-
Σελίδα 308, μπράβο μπαγάσηδες, τα καταφέρατε!
-
Το κλείδωσα για λίγο...αλλά λυπήθηκα τον φίλο μου τον Τάκη!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το κλείδωσα για λίγο...αλλά λυπήθηκα τον φίλο μου τον Τάκη!Ζήλεψες που συζητάμε για τις... ιδιαιτερότητες των ΜΟΝΤΕΡΝΩΝ κινητήρων, πρόεδρε;
-
Ναι ναι...αυτό!!!
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Το κάνει το σιβικ μου από τις 30.000 χλμ. αλλά όχι το καλοκαίρι. Πολλοί ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ κινητήρες κάνουν αυτό το θόρυβο όταν είναι κρύοι χωρίς να επηρεάζεται η αξιοπιστία τους.
Είναι αυτό που λένε, 'it's not a bug, it's a feature'
Δεν είναι μόνο τα σφυρήλατα πιστόνια, αλουμινένια μπλοκ κλπ που έχουν μεγάλες συστολοδιαστολές. Οφείλεται κυρίως στα 'κοντά' πιστόνια για να μειώνονται οι εσωτερικές τριβές. Σε παλιούς κινητήρες με 'μακριά' πιστόνια, ακόμα και μεγάλη διαφορά να είχε το πιστόνι με το κύλινδρο, δεν μπορούσε να κουνηθεί πολύ προς το πλάι (λόγω μεγαλύτερου μήκους) ώστε να κροταλίζει. Τέτοια πιστόνια έχουν μεγαλύτερες τριβές και δεν χρησιμοποιούνται πλέον για οικονομία στο καύσιμο.
Αν ο κινητήρας κροταλίζει δυνατά ακόμα και όταν ζεσταθεί (βλέπε GM), αυτό δεν είναι καλό - το πιστόνι δεν ταιριάζει στο κύλινδρο και το πρόβλημα του θορύβου λύνεται με αντικατάσταση των πιστονιών. Φυσικά οι κατασκευαστές μπορεί να αρνηθούν την επισκευή του κινητήρα γιατί όσο και να κροταλίζει δεν θα χαλάσει πριν λήξει η εγγύηση. Το καλύτερο είναι να μη κάνει καθόλου θόρυβο αλλά λίγο κροτάλισμα μόνο όταν είναι κρύο δεν έχει επίπτωση στη μακροζωία του κινητήρα. Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ειδικά κράματα (hyper eutectic) για να μην έχουν μεγάλη διαφορά τα κρύα πιστόνια στο κύλινδρο και να μη κροταλίζουν - επίσης είναι σημαντικά φθηνότερα από τα σφυρήλατα.
Τάκη ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν είναι μόνο τα σφυρήλατα πιστόνια, αλουμινένια μπλοκ κλπ που έχουν μεγάλες συστολοδιαστολές. Οφείλεται κυρίως στα 'κοντά' πιστόνια για να μειώνονται οι εσωτερικές τριβές. Σε παλιούς κινητήρες με 'μακριά' πιστόνια, ακόμα και μεγάλη διαφορά να είχε το πιστόνι με το κύλινδρο, δεν μπορούσε να κουνηθεί πολύ προς το πλάι (λόγω μεγαλύτερου μήκους) ώστε να κροταλίζει. Τέτοια πιστόνια έχουν μεγαλύτερες τριβές και δεν χρησιμοποιούνται πλέον για οικονομία στο καύσιμο.Απλά λογικό.
Αν ο κινητήρας κροταλίζει δυνατά ακόμα και όταν ζεσταθεί (βλέπε GM), αυτό δεν είναι καλό - το πιστόνι δεν ταιριάζει στο κύλινδρο και το πρόβλημα του θορύβου λύνεται με αντικατάσταση των πιστονιών. Φυσικά οι κατασκευαστές μπορεί να αρνηθούν την επισκευή του κινητήρα γιατί όσο και να κροταλίζει δεν θα χαλάσει πριν λήξει η εγγύηση. Το καλύτερο είναι να μη κάνει καθόλου θόρυβο αλλά λίγο κροτάλισμα μόνο όταν είναι κρύο δεν έχει επίπτωση στη μακροζωία του κινητήρα. Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ειδικά κράματα (hyper eutectic) για να μην έχουν μεγάλη διαφορά τα κρύα πιστόνια στο κύλινδρο και να μη κροταλίζουν - επίσης είναι σημαντικά φθηνότερα από τα σφυρήλατα.
Κλασσικό πρόβλημα στις προσπάθειες υπερκυβισμού στα παπιά, (στην εποχή μου με τα αναιμικά 50άρια C50C) όπου αν εύρισκες imitation πιστόνι που να εφαρμόσει σωστά μετά από το τέλειο ρεκτιφιέ, ή την αντικατάσταση του κυλίνδρου με μεγαλύτερο, ήσουν τουλάχιστον ...υπερτυχερός!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το κλείδωσα για λίγο...αλλά λυπήθηκα τον φίλο μου τον Τάκη!Vous merci beaucoup monsieur président!
( Αν το έγραψα λάθος αγαπητοί γαλλομαθείς συνφορουμάδες, pour accusiez http://trans.otenet.gr/systran )
-
Καλημερα και καλη εβδομαδα
Πολυ σεμνα και χωρις να θελω να κανω τον πονηρο θα γραψω το παρακατω.
Το 407 σε θεμα στησιματος ειναι......αλλου.
Στρωνοντας και με 5 ατομα μεσα περνουσα απο διαδρομη που με το 307 ημουνα στο περιπου....με το ενα χερι!!!!!
Μπορει και να λεω υπερβολες αλλα ετσι το εισεπραξα.
Θα το πιστοποιοησω και θα σας αναφερω αρμοδιως!!!(Τακη θελω να το απενεργοποιησω γιατι ποσο λες να κρατησει το μοτερακι που τους διπλωνει σε βαθος χρονου.Δεν θα μου βγει το χερι δα, αν το κανω χειροκινητα!!)
-
Δεν παθαίνει τίποτα το μοτεράκι ρε! Μη γίνεστε νευρωτικοί!
-
καλήμέρα
Θα ήθελα την εμπειρία σας
Από μπροστά σε ελιγμους μέσα στην πόλη ακούγονται περιστασιακά κάτι κρακ.
έχει γίνει έλεγχος από κάτω στα κύρια σημεία
Υπάρχει κάτι που έχετε κάνει; Είναι θέμα ασφάλειας; (Είπαμε να γλιτώσω από την συμβία αλλά όχι και έτσι ) -
Κρακ ή τακ τακ? Αν είναι με στριμμένο το τιμόνι, τότε είναι σίγουρα μπιλιοφόροι (η φούσκα που ενώνει το ημιαξόνιο με το σασμάν ή με τον τροχό).
-
κρακ και όχι συνεχόμενο
Δεν είναι μπιλιοφόρος, είναι ελεγμένο
Μοιάζει σαν κάτι να είναι χαλάρό και θέλει σφίξιμο ή κάτι λαστιχένιο να έχει φθαρεί. -
Σινεμπλόκ? Κάτω βάση μηχανής/σασμάν (αρκετά ευαίσθητο αν είναι το 1.6)?
-
Αφου συμβαίνει σε ελιγμούς είτε θα αφορά στην κρεμαγιέρα (δύσκολο) είτε σε κάποιο σημείο της ανάρτησης.
Σινεμπλόκ, βίδες ψαλιδιών, βίδες γέφυρας.
-
Από έρευνα στο net, προκύπτει κάποια ευπάθεια στην εμπρός αντιστρεπτικη και στα λάστιχα ζαμφορ που λύνεται με επιπλέον σφίξιμο κια γρασσάρισμα.
πάντως μάλλον χρειάζεται κα΄ποιος έλεγχος στις κάτω βίδες
Μήπως ξέρετε κάποια σχετική τεχνική οδηγία;; -
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Από έρευνα στο net, προκύπτει κάποια ευπάθεια στην εμπρός αντιστρεπτικη και στα λάστιχα ζαμφορ που λύνεται με επιπλέον σφίξιμο κια γρασσάρισμα.
;;Ακριβως αυτο ειναι.
Και μενα εκανε ετσι το δικο μου και μου αλλαξαν τα λαστιχα απο την ζανφορ και καθαρισα.
---------Προσεξε τωρα και κατι αλλο τελειως κουφο!!!!!
Υπαρχει πιθανοτητα (στο λεω απο ιδιαν πειρα) να ακουγεται ενα κρακ κρακ οταν στριβεις σε φουρκετες πχ.
Ε λοιπον....ειναι απο το καθισμα του οδηγου!!!!!!
Κανει ετσι το αφρωδες υλικο που εχει και ΔΕΝ μπορει να κανεις τιποτα παρα να το συνηθισεις.
Ειχα σαλταρει μεχρι να καταλαβω οτι προερχοταν απο κει -
Μέχρι τώρα είχαμε το ζουάν....τωρα έχουμε το κάθισμα!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:ysterical:Μέχρι τώρα είχαμε το ζουάν....τωρα έχουμε το κάθισμα!!!
Τι να κάνουμε, κυρ-πρόεδρε, είμαστε στριφτεροί τύποι και τα καταπονούμε τα μπάκετ μας
(παρεμπιπτόντως, και το δικό μου τρίζει )
-
Θα με πεθάνετε εσεις ρεεεε!!!
-
To net kai to forum επιβεβαιώθηκαν από το συνεργείο όπου με έλεγχο 15 λεπτών λύθηκε το πρόβλημα
Διάγνωση: φθείρονται τα στηρίγματα των λάστιχων ζαμφορ πάνω στην γέφυρα, παρουσιάζουν σκουρία και μετά θορύβους
Λύση προσκαιρο γρασάρισμα και σε συνέχεια συμπτωμάτων αλλαγή των στηριγμάτων με νέου τύπου με επένδυση τεφλόν στο επίμαχο σημείο.
PEUGEOT FORUM