-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
......Δηλαδή αν δεν πατάς γκάζι και 'ρολαρης' σε κατηφόρα ο υπολογιστής 'λεει' 0 λιτρα στα 100!έτσι είναι ή δεν το είδα καλά?
Αυτό που ξέρω είναι οτι όλα τα κααταλυτικά, έχουνε Fuel Cut Off System (σύστημα που κόβει την παροχή βενζίνης) όταν φρενάρεις με ταχύτητα στο κιβώτιο (ή ρολάρεις με ταχύτητα, άρα φρενάρει ο κινητήρας) πολύ απλά γιατί δεν χρειάζεται βενζίνη τότε
Άρα λογικό να δείχνει 0 λίτρα ο υπλογιστής.
-
Φιλε kkot κατ αρχην συγχαρτηρια για την πρωτοτυπια σου και φυσικα κερδιζεις για αυτην ενα Ζ Ο Υ Α Ν!!!!!!!
Ελπιζω να μην σου αλλαξουν ολο το ταμπλω παρα μονο αυτο το κομματι της οθονης.Οσο για τον υπολογιστη μονο μετα τα 30 αρχιζει και δειχνει στιγμιαια καταναλωση.
Φιλε dev για το site νομιζω οτι ειμαστε ολοι μεσα και δεν νομιζω να υπαρχει λογος επεκτασης του 206.Και ενα δικο μας δεν θα μας χαλουσε.Αλλο αμαξι το 206 αλλο το 307.(Τι λες και συ hiluxboy????)Οσο για τα ηχεια κοιταξε το λιγο πιο προσεκτικα γιατι το 206 οσο και αν σου παραξενοφαινεται εχει διαφορετικες πορτες απο το 307 και ο ηχος του ειναι πολυ καλλιτερος απο του 307 ακομα και στην εργοστασιακη μορφη(Εχουμε 4 απο δαυτα στην δουλεια και ξερω απο πρωτο χερι).Για το θεμα του συντονισμου στις 2500-2800 στροφες δεν ακουγετε κανενας θορυβος απλα σε εκεινο το ευρος των στροφων υπαρχει ανας μικρος συντονισμος η τρανταγμα αν μπορουμε να το πουμε ετσι και το καταλαβαινεις καλυτερα αν σε αυτες τις στροφες και ιδιαιτερα με δευτερη η τριτη σχεση βαλεις το χερι σου και κρατησεις το χειροφρενο η το λεβιε ταχυτητων.
φιλε tazz τι θα γινει με αυτη την ανταλαγη που ειχαμε αρχισει να διαπραγματευομαστε??? -
Ο χρήστης kkot έγραψε:
ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!Φιλοι μου ζητω παρηγοριά!! Το παραξενο ειναι οτι αυτο που θα σας πω ΔΕΝ το εχω διαβάσει μεχρι τωρα εδω!!! Φυσικα και ειμαι πρωτοπορος !!!! τι κερδίζω??
κερδίζεις ένα τρίξιμο ζουάν σε περίπου 3.000 χλμ.
σοβαρά τώρα, μην αγχώνεσαι με τα μικροπροβληματάκια, αστοχίες υλικού συμβαίνουν και στις καλύτερες...οικογένειες. προσωπικά, άρχισα να απολαμβάνω το αυτοκίνητο μόλις σταμάτησα να είμαι στην τσίτα με τον παραμικρό τριγμό. άλλωστε, όντως το πλαίσιο είναι στιβαρότατο, και οι λίγοι τριγμοί που εμφανίζονται κατά καιρούς δεν έρχονται από κει, αλλά μάλλον από μη καλή εφαρμογή κάποιων υλικών (βλ. αλεξήλια), και κυρίως σε κατσαρό οδόστρωμα. και σε αυτό το επίπεδο πάντως, βρίσκω τη συναρμολόγηση τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω σε σχέση ακόμα και με κάποια γερμανικά μοντέλα που οδηγώ συχνά (vectra, corsa). όσο για την οθόνη, τη βρίσκω ιδιαίτερα εύχρηστη και ευκρινή, και το μοναδικό που μου σπάει τα νεύρα είναι η φωτεινή ένδειξη του κεντρικού κλειδώματος, που πρέπει να κάνεις σκιά με το χέρι για να δεις αν είναι αναμμένη ή όχι.
όσο για το trip computer, για να σου δείξει στιγμιαία κατανάλωση νομίζω ότι απαιτεί κάποιο χρόνο, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες. αφού παρέλθουν κάποια δευτερόλεπτα, τότε εμφανίζεται η ένδειξη.
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
φιλε tazz τι θα γινει με αυτη την ανταλαγη που ειχαμε αρχισει να διαπραγματευομαστε???δεν μου είπες ακόμα αν θες τον δίλιτρο με τα 135 άλογα ή τον 180άρη!
ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος (δίλιτρο), φίλε MDVQ. έχω μια ωραία συλλογή από διακόπτες φλας πάντως, μήπως ενδιαφέρεσαι; στους δίνω προσφορά με αυτοκολλητάκι NOS (επειδή είδα ότι είχαμε την ίδια ιδέα για το πρόβλημα του κωνσταντίνου), που δίνει τουλάχιστον 20 άλογα (στον τροχό, εννοείται!) -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Φιλε kkot κατ αρχην συγχαρτηρια για την πρωτοτυπια σου και φυσικα κερδιζεις για αυτην ενα Ζ Ο Υ Α Ν!!!!!!!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ!! ειμαι πραγματικα συγκινημένος !! θα ήθελα να πω ευχαριστώ σε όσους με βοήθησαν να πετύχω αυτή την πρωτιά και πρώτα από όλους το 307 μου!!! . Για δεύτερη πρωτιά δεν σας υπόσχομαι και δεν θα προσπαθήσω!! Παράκληση μήπως το δώρο να γίνει x2 γιατί από ότι βλέπω 1 ΖΟΥΑΝ = κανένα
Σχετικά με το site θα ήταν ωραία να το κάνουμε υπολογίστε και εμένα για την δημιουργία όπως και για την φιλοξενία που υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χώρος ,για λεπτομέριες αν θέλετε μιλάμε με pm για να γίνει κάποια διαφήμιση εδώ..
I proud ZOYAN owner
-
Βρε παιδια για πλακα το αρχισαμε αλλα νομιζω οτι θα καταληξουμε σε μεγαλη παρεξηγηση.ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΓΥΦΤΟΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ.
Οποτε με αυτο σαν δεδομενο εχουμε:
Παρε εσυ φιλε kkot ΔΥΟ ζουαν,
και εσυ tazz δωσε μου το καλο με τα 180 αλογα(η τουλαχιστον ενα γνησιο αυτοκολητο απο την PSA του wrc βρε αδερφε)
Αντε γιατι θα τσαντιστω και θα αρχισω να σας γραφω τα προβληματα που ειχα με το πρωτο μου 307 και θα πεσετε σε βαρια μελαγχολια -
Ξέρετε αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπουζί ιριδίου στο αυτοκίνητο μας;
Θα έχει καμιά βελτίωση; Θα πρέπει να αλλάξουμε και καλώδια;
-
Τελικα νομιζω οτι θα πρεπει να ειμαι πολυ κοπανος που τα κανω εγω πρωτος και μετα σας λεω τι να ΜΗΝ κανετε
Λοιπον φιλε p307 τα εβαλα τα καλοπληρωσα και αποτελεσμα περιπου μηδεν.Δεν καταλαβα καμμια διαφορα.Μετα μου ειπαν οτι σε αυτα τα μοτερ δεν κανουν τιποτα.
ΟΜΩΣ!!!
Φοραω τα θρυλικα μπουζι ιριδιου(λιγο το εχεις αυτο) -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Τελικα νομιζω οτι θα πρεπει να ειμαι πολυ κοπανος που τα κανω εγω πρωτος και μετα σας λεω τι να ΜΗΝ κανετε
Λοιπον φιλε p307 τα εβαλα τα καλοπληρωσα και αποτελεσμα περιπου μηδεν.Δεν καταλαβα καμμια διαφορα.Μετα μου ειπαν οτι σε αυτα τα μοτερ δεν κανουν τιποτα.
ΟΜΩΣ!!!
Φοραω τα θρυλικα μπουζι ιριδιου(λιγο το εχεις αυτο)...δεν εχεις δικιο... πιστευω πως ο λογος κιλων/ιππο εχει αλλαξει λιγακι...
Λογικα πρεπει να εισαι κατα τι ελαφρυτερος (οσο ζυγιζουν τα .. ευρω που εδωσες για να τα παρεις!)
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ, λοιπον, να μην ειδες διαφορα (αν μη τι αλλο στο πορτοφολι σου!)(... φανταζομαι αυτοκολλητακι πισω 'iridium equipped' )
-
φίλε MDVQ, άλλαξες μόνο μπουζί ή και μπουζοκαλώδια; νομίζω ότι το 307 δεν έχει μπουζοκαλώδια, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος. πάντως, έχω διαβάσει τόσα πολλά σχετικά με βελτιώσεις και βελτιωτές που δεν τολμάω να βάλω χέρι στο αυτοκίνητο. ακόμα και ένα λίγο πιο ελεύθερο φίλτρο αέρα που σκέφτομαι να βάλω εδώ και κάνα τρίμηνο, όλο το αναβάλλω, γιατί φοβάμαι μην αρχίσει να μπερδεύεται ο εγκέφαλος από τη μεγαλύτερη εισροή αέρα. αν δεν το κάνει κανείς άλλος μέχρι τον δεκέμβρη πάντως, θα το δοκιμάσω εγώ. και αυτό είναι δέσμευση
υπάρχει κανείς να θέλει να δεσμευτεί δημόσια ότι θα δοκιμάσει after market αμορτισέρ & ελατήρια για το 307?
-
Λοιπον σημερα πρεπει να εχω δωσει ρεσιταλ
Και εδω αγαπητε tazz εχω απαντηση καθοτι και δω πρωτοπορος(τωρα εχω αρχισει να βαζω και βουλα οτι ειμαι κοπανος).
Το φιλτρο (αν θελετε μαρκα μονο με pm) τοποθετηθηκε μετα απο 2000χλμ και το αποτελεσμα, μια ακομα αποτυχημενη στιγμη στην προσωπικη μας καρριερα.!!!!!
Μην με ρωτησετε παρακαλω για εξατμιση .Μην νομιζετε οτι ειμαι τοσο μα...ας
ωστε και εκει να αποτυχω.Περιμενω καποιον απο σας και βλεπουμε....
Για αναρτησεις δεν ξερω κατι τσεκαρισμενο απο καλο οδηγο ωστε να μας πει αν αξιζει η οχι ,καποιος ομως απο εμας εχει κανει κατι με ελατηρια(Superbilly εσυ εισαι??) και καλο ειναι να μας πει τη γνωμη του.
Παντως φιλοι μου , με αναρτησεις (τυγχανει να εχω αδερφικο φιλο 'αναρτησιολογο') μην κανετε πειραματα γιατι στο 99% των περιπτωσεων μονο κακο κανουν.Αναζητηστε ΜΟΝΟ ετοιμες λυσεις για το συγκεκριμενο αυτοκινητο απο καλες μαρκες.(και αυτο παιζεται)....
Οσο για τα μπουζι αλλαξα μονο τα μπουζι και οπως ευστοχα ειπε και ο φιλος tm αλαφρωσα κατα 90 ευρω.Το 307 εχει τους πολλαπλασιαστες κατευθειαν πανω στα μπουζι οποτε δεν εχει και αντιστοιχη καλωδιωση(ευτυχως....) -
ΠΑΙΔΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ 2800 ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΟΙΟ ΤΡΑΧΥΣ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΕΝΑ ΒΟΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΙΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΝΑ ΤΡΕΜΟΥΛΟ ΕΝΤΟΝΟ!ΤΙ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑΥΤΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΩ ΑΥΡΙΟ!ΤΟ 2000 ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΗΡΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΑΓΟΥΓΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΝΤΑΓΜΑ ΕΝΤΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑ ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΚΑΖΑΝΑΚΙ!ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΛΙ ΔΙΟΤΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΕΛΟΕΣ?ΤΙ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΩ!
-
Geia se olous.
Exw ena 1.4 XS kai ton teleftaio kairo exw provlima me ton imanta. Akougetai les kai exei tentwsei toso poly, wste na nomizeis oti einai etoimos na se xairetisei! Apo tin Peugeot de dwsane lysh mexri twra...
Kanenas omoiopathis? -
http://users.bigpond.net.au/skystar/peugeot307/
tsekarete to, exei ola ta specifications!! akoma kai diagrammata isxyos-ropis!!
-
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Καλημέρα σε όλους και
ΒΟΗΘΕΙΑ
Ρε παιδιά στις πόσες στροφές μπαίνει ο κόφτης στο 307 1.6. Ρωτάω γιατι χτές στην Εθνική και σε προσπέραση μπήκε στο δικό μου στις 5800 και κόντεψα να δώ τον Χριστό φαντάρο.
Το έλεγξα πάλι μετά στο σπίτι και όντως εκεί μπαίνει ενώ το κόκκινο στο στροφόμετρο είναι στις 6500. Όλα αυτά χωρίς καμμία άλλη ένδειξη.
Πήρα τηλέφωνο την Lion και θα τους το πάω την Παρασκευή να το δούν αλλά έλεγα μήπως έχει τύχει και σε κανέναν άλλο.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Update για το πρόβλημα παίδες
Πήγα το αυτοκίνητο σήμερα λοιπόν. Παίρνω την Lion 2 η ώρα και μου λένε οτι είναι οκ και να παω να το πάρω. Πάω, και ρωτάω τον μηχανικό τι είχε . Λέει ο άνθρωπος τίποτα δεν είχε, ό κόφτης δουλευεί κανονικά στα 6200.Μπαινουμε όντως μέσα παρέα βάζω μπρός, να η γκαζιά και όντως κόφτης στα 6200.
Σαν βρεγμένη γάτα, παίρνω το αμάξι και φεύγω αποδίδοντας το πρόβλημα στα χρόνια που παιρνάνε. Ανεβαίνω τον Κηφισσό με αρκετή κίνηση και μετα απο κάνα εικοσάλεπτο μπαίνω στην Αττικη οδο στην Μεταμόρφωση και λέω δεν του τα χώνω να δούμε. Γκάζι και κόφτης στα 5800!!
Τηλέφωνο στην Lion επιτόπου, μιλάω με τον μηχανικό και του λέω περίμενε έρχομαι πίσω να το δείς κι εσύ. Άντε ξανά 20 λεπτά να κατέβω το Κηφισο, τέλος πάντων φτάνω παρκάρω βγαίνει ο άνθρωπος έξω βαζουμε μπρός του τα χώνει κόφτης στα 6200.!! Εκεί βέβαια αρχίζει και πιστεύει ότι είμαι τρελλός.Άντε ξανα μανά το παίρνω πάλι Κηφισο πάλι Αττικη οδο πάλι γκαζιά, ΠΑΛΙ ΚΟΦΤΗΣ ΣΤΑ 5800
Τα έχω παίξει που λέτε φτάνω στο πάρκινγκ, παρκάρω κι όπως πάω να βγώ λέω δεν ξαναδοκιμάζω. Ανοίγω διακόπτη γκαζιά και κόφτης στα 6200!!
Έχει κανείς καμμιά ιδέα ρε παιδιά γιατι θα τα παίξω τελείως.
Update του update ω update
Το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει on & off. Τελικά χτές το έκανε ενώ ήμουν κοντά στη Lion και πήγα κατευθείαν και το είδε και ο μηχανικός τους. Διάγνωση: Αισθητήρας στροφών που θα αντικατασταθεί αύριο. ϊδωμεν λοιπόν.
FINAL UPDATE (ελπίζω). Η αλλαγή αισθητήρα δεν έκανε τίποτα.Το πρόβλημα τελικά λύθηκε με αντικατάσταση εγκεφάλου(ευτυχώς εντός εγγύησης άρα με κόστος μηδέν). Δεν ξέρω αν το έχει και κανένας άλλος αλλά ρίχτε και καμμιά γκαζιά που και πού στα κόκκινα μην την πατήσετε.
-
FINAL UPDATE (ελπίζω). Η αλλαγή αισθητήρα δεν έκανε τίποτα.Το πρόβλημα τελικά λύθηκε με αντικατάσταση εγκεφάλου(ευτυχώς εντός εγγύησης άρα με κόστος μηδέν). Δεν ξέρω αν το έχει και κανένας άλλος αλλά ρίχτε και καμμιά γκαζιά που και πού στα κόκκινα μην την πατήσετε.
...Χαρα στο κουραγιο σου...!
Τελος παντων, τελος καλο, ολα καλα!! (Μηπως θα 'πρεπε να αξιωσεις καμμια 'ψυχικη οδυνη'?? Εγω αν ημουν στη θεση σου, θα το 'χα ριξει στα χαπια και καποια στιγμη, αφου θα ξεχνουσα να τα παρω, θα το εσπαγα το ρημαδι!!) -
Ο χρήστης tm έγραψε:
...Χαρα στο κουραγιο σου...!
Τελος παντων, τελος καλο, ολα καλα!! (Μηπως θα 'πρεπε να αξιωσεις καμμια 'ψυχικη οδυνη'?? Εγω αν ημουν στη θεση σου, θα το 'χα ριξει στα χαπια και καποια στιγμη, αφου θα ξεχνουσα να τα παρω, θα το εσπαγα το ρημαδι!!)Δεν χρειάστηκε κανένα ιδιαίτερο κουράγιο. Απλά θεωρώ λογικό ότι χωρίς να δεί το πρόβλημα ο μηχανικός και χωρίς να έχει ένδειξη βλάβης απο την ECU δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Απο την στιγμή που πιστοποιήθηκε η βλαβη παρουσία του, έγινε μια αλλαγή εξαρτήματος που ήταν το πρώτο ύποπτο και μετά αντικατάσταση της ECU. Γενικά , δουλεύοντας στο χώρο της πληροφορικής, έχω μια συμπάθεια για τους τεχνικούς που καλούνται να αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα που δεν μπορούν να διαγνωστούν ιδιαίτερα εύκολα. Η συμπάθεια μου αυτή δεν ισχύει και για αυτούς που γράφουν τον κώδικα που τρέχει η ECU
-
Δεν χρειάστηκε κανένα ιδιαίτερο κουράγιο. Απλά θεωρώ λογικό ότι χωρίς να δεί το πρόβλημα ο μηχανικός και χωρίς να έχει ένδειξη βλάβης απο την ECU δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Απο την στιγμή που πιστοποιήθηκε η βλαβη παρουσία του, έγινε μια αλλαγή εξαρτήματος που ήταν το πρώτο ύποπτο και μετά αντικατάσταση της ECU.
Γενικά , δουλεύοντας στο χώρο της πληροφορικής, έχω μια συμπάθεια για τους τεχνικούς που καλούνται να αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα που δεν μπορούν να διαγνωστούν ιδιαίτερα εύκολα. Η συμπάθεια μου αυτή δεν ισχύει και για αυτούς που γράφουν τον κώδικα που τρέχει η ECUΟχι, πες μου!! Δεν ειναι απιστευτο, λοιπον, που σου παρουσιαζε το προβλημα, οταν εφευγες απο το συνεργειο, ενω παρουσια τεχνικου, ηταν ολα καλα ?? Λες και εχουν μια 6η αισθηση τα ρημαδια!
Οπως ειπα, τελος καλο, ολα καλα!!Και μια ερωτηση βελτιωτικης φυσεως: Αξιζει να μπει ενα 'ελευθερο' φιλτρο, στο υπαρχον φιλτροκουτι, χωρις διαθεση περαιτερω βελτιωσης (ουτε εξατμισεις, ουτε προγραμματα)? και για να το κανω πιο λιανα: Ειναι καλη ιδεα να βαλεις κατι πιο ελευθερο χωρις αλλες ιστοριες και αν ναι, μεχρι σε ποιο σημειο μετατροπης μπορεις να φτασεις χωρις να ξοδεψεις τσαμπα λεφτα στο συγκεκριμενο ΚΑΙ ΜΟΝΟ τομεα ??
Αν εχει απαντηθει, ηδη, θα παρακαλουσα μια παραπομπη με λινκ και καθομαι και διαβαζω απο μοναχος μου! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Και μια ερωτηση βελτιωτικης φυσεως: Αξιζει να μπει ενα 'ελευθερο' φιλτρο, στο υπαρχον φιλτροκουτι, χωρις διαθεση περαιτερω βελτιωσης (ουτε εξατμισεις, ουτε προγραμματα)? και για να το κανω πιο λιανα: Ειναι καλη ιδεα να βαλεις κατι πιο ελευθερο χωρις αλλες ιστοριες και αν ναι, μεχρι σε ποιο σημειο μετατροπης μπορεις να φτασεις χωρις να ξοδεψεις τσαμπα λεφτα στο συγκεκριμενο ΚΑΙ ΜΟΝΟ τομεα ??
Αν εχει απαντηθει, ηδη, θα παρακαλουσα μια παραπομπη με λινκ και καθομαι και διαβαζω απο μοναχος μου!τριαντάφυλλε, στην ίδια απορία μου απάντησε ο mdvq μια-δυο σελίδες πιο πριν. η απάντησή του ήταν ότι με αλλαγή του μαμίσιου φίλτρου με άλλο, πιο ελεύθερο, δεν είδε κάποια ιδιαίτερη διαφορά. πάντως, θα το δοκιμάσω κι εγώ σύντομα, έτσι κι αλλιώς μου φαίνεται σχετικά φτηνή και ανώδυνη -βλ. εύκολα αντιστρέψιμη- μετατροπή, ίσως με φίλτρο άλλης μάρκας.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
τριαντάφυλλε, στην ίδια απορία μου απάντησε ο mdvq μια-δυο σελίδες πιο πριν. η απάντησή του ήταν ότι με αλλαγή του μαμίσιου φίλτρου με άλλο, πιο ελεύθερο, δεν είδε κάποια ιδιαίτερη διαφορά. πάντως, θα το δοκιμάσω κι εγώ σύντομα, έτσι κι αλλιώς μου φαίνεται σχετικά φτηνή και ανώδυνη -βλ. εύκολα αντιστρέψιμη- μετατροπή, ίσως με φίλτρο άλλης μάρκας.Τασο, το διαβασα το μηνυμα του mdvq (νομιζω πως για ονομα θα πρεπει να βαλει το πρωτοπορος! ) αλλα το οτι δεν ειδε διαφορα, δεν σημαινει απαραιτητα οτι δεν κανει και κατι!!
Το να πας να δωσεις 15 χιλιαδες δρχ (αν θυμαμαι τοσο εκανε) για ενα φιλτρο ελευθερας JR, π.χ., σαφως δεν θεωρω οτι ειναι εξοδο, μιας και πλενεται και ξαναχρησιμοποιειται.. Με προβληματιζει, ομως, το γεγονος οτι στην αλφα 75 που ειχα βαλει το φιλτρο αυτο, καποια στιγμη 'μαζεψε'
Επισης εχω ακουσει και την αποψη οτι σκουπιδακια, περνανε μεσα...
Θα παρακαλουσα τον πρωτοπορο να μου στειλει με pm τη μαρκα του φιλτρου που εβαλε.
PEUGEOT FORUM