-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δυστυχώς είναι εκτός πραγματικότητας αυτά που ζητούν!
Και να σκεφτείς ότι οι τιμές στο ΑΤ αφορούν αυτοκίνητα με βασικό εξοπλισμό.Σε μαντρά ρώτησες να δούμε διαφορές...?
Ίσως το κάνω από βδομάδα, αλλά επειδή δεν καίγομαι χρονικά, μάλλον θα καταλήξει σε ιδιώτη, και όσο καιρό μού πάρει...
Εδώ που τα λέμε, δεν είχα και υψηλές προσδοκίες, αλλά όσο να 'ναι έπαθα ένα σχετικό σοκ. Αφού μου ανακοινώθηκε η προσφορά (ο θεός να την κάνει), ρωτάω τον πωλητή: 'Εσύ στη θέση μου θα το έδινες;' Την απάντηση τη μαντεύετε
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Λιγα δεν ειναι ρε γμτ?
Το αυτοκινητο καινουριο κοστισε 25kδυστυχώς για σένα υπάρχει και το 307 cc...εγώ στην θέση σου ΔΕΝ θα το πούλαγα. Δεν σε συμφέρει...
Δεν ειναι δικο μου... ειναι ενος πολυ στενου φιλου, που αγορασε εξοχικο σπιτι στα βουνα και θα το αλλαξει με SUV...
Οταν του το πω θα τον πιασει ενα Α συκρυο γιατι ο ανθρωπος το αγαπαει πολυ, το προσεχει σαν τα ματια του και το εχει χρησιμοποιησει ελαχιστα.
(και η αληθεια ειναι οτι του τον πιασανε λιγακι οταν του το πουλησανε, τελευταιο αυτοκινητο, 25k...)
Τον βλεπω να το κραταει, κι ας πληρωνει τελη και ασφαλειες για ενα αυτοκινητο που δεν οδηγει, μονο και μονο για να μην το 'σκοτωσει'..... -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
σύμφωνα με το ΑΤ
10300 ο έμπορος
11500 ο ιδιώτηςΧαχα, καλό!
8500 μου είπαν, με την προοπτική να το πουλήσουν 9500 (μου είπαν). Είμαι σίγουρος ότι αν τους το έδινα, θα το έβλεπα την επομένη να πωλείται 12000, δηλαδή θα έβγαζαν από μένα 3500 (μόνο από το παλιό μου) συν το όποιο κέρδος από το καινούργιο που θα αγόραζα από τους ίδιουςΜη σου πω ότι μπορεί να το πουλήσουν και παραπάνω...Για κάτω από 2χιλιάρικα κέρδος, δεν ασχολούνται καν...
-
Οι αντιπροσωπείες δεν βγάζουν τόσα απ τα μεταχειρισμένα
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Οι αντιπροσωπείες δεν βγάζουν τόσα απ τα μεταχειρισμένατο δικο μου το εδωσα σε μαντρα 5.000 και πωληθη στα 6100....
-
Θες να πεις ότι σε έκλεψαν ή ότι το κέρδος ήταν λογικό; Εμένα απόλυτα λογικό μου φαίνεται και για σένα και για όποιον το αγόρασε.
Στο ποστ μου όμως αναφέρθηκα για τις αντιπροσωπείες και όχι για τις μάντρες -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Οι αντιπροσωπείες δεν βγάζουν τόσα απ τα μεταχειρισμέναΔεν είναι απόλυτα σωστό αυτό που λές...
Aντιπροσωπεία Peugeot στην Καλιθέα ήθελε να μου πάρει πρόπερσι ένα Elantra μοντέλο του 2002 με 28.000 χιλιόμετρα 7500 ευρώ...
Το ίδιο αυτοκίνητο το ΄δωσα εγώ σε άλλη αντιπροσωπεία για 8800 ευρώ και εκείνη με τη σειρά της το πούλησε 10500 ευρώ....Πόσο θα το πούλαγε λοιπόν η πρώτη αντιπροσωπεία???
Και 10500 να το πούλαγε όσο η δεύτερη δηλαδή,δεν πήγαινε για 3000 ευρώ κέρδος?? -
Ο χρήστης vinman407 έγραψε:
Δεν είναι απόλυτα σωστό αυτό που λές...
Aντιπροσωπεία Peugeot στην Καλιθέα ήθελε να μου πάρει πρόπερσι ένα Elantra μοντέλο του 2002 με 28.000 χιλιόμετρα 7500 ευρώ...
Το ίδιο αυτοκίνητο το ΄δωσα εγώ σε άλλη αντιπροσωπεία για 8800 ευρώ και εκείνη με τη σειρά της το πούλησε 10500 ευρώ....Πόσο θα το πούλαγε λοιπόν η πρώτη αντιπροσωπεία???
Και 10500 να το πούλαγε όσο η δεύτερη δηλαδή,δεν πήγαινε για 3000 ευρώ κέρδος??Αυτό που θέλω να πω είναι πως εφ όσον αγοράζεις και καινούριο αυτοκίνητο απο την ίδια αντιπροσωπεία, δεν τους καίει να βγάλουν κέρδος απο το παλιό σου, περισσότερο να το ξεφορτωθούν θέλουν. Εντάξει δε λέω να ζημιωθούν κιόλας αλλά σε ένα αμάξι που ο έμπορος θα έβγαζε 2000 ευρώ δεν θα τους πειράξει να βγάλουν 1000 αυτοι.
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Δεν είναι απόλυτα σωστό αυτό που λές...
Και 10500 να το πούλαγε όσο η δεύτερη δηλαδή,δεν πήγαινε για 3000 ευρώ κέρδος??Αυτό που θέλω να πω είναι πως εφ όσον αγοράζεις και καινούριο αυτοκίνητο απο την ίδια αντιπροσωπεία, δεν τους καίει να βγάλουν κέρδος απο το παλιό σου, περισσότερο να το ξεφορτωθούν θέλουν. Εντάξει δε λέω να ζημιωθούν κιόλας αλλά σε ένα αμάξι που ο έμπορος θα έβγαζε 2000 ευρώ δεν θα τους πειράξει να βγάλουν 1000 αυτοι.
Να λοιπόν που τους έκαιγε να βγάλουν και κέρδος απο το παλιό,γιατί σε όποια αντιπροσωπεία και να το έδινα απο την ίδια θα έπαιρνα και το καινούριο... ...απλά ο ένας πήγαινε για 3000 ευρώ ενώ ο άλλος για κάτι λιγότερο απο 2000...
Άρα μπορούμε να μιλάμε για διαφορετικές τακτικές κέρδους αντιπροσώπων και όχι ότι δεν πηγαίνουν να βγάλουν πολλά... -
Η τιμή αγοράς του αυτοκινήτου προς ανταλλαγή από τον αντιπρόσωπο πάντα εξαρτάται και από το αυτοκίνητο που θα αγοράσεις.
Πχ: στο 407 2.0 κερδίζουν από την πώληση του ~ 3000 Εuro (1500 από την πώληση & 1500 από το πριμ ανταλλαγής) ενώ στο 207 1.6. κερδίζουν ~ 800 Euro (μόνο απο την πώληση - 0 πριμ ανταλλαγής)
Αυτά βέβαια εξαρτώνται από την πολιτική της εκάστωτε εταιρίας.
Πάντως η Αθήνα είναι πολύ δύσκολη αγορά για την πώληση μεταχειρισμένου - μιλάω εκ πείρας - λόγω μεγάλης προσφοράς. Στην επαρχία τα πράγματα είναι λογικότερα.Με την ευκαιρία, Μιχάλη σου εύχομαι καλοτάξιδο!!!! Είναι πολύ καλό αυτοκίνητο - το 2.0 ήταν ένα από τα υποψήφια μου.
-
Παρακαλώ τίς γνώσεις σας σε νέο,σχετικά,κάτοχο ενός 307, leader.
Επειδή μου έχει καεί ένα stop, πώς φτάνουμε στο πίσω φανάρι;Υπάρχει μόνο ένα ορατό παξιμάδι το οποίο το ξεβιδώνω αλλά τίποτα.Πρέπει να βγεί η μοκέτα ή υπάρχει πιο εύκολος τρόπος;
ευχαριστώ -
Επειδή δεν θυμάμαι να σου πω απ'έξω, γιατί δεν βλέπεις στο μάνιουαλ; Αναφέρει εκεί μέσα πώς.
-
Ξεβιδώνεις το πλαστικό παξιμάδι από μέσα και τραβάς με όλη σου τη δύναμη το φανάρι προς τα έξω. Οταν σπάσει βρίζεις που πήρες γαλλικό και το πας στην αντιπροσωπεία για αντικατάσταση πίσω φανού.
-
ρε άντε. αυστραλέ...
-
Θες κι εσύ?
-
ναι...
άντε, έξω από το θέμα μας!!!
-
Παιδια καλημέρα
Μόλις αγόρασε η κοπέλα μου το 307 στα 1400 από μια φίλη της και θέλω να ρωτήσω κα΄ποια πραγματάκια
α) Σε τι θερμοκρασία δουλεύει κανονικά Εγώ βλέπω σε έντονη ανηφόρα και στιγμιαία 95 ενώ συνήθως είναι στους 90+ Είναι φυσιολογικό;
β) Πιέσεις ελαστικών για χρήση πόλης σε διάσταση 195/65/15;;
γ) Θόρυβος από σασμάν σαν γουργούρισμα . Φυσιολογικός ή τίποτα κακό
ε) Κανένα αξιόπιστο εξειδικευμένο συνεργείο σε περιοχή Κυψέλη Γαλάτσι Πολύγωνο γιατί αντιπροσωπεία δεν συμφέρει πλέον.Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σας κούρασα
πάντως το αμάξι είναι πολύ πρακτικό, αρκούντως ευέλικτο στην πόλη και όμορφο.Μόνο λίγο δύσκολο στην ορατότητα για παρκάρισμα.
-
Χμμμ.
α) Για τον 1,4 δεν ξέρω, αλλά το δικό μου που είναι 1,6 δουλεύει σταθερά συνήθως στους 90. Αν πέσει το φορτίο, η θερμοκρασία πέφτει στους 87-88 (τσεκαρισμένα με το διαγνωστικό μου). Σε συνθήκες πόλης, συνήθως πάνω από 90, δλδ 94-96. Σε ανηφόρα μπορεί να ανέβει πάνω από τους 90, ναι.Τι μοτέρ έχει; Το 16β ή το 8β;
β) Για πιέσεις, πάλι για το 16αρι η πεζό συστήνει 36 αν θυμάμαι. Βάλε αυτές, και μετά παίξε ανάλογα.
γ) Ο θόρυβος στο σαζμάν είναι εν κινήσει; Αν έχεις ταχύτητα μέσα;
Το (δ) που πήγε;
Για το (ε) δν μπορώ να σε βοηθήσω εγώ δυστυχώς...
-
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση
Είναι το 8β
Ο θόρυβος ακούγεται με ταχύτητα μέσα και ακούγεται σαν γρατζούνισμα
Το δ το έφαγα μαζι με άλλα πολλά -
Αν το έφαγες μαζί με πολλά άλλα, είσαι στο σωστό φόρουμ!
Δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς για την θερμοκρασία, νορμάλ φαίνεται. Δοκίμασε να βάλεις τον αρκουδίσιον, και δες την συμπεριφορά της θερμοκρασίας.
Δλδ ενώ είσαι σε πορεία, χωρίς να πειράζεις τον λεβιέ ακούγονται γρατζουνίσματα από το κιβώτιο;
PEUGEOT FORUM