-
Λαζαρε,ξεχνας ευκολα !!! Επειδη ειμαο ψιλοασχετος απο computer και δεν ξερω να κανω τα ωραια σας κολπα με παραθεσεις κλπ(καθε βοηθεια ευπροσδεκτη) κοιτα στην πρωτη σελιδα του topic την τελευταια καταχρηση να δεις την γνωμη μου για τις επιδοσεις του 307.Παντως σου ξαναλεω προσεχε μην δεις κανενα 1,2-1,4 οποιασδηποτε μαρκας και σε πλεισιαζει σε καμμια Εθνικη γιατι η ξεφτιλα ειναι και σιγουρη και δεν αντεχεται απο τους περηφανους κατοχους των 307
-
Ο χρήστης frixos έγραψε:
Βρε παιδιά πόσα χιλιόμετρα έχει κάνει ο άνθρωπος και πρέπει να αλλάξει δισκόπλακες?
Εγώ άλλαξα τις μπροστινές στα 17000 χλμ!! Το κλασικο σύμπτωμα ήταν το τρέμουλο στο φρενάρισμα απο ψηλά (140-130 χλμ). Πήγα στη Lion και τις άλλαξαν εντός εγγύησης.
Η πλάκα είναι ότι αυτό έγινε πρίν δυο μήνες και τώρα ξαναέχω το ίδιο σύμπτωμα (στα 20000 χλμ), όπότε πάω απο Δευτέρα πάλι Lion.
Τι γίνεται ρε παιδιά? Το έχει πάθει και κανένας άλλος? Δεν είμαι δά και ιδιαίτερα απρόσεκτος και δεν κάνω και την φοβερή χρήση τους. -
Και μια που αρχίσαμε να ρωτήσω και κάνα δύο πραγματάκια παιδιά αν ξέρει κανείς .
-
Τι γνώμη έχετε για την μετακίνηση των ελαστικών (μπρός πίσω)?
Σύμφωνα με το ράδιο αρβύλα είναι καλό να κάνεις αυτή την κίνηση στο μέσο της ζωής των ελαστικών μια που τα μπροστά φθείρονται περισσότερο.
Αξίζει το κόπο ? Το αυτοκίνητο έχει κάνει 20Κ χλμ σε ένα χρόνο και φορά τα λάστιχα της μαμάς. -
Σκέφτομαι να βάλω στο αυτοκίνητο την πενταπλή CD-έρα της μαμάς Peugeot που μπαίνει στο ταμπλό.Την έχει κανείς? γνωμες? υπάρχει άλλη aftermarket που να μπορεί να συνδυασθεί με την βασική μονάδα που έχει το αμάξι και με τα χειριστήρια στο τιμόνι?
Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε βοήθεια.
-
-
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Βρε παιδιά πόσα χιλιόμετρα έχει κάνει ο άνθρωπος και πρέπει να αλλάξει δισκόπλακες?
Εγώ άλλαξα τις μπροστινές στα 17000 χλμ!! Το κλασικο σύμπτωμα ήταν το τρέμουλο στο φρενάρισμα απο ψηλά (140-130 χλμ). Πήγα στη Lion και τις άλλαξαν εντός εγγύησης.
Η πλάκα είναι ότι αυτό έγινε πρίν δυο μήνες και τώρα ξαναέχω το ίδιο σύμπτωμα (στα 20000 χλμ), όπότε πάω απο Δευτέρα πάλι Lion.
Τι γίνεται ρε παιδιά? Το έχει πάθει και κανένας άλλος? Δεν είμαι δά και ιδιαίτερα απρόσεκτος και δεν κάνω και την φοβερή χρήση τους.Eχει συμβει και σε αλλους αλλα το προβλημα λυθηκε με μια αλλαγη...
-
Το προβλημα με τις δισκοπλακες αγαπητε φιλε το αντιμετωπιζουν σχεδον ολα τα αυτοκινητα(ανεξαρτητως μαρκας) και μαλλον πρεπει να φταιει το υλικο τριβης που ειναι χωρις ασβεστο.Αρκουν 2-3 καλα φρεναρισματα απο πολλα και εγιναν οι δισκοι 8αρια.Στο δικο μου στραβωσαν στις 2000 χλμ και δεν τους εχω αλλαξει ακομα.Οσο για την cdιερα γνωμη μου ειναι να μην την βαλεις γιατι ξερω τουλαχιστον 3 αμαξια που ειχαν προβλημα με αυτη.Εκτος και αν ηταν τυχαιο γεγονος οποτε οσοι με XSI που την εχουν στανταρ ας απαντησουν..
-
Καλημέρα παιδιά. Η cd-ιερα της peugeot (blaupunkt) μπορώ να πω πως είναι αρκετά αξιόλογη, δύο χρόνια που την έχω και μετά από σκληρή χρήση δουλεύει ρολόι. Από όσο ξέρω το μαμίσιο radiocd των 307 συνεργάζετε αποκλειστικά με την συγκεκριμένη cd-ιερα. Αν αλλάξεις το radiocd, θα πρέπει να πάρεις κάποιο μοντέλο της blaupunkt για να μην έχεις κανένα πρόβλημα με την cdιερα. Το τηλεχειριστηριο στο τιμόνι μην σε ανησυχει, από ότι μου είπαν στον καλογερόπουλο που είχα ρωτήσει, με ένα ανταπτοράκι κανεις την δουλειά σου και λειτουργεί μια χαρά.
Πάντως πίστευω πως είναι καλύτερο να εχεις ενα radiocd που να παίζει mp3 παρά μια cdιερα. Τα mp3s ειναι πολύ πιο έυχρηστα και σε ένα cd μπορείς να βάλεις σχεδόν 10 ώρες μουσική. Ελπίζω να βοήθησα. -
ΓΥΡΝΟΥΣΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΕΞ ΠΟΛΗ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ…. ΒΙΑΖΟΜΟΥΝ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑ ΛΙΓΑΚΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!...............................................TON RVTAV POSO?18ARI MOY LEEI ALOGA?125!MALISTA TOY LEV!FEYGONTAS TON AFHNV NA FYGEI KAI TI BLEPV!CILOFTIAGMENO ME DIPLH EJATMISH KAI NA KOYGETAI ...JERETE PVS
ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΓΚΑΖΑΚΙΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΕΝΙΩΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ!ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΙΑ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΝΑΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ!Βαλε μια σκουπα, την πρωτη που θα βρεις μπροστα σου , μια εξατμιση ελληνικης κατασκευης απο αυτες που δινουν 50 αλογα και θα σε περνανε και τα 1,1! Κατι τετοιο θα ειχε κανει ο mitsubishakias...H μηπως σπινιαριζε μεχρι και την πεμπτη και δεν μπορουσε να βαλει την κτηνωδη δυναμη του κατω;
Φιλος μου εχει ενα 106 με τα 75 'ευτελη' αλογα. Τα ριχνει στο κεφαλι στο 307... Εκτος τελικης βεβαια που το 106 στα 185Κm/h εχει τελειωσει.Ο φίλος σου θα έχει κανένα 106 από αυτά τα ελάχιστα που βγήκαν από την παραγωγή με 75 φανερά και 50 κρυφά άλογα!!!!
Μα καλά πότε θα κοπεί αυτή η κακή συνήθεια του ένας φίλος μου έχει,ένας φίλος μου μου είπε, κλπ, κλπ.
Περιμένεις κάποιος νοήμων να σε πιστέψει με την λογική του 10χρονου,αν είναι δυνατόν!!!!
Υπάρχουν στοιχεία επίσημα,μετρήσεις εταιριών, δεν μπορεί ο καθένας να λέει τι όνειρο είδε το βράδυ!!!!
Sorry για το ύφος μου,αλλά μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι,όταν ακούω κάτι τέτοιο -
Και μια που αρχίσαμε να ρωτήσω και κάνα δύο πραγματάκια παιδιά αν ξέρει κανείς .
-
Τι γνώμη έχετε για την μετακίνηση των ελαστικών (μπρός πίσω)?
Σύμφωνα με το ράδιο αρβύλα είναι καλό να κάνεις αυτή την κίνηση στο μέσο της ζωής των ελαστικών μια που τα μπροστά φθείρονται περισσότερο.
Αξίζει το κόπο ? Το αυτοκίνητο έχει κάνει 20Κ χλμ σε ένα χρόνο και φορά τα λάστιχα της μαμάς. -
Σκέφτομαι να βάλω στο αυτοκίνητο την πενταπλή CD-έρα της μαμάς Peugeot που μπαίνει στο ταμπλό.Την έχει κανείς? γνωμες? υπάρχει άλλη aftermarket που να μπορεί να συνδυασθεί με την βασική μονάδα που έχει το αμάξι και με τα χειριστήρια στο τιμόνι?
Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε βοήθεια.
Οσον αφορά το 1ο το έκανα στα 25 χιλ και δεν είδα κάτι διαφορετικό στην συμπεριφορά του τουτού μου
-
-
Αγαπητε frixo απαντω για λογαριασμο του hiluxboy επειδη τυγχανει να ξερω την περιπτωση.Ο hiluxboy εκανε ΚΟΝΤΡΑ με το 106 του φιλου του και του εριξε στο κεφαλι (μιλαμε στο τηλεφωνο που ανταλαξαμε μεσω pm) και μαλιστα με πηρε αμεσως τηλεφωνο να μου το πει εντυπωσιασμενος και στεναχωρημενος θα ελεγα.Αρα αδικα σου ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι.Φανταζομαι τι θα παθεις οταν σου ριξει και σενα κανενα 106(μαλλον για τριπλο εγκεφαλικο πας) η αν ησουν συνοδηγος μου οταν με περνουσε ibiza με δυο ατομα με το 307 τελειωμενο στα 190 κοντερισια(εκει θα αυτοκτονουσες νομιζω).
-
Διευκρινιζω οτι το ibiza ηταν 1,4!!!!!
-
Νέο μέλος στο club!
Χθες παράγγειλα το 307 XS 1.6 σε γκρι sidobre.
Το παραλαμβάνω μέχρι τις 15/8.
Αμεσες εντυπώσεις θα σας πω αμέσως μόλις το πάρω, αν και με όλα όσα έχω διαβάσει εδώ νομίζω ότι το έχω ήδη καιρό . -
καλημέρα σας,
Μετά από αρκετό ψάξιμό αποφάσισα να το πάρω!!
307 1.6 xs λέω ασημί. Θα το παραγγείλω κατά πάσα πιθανότητα την δευτέρα 4/8 .
Το θέμα είναι από πού??
Παίζει ρόλο? ..λογικά η κεντρική αντιπροσωπία ακούγεται ασφαλέστερη λύση, από την άλλη σε τοπικούς αντιπροσώπους υπάρχουν πιό προσωπικές σχέσεις από τα 'απροσωπα' συνήθως κετρνικά. Βέβαια αυτό που διάβασα παραπάνω για την καθυστέρηση από τα κεντρικά... μου έκανε εντύπωση και με έβαλε σε σκέψεις.Τελειώνοντας την πρώτη μου επαφή με τον clubs (μας ) θα ήθελα να ρωτήσω .Ξέρεται πώς μπορώ να είμαι ήσυχος ότι το αυτοκίνητο που θα μου παραδώσουν θα είναι κατασκαυασμένω πρόσφατα και όχι π.χ. πριν ένα χρόνο? Ισως είμαι λίγο υπερβολικός αλλά με τόσα προβλήματα που είχαν τα πρώτα....??
Φανταστική ιδέα το club 307.. άντε και σελίδα στο web σύντομα...
Κώστας -
Ο χρήστης kkot έγραψε:
καλημέρα σας,Μετά από αρκετό ψάξιμό αποφάσισα να το πάρω!!
307 1.6 xs λέω ασημί. Θα το παραγγείλω κατά πάσα πιθανότητα την δευτέρα 4/8 .
Το θέμα είναι από πού??
Παίζει ρόλο? ..λογικά η κεντρική αντιπροσωπία ακούγεται ασφαλέστερη λύση, από την άλλη σε τοπικούς αντιπροσώπους υπάρχουν πιό προσωπικές σχέσεις από τα 'απροσωπα' συνήθως κετρνικά. Βέβαια αυτό που διάβασα παραπάνω για την καθυστέρηση από τα κεντρικά... μου έκανε εντύπωση και με έβαλε σε σκέψεις.Τελειώνοντας την πρώτη μου επαφή με τον clubs (μας ) θα ήθελα να ρωτήσω .Ξέρεται πώς μπορώ να είμαι ήσυχος ότι το αυτοκίνητο που θα μου παραδώσουν θα είναι κατασκαυασμένω πρόσφατα και όχι π.χ. πριν ένα χρόνο? Ισως είμαι λίγο υπερβολικός αλλά με τόσα προβλήματα που είχαν τα πρώτα....??
Φανταστική ιδέα το club 307.. άντε και σελίδα στο web σύντομα...
ΚώσταςΦίλε Κώστα, Καλημέρα
Δεν ξέρω αν το έχεις υπόψη σου, αλλά αν το παραγγείλεις τη Δευτέρα θα το πληρώσεις 600 Ευρώ ακριβότερα από την τωρινή τιμή του. Εγώ γι' αυτό βιάστηκα και το παράγγειλα τώρα ενώ το είχα προγραμματίσει για τον Σεπτέμβριο.
Δεν θέλω να σου προτείνω αντιπρόσωπο για να μην θεωρηθεί διαφήμιση. Πάντως σε τρεις που πήγα προτού το παραγγείλω είχα περίπου την ίδια καλή εξυπηρέτηση.
Καλώς ήλθες στο club. -
Καλως ηρθατε και οι δυο!!!Νομιζω οτι δυσκολα θα σου πασαρουν παλιο αυτοκινητο γιατι δεν προλαβαινουν να πουλανε οποτε λογικα ολα ειναι καινουργιας εισαγωγης(εκτος απο κανενα μυστηριο χρωμα που τους εχει ξεμεινει).Ενας πιστευω σιγουρος τροπος ειναι να ανοιξεις το καπω και να δεις αν εχει μονωτικο το καπω.Τα καινουργια δεν εχουν!!!(οχι οτι ειναι δυσκολο να το βφαλουν απο το παλιο).Αν θελετε με pm εχω να σας πω καποινο που σιγουρα θα σας πει την αληθεια.
-
Ο χρήστης pastri έγραψε:
Δεν ξέρω αν το έχεις υπόψη σου, αλλά αν το παραγγείλεις τη Δευτέρα θα το πληρώσεις 600 Ευρώ ακριβότερα από την τωρινή τιμή του.Κάτι έχω ακούσει και έγω ,αλλά την δευτέρα 28/07 ρώτησα στην Lion και μου είπαν ότι δεν έχουν ακούσει κάτι και ότι μάλλον θα αυξηθούν οι τιμές τον σεπτέμβριο. Πώς μπορούμε να το μάθουμε σίγουρα? Πάντος δεν είναι περίεργο να μην το γνωρίζει ο πωλητής?
κώστας
-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
Δεν ξέρω αν το έχεις υπόψη σου, αλλά αν το παραγγείλεις τη Δευτέρα θα το πληρώσεις 600 Ευρώ ακριβότερα από την τωρινή τιμή του.
Κάτι έχω ακούσει και έγω ,αλλά την δευτέρα 28/07 ρώτησα στην Lion και μου είπαν ότι δεν έχουν ακούσει κάτι και ότι μάλλον θα αυξηθούν οι τιμές τον σεπτέμβριο. Πώς μπορούμε να το μάθουμε σίγουρα? Πάντος δεν είναι περίεργο να μην το γνωρίζει ο πωλητής?
κώστας
Είναι σίγουρο, αλλά προφανώς η Lion δεν θέλει να το ανακοινώσει. Εγώ πάντως το έμαθα από πωλητή. Αν θέλεις λεπτομέρειες στείλε pm.
Κώστας
-
Ο χρήστης frixos έγραψε:
ΓΥΡΝΟΥΣΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΕΞ ΠΟΛΗ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ…. ΒΙΑΖΟΜΟΥΝ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑ ΛΙΓΑΚΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!...............................................TON RVTAV POSO?18ARI MOY LEEI ALOGA?125!MALISTA TOY LEV!FEYGONTAS TON AFHNV NA FYGEI KAI TI BLEPV!CILOFTIAGMENO ME DIPLH EJATMISH KAI NA KOYGETAI ...JERETE PVS
ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΓΚΑΖΑΚΙΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΕΝΙΩΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ!ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΙΑ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΝΑΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ!Βαλε μια σκουπα, την πρωτη που θα βρεις μπροστα σου , μια εξατμιση ελληνικης κατασκευης απο αυτες που δινουν 50 αλογα και θα σε περνανε και τα 1,1! Κατι τετοιο θα ειχε κανει ο mitsubishakias...H μηπως σπινιαριζε μεχρι και την πεμπτη και δεν μπορουσε να βαλει την κτηνωδη δυναμη του κατω;
Φιλος μου εχει ενα 106 με τα 75 'ευτελη' αλογα. Τα ριχνει στο κεφαλι στο 307... Εκτος τελικης βεβαια που το 106 στα 185Κm/h εχει τελειωσει.Ο φίλος σου θα έχει κανένα 106 από αυτά τα ελάχιστα που βγήκαν από την παραγωγή με 75 φανερά και 50 κρυφά άλογα!!!!
Μα καλά πότε θα κοπεί αυτή η κακή συνήθεια του ένας φίλος μου έχει,ένας φίλος μου μου είπε, κλπ, κλπ.
Περιμένεις κάποιος νοήμων να σε πιστέψει με την λογική του 10χρονου,αν είναι δυνατόν!!!!
Υπάρχουν στοιχεία επίσημα,μετρήσεις εταιριών, δεν μπορεί ο καθένας να λέει τι όνειρο είδε το βράδυ!!!!
Sorry για το ύφος μου,αλλά μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι,όταν ακούω κάτι τέτοιοΣυγνωμη αγαπητε frixo που σου ανεβασε το post μου το αιμα στο κεφαλι! Το ιδιο επαθα και εγω οταν εφαγα την ταπα!!! Ο MDVQ εξηγησε με την απαντηση του τα περι 'ενος φιλου μου το 106' και καλο ειναι να δεχτουμε ολοι οτι το 307 δεν ειναι και οτι πιο γρηγορο θα συναντησει καποιος στο δρομο του. Κανεις δεν μπορει να το υποβιβασει βεβαια σαν αυτοκινητο, διοτι παραμενει καταπληκτικο, ακομη και αν καποιο 1,4 ειναι πιο γρηγορο!
-
ΕΔΩ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΤΑ ΡΕΠΡΙΖ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗΣ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣ?ΤΕΛΙΚΗ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ!
-
Αγαπητοι φιλοι θα σας πω κατι που το εχω διαπιστωσει στα 27 χρονια οδηγικης μου εμπειριας και τουλαχιστον 15ετους μου εμπλοκης στους αγωνες απο διαφορες θεσεις(εκτος του οδηγου ).Πολλες φορες τα νουμερα δεν λενε ψεμματα αλλα ομως δεν λενε και την αληθεια.Και εξηγουμαι:
Οταν λεμε ρεπριζ εννοουμε μια τυποποιημενη μετρηση με καποια στανταρ οπου πραγματι ενα αυτοκινητο ειναι γρηγοροτερο απο ανα αλλο στη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ μετρηση.Δηλ μπορει να ευνοει αυτη η μετρηση ενα αυτοκινητο και να δειχνει αργο ενα αλλο , αλλα αν κατεβασεις μια κατω να εισαι παντου ταχυτερος απο τον 'αντιπαλο' που θεωρητικα εινα ταχυτερος απο σενα.Επισης υπαρχουν και διαφορες και στις ανακοινωσιμες ιπποδυναμεις οποτε το θεμα γινεται ακομα πιο μπερδεμενο.
Επισης υπαρχουν αυτοκινητα που ενω σαν πολιτικα ειναι εως και επικινδυνα με λιγο (η πολυ) φιαξιμο της αναρτησης κανουν εξωφρενικους χρονους(106 ραλυ).
Δεν θα μιλησω για αντικειμενικοτητα των ανθρωπων που κανουν τις μετρησεις ας το δεχτουμε σαν ορο οτι ειναι αψογοι.
Αν δε ανακατευτητε και με το χωρο της μοτοσυκλετας εκει χανει η μανα το παιδι και το παιδι την μανα.Εκει το εχουν στανταρ να μην πιστευουν κανενα περιοδικο και κανενα testman γιατι οι διαφορες μεταξυ των περιοδικων βγαζουν ματια και οι διαφορες μεταξυ των περιοδικων διαφορετικων εθνικοτητων ειναι για σεναριο ταινιας με τον Βεγγο.
Και τι κανουμε εμεις σε ολο αυτον το κυκεωνα?Απλα(κατα την γνωμη μου παντα) χρησιμοποιουμε τις διαφορες μετρησεις σαν ενα σημειο αναφορας διαβαζουμε ολα τα τεστ και περνουμε μια ιδεα και αποφασιζουμε ΜΟΝΟΙ μας η με την γνωμη καποιου που του εχουμε εμπιστοσυνη.
Για το θεμα των επιδοσεων εχουμε εμπιστοσυνη ΜΟΝΟ σε αυτα που εχουμε βιωσει εμεις η ο ανθρωπος που του εχουμε απολυτη εμπιστοσυνη.
Το 307 μας ειναι οντως σβελτο εχει πολυ κοντες σχεσεις με αποτελεσμα ακομα και με τριτη να σε (τροπος του λεγειν) κολλαει στο καθισμα οποτε και σε παρασερνει σε αισιοδοξες σκεψεις.ΑΛΛΑ αλλο τι αισθηση αποκομιζεις απο το αυτοκινητο και αλλο τι κανει σε μια κοντριτσα!!Ειχα συνοδηγησει πριν πολλα χρονια μια LANCIA 4WD Gr.N(ηταν το εργοστασιακο αυτοκινητο που ετρεχε ο Fiorio!!!) και ψαχναμε να βρουμε που ειναι τα 220 αλογα.Ειμαστε σιγουροι οτι ηταν πιο αργο απο το VW 1.8 gti που ειχε ο οδηγος μου.Οταν σε καποια φαση ομως (μη ρωτατε πως) βρεθηκαμε διπλα διπλα και επιταχυναμε γελασε ο καθε πικραμενος.Το Golf εγινε ενα μακρινο σημαδακι στους καθρεφτες της Lancia.
Ας αφησουμε λοιπον κατα μερος τους εγωισμους με το αυτοκινητο μας και οταν κανουμε καμμια κοντριτσα να την ευχαριστιωμαστε και στο τελος να γελαμε και στον 'συναθλητη μας'.Καλυτερα δε αν εχουμε χρονο να σταματαμε να λεμε και δυο κουβεντες και να σχλιαζουμε την ηττα μας η την νικη με καλη διαθεση γιατι στο κατω-κατω ΔΕΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΓΑΜ....ΕΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ........ -
Αγαπητοι φιλοι θα σας πω κατι που το εχω διαπιστωσει στα 27 χρονια οδηγικης μου εμπειριας και τουλαχιστον 15ετους μου εμπλοκης στους αγωνες απο διαφορες θεσεις(εκτος του οδηγου ).Πολλες φορες τα νουμερα δεν λενε ψεμματα αλλα ομως δεν λενε και την αληθεια.Και εξηγουμαι:
Οταν λεμε ρεπριζ εννοουμε μια τυποποιημενη μετρηση με καποια στανταρ οπου πραγματι ενα αυτοκινητο ειναι γρηγοροτερο απο ανα αλλο στη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ μετρηση.Δηλ μπορει να ευνοει αυτη η μετρηση ενα αυτοκινητο και να δειχνει αργο ενα αλλο , αλλα αν κατεβασεις μια κατω να εισαι παντου ταχυτερος απο τον 'αντιπαλο' που θεωρητικα εινα ταχυτερος απο σενα.Επισης υπαρχουν και διαφορες και στις ανακοινωσιμες ιπποδυναμεις οποτε το θεμα γινεται ακομα πιο μπερδεμενο.
Επισης υπαρχουν αυτοκινητα που ενω σαν πολιτικα ειναι εως και επικινδυνα με λιγο (η πολυ) φιαξιμο της αναρτησης κανουν εξωφρενικους χρονους(106 ραλυ).
Δεν θα μιλησω για αντικειμενικοτητα των ανθρωπων που κανουν τις μετρησεις ας το δεχτουμε σαν ορο οτι ειναι αψογοι.
Αν δε ανακατευτητε και με το χωρο της μοτοσυκλετας εκει χανει η μανα το παιδι και το παιδι την μανα.Εκει το εχουν στανταρ να μην πιστευουν κανενα περιοδικο και κανενα testman γιατι οι διαφορες μεταξυ των περιοδικων βγαζουν ματια και οι διαφορες μεταξυ των περιοδικων διαφορετικων εθνικοτητων ειναι για σεναριο ταινιας με τον Βεγγο.
Και τι κανουμε εμεις σε ολο αυτον το κυκεωνα?Απλα(κατα την γνωμη μου παντα) χρησιμοποιουμε τις διαφορες μετρησεις σαν ενα σημειο αναφορας διαβαζουμε ολα τα τεστ και περνουμε μια ιδεα και αποφασιζουμε ΜΟΝΟΙ μας η με την γνωμη καποιου που του εχουμε εμπιστοσυνη.
Για το θεμα των επιδοσεων εχουμε εμπιστοσυνη ΜΟΝΟ σε αυτα που εχουμε βιωσει εμεις η ο ανθρωπος που του εχουμε απολυτη εμπιστοσυνη.
Το 307 μας ειναι οντως σβελτο εχει πολυ κοντες σχεσεις με αποτελεσμα ακομα και με τριτη να σε (τροπος του λεγειν) κολλαει στο καθισμα οποτε και σε παρασερνει σε αισιοδοξες σκεψεις.ΑΛΛΑ αλλο τι αισθηση αποκομιζεις απο το αυτοκινητο και αλλο τι κανει σε μια κοντριτσα!!Ειχα συνοδηγησει πριν πολλα χρονια μια LANCIA 4WD Gr.N(ηταν το εργοστασιακο αυτοκινητο που ετρεχε ο Fiorio!!!) και ψαχναμε να βρουμε που ειναι τα 220 αλογα.Ειμαστε σιγουροι οτι ηταν πιο αργο απο το VW 1.8 gti που ειχε ο οδηγος μου.Οταν σε καποια φαση ομως (μη ρωτατε πως) βρεθηκαμε διπλα διπλα και επιταχυναμε γελασε ο καθε πικραμενος.Το Golf εγινε ενα μακρινο σημαδακι στους καθρεφτες της Lancia.
Ας αφησουμε λοιπον κατα μερος τους εγωισμους με το αυτοκινητο μας και οταν κανουμε καμμια κοντριτσα να την ευχαριστιωμαστε και στο τελος να γελαμε και στον 'συναθλητη μας'.Καλυτερα δε αν εχουμε χρονο να σταματαμε να λεμε και δυο κουβεντες και να σχλιαζουμε την ηττα μας η την νικη με καλη διαθεση γιατι στο κατω-κατω ΔΕΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΓΑΜ....ΕΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ........
PEUGEOT FORUM