-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αγγλία πωλείται 12900 λίρες...δηλ 18430 ευρώ.στην Αγγλια μπορει να κανει κοντα 19000 αλλα εδω το 407 1,6 HDI αν το παρω θα το πληρωσω περιπου 25000 χωρισ να βαλω πανω καποιο εξτρα...τιμη βασικης εκδοσης με το κλειδι στο χερι.περιπου...
-
Ο χρήστης e.koumis έγραψε:
Αγγλία πωλείται 12900 λίρες...δηλ 18430 ευρώ.
στην Αγγλια μπορει να κανει κοντα 19000 αλλα εδω το 407 1,6 HDI αν το παρω θα το πληρωσω περιπου 25000 χωρισ να βαλω πανω καποιο εξτρα...τιμη βασικης εκδοσης με το κλειδι στο χερι.περιπου...
στο είπαν στην αντιπροσωπεία ή απλά υποθέτεις;
γιατί +6.000 είναι μεγάλη διαφορά. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
στην Αγγλια μπορει να κανει κοντα 19000 αλλα εδω το 407 1,6 HDI αν το παρω θα το πληρωσω περιπου 25000 χωρισ να βαλω πανω καποιο εξτρα...τιμη βασικης εκδοσης με το κλειδι στο χερι.περιπου...
γιατί +6.000 είναι μεγάλη διαφορά.μπηκα στο site τησ Peugeot. εκει εχει μια επιλογη που λεει ''διαμορφωστε το peugeot σας''. πατοντας εκει και κανοντας τισ επιλογεσ που ηθελα οσον αφορα τον κινητηρα και την εκδοση (sport η exclusive) μου εβγαλε ενα ποσο κοντα στα 24500. βαλε αλλα 500 τα εξοδα για να βγουν οι πινακιδες φακελοι κλπ παμε στα 25000. αν και τωρα μολισ εμαθα πωςαν αγορασω το αυτοκινητο τοις μετρητοις θα εχω εκπτωση περιπου 1500 ευρω. ετσι εχουν τα πραγματα στην ελλαδα φιλε μου για το 407 1,6 HDI.................
-
γιατί +6.000 είναι μεγάλη διαφορά.μπηκα στο site τησ Peugeot. εκει εχει μια επιλογη που λεει ''διαμορφωστε το peugeot σας''. πατοντας εκει και κανοντας τισ επιλογεσ που ηθελα οσον αφορα τον κινητηρα και την εκδοση (sport η exclusive) μου εβγαλε ενα ποσο κοντα στα 24500. βαλε αλλα 500 τα εξοδα για να βγουν οι πινακιδες φακελοι κλπ παμε στα 25000. αν και τωρα μολισ εμαθα πωςαν αγορασω το αυτοκινητο τοις μετρητοις θα εχω εκπτωση περιπου 1500 ευρω. ετσι εχουν τα πραγματα στην ελλαδα φιλε μου για το 407 1,6 HDI.................
για εμένα για 1.6 diesel είναι πολλά τα 25 χιλιάρικα. Δεν θα τα έδινα με τίποτα.
-
407 SR SPORT 1.6 HDI 110HP (4Θ)
Τελική Τιμή: 24510 €Βασικός Εξοπλισμός
ABS
Αυτόματος Κλιματισμός
Αερόσακοι τύπου κουρτίνας
Αερόσακος Κολώνας Τιμονιού
Αερόσακος Οδηγού
Αερόσακος Συνοδηγού
Ηλεκτρικά παράθυρα πίσω
Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός
Προβολείς ομίχλης
Καθρέπτες ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι
Κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων
ESP
Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό
Ράδιο CD με MP3
Υπολογιστής ταξιδίου
Υφασμάτινη επένδυση
Εμπρός Πλευρικοί Αερόσακοι
Ενεργά προσκέφαλα πίσω
Διαιρούμενο πίσω κάθισμα
Δερμάτινο τιμόνι τριών ακτίνων
Χρωμιωμένη γρίλια στη μάσκα
μεταλικό χρώμα
407 ST EXECUTIVE 1.6 HDI 110HP (4Θ)
Τελική Τιμή: 26330 €Βασικός Εξοπλισμός
ABS
Αισθητήρας βροχής και αυτόματο άναμμα προβολέων
Ανιχνευτής χαμηλής πίεσης αέρα ελαστικών
Αυτόματος Κλιματισμός Διπλής Ζώνης
Βελούδινη επένδυση
Αερόσακοι τύπου κουρτίνας
Αερόσακος Κολώνας Τιμονιού
Αερόσακος Οδηγού
Αερόσακος Συνοδηγού
Ηλεκτρικά παράθυρα πίσω
Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός
Ηλεκτρικά καθίσματα εμπρός
Προβολείς ομίχλης
Πίσω κεντρικό υποβραχιόνιο με θέση αντικειμένων και υποδοχή για πέδιλα του σκί.
Καθρέπτες ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι
Καθρέπτες με ηλεκτρική αναδιπλωση
Κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων
ESP
Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό
Ρυθμιστής και περιοριστής ταχύτητας
Ράδιο CD με MP3
Υπολογιστής ταξιδίου
Εμπρός Πλευρικοί Αερόσακοι
Ενεργά προσκέφαλα πίσω
Διαιρούμενο πίσω κάθισμα
Ζάντες Αλουμινίου 16' και ανιχνευτής χαμηλής πίεσης αέρα ελαστικών
Δερμάτινο τιμόνι τεσσάρων ακτίνων
Χρωμιωμένη γρίλια στη μάσκα
μεταλικό χρώμα -
Aχεμ...Να έχετε υπόψη σας οτι τα diesel είναι πιο ακριβά στην κατασκευή από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα. Ειδικά τώρα με τα common rail, fap κλπ
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Aχεμ...Να έχετε υπόψη σας οτι τα diesel είναι πιο ακριβά στην κατασκευή από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα. Ειδικά τώρα με τα common rail, fap κλπσυμφωνω με ον mirage. και πρεπει στην τελικη τιμη (η οποια ειναι ομολογουμενος υψηλοτερη λογο κατασκευης του κινητηρα) να συμπεριλαβουμε το γεγονοσ οτι ενας κινητηρας Diesel με σωστη συντηρηση μπορει να βγαλει τα διλασια η και τα τριπλασια χιλιομετρα απο οτι ενας βενζινοκινητηρας. Η διαρκια ζωης του βασικα δεν συγκρινετε με τον βενζινοκινητηρα. ***οσο αναφορα τα σερβις που λενε οτι ειναι στους πετρελαιοκινητηρες ειναι κατα πολυ ακριβοτερα αυτο ειναι ενας τεραστιος μ υ θ ο ς...***τωρα τουλαχιστον. το προβλημα ηταν πριν απο 10 χρονια που τα Diesel ειχαν κινητηρες συμβατικης τεχνολογιας και αν την επεζε η αντλια δε σου εφτανε ενα εκατομυριο για να την αλλαξεισ
-
αν την επεζε η αντλια δε σου εφτανε ενα εκατομυριο για να την αλλαξεισ
1 εκ. για αντλία? Η ΝASA τη φτιάχνει?!...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
αν την επεζε η αντλια δε σου εφτανε ενα εκατομυριο για να την αλλαξεισ
1 εκ. για αντλία? Η ΝASA τη φτιάχνει?!...
για δραχμες μηλαω...sorry...κι ομως φιλε μου...τοσο εκαναν τοτε οι αντλιεσ. εχω συγκεκριμενο παραδειγμα απο toyota hilux 2.4 d οπου χαλασε η αντλια και πηρωσε 800.000 δραχμεσ για να την αλλαξει.οι αντλιεσ των συμβατικων κινητηρων κανανε τοτε 4 δουλιεσ ταυτοχρονα (τραβαει το πετραιλεο απο ντεποζιτο - το συμπιεζει - το διανεμει στον καταληλο κυλινδρο - την καταληλη στιγμη) γι αυτο ηταν και τοσο ευαισθητεσ. οι ανλιεσ σημερα το μονο που κανουν ειναι να συμπιεζουν.
-
Στο θέμα αξιοπιστίας των αντλιών πετρελαίου,μάλλον τα λες ανάποδα.
Οι παλιές σειριακές και μεταγενέστερα περιστροφικές αντλίες πετρελαίου για να χαλάσουν έπρεπε να ήσουν σιδεροφάγος.
Σίγουρα κάποιες χάλασαν αλλά επισκυάζονται με πολύ λιγότερα χρήματα,κι αν χάλασαν 10 στις 200 και μέσα σε αυτές ήταν και η δική μας σίγουρα δεν τις καθιστά αναξιόπιστες,συνιπολογίζοντας βέβαια και την αθλια η φθηνή συντήρηση αυτών των αυτοκινήτων,αλλαγή φιλτρων πετρελαίου κάθε όποτε να είναι,κόκινο πετρέλαιο κλπ.Αντίθετα οι αντλίες των σημερινών συστημάτων common rail ΔΕΝ επισκευάζονται και είναι πολύ ποιο ευαίσθητες σε ποιότητα πετρελαίου (καλά μη κάνει καμια μλκία κανείς και βάλει κόκινο......τον ήπιε!!) και γενικά σε παραμελημένο σερβις,ειδικά του φίλτρου.
Οπως επίσης και τα μπέκ τους.
Ρωτήστε τιμή για τα νέα μπέκ,γιατί εδώ ξεχάστε που αλλάζατε ακροφύσια μόνο και καθαρίζατε,και αντλίας και μετά τα ξαναλέμε.Το σύστημα για όσους δεν γνωρίζουν λειτουργεί μέχρι τα 1400bar πίεση
-
Aχεμ...Να έχετε υπόψη σας οτι τα diesel είναι πιο ακριβά στην κατασκευή από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα. Ειδικά τώρα με τα common rail, fap κλπ
συμφωνω με ον mirage. και πρεπει στην τελικη τιμη (η οποια ειναι ομολογουμενος υψηλοτερη λογο κατασκευης του κινητηρα) να συμπεριλαβουμε το γεγονοσ οτι ενας κινητηρας Diesel με σωστη συντηρηση μπορει να βγαλει τα διλασια η και τα τριπλασια χιλιομετρα απο οτι ενας βενζινοκινητηρας. Η διαρκια ζωης του βασικα δεν συγκρινετε με τον βενζινοκινητηρα. ***οσο αναφορα τα σερβις που λενε οτι ειναι στους πετρελαιοκινητηρες ειναι κατα πολυ ακριβοτερα αυτο ειναι ενας τεραστιος μ υ θ ο ς...***τωρα τουλαχιστον. το προβλημα ηταν πριν απο 10 χρονια που τα Diesel ειχαν κινητηρες συμβατικης τεχνολογιας και αν την επεζε η αντλια δε σου εφτανε ενα εκατομυριο για να την αλλαξεισ
ναι καλά τα λέτε αλλά Αγγλία θα κοστίζει 18.400 ευρώ.
τα υπόλοιπα δεν με αφορούν. -
Στην Αγγλία είναι οπισθόβουλοι...θες να κάνουμε πλήρη εξίσωση με τους Άγγλους?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Στην Αγγλία είναι οπισθόβουλοι...θες να κάνουμε πλήρη εξίσωση με τους Άγγλους?πονηρέ...
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Στο θέμα αξιοπιστίας των αντλιών πετρελαίου,μάλλον τα λες ανάποδα.Οι παλιές σειριακές και μεταγενέστερα περιστροφικές αντλίες πετρελαίου για να χαλάσουν έπρεπε να ήσουν σιδεροφάγος.
Σίγουρα κάποιες χάλασαν αλλά επισκυάζονται με πολύ λιγότερα χρήματα,κι αν χάλασαν 10 στις 200 και μέσα σε αυτές ήταν και η δική μας σίγουρα δεν τις καθιστά αναξιόπιστες,συνιπολογίζοντας βέβαια και την αθλια η φθηνή συντήρηση αυτών των αυτοκινήτων,αλλαγή φιλτρων πετρελαίου κάθε όποτε να είναι,κόκινο πετρέλαιο κλπ.Αντίθετα οι αντλίες των σημερινών συστημάτων common rail ΔΕΝ επισκευάζονται και είναι πολύ ποιο ευαίσθητες σε ποιότητα πετρελαίου (καλά μη κάνει καμια μλκία κανείς και βάλει κόκινο......τον ήπιε!!) και γενικά σε παραμελημένο σερβις,ειδικά του φίλτρου.
Οπως επίσης και τα μπέκ τους.
Ρωτήστε τιμή για τα νέα μπέκ,γιατί εδώ ξεχάστε που αλλάζατε ακροφύσια μόνο και καθαρίζατε,και αντλίας και μετά τα ξαναλέμε.Το σύστημα για όσους δεν γνωρίζουν λειτουργεί μέχρι τα 1400bar πίεση
χωρις να ειμαι μηχανικος απο αυτα που εχω διαβασει διαφονω μαζι σου G60.απο οτι ξερω οι αντλιεσ των συμβατικων κινητηρων σικωναν πιεση στο κυκλομα πετραιλεου πανω απο 500 μπαρ. οι αντλιες των κινητηρων common rail σικωνουν πιεση στο κυκλομα περιπου στα 120 - 200 μπαρ και μετα τα πιεζοηλεκτρικα η πιεζοηλεκτρονικα μπεκ (δεν ξερω πως ακριβως λεγονται) ανεβαζουν την πιεση ψεκασμου που ειναι απο 1200 μεχρι και 1850 μπαρ (στους κινητηρεσ του Vag group) .οποτε αφου η αντλια δουλευει σε χαμηλοτερεσ πιεσεις ειναι και πιο αξιοπιστη...αυτα τα ξερω απο φιλους που ειναι μηχανικους και απο βιβλια που εχω διαβασει χωρις ξαναλεω να ειμαι μηχανικοσ.
οσο για το ***κοκκινο πετραιλεο ***εχω φιλο που εχει μια Mercedes A170 cdi αυτη με τα 120 αλογα του 2002 και απο τοτε που την αγορασε βαζει πετραιλεο θερμανσης , τωρα εχει στο οδομετρο 150.000 χιλιομετρα και το αυτοκινητο δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα. μια φορα παραλιγο να μεινει και του εβαλε 20 ευρω κινησης. το μονο που κανει ειναι σε καθε γεμισμα να του προσθετει 200ml 30αρι λαδι στο ρεζερβουαρ ετσι ωστε να αναμιχθει με το πετραιλεο και να του δωσει την λιπαντικοτητα του πετραιλεου κινησης.
οσο γι αυτο που ειπες πως οι αντλιεσ των συστηματων common rail πως δεν επισκευαζονται ειναι απολυτα σωστο...αν την παθεισ παει στα σκουπιδια και περνεις καινουργια... αλλα αυτο δυσκολα θα συμβει...πολυ δυσκολα...
-
ΓΕΝΙΚΑ
Το πετρέλαιο θέρμανσης έχει πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε θείο και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ λιπαντικότητα. Λάθος κάνει που προσθέτει το λάδι.Το θείο καθώς καίγεται ζορίζει αρκετά τα αντιοξειδωτικά πρόσθετα στο λάδι.
ΕΙΔΙΚΑ
Αν ο κατασκευαστής συνιστά χαμηλή περιεκτικότητα θείου στο καύσιμο, κάπου θα γίνει ακριβή ζημιά. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ΓΕΝΙΚΑ
Το πετρέλαιο θέρμανσης έχει πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε θείο και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ λιπαντικότητα. Λάθος κάνει που προσθέτει το λάδι.Το θείο καθώς καίγεται ζορίζει αρκετά τα αντιοξειδωτικά πρόσθετα στο λάδι.
ΕΙΔΙΚΑ
Αν ο κατασκευαστής συνιστά χαμηλή περιεκτικότητα θείου στο καύσιμο, κάπου θα γίνει ακριβή ζημιά.τι να πω δεν ξερω.εγω αλλιως τα ξερω και ισως να τα ξερω λαθος... η Mercedes A170 cdi πως εχει αντεξει απροβληματιστα τοσα χλμ;150.000 ειναι αυτα...δεν νομιζω τα mercedes να εγιναν ετσι ξαφνικα super cars!
-
Στην Αγγλία είναι οπισθόβουλοι...θες να κάνουμε πλήρη εξίσωση με τους Άγγλους?Κάποιοι έχετε κάνει ήδη.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Κάποιοι έχετε κάνει ήδη.
Βασικά τους Citroenakides βλέπω να λένε για Αγγλιες κλπ!
-
Κάποιοι έχετε κάνει ήδη.
Βασικά τους Citroenakides βλέπω να λένε για Αγγλιες κλπ!
ουστ ρε χαζόσκυλο...που θα μας πεις και ντιντίδες...
-
Να ζητήσω την βοήθεια του φορουμ
Στο 307 δεν βλέπω να αποδίδει ικανοποιητικά το AC και μάλλον θέλει φρέον
Που μπορώ να δω ποια είναι η ονομαστική χωρητικότητα σε φρέον
Σε άλλα αυτοκίνητα είναι χτυπημένα κάπου στον χώρο της μηχανήςΕυχαριστώ για το ενδιαφέρον
PEUGEOT FORUM