αν συνεχιζει.
-
δεν κατάλαβες ...αυτό το έχω εδώ και 1500+ χλμ...
-
Aν εχεις ακομα τις παλιες κανε ενα κοπο και ριχτες πανω,τουλαχιστον να δεις αν φταινε οι ζαντες η οχι.
-
Λοιπον. Το πορισμα της επιτροπης των εμπειρογνομωνων ( του μηχανικου δηλαδη) αποφανθηκε το προφανες. Εφοσον τα υγρα τρεχουν απο την εξω πλευρα του μοτερ παμε για αλλαγη φλατζας κεφαλης οπερ σημαινει 300 ευρουλακια μονο φλατζα και 450 μαζι με τα τσιμουχακια βαλβιδων. Ωραια Χριστουγεννα θα κανουμε.
-
Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι αλλά πολλές υπηρεσίες του http://public.servicebox.peugeot.com/
Είναι πλέων FREE.
Κάνετε εγράφη δωρεάν -
Ο χρήστης Tsardas έγραψε:
Λοιπον. Το πορισμα της επιτροπης των εμπειρογνομωνων ( του μηχανικου δηλαδη) αποφανθηκε το προφανες. Εφοσον τα υγρα τρεχουν απο την εξω πλευρα του μοτερ παμε για αλλαγη φλατζας κεφαλης οπερ σημαινει 300 ευρουλακια μονο φλατζα και 450 μαζι με τα τσιμουχακια βαλβιδων. Ωραια Χριστουγεννα θα κανουμε.Συνήθως τέτοια διαρροή συμβαίνει επειδή δεν είναι αρκετά σφικτές οι βίδες της κεφαλής ή λόγω κατασκευαστικού λάθους (χτύπησε κάπου η επιφάνεια της κεφαλής πριν τη τοποθέτηση).
Μια που το ψάχνεις, κοίταξε μήπως έχει ραγίσει η κεφαλή και στάζει
-
Λεωνιδα ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ.
PEUGEOT FORUM