-
ασχετό,αλλά είμαι τσαντισμένος .....
Μέσα σε ένα μήνα και μετά από 2 χρόνια κυκλοφορίας (42,000 χλμ) 2 φορές η λάμπα μεσαίων μπροστινών αριστερού φωτός και ένα του φλας πάλι αριστερού.
Ρε μπας και τα φώτα μου είναι κυβερνητικά και αρνούνται να δουλέψει οτιδήποτε μη δεξιό? -
Εχει ψαξει αλλαξει κανεις απο εσας την αναρτηση; Εχω πλεον 55000 και ειδα σε μερικες περιπτωσεις οτι αρχισε να μην ακολουθει αυτα που του λεω. Σε αμορτισερομεςρτηση που του εκανα εδειξε 87% εμπρος και 75% πισω.Μαλλον κοντευω για αλλαγη αμορτισερ.
-
Ο χρήστης gmantz έγραψε:
Αν θελετε μπορουμε απο το φορουμ να οργανωσουμε καμια μερα πιστας και με τους 206-147.Πσσστ... υπάρχει και το citroen forum, μην ξεχνιόμαστε!
(Καλά, είναι και οι VAG )
-
Ο χρήστης tsardaklis έγραψε:
Εχει ψαξει αλλαξει κανεις απο εσας την αναρτηση; Εχω πλεον 55000 και ειδα σε μερικες περιπτωσεις οτι αρχισε να μην ακολουθει αυτα που του λεω. Σε αμορτισερομεςρτηση που του εκανα εδειξε 87% εμπρος και 75% πισω.Μαλλον κοντευω για αλλαγη αμορτισερ.Καλησπέρα!
Δες το 'παρθενικό' μου σχόλιο στο club Το 307 μου και την απάντηση που ακολουθεί από τον tazz.
Δεν το ψάχνω ιδιαίτερα τώρα λόγω οικονομικής στενότητας, με ενδιαφέρει πάντα όμως.
Έχω αλλάξει μια φορά τα εμπρός, και μάλλον θα τα αλλάξω πάλι πριν το καλοκαίρι, εντός εγγύησης. -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Αν θελετε μπορουμε απο το φορουμ να οργανωσουμε καμια μερα πιστας και με τους 206-147.
Πσσστ... υπάρχει και το citroen forum, μην ξεχνιόμαστε!
Μην ξεχνάμε και το 'σόι' μας! Μαμά PSA είναι αυτή!
-
ΚΙ ΟΜΩΣ ΓΥΡΙΖΕΙ
Η δοκιμή έλαβε χώρα σε πλατεία, κυριακή πρωί.
το αυτοκίνητο ΄΄αρχισε να υποστρέφει προοδευτικά και με το άφημα του γκαζιού η ουρά αποσταθεροποιήθηκε εντελώς ελεγχόμενα και διορθωσε τροχειά, για να ξανασταθεροποιηθεί με βαθύ πάτημα στο πεντάλ του γκαζιού. -
Ο χρήστης nikapos έγραψε:
Η δοκιμή έλαβε χώρα σε πλατεία, κυριακή πρωί.τελικά δεν είμαι ο μόνος που κάνει δοκιμές κυριακή πρωί σε πλατείες
εξακολουθώ πάντως να μην μπορώ να το γυρίσω (τουλάχιστον αισθητά) με άφημα του γκαζιού, αλλά μόνο με χειρόφρενο (αυτό το μπιπ-μπιπ μού έχει σπάσει τα νεύρα ). σε αυτή την περίπτωση βέβαια, όχι απλά γυρίζει, αλλά η ουρά δαγκώνει και ρίχνει και χαστούκια...
και επανέρχομαι στο θέμα των αναρτήσεων που έθιξε κάποιος παραπάνω. υπάρχει άραγε η δυνατότητα να φορέσουμε στο hatchback τα αμορτισέρ-ελατήρια του cc; το cc είναι 1,5 εκατοστό χαμηλωμένο και έχει και πιο σκληρές αναρτήσεις, απ' ό,τι διαβάζω στα τεστ. ανδρέα, ξέρεις τίποτα επ' αυτού;
-
ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΚΟΥΒΑ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΑΤΙ ΑΟΙ ΤΟ ΤΑΣΙ ...ΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΑΡΒΩΣΕ ΚΑΜΙΑ ΖΑΝΤΑ?ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΤΟ ΤΑΣΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΣΟ ΤΟ ΜΑΛΙ?ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ?
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Η δοκιμή έλαβε χώρα σε πλατεία, κυριακή πρωί.
τελικά δεν είμαι ο μόνος που κάνει δοκιμές κυριακή πρωί σε πλατείες
εξακολουθώ πάντως να μην μπορώ να το γυρίσω (τουλάχιστον αισθητά) με άφημα του γκαζιού, αλλά μόνο με χειρόφρενο (αυτό το μπιπ-μπιπ μού έχει σπάσει τα νεύρα ). σε αυτή την περίπτωση βέβαια, όχι απλά γυρίζει, αλλά η ουρά δαγκώνει και ρίχνει και χαστούκια...
Μαλλον δεν μπαινεις με αρκετα χιλιομετρα στην πλατεια. Δοκιμασε να μπεις με +10-20χλμ να κανεις ενα μικρο φλικ (μεταφορα φορτιου) και ταυτοχρονα να αφησεις γκαζι. Ετοιμασου για μεγαλοπρεπες αναποδο (και γρηγορα). Εγω στη στροφη του bikini μετα την τρυπα του καραμανλη, με αυτο τον τροπο εχω προσπερασει απο την εξωτερικη Focus με το πλαι και τον εβλεπα απο το παρμπριζ μου Να ειναι καλα ο ακαμπτος πισω αξονας
-
Tο τάσι, γνήσιο: 45 euro
Η ζάντα δεν ξέρω, πηγαινε για μία ζυγοστάθμιση. -
ektos apo anapodo, gia na isiwseis pata kai gazi gazi gazi! An fobitheis kai den to patiseis, i poly xeirotera patiseis freno mporei na kaneis kai tetake.
me to thema tou sait exoume proxwrisei katholou?
-
ΤΟ ΤΑΣΙ 45 ΕΥΡΩ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ?ΚΛΕΦΤΕΣ.....Η ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΣΗ ΠΟΣΟ ΤΟ ΜΑΛΙ?
-
υπάρχει και η πιο οικονομική λύση να ξηλώσεις και τα υπόλοιπα τάσια και να βάψεις τις ζάντες λευκές
για ζυγοστάθμιση υπολόγισε γύρω στα 10-20 ευρώ, ανάλογα πού θα πας.
-
Καλησπέρα σας!
(σας προωθώ ένα πρόβλημα που είχα με το 307 μου και είχα δημοσιεύσει από λάθος γενικά στα Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις, και συγκεκριμένα με το πετάλι συμπλέκτη, που έτριζε όταν το πίεζα, όταν το αυτοκίνητο ήτα ζεστό)... η κατάληξη:..........Αφήσα αρκετό καιρό το θέμα, γιατί είχα βαρεθεί να πηγαίνω συνέχεια για το ίδιο θέμα στο συνεργείο. Το ξαναπήγα στην OSCAR Peugeot, πίσω από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού. Εκεί, την προηγούμενη φορά, οι άνθρωποι είχανε γρασάρει το πετάλι αλλά και το μηχανισμό, μπας και στρώσει.
Πολυ φιλότιμα οι άνθρωποι το ξαναβάλανε μέσα για έλεγχο. Τελικά, μου λένε τηλεφωνικώς οτι πρόκειται για πλατώ και ρουλεμάν. Ζήτησαν δε έγκριση από την Lion Hellas για να το περάσουν στην εγγύηση, και η Lion είπε οτι είναι αναλώσιμο το σετάκι (δίσκος, πλατώ, ρουλεμάν), άρα επιβαρύνει τον πελάτη.
Το κόστος αλλαγής είναι περίπου 350-400 ευρώ. Δεν είναι πρόβλημα στον δίσκο, αφού το αυτοκίνητο ΔΕΝ πατινάρει καθόλου. Εχω κάνει δε μόλις 44.000 km, και το πρόβλημα έχει εμφανιστεί από τα 36.000 περίπου.
Σκοπεύω να το κυνηγήσω όπως μπορώ. Υπάρχει ιστορικό στα φόρουμ των 4Τ, όπου η αλλαγή αυτή, σε άλλα αυτοκίνητα, έχει γίνει δωρεάν, εφ'οσον το αυτοκίνητο είναι εντός εγγύησης.
Να ξανασημειώσω οτι τα παιδιά στην OSCAR φαίνεται να έκαναν ότι μπορούσαν....Θέλω λοιπόν παρακαλώ την γνώμη σας!
ευχαριστώ,
Σπύρος Άνθης
-
Το αμαξι ειναι στην εγγυηση????Εκτος απο το τριξιμο (αν και δεν πολυκαταλαβαινω οταν λες τριξιμο,μηπως μπορεις να το κανεις λιγο πιο σαφες για να δουμε δηλ αν και μεις εχουμε τιποτα ιδια συμπτωματα) ειχες τιποτα αλλο σαν προειδοποιηση???
-
ναι, το αυτοκίνητο είναι στην εγγύηση.
Δεν υπάρχει άλλο σύμπτωμα, πέρα από το οτι όταν το αυτοκίνητο είναι πια ζεστό, το πετάλι του συμπλέκτη τρίζει (κυρίως στην αποσύμπλεξη, αλλά και στο πάτημα επίσης κάπως).
Αρχικά το γρασσάρανε (και στη Lion και στην OSCAR), με σκοπό το να το παρακολουθήσουμε πως θα εξελιχτεί.
Το αυτοκίνητο δεν παρουσιάζει κανένα άλλο σύμπτωμα. Δεν πατινάρει, δεν κάνει τίποτα άλλο. ΟΚ, μπαίνει σχετικά δύσκολα/δύστροπα η όπισθεν, και η πρώτη εν κινήσει.
Το θέμα είναι οτι τώρα ΕΧΩ ΔΙΑΓΝΩΣΗ!!! Φαίνεται λοιπόν οτι στη Lion ξέρανε από την αρχή το πρόβλημα, και με δουλεύανε ψιλό γαζί. Πώς δηλαδή, οι άλλοι στην OSCAR πως το βρήκανε σχεδόν αμέσως;
Από ότι φαίνεται και στο άλλο θέμα συζήτησης, στην γενική κατηγορία Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις -> Τρίξιμο πεταλιού συμπλέκτη, και γενικά στο φόρουμ, και η ford και η bmw το αλλάζουν χωρίς πολλά πολλά, στην εγγύηση.
Μίλησα και με Αγγλία τηλεφωνικώς, σε 2 εξουσιοδοτημένα εκεί, και μου λένε οτι όντως καλύπτεται, εάν είναι μέσα στα μίλια που καλύπτει η εγγύηση. Σημειωτόν οτι η Peugeot στην Ελλάδα και στη Ευρώπη γενικότερα δίνει 2 χρόνια εγγύηση, ανεξάρτητα από χιλιόμετρα.Σπύρος Άνθης
Αύριο πάω στη Lion, και θα έχετε νέα συντομότατα.
-
Το πρώτο μου αυτοκίνητο ήταν ένα μεταχειρισμένο 205cl με το οποίο ήμουν 'καψουρεμενος' από πιτσιρικάς (βλέπε Βατανεν) έτσι λοιπόν με τα από πολλά χιλιόμετρα και λίγα χρονάκια, αποφάσισα ότι είναι καιρός να προβώ σε αντικατάσταση (εν έτη 12/2001) και ως γνησιος πεζακιας η πρωτη μου σκέψη ήταν ένα Peugeot, όταν μπήκα στο 307 ήταν και η μοναδική, χωρίς να δω τίποτα άλλο.
Λίγο λόγω οικονομικής στενότητας και λίγο του ότι την εποχή εκείνη δεν με ενδιέφεραν τα πολλά άλογα λίγο η φορολογία κατέληξα στο μαυράκι 307XS 1,4.
Φυσικά το μετάνιωσα ένα χρόνο αργότερα όταν οδήγησα ένα 1,6 αλλά εκεί που τα 'πήρα κρανίο' ήταν όταν μπήκα στην έκθεση αυτοκινήτου και αντίκρισα με μεγάλα γράμματα '1400 ,90HP' .
(Απλά πιστεύω ότι η Peugeot δεν σεβάστηκε αυτούς που έτρεξαν και παράγγειλαν το μοντέλο πριν ακόμη έρθει καλά καλά στην Ελλάδα.)
Τέλος πάντων η ουσία είναι πως εν εξαιρέσει κανείς τα 75 αλογάκια δεν έχω κανένα μεγάλο πρόβλημα έως τώρα, τα μόνα που έχω τα έχω δει και από άλλους εδώ (σε όσα post έχω προλάβει να διαβάσω…ρε παιδία είναι πάρα πολλά), ένα πρόβλημα με την κλειδαριά στην πόρτα οδηγού που αλλάχθηκε όταν ακόμα ήμουν στην εγγύηση, ένας θόρυβος όταν κάνω όπισθεν αλλά χωρίς σταθερή συχνότητα, έτσι δεν μπορεί να εντοπισθεί ούτε από εμένα ούτε από το συνεργείο και φυσικά το φλας το οποίο μου έχει σπάσει τα νεύρα (αλήθεια τι μπορώ να κάνω για αυτά?).
Κλείνοντας θέλω να ρωτήσω εάν μπορώ να βρω πουθενά αλλού το Peugeot_CD5_Repair_307-607.zip στο οποίο αναφέρεται κάποιο post μιας και από δουλειά δεν μπορώ με e-mule (υπάρχει proxy) και από σπίτι PSTN…αυτό πιστεύω τα λεει όλα.
Πρέπει να πω πάντως ότι είμαι πολύ χαρούμενος που σας ανακάλυψα, έστω και καθυστερημένα, πιστεύω να τα λεμε αρκετά συχνά.
CIAO!! -
Καλος ηρθες andi!
Το θεμα με το φλασ το φτιαχνουν εντος εγγυησης.Πηγενε να το αλλαξεις! -
Και εμεις ειμαστε χαρουμενοι που μας ανακαλυψες και ευχομαστε να τα λεμε αλλα οχι για προβληματα!!!
Για το θεμα των 90 ιππων εχεις απολυτο δικιο να εισαι εξαγριωμενος αλλα δεν ειναι μονο η Πεζω που το κανει αλλα και πολλοι αλλοι.
ΕΔΩ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ ΜΙΤΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ (ΤΟΝ ΔΙΝΑΝΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ) ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΑ 2,5 ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΔΗΛ ΜΕ ΤΙΜΩΡΗΣΑΝΕ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ...... -
Καλημέρα σας!
τελικά πήγα πάααλι σήμερα στην Lion, αυτή τη φορά για να μου πούνε εν ολίγοις αν καλύπτεται το κίτ συμπλέκτη στην εγγύηση, δεδομένου του ότι από το 3πτυχο δίσκος-πλατώ-ρουλεμάν που συμπεριλαμβάνει το κιτ, εγώ δεν έχω φθείρει το δίσκο καθόλου.
Το τεχνικό τμήμα (upstairs...) είπε αυτό που αναγράφεται και στην εγγύηση, οτι δηλαδή δεν καλύπτεται ο συμπλέκτης, σαν μέρη που υπόκεινται σε φυσιολογική φθορά. Τώρα, στα ταξί τα ρουλεμάν και τα πλατώ τα αλλάζουν στις 100-200.000 km....εγώ που πάντα πάω από εθνική οδό και Αττική Οδό, δεν ξεκουράζω ποτέ το πόδι στον συμπλέκτη, κτλ κτλ, δεν είμαι προσεκτικός οδηγός;;;;Χτες μίλησα με συνεργεία της Peugeot στην Αγγλία, και μου είπανε οτι το καλύπτουν, αν είναι μέχρι 20.000 km (12.000 μίλια).
Σίγουρα πανευρωπαϊκά, έχουν μπλέξει τα μπούτια τους με την εγγύηση. Αν έστω και ένα συνεργείο άλλαξε κάπου στην Εύρώπη το κίτ συμπλέκτη, στην εγγύηση, δεν θα έπρεπε να το αλλάζανε και οι άλλοι;παίδες, παρακαλώ για γις απόψεις σας..!
ευχαριστώ,
Σπύρος Άνθης
PEUGEOT FORUM