-
Μολις αλλαξα λαστιχα. Μichelin primacy, φαινονται καλά, ευτυχως γλιτωσα απο τα θορυβωδη αλλα κατα τα αλλα πολυ καλα exalto. 370Ε. (ΙNFO:Για τις 17αρες (225/45) = 720Ε).
Με την ευκαιρια διαπιστωθηκε και διαρροη φλαντζας δεξιου ημιαξονιου. Την αλλαξα, αλλα μη σας πω καλυτερα τιμη = 78Ε!!! Τιμη τσιμουχας 8,53 + 18%ΦΠΑ, ολα τα υπολοιπα εργασια βαλβολινες & καθαριστικο. Τρελή τιμη!!!
Αααα, ξεχασα να σας πω ακουω και παλι το ζουαν μετα απο 40000κμ επισης ο διακοπτης φλας σε επαναφορα απο δεξια στροφη αναβει το αριστερο φλας, δεν τολμαω να ρωτησω ποσο κοστιζει. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Παρακολουθώ και...:Καλα αυτο το ξερουμε δεν χρειαζεται να μας το υπενθυμιζεις και να μας δειχνεις πιος εχει το ....καρπουζι
Απλα εχεις ξεχασει στην περιπτωση την δικη μας(σε αυτο το τοπικ δηλαδη που αναισχυντα και αδιακριτα μας παρακολουθεις) οτι το μαχαιρι το εχουμε εμειςΚαι οχι κυριε Ολυμπιε....δεν το εχουμε για να κανουμε χαρακιρι που πηραμε Πεζω!!!Αλλου οταν χρειαστει θα το χρησιμοποιησουμε(οπως πχ να κοψουμε κανενα κοψιδι )
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Μπα ...δεν ειναι τιποτα...ολα μια συνηθεια ειναι....Παρε και συ ενα Πεζω και θα δεις τι ευκολο ειναι...Ενα πραμα ρε παιδι μου με αυτα τα αυτοκινητα ολο ετσι πας.....Ομολογώ πως παρόλο που το 307 ήταν μια από τις πιθανές επιλογές μου όταν έψαχνα για αυτοκίνητο, δεν είχα προσέξει στον κατάλογο του εξοπλισμού ότι έχει και υδρόφιλα απορροφητικά καθίσματα... Αλλά μάλλον το ότι το συνηθίζεις θα οφείλεται στην εγγενή αστάθεια του αυτοκινήτου (λόγω ύψους) στις υψηλές ταχύτητες (δηλαδή από 120 και πάνω για την περίπτωση).
Σε κανουνε μαγκα(τι ειπα τωρα ρε ο βλακας..αναιρεσα ολο μου το γρηγορο προφιλ που με τοσο κοπο και ψεμα ειχα χτισει!!! )
Αυτό πια! Δε χρειάζεται να προσθέσω τίποτα εγώ...
Και οχι κυριε Ολυμπιε....δεν το εχουμε για να κανουμε χαρακιρι που πηραμε Πεζω!!!
Χαχαχα, μόνος σου τα λες... Αυτό είναι αδικία, άσε με να τα λέω εγώ!
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
... Αυτό είναι αδικία, άσε με να τα λέω εγώ!Εχεις απολυτο δικιο...Την αυτοκριτικη μου δεν θα την ξανακανω δημοσια!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ΥΓ Ρε σεις,εκείνον τον Τάσο τι τον κάνατε?Ακόμα άρρωστος είναι?!!
με φώναξε κανείς;
δηλώνω alive & kicking (αλλά πολύ τούρμπο αυτό το klaricid των 500 βρε νίκο μου...)
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
ΥΓ Ρε σεις,εκείνον τον Τάσο τι τον κάνατε?Ακόμα άρρωστος είναι?!!
με φώναξε κανείς;
δηλώνω alive & kicking (αλλά πολύ τούρμπο αυτό το klaricid των 500 βρε νίκο μου...)
Ενα σου λέω.....έχασες!!!!
-
Ο χρήστης Hiluxboy έγραψε:
Παιδιά, έχει κάποιος από εσάς εμπειρία από αλλαγή μηχανής σε πεζό;
Αναλογως τι θελεις να μαθεις!!! Για πες...
Μηχανή από Xantia (1800 16v) μπαίνει σε peugeot 406 ή θα έχω προβλήματα στα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά του μετά (υπολογιστής ταξιδίου, ραδιοCD κλπ.) ;
Επίσης υπάρχει μηχανή peugeot 1800cc με 125 άλογα (εργοστασιακός);
Βρήκα ένα τροπέτο, αλλά κάτι δεν μου πάει καλά...Τετοιος κινητηρας δεν νομιζω οτι υπαρχει...
Το δικο σου 406 ειναι multiplexing; Αν ειναι θα εχεις προβληματακια οπως αυτα που ανεφερες... Θα σου πω περισσοτερα αυριο αρκει να μου πεις τι μοντελο ειναι το αυτοκινητο σου...
Δεν πρόκειται να κάνω κάποια κίνηση για να βάλω τέτοιον κινητήρα. Ούτε με σφαίρες. To 406 μου είναι μοντέλο του 2000 1600cc 8v 90 ίππων. Δεν ξέρω τί είναι το multiplexing, πάντως έχει πολλά ηλεκτρονικά (ραδιοCD με κλείδωμα, αυτόματο κλιματισμό, υπολογιστή ταξιδίου, ανιχνευτές βροχής στους υαλοκαθαριστήρες, immobilizer, συναγερμό, κ.α)
-
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Δεν πρόκειται να κάνω κάποια κίνηση για να βάλω τέτοιον κινητήρα. Ούτε με σφαίρες. To 406 μου είναι μοντέλο του 2000 1600cc 8v 90 ίππων. Δεν ξέρω τί είναι το multiplexing, πάντως έχει πολλά ηλεκτρονικά (ραδιοCD με κλείδωμα, αυτόματο κλιματισμό, υπολογιστή ταξιδίου, ανιχνευτές βροχής στους υαλοκαθαριστήρες, immobilizer, συναγερμό, κ.α)Μάλλον είναι multiplexed αφού είναι του 2000 και έχει και τους αισθητήρες βροχής. Για το multiplex κάνε μια αναζήτηση στο forum και θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες, έχω γράψει κι εγώ κάποια πράγματα στο παρελθόν.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Δεν πρόκειται να κάνω κάποια κίνηση για να βάλω τέτοιον κινητήρα. Ούτε με σφαίρες. To 406 μου είναι μοντέλο του 2000 1600cc 8v 90 ίππων. Δεν ξέρω τί είναι το multiplexing, πάντως έχει πολλά ηλεκτρονικά (ραδιοCD με κλείδωμα, αυτόματο κλιματισμό, υπολογιστή ταξιδίου, ανιχνευτές βροχής στους υαλοκαθαριστήρες, immobilizer, συναγερμό, κ.α)
Μάλλον είναι multiplexed αφού είναι του 2000 και έχει και τους αισθητήρες βροχής. Για το multiplex κάνε μια αναζήτηση στο forum και θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες, έχω γράψει κι εγώ κάποια πράγματα στο παρελθόν.
OK ευχαριστώ
-
Tο 307 μου εχει πλεον να πηγαινει ψιλο βαρκα γιαλο και μαλλον χρειαζομαι καινουργιες αναρτησεις (70000χλμ). Απο τη μια σκεφτομαι να βαλω ξανα μανισιες (δεν ηταν και ασχημες) αλλα πο την αλλη σκεφτομαι και κατι σε ΚΟΝΙ. Εχει αλλαξει κανεις σας αναρτησεις και τι αποτελεσμα ειχε?
-
Ο χρήστης tsardaklis έγραψε:
Tο 307 μου εχει πλεον να πηγαινει ψιλο βαρκα γιαλο και μαλλον χρειαζομαι καινουργιες αναρτησεις (70000χλμ). Απο τη μια σκεφτομαι να βαλω ξανα μανισιες (δεν ηταν και ασχημες) αλλα πο την αλλη σκεφτομαι και κατι σε ΚΟΝΙ. Εχει αλλαξει κανεις σας αναρτησεις και τι αποτελεσμα ειχε?Εγώ απ' ότι θυμάμαι, είχα αλλάξει αμορτισέρ στο προηγούμενό μου αυτοκίνητο (Rover 414) και είχα βάλει KONI λαδιού-αερίου. Το αυτοκίνητο δεν έγερνε τόσο στις στροφές όσο με τα δικά του αμορτισέρ και το ένιωθα περισσότερο στο δρόμο. Η Peugeot απ' ότι μου είχε πει έχει δικά τις αμορτισέρ τα οποία είναι πολύ καλά. Εγώ, μιάς και θα ήμουν ευχαριστημένος με τα δικά του (που είμαι με το 406), θα έβαζα πάλι της Peugeot.
-
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Δεν πρόκειται να κάνω κάποια κίνηση για να βάλω τέτοιον κινητήρα. Ούτε με σφαίρες.Αντε, πηγαινε για 407 να εχουμε να λεμε καμια κουβεντα...
-
Tο 307 μου εχει πλεον να πηγαινει ψιλο βαρκα γιαλο και μαλλον χρειαζομαι καινουργιες αναρτησεις (70000χλμ). Απο τη μια σκεφτομαι να βαλω ξανα μανισιες (δεν ηταν και ασχημες) αλλα πο την αλλη σκεφτομαι και κατι σε ΚΟΝΙ. Εχει αλλαξει κανεις σας αναρτησεις και τι αποτελεσμα ειχε?Καλημέρα σε όλους!
Έχω το ίδιο πρόβλημα με τα αμορτισέρ εδώ και καιρό, αν και έχω αλλάξει τα εμπρός στην εγγύηση. Από παλιότερη εμπειρία σε άλλα αυτοκίνητα, προτιμώ τα Bilstein από τα Koni, γιατί το αυτοκίνητο δεν αντιδρά 'ξερά', ενώ αγκαλιάζει την ανωμαλία του οδοστρώματος, δεν σε κουράζει και σίγουρα εμπνέει πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.
Προσωπική μου άποψη και εκτίμιση... Bilstein. Είτε μόνα τους 4 αμορτισέρ με 'μαμά' ελατήρια, είτε το ολοκληρωμένο κιτ της Bilstein που περιλαμβάνει αμορτισέρ και ελατήρια με λίγο χαμήλωμα.Πληροφορίες και κωδικοί προϊόντων για να πάς διαβασμένος:http://katalog.bilstein.de/
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Προσωπική μου άποψη και εκτίμιση... Bilstein. Είτε μόνα τους 4 αμορτισέρ με 'μαμά' ελατήρια, είτε το ολοκληρωμένο κιτ της Bilstein που περιλαμβάνει αμορτισέρ και ελατήρια με λίγο χαμήλωμα.μιλώντας για bilstein, βάζουμε κάποια από τις 'κίτρινες' σειρές (sport με μαμά ελατήριο ή sprint με ελατήρια χαμηλώματος) αλλά επ' ουδενί τα μαύρα, που πιθανόν να είναι φτηνότερα από τα εργοστασιακά της peugeot, αλλά από απόδοση σαφώς χειρότερα...
-
Παιδια ευχαριστω με κατατοπισατε πληρως! Μαλλον παω για τα sport γιατι ηθελα και λιγο καλυτερο κρατημα σε σβελτη οδηγηση.Να κυριε koyk αυτο ειναι το ηθος των πεζακηδων.Εχεις ενα προβλημα και στο λυνουν σε χρονο dt.
-
Ο χρήστης Hiluxboy έγραψε:
Δεν πρόκειται να κάνω κάποια κίνηση για να βάλω τέτοιον κινητήρα. Ούτε με σφαίρες.
Αντε, πηγαινε για 407 να εχουμε να λεμε καμια κουβεντα...
Είδα το 407 από κοντά, αλλά δεν μου άρεσε η 'τραβηγμένη' μούρη του. Το εσωτερικό του πάντως είναι αρκετά ευρύχωρο.
Το να δώσω τελικά το 406 θα είναι χαζομάρα μου (καινούριο αυτοκίνητο είναι). Αυτό που θα κάνω τώρα είναι να του περάσω ένα σετ 16' ζαντούλες, αεροτομή και να βάψω τα πλαϊνά προστατευτικά στο χρώμα του αμαξώματος. Από το νέο έτος θα του βάλω και turbo. Μου είπαν και απο την αντιπροσωπεία ότι το αντέχει άνετα. Οπότε σε λίγο καιρό θα είναι 1600 με 135 άλογα. -
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
Είδα το 407 από κοντά, αλλά δεν μου άρεσε η 'τραβηγμένη' μούρη του.Γουστα ειναι αυτα!
Από το νέο έτος θα του βάλω και turbo. Μου είπαν και απο την αντιπροσωπεία ότι το αντέχει άνετα. Οπότε σε λίγο καιρό θα είναι 1600 με 135 άλογα.
Πες τους να σου το φτιαξουν αυτοι 120 αλογα εφοσον το αντεχει ανετα και να σου δωσουν και 2 μηνες εγγυηση...
Μη μπεις σε τετοιες διαδικασιες... Ξεκιναμε μετα να ψαχνουμε για φρενα, για δισκους-πλατω καθε τοσο, κανα ημιαξονιο για να μη χαλασουμε τη σχεση μας με το μαστορα και εναν εξομολογητη στο τελος επειδη θα εχεις βλαστημησει απειρες φορες! Μη μιλησω για την αυτοκτονια που μπορει να φτασεις....
Ψαξου λιγο για ηλεκτρικο turbo.. Γνωριζω 406 1,6 το οποιο εχει κανει 80.000km απροβληματιστα.
-
Θα τουρμπίσεις τον 1.6 8βάλβιδο των 90 ίππων? Δεν είναι σωστή κίνηση... Καλύτερα χίλιες φορές να βρεις έναν 1.8 16βάλβιδο με 118 ή ένα δίλιτρο με 136 ίππους και να τον βάλεις επάνω. Υπάρχει φυσικά και η λύση του 1.6-120 των Saxo/106, αλλά αυτός δεν ταιριάζει και τόσο στο χαρακτήρα του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
...μιλώντας για bilstein, βάζουμε κάποια από τις 'κίτρινες' σειρές (sport με μαμά ελατήριο ή sprint με ελατήρια χαμηλώματος) αλλά επ' ουδενί τα μαύρα, που πιθανόν να είναι φτηνότερα από τα εργοστασιακά της peugeot, αλλά από απόδοση σαφώς χειρότερα...Σωστά Τάσο ( περαστικά...) εννοώ τα κίτρινα sport/sprint, παρέλειψα να το αναφέρω...
-
Παιδια ευχαριστω με κατατοπισατε πληρως! Μαλλον παω για τα sport γιατι ηθελα και λιγο καλυτερο κρατημα σε σβελτη οδηγηση.Να κυριε koyk αυτο ειναι το ηθος των πεζακηδων.Εχεις ενα προβλημα και στο λυνουν σε χρονο dt.Με εχετε παρεξηγήσει!!Εγω δεν εχω τίποτα με τους 'πεζούς' ( ) ίσα ισα.....αξίζουν την συμπάθεια και την στήριξή μας στις δύσκολες ώρες που περνάνε συνεχεια με τα αυτοακίνητά τους..εεε..αυτοκίνητα ήθελα να πω!!!
(ΥΓ Που τα βρίσκω...που τα βρίσκω!!!!?? )
PEUGEOT FORUM