-
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Καλημέρα σε όλους καιΒΟΗΘΕΙΑ
Ρε παιδιά στις πόσες στροφές μπαίνει ο κόφτης στο 307 1.6. Ρωτάω γιατι χτές στην Εθνική και σε προσπέραση μπήκε στο δικό μου στις 5800 και κόντεψα να δώ τον Χριστό φαντάρο.
Το έλεγξα πάλι μετά στο σπίτι και όντως εκεί μπαίνει ενώ το κόκκινο στο στροφόμετρο είναι στις 6500. Όλα αυτά χωρίς καμμία άλλη ένδειξη.
Πήρα τηλέφωνο την Lion και θα τους το πάω την Παρασκευή να το δούν αλλά έλεγα μήπως έχει τύχει και σε κανέναν άλλο.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Update για το πρόβλημα παίδες
Πήγα το αυτοκίνητο σήμερα λοιπόν. Παίρνω την Lion 2 η ώρα και μου λένε οτι είναι οκ και να παω να το πάρω. Πάω, και ρωτάω τον μηχανικό τι είχε . Λέει ο άνθρωπος τίποτα δεν είχε, ό κόφτης δουλευεί κανονικά στα 6200.Μπαινουμε όντως μέσα παρέα βάζω μπρός, να η γκαζιά και όντως κόφτης στα 6200.
Σαν βρεγμένη γάτα, παίρνω το αμάξι και φεύγω αποδίδοντας το πρόβλημα στα χρόνια που παιρνάνε. Ανεβαίνω τον Κηφισσό με αρκετή κίνηση και μετα απο κάνα εικοσάλεπτο μπαίνω στην Αττικη οδο στην Μεταμόρφωση και λέω δεν του τα χώνω να δούμε. Γκάζι και κόφτης στα 5800!!
Τηλέφωνο στην Lion επιτόπου, μιλάω με τον μηχανικό και του λέω περίμενε έρχομαι πίσω να το δείς κι εσύ. Άντε ξανά 20 λεπτά να κατέβω το Κηφισο, τέλος πάντων φτάνω παρκάρω βγαίνει ο άνθρωπος έξω βαζουμε μπρός του τα χώνει κόφτης στα 6200.!! Εκεί βέβαια αρχίζει και πιστεύει ότι είμαι τρελλός.Άντε ξανα μανά το παίρνω πάλι Κηφισο πάλι Αττικη οδο πάλι γκαζιά, ΠΑΛΙ ΚΟΦΤΗΣ ΣΤΑ 5800
Τα έχω παίξει που λέτε φτάνω στο πάρκινγκ, παρκάρω κι όπως πάω να βγώ λέω δεν ξαναδοκιμάζω. Ανοίγω διακόπτη γκαζιά και κόφτης στα 6200!!
Έχει κανείς καμμιά ιδέα ρε παιδιά γιατι θα τα παίξω τελείως.
-
130 euro έχει το στήριγμα...
Φυσικά και δεν το παίρνω για την θήκη!Απλά το στήριγμα είναι πολύ βολικό όταν περιμένεις σε φανάρια στην πόλη...
Θα το βάλω σε κάποια φάση και θα σας πώ...
Πάντως οι ζάντες στην Peugeot, αν και αρκετά ακριβές, φαίνεται να είναι πολύ ποιό ποιοτικές (και ελαφριές) από κάτι ζάντες που είδα σε έναν μεγάλο βουλκανιζατέρ της γειτονιάς μου...
Μου άρεσαν οι 10ακτινες ζάντες (ουσιαστικά σχηματίζουν 5 διπλές ακτίνες).
Είδα σε peugeot 307 και χρυσαφί ζάντες (πώς έχουν κάτι subaru).
Εμένα μου άρεσαν με το μπλέ recife που έχω αλλά η κοπελιά τις θεωρεί κιτσάτες -
Ο χρήστης Dev έγραψε:
Εμένα μου άρεσαν με το μπλέ recife που έχω αλλά η κοπελιά τις θεωρεί κιτσάτες
Τυχερε... Εχεις κοπελια με γουστο και αυτο σε τιμα! Μη βαλεις χρυσαφι**.-**
-
Κατ'αρχήν χαιρετώ όλα τα μέλη αυτού του φόρουμ.
Μετά από αρκετή σκέψη παρήγγειλα χθές το 307 (5θ-quartz 1.6) (έχοντας την βεβαιότητα (?) ότι πολλές από τις παιδικές ασθένειες του 307 έχουν πιά λυθεί) και λογικά μέχρι το τέλος του μήνα θα το έχω παραλάβει.
Βέβαια είμαι προετοιμασμένος ψυχολογικά και για ορισμένα προβληματάκια που έχω διαβάσει στο φόρουμ (ζουάν - ψιλοτριξιματάκια-ραδιοCD χαμηλής ποιότητας) αλλά ελπίζω ότι αυτά δεν θα επηρεάσουν την ψυχική μου υγεία και την απόλαυση του αυτοκινήτου.
Απευθυνόμενος λοιπόν στο φόρουμ (χωρίς βέβαια να κάνω έκκληση στις μαντικές σας ικανότητες αλλά στην εμπειρία-γνώσεις σας) έχω να κάνω 2 ερωτησούλες:
α) έχετε ακούσει-δεί-μάθει για άλλα χρόνια προβλήματα του 307 που παραμένουν και στα νέα μοντέλα?
β) Θα πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο όταν το παραλάβω?Ευχαριστώ,
Το νέο μέλος της παρέας
Κώστας -
Dev να εισαι σιγουρος οτι τελικα θα βαλεις το χρωμα που θελει η κοπελια σου......Παντως για να μην αισθανεσαι ασχημα σου λεω οτι και στο δικο μου η γυναικα μου με την κορη μου μου διαλεξανε ζαντες ..Πετυχα ομως περηφανη νικη στο θεμα ελαστικου και σαν γνησιος Ελληνας αντρας εβαλα τα λαστιχα που ηθελα ΕΓΩ!!!!
Και μια ερωτηση σε ολους σας .
Οταν το βαζετε εμπρος περιμενετε να σβησουν ΟΛΕΣ οι λυχνιες(και του λαδιου) η το βαζετε αμεσως και ορματε?????
Φυσικα δεν χρειαζεται να αναφερω οτι οι απαντησεις ειναι υποχρεωτικες απο ολους σας -
pkst καλωσηρθες στην παρεα μας!
Μην ανησυχεις, τα καινουρια μοντελα οντως εχουν διορθωθει οποτε μη σε μελει! Κοιταξε να απολαυσεις το αυτοκινητο σου και να εισαι εσυ καλα. Δεν κανει να χαλαμε την ψυχολογια μας για τα σιδερα...MDVQ μιας και απαιτεις απαντηση σου λεω οτι δεν περιμενω καν να βαλω κ το 2ο ποδι μεσα... ΕΧΩ ΦΥΓΕΙ ΚΙΟΛΑΣ!!! (τοσο γρηγορα )
-
Αγαπητε κυριε Ανδρεα αυτοπροσωπως, δεν ρωταω τι κανουμε, ρωταω πιο ειναι το ΣΩΣΤΟ!!!
Απαντησε λοιπον παραυτα χωρις υπεκφυγες!!! -
To σωστο ειναι αυτο που κανουμε... Ακομη δεν το μαθατε;;;
-
Δηλαδη ΠΟΙΟ?????
-
Εγω πάντως επειδή είμαι ψείρας περιμένω να σβήσουν όλες οι λυχνίες και μόλις εμφανιστεί η ένδειξη λαδιού τότε βάζω μπροστά. Κάποτε περίμενα να σβήσει και η ένδειξη λαδιού πριν ξεκινήσω
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Δηλαδη ΠΟΙΟ?????Oτιδηποτε κανει ο καθενας μας... Διαφωνει κανεις; Εχουμε το αλαθητο!!!
Σε θεματα μικρα ομως, οπως το πως-ποτε βαζουμε μπροστα το αυτοκινητο. Για να μη παρεξηγηθω...
-
Κάποιος φίλος με ένα 206 μου είχε πει να περιμένω πρώτα να σβήσουν όλες οι ενδείξεις και μετά να ξεκινήσω τον κινητήρα. Τις περισσότερες φόρες αυτό κάνω ...άλλες βέβαια ξεκινάω αμέσως...
Υπάρχει τελικά κάποιος σωστός τρόπος ή όχι;
-
Nomizo einai analoga me thn marka autokinhtou. Gia paradeigma, kai ean den kano la0os, sta Toyota kai Skoda, sou lene mesa sto manual, na perimeneis na sbhsoun ola ta lampakia kai meta na bazeis mpros ton kinhthra. Alla sths Peugeot to manual den to exo diabasei pou0ena, an kai den to epsaksa kai idiaitera.
-
Είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο δεν έχω παρατηρήσει κάτι διαφορετικό στο αυτοκίνητο.
Αν κάποιος άλλος έχει ακούσει κάτι για αυτό το θέμα... ας μας το πει...
-
Ο χρήστης SuperBilly16V έγραψε:
Εγω πάντως επειδή είμαι ψείρας περιμένω να σβήσουν όλες οι λυχνίες και μόλις εμφανιστεί η ένδειξη λαδιού τότε βάζω μπροστά. Κάποτε περίμενα να σβήσει και η ένδειξη λαδιού πριν ξεκινήσωΑκριβώς το ίδιο κάνω και εγώ.Μια φορά βιάστηκα και ταυτόχρονα με το γύρισμα του κλειδιού της μηχανής πήγα να κατεβάσω και το παράθυρο και αποσυντονίστηκε ο διακόπτης του παραθύρου του οδηγού.Επι τόπου τηλέφωνο στην LION και μου είπαν πως να το φτιάξω.Για να μην έχετε απορία εάν σας τύχει ποτέ κάνετε το εξης κατεβάζετε κάτω το παράθυρο κρατώντας τον διακόπτη σε παρατεταμένη πίεση για 10 δεύτερα.Αυτό είναι όλο.Και μία ερώτηση, μετά το πρώτο σέρβις παρατηρώ ενα σφύριγμα στον κινητήρα όταν ανεβάζει στροφές στην πρώτη και δεύτερη ταχύτητα(όχι απο λουρί-νομίζω).HILUXBOY καμμιά γνώμη??
-
Ο χρήστης IONIKOS έγραψε:
Και μία ερώτηση, μετά το πρώτο σέρβις παρατηρώ ενα σφύριγμα στον κινητήρα όταν ανεβάζει στροφές στην πρώτη και δεύτερη ταχύτητα(όχι απο λουρί-νομίζω).HILUXBOY καμμιά γνώμη??Ετσι οπως τα λες ειναι ιμαντας και προφανως ακουγεται στην 1η-2α μιας και εκει ζοριζεται ο ιμαντας που ειναι γρηγορο το ανεβασμα των στροφων! Δοκιμασε με A/C ανοιχτο-κλειστο φωτα αναμενα κ.τ.λ. για να ειναι φορτωμενος ο κινητηρας... Πιθανον καποιο καθαριστικο πηγε στον ιμαντα. Δεν δικαιολογειται απο service να δημιουργηθηκε θορυβος.
Αυτο με τα παραθυρα ειναι συνηθες προβλημα και εχει να κανει με την ευστροφια της BSI . Eπισης να προσεχετε οταν ξεκλειδωνετε με τον τηλεχειρισμο να μην ανοιγετε ταυτοχρονα την πορτα. Φιλος μου την εχει πατησει και μετα δεν μπορουσαν να ανοιξουν την πορτα με τιποτα. Εμεινε κλειδωμενη και με τα χιλια ζορια ανοιχτηκε!!!
-
Ο χρήστης Hiluxboy έγραψε:
Και μία ερώτηση, μετά το πρώτο σέρβις παρατηρώ ενα σφύριγμα στον κινητήρα όταν ανεβάζει στροφές στην πρώτη και δεύτερη ταχύτητα(όχι απο λουρί-νομίζω).HILUXBOY καμμιά γνώμη??
Ετσι οπως τα λες ειναι ιμαντας και προφανως ακουγεται στην 1η-2α μιας και εκει ζοριζεται ο ιμαντας που ειναι γρηγορο το ανεβασμα των στροφων! Δοκιμασε με A/C ανοιχτο-κλειστο φωτα αναμενα κ.τ.λ. για να ειναι φορτωμενος ο κινητηρας... Πιθανον καποιο καθαριστικο πηγε στον ιμαντα. Δεν δικαιολογειται απο service να δημιουργηθηκε θορυβος.
Αυτο με τα παραθυρα ειναι συνηθες προβλημα και εχει να κανει με την ευστροφια της BSI . Eπισης να προσεχετε οταν ξεκλειδωνετε με τον τηλεχειρισμο να μην ανοιγετε ταυτοχρονα την πορτα. Φιλος μου την εχει πατησει και μετα δεν μπορουσαν να ανοιξουν την πορτα με τιποτα. Εμεινε κλειδωμενη και με τα χιλια ζορια ανοιχτηκε!!!
Γράφω μετά απο το πρώτο σέρβις επειδή τους είχα πει οτι παρατηρώ ενα σφύριγμα διαρκές το οποίο ακούγεται πολύ καθαρά στο ρελαντί όταν είσαι μέσα στο αμάξι και μάλιστα αυξομειώνει όταν ''παίζεις'' ελαφρά το τιμόνι δεξιά-αριστερά (χωρίς να μεταβάλονται οι στροφές του κινητήρα).Μου είπαν οτι ήταν ο ιμάντας και οτι τον άλλαξαν,αλλά οχι μόνο εξακολουθεί και ακούγεται το σφύριγμα στο ρελαντί αλλά παρουσιάστηκε και αυτό που είπα πιο πάνω στην 1η και 2η ταχύτητα όταν ανεβάζει στροφές.Επιπλέον ο υπολογιστης δεν μέτραγε σωστά τα χλμ. που απομένουν για σέρβις(μέτραγε πάντα τα διπλά δηλ.είχες διανύσει 5000 χλμ.αυτός έδειχνε οτι απομένουν για σέρβις 20000 χλμ. αντί για 25000 !!)μου είπαν οτι το έφτιαξαν αλλά 9 φορές δείχνει λάθος ένδειξη και 1 σωστή.Και κλασσικά δύο φορές αλλαγή ζοάν.Ετσι τουλάχιστον είπαν....Το αυτοκίνητο είναι ένα 307 S/W 1.6, αγοράστηκε 1/2003 και εχει τώρα 5000 χλμ.
-
Ο υπολογιστης για τα service λαμβανει υποψιν και τη χρηση του αυτοκινητου αν δεν κανω λαθος οποτε αποκλισεις ειναι δικαιολογημενες. Αν δεν ισχυει αυτο ακολουθησε την παραδοσιακη μεθοδο για την τηρηση των service... το βιβλιο εγυησης του αυτοκινητου ενημερωμενο και ενα μπλοκακι να σημειωνεις τις αλλαγες λαδιων, ωστε να εχεις τη σειρα σου και το κεφαλι σου ησυχο.
-
γεια χαρα ειμαι καινουργειος χρηστης στο site
εχω το 307 χς 1.4
εχω κανει 34500χλμ
με τα εξης προβληματα
-
στα 500 πρωτα χιλλιομετρα μου εσβηνε
πηγα 3 φορες στην πεζο μεχρι που μου αλλαξαν πολλαπλασιαστη
και ησυχασα . -
στα 1500 χλμ ακουγοταν ενας θορυβος απο την μηχανη σαν κατι να χτυπαει τελικα σταθεροποιησαν την ντιζα του γκαζιου με πιαστρακι
-
στα 25.000 χλμ μου καηκε το εμπρος αριστερο φλας και ενω πηγα να αλλαξω λαμπακι μου αλλαξαν ολο το φαναρι γιατι ειχε προβλημα εσωτερικο.
-
το αυτοκινητο μου σβηνη οταν ειναι αναμενο το αιρ-κοντισιον
(δεν μου κραταει ρελαντι) με κλειστο το αιρ-κοντισιον κανενα προβλημα η πεζο μου λεει να αλλαξω το μοτερακι του ρελαντι αλλα
επειδη δεν εχω προβλημα με κλειστο αιρ-κοντισιον δεν το αλλαζω περιπου 90 ευρω ειμαι εκτος εγγυησης το αγορασα ιανουαριο του 2002 και εχω 1 χρονο εγγυηση.
-
-
φιλοι μου γεια χαρα, ετοιμαζομαι να ερθω στην παρέα σας
με πόνο ψυχής αποχωρίζομαι το ραλλάκι μου κι ήμουν έτοιμος για 206 1.6 αλλα όταν είδα τη διαφορά τιμής με το 307 , και μετά από πολλά ξενύχτια ετοιμάζομαι να το παραγγείλω.σαν καλός ιντερνετάς μπήκα σ ένα σωρό φορουμ και σελίδες , διάβασα τεστ κλπ, και εμαθα καινούργιες λέξεις όπως ζουάν...
ελπίζω κάποια από τα προβλήματα να έχουν διορθωθεί - αν και για το ζουάν δεν μου φαίνεται πιθανό, κι ελπίζω να μη φάω φρίκη με την οδική συμπεριφορά - προερχόμενος από το ραλλυ...
PEUGEOT FORUM