-
Αυτό ρε συ δεν νομίζω πως προσφερόταν επίσημα από την lion. Πόσω μάλλον να μπαίνει στο εργοστάσιο.
-
μιλάμε για το body kit.
δεν τίθεται θέμα για το αν υπήρχε επιλογή στο 106 να βάλεις το body kit του maxi. υπήρχε.
το θέμα είναι αν θα κάνουν το ίδιο με το 207.
-
Αυτο με το body kit για το 106 δεν το ηξερα, ειναι πανεμορφο το ατιμο
-
Δεν νομίζω να είσαι ο μόνος που δεν το ήξερε.
-
Τι λες? Ελληνικη πατεντα παλι?
-
Ο χρήστης MR2 έγραψε:
Ορθώς! Παρέλαβα το δικό μου την 1/11 και νομίζω είναι ένα από τα πρώτα (σίγουρα η πρώτη παρτίδα). Έχω μείνει με το αυτοκίνητο... Είμαι ακόμη στο στρώσιμο αλλά οι εντυπώσεις μου μέχρι στιγμής είναι οι καλύτερες !Μπορείς να μας δώσεις καμιά λεπτομέρεια παραπάνω φίλε MR2??
Πώς είναι στην οδήγηση, πού σφιχτό - σκληρό, κουράζει σε λακκούβες και ανωμαλίες?
Φαντάζομαι δεν το 'χεις πιέσει ακόμα σε στρίψιμο και επιταχύνσεις...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν νομίζω να είσαι ο μόνος που δεν το ήξερε.κακώς
-
Ο χρήστης jim 78 έγραψε:
Τι λες? Ελληνικη πατεντα παλι?όχι απο το εργοστάσιο έτσι το παρελάμβανες.
-
Δεν γινόταν ποτέ αυτό που λες σκοτσέζε.
-
φίλε είχα ρωτήσει και παραλίγο να το παραγγείλω. γύρω στα 5.000.000 έκανε. αρκετά ακριβό αλλά ωραίο. ειδικά σε λευκό
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Μπορείς να μας δώσεις καμιά λεπτομέρεια παραπάνω φίλε MR2??Πώς είναι στην οδήγηση, πού σφιχτό - σκληρό, κουράζει σε λακκούβες και ανωμαλίες?
Φαντάζομαι δεν το 'χεις πιέσει ακόμα σε στρίψιμο και επιταχύνσεις...
Ευχαρίστως. Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό. Είναι αρκετά σφιχτό αλλά πάρα πολύ στιβαρό και παρόλο που έχει 17άρες και χαμηλό προφίλ δεν κουράζει. Ίσως είναι και λόγω των καθισμάτων τα οποία είναι κάπως μαλακά αλλά φοβερά σε αίσθηση συγκράτησης. Για μένα (που δεν είχα τόσο γρήγορο αυτοκίνητο ξανά) η επιτάχυνση φαίνεται φοβερή. Το σίγουρο είναι πως έχει τρομερή ροπή από πολύ χαμηλά σε σημείο που δε χρειάζεται να αλλάζεις συχνά ταχύτητες. Το πηγαίνω μέχρι 4000 και δε μπορώ να σου πω κάτι παραπάνω (όπου είμαι περίεργος και εγώ να δω τί κάνει πιο ψηλά-υπομονή!) Όσον αφορά το στρίψιμο πάλι είμαι πολύ ευχαριστημένος αν και δεν έχω πιέσει, δείχνει να βάζει τη μούρη του μέσα. Γενικώς να πω ότι είναι κατά τη γνώμη μου πιο αυτοκίνητο από το 206 (δηλ. πιο μεγάλο, πιο στιβαρό, φαντάζομαι και πιο βαρύ όμως) Α! Ξέχασα να πω για το τιμόνι που με έχει ενθουσιάσει. Όταν ξεκινάς ξενερώνεις γιατί είναι ΠΑΝΑΛΑΦΡΟ, με το ένα δάχτυλο στρίβει αλλά όταν ανεβάσεις λίγα χιλιόμετρα αποκτά καλή αίσθηση και βάρος. Στα αρνητικά μέχρι στιγμής είναι το ρεζερβουάρ (που μου φαίνεται μικρό, ίσως και λόγω της κατανάλωσης αλλά και λόγω του ότι γυρνάω όλη την ώρα από εδώ και από εκεί ) και ότι θα ήθελα μία έκτη στο κιβώτιο για τα ταξίδια μου. Βγήκα εθνική και είχα 130 χλμ στις 3800 με 3900, δεν ακουγόταν βέβαια το μοτέρ αλλά... Τελειώνω (και σόρυ αν σας κούρασα), το ερώτημα για μένα ήταν (και βέβαια απαντήθηκε με την επιλογή μου) αν αξίζει να πάρεις ένα 207 GT με 20 χιλιάρικα και παρόμοια χαρακτηριστικά ή το RC όπως έκανα εγώ
-
Ο χρήστης MR2 έγραψε:
Στα αρνητικά μέχρι στιγμής είναι το ρεζερβουάρ (που μου φαίνεται μικρό, ίσως και λόγω της κατανάλωσης αλλά και λόγω του ότι γυρνάω όλη την ώρα από εδώ και από εκεί ) και ότι θα ήθελα μία έκτη στο κιβώτιο για τα ταξίδια μου. Βγήκα εθνική και είχα 130 χλμ στις 3800 με 3900, δεν ακουγόταν βέβαια το μοτέρ αλλά... Τελειώνω (και σόρυ αν σας κούρασα), το ερώτημα για μένα ήταν (και βέβαια απαντήθηκε με την επιλογή μου) αν αξίζει να πάρεις ένα 207 GT με 20 χιλιάρικα και παρόμοια χαρακτηριστικά ή το RC όπως έκανα εγώΕίχα οδηγήσει το GT κάποια στιγμή. Αν πατάς βαθιά από τις 1500-2000 στηριζόμενος στη τουρμπίνα για να επιταχύνεις, καίει. Παρόλα αυτά σε μέτριους ρυθμούς αν και αρκετά βαρύ έχει λογικότατη κατανάλωση, κάτι που -λένε- ισχύει και για το δικό σου. Δες τι σου βγάζει και το trip computer σε ταξίδι & πόλη και κράτα μας ενήμερους, αν μπορείς!
-
Ο χρήστης scotsezos έγραψε:
φίλε είχα ρωτήσει και παραλίγο να το παραγγείλω. γύρω στα 5.000.000 έκανε. αρκετά ακριβό αλλά ωραίο. ειδικά σε λευκόΛοιπόν, αυτό που λες δεν γινόταν. Να παραλαμβάνεις δηλαδή το 106 με body kit maxi τοποθετημένο από το εργοστάσιο . Σε πόσες αντιπροσωπείες ρώτησες και σου είπαν για αυτήν την επιλογή;
Φίλε MR2, ασυζητητί αν έχεις την χρηματική διαφορά πας για το RC. Mόνο και μόνο τα καθίσματά του και το απενεργοποιούμενο esp αξίζει. Πακέτο τα καλύτερα φρένα και καλύτερη ανάρτηση.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
φίλε είχα ρωτήσει και παραλίγο να το παραγγείλω. γύρω στα 5.000.000 έκανε. αρκετά ακριβό αλλά ωραίο. ειδικά σε λευκό
Λοιπόν, αυτό που λες δεν γινόταν. Να παραλαμβάνεις δηλαδή το 106 με body kit maxi τοποθετημένο από το εργοστάσιο . Σε πόσες αντιπροσωπείες ρώτησες και σου είπαν για αυτήν την επιλογή;
Λ. Αλεξάνδρας. αν ο αντιπρόσωπος έλεγε ό,τι να ναι τότε τί να πώ...θα έπερνε τα λεφτά και θα πήγαινε στις Μπαχάμες κι εγώ να κοιτάω το 106 γιατί δεν είναι maxi!
-
Δεν εννοώ αυτό, προφανώς και θα έπαιρνες το 106 σου με αυτό το κιτ, αλλά δεν ήταν εργοστασιακή επιλογή. Εκεί κολλάω εγώ.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
... Δες τι σου βγάζει και το trip computer σε ταξίδι & πόλη και κράτα μας ενήμερους, αν μπορείς!Μέρες θέλω να το γράψω και μου έδωσες την αφορμή.
Δεν ξέρω πόσο μπορείς να βασιστείς στις ενδείξεις του trip computer.
Η δική μου εμπειρία 5,5 χρόνων με το 307 είναι πως η μέση κατανάλωση που δείχνει ο υπολογιστής κατανάλωσης του αυτοκινήτου υπολείπεται της πραγματικής κατανάλωσης κατά ένα περίπου λίτρο.
Στιγμιαία κατανάλωση δεν βγάζει αν η ταχύτητα είναι μικρότερη από 30 χλμ.
Επειδή στα χιλιόμετρα αυτά είσαι ή κολλημένος σε κίνηση ή επιταχύνεις από στάση, προφανώς η στιγμιαία κατανάλωση είναι αυξημένη.
Λέω λοιπόν -θεωρώ- πως αυτή η στιγμιαία κατανάλωση που δεν φαίνεται για κάποιο χρονικό διάστημα, δεν προστίθεται στην συνολική ώστε να ανέβει η μέση.Παραθέτω τα αποτελέσματα από τις τελευταίες καταγραφές μου στο Spriimonitor
Όπου η πραγματική μέση κατανάλωση είναι σχετικά παραπλήσια με αυτήν που βγάζει το trip computer, έχουν γίνει χιλιόμετρα σε ταξίδι, όπου είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις ταχύτητας κάτω από ... 30 χλμ. όπου δεν γίνεται απεικόνιση της στιγμιαίας κατανάλωσης.
Ποία η άποψή σας αγαπητοί εν Peugeot αδελφοί;
( Ξέρω, ξέρω: Ξενέρωσα το θέμα RC, και έπρεπε να το βάλω στο θέμα περί κατανάλωσης... Θα βάλω link).
-
Ο χρήστης scotsezos έγραψε:
Αυτήν την έκδοση του ραλλύ δεν την ήξερα ομολογώ. Για πολιτική χρήση δηλαδή σου έδιναν ένα δρομίσιο ραλύ με τα 122 άλογα και το body kit των αγωνιστικών maxi;
yeap!
συγκεκριμένα είχα ρωτήσει στην αντιπροσωπεία της Peugeot επί της Λ. Αλεξάνδρας.
πάει αρκετός καιρός απο τότε αλλά μου άρεσε αρκετά αυτή η έκδοση maxi.
είχες τη δυνατότητα να παραγγείλεις το 106 rallye με τα 122 άλογα και απο το εργοστάσιο σου τοποθετούσαν το body kit.
ξέρει κανείς αν θα ισχύσει το ίδιο και για το 207?
έχω στείλει ήδη e mail στην αντιπροσωπεία με αυτή την ερώτηση.
Μαλακιες σου ελεγε φιλε μου, εκτος αν εννοουσε αλλα 5εκ για το λουκ.
Σκεψου οτι για να βαλεις αυτο το μποντι κιτ θες μεγαλητερα ημιαξονια μεγαλητερο αξονα πισω 17ρες ζαντες κλπ. Ακομη και να πεις οτι δεν θα βαλεις οριτζιναλ αλλα θα παιξεις με προεκτασεις κλπ παλι θες αρκετα € και αν δεν πας σε 1-2 ανθρωπους που ξερουν δεν θα γινε ισωστο το αμαξι. Επισης θες αλλη αναρτηση γιατι με ολα αυτα τα ανοιγματα σε μηκος στους αξονες εχεις στηλει ολη την γεωμετρια στο διαολο.
Μια βολτα στο http://www.106sportclub.gr θα σου λύσει καποιες αποριες. Καποια μελη ειχαν τετοιο αμαξι, με body kit της dimma.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Δεν ξέρω πόσο μπορείς να βασιστείς στις ενδείξεις του trip computer.
Η δική μου εμπειρία 5,5 χρόνων με το 307 είναι πως η μέση κατανάλωση που δείχνει ο υπολογιστής κατανάλωσης του αυτοκινήτου υπολείπεται της πραγματικής κατανάλωσης κατά ένα περίπου λίτρο.
Στιγμιαία κατανάλωση δεν βγάζει αν η ταχύτητα είναι μικρότερη από 30 χλμ.
Επειδή στα χιλιόμετρα αυτά είσαι ή κολλημένος σε κίνηση ή επιταχύνεις από στάση, προφανώς η στιγμιαία κατανάλωση είναι αυξημένη.
Λέω λοιπόν -θεωρώ- πως αυτή η στιγμιαία κατανάλωση που δεν φαίνεται για κάποιο χρονικό διάστημα, δεν προστίθεται στην συνολική ώστε να ανέβει η μέση.Παραθέτω τα αποτελέσματα από τις τελευταίες καταγραφές μου στο Spriimonitor
Εγώ νομίζω ότι πιο έγκυρη είναι η μέτρηση του trip computer (tc) (έχω 206). Αν και δε γράφει κάτω από 30 χαω, η κατανάλωση σίγουρα χρησιμοποιείται στον υπολογισμό της μέσης. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις αν βάλεις να σου δείχνει τη μέση κατανάλωση αμέσως μετά από ένα reset του tc. Στην αρχή η διακύμανση της τιμής είναι αρκετά μεγάλη, μετά από λίγα λεπτά μειώνεται ο ρυθμός μεταβολής. Μπορείς να δεις λοιπόν ότι όταν π.χ. είσαι σταματημένος, η τιμή συνεχίζει να μεταβάλλεται. Αλλά και αν κινηθείς για αρκετή ώρα κάτω από 30 χαω θα δεις ότι η μέση τιμή μεταβάλλεται κανονικά.
Επίσης, η απόκλιση ενός τέτοιου συστήματος υπολογισμού της κατανάλωσης όπως το tc του 206 σίγουρα βρίσκεται πιο κοντά στην πραγματικότητα από τη μέτρηση σε σχέση με τα λίτρα καυσίμου που μπαίνουν στο ρεζερβουάρ.Γνώμη μου βεβαίως
-
τελικά έχει οδηγήσει κανείς το 207 rallye?
μετά απο 2 σελίδες για το 106 maxi χάσαμε και την κυρίως ερώτηση...
-
Το οδηγησα σημερα.Παρα πολυ καλη ποιοτητα υλικων στο εσωτερικο. καλη ηχομονωση, και προβλεψιμη συμπεριφορα στο δρομο.Φυσικα δεν συγκρινεται με το 106,σε ανοιχτες καμπες ειναι πολυ πιο γρηγορο και ασφαλες,ροπη αφθονη,αλλα σε πιστα θα τα βρει σκουρα απο το μικρο.Τα αυτοκολλητα θα τα βγαλει ο ανθρωπος(τον εφαγα κι εγω) Συνολικα εχει γινει πολυ καλη δουλεια στο αυτοκινητο και μου εκανε εντυπωση η αναρτηση που αν και σφιχτη, δεν ενοχλει καθολου.
PEUGEOT FORUM