-
Ο χρήστης Hiluxboy έγραψε:
- ÆÏÕÁÍ. ÓÕÍÅ×ÅÓ ÔÏ ÐÑÏÂËÇÌÁ ÅÙÓ ÔÙÑÁ. ËÕÍÅÔÁÉ ÐÅÑÉÏÄÉÊÁ ÌÅ ÔÏÐÏÈÅÔÇÓÇ ×ÁËÊÏÕ×ÏÕ ÃÑÁÓÓÏÕ. Ï ÌÇ×ÁÍÉÊÏÓ ÄÅÍ ÐÑÏ×ÙÑÇÓÅ ÓÅ ÁÍÔÉÊÁÔÁÓÔÁÓÇ ÌÅ ÍÅÏ ÌÅÔÁËÉÊÏ ÃÉÁÔÉ ÏÐÙÓ ÌÏÕ ÅÉÐÅ ÔÏ ÐÑÏÂËÇÌÁ ÈÁ ÓÕÍÅ×ÉÓÅÉ ÍÁ ÕÖÉÓÔÁÔÁÉ. ÁÍÁÌÅÍÅÔÁÉ ÔÏÐÏÈÅÔÇÓÇ ÓÕÑÌÁÔÉÍÏÕ ÐËÅÊÔÏÕ ÆÏÕÁÍ ÏÐÙÓ ÓÔÁ ÔÅËÅÕÔÁÉÁ 106 ÊÁÉ 206.
ÕðÜñ÷åé óôá åîïõóéïäïôçìÝíá **ÓÕÑÌÁÔÉÍÏ ÐËÅÊÔÏ ÆÏÕÁÍ ** ?
Å÷ù 206 ìå æïõáíßôéäá êáé ìïõ ÷åé óðÜóåé ôá íåýñá
Áð'ïóï ãíùñéæù ôá 206 äåí å÷ïõí æïõáíéôéäá. Ïóï ãéá ôï áí õðáñ÷åé óõñìáôéíï êáé ìåôáëëéêï æïõáí áðáíôù êáé ðáëé áð'ïóï ãíùñéæù ëåãïíôáò ïôé ðñùôç ôïðïèåôçóç åéíáé óõñìáôéíï ðëåêôï! Ôï åñãïóôáóéï äåí âãáæåé ìåôôáëéêï ïõôå ãéá 206 ïõôå ãéá 307...
Exïõí Å÷ïõí Ïðùò åßðå êáé ï ÔÏÍÉ ÑÁÑ øÜ÷íïìáóôå...
-
Τι γνωρίζεται για την αύξηση ιπποδύναμης και ροπής με επαναπρογραμματισμό του chip στον εγκέφαλο (ECU). Εχω βρεί την παρακάτω εταιρεία Power Tuning:
http://users.otenet.gr/~mwise/power-tuning/peugeot.html
η οποία ισχυρίζεται ότι με επαναπρογραμμτισμό μπορεί να δώσει +18 HP και +22 Νm (1600cc). Το κόστος είναι 600 Euro.
Εχει δοκιμάσει κανείς κάτι αντίστοιχο? Πολύ θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας.
Τάσος
-
Ο χρήστης atsinoni έγραψε:
Τι γνωρίζεται για την αύξηση ιπποδύναμης και ροπής με επαναπρογραμματισμό του chip στον εγκέφαλο (ECU). Εχω βρεί την παρακάτω εταιρεία Power Tuning:http://users.otenet.gr/~mwise/power-tuning/peugeot.html
η οποία ισχυρίζεται ότι με επαναπρογραμμτισμό μπορεί να δώσει +18 HP και +22 Νm (1600cc). Το κόστος είναι 600 Euro.
Εχει δοκιμάσει κανείς κάτι αντίστοιχο? Πολύ θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας.
Τάσος
Στο 206 με 110hp που έχω 'φοράω' πρόγραμμα SUPERCHIPS (σειριακά
φορτωμένο) 500 ευρώ. Το αμάξι είναι πιό ζωντανό από χαμηλά ως τον
κόφτη στις 7000 αλλά θέλει 98αρα βενζίνη αλλιώς όταν ζεστένεται πολύ
έχει λίγα πειράκια ως τις 3000στροφές.
Οι ισχυρισμοί για πάνω από +10αλογα δεν ισχύουν χωρίς να γίνουν και άλλες αλλαγές (φίλτρο, εξάτμιση,εκκεντροφόροι κλπ). -
ΑΠΑΙΤΩ απαντηση στο παρακατω ερωτημα που θετω
Τελικα χτυπαει 'πειρακια' το 307 σας η οχι.Γιατι το δικο μου δεν καταλαβαινει τιποτα ουτε απο 100αρες βενζινες ουτε απο 95αρες.Νομιζω μαλιστα οτι οσο πιο καλη βενζινα του βαζω τοσο πιο πολλα 'πειρακια' χτυπαει.ΠΕΡΙΜΕΝΩ απαντησεις γιατι θα σαλταρω.... -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
ΑΠΑΙΤΩ απαντηση στο παρακατω ερωτημα που θετω
Τελικα χτυπαει 'πειρακια' το 307 σας η οχι.Γιατι το δικο μου δεν καταλαβαινει τιποτα ουτε απο 100αρες βενζινες ουτε απο 95αρες.Νομιζω μαλιστα οτι οσο πιο καλη βενζινα του βαζω τοσο πιο πολλα 'πειρακια' χτυπαει.ΠΕΡΙΜΕΝΩ απαντησεις γιατι θα σαλταρω....Σε ποιές στροφές σου ακούγονται πειράκια ?
Και με ποιά σχέση ? -
Τα 'πειρακια' ακουγονται με οποιαδηποτε σχεση(ακομα και με πρωτη) απο τις 1200-3000 rpm οταν παταω το γκαζι ακομα και απαλα.Απλα οπως σωστα παρατηρηθηκε συμβαινει οταν το αυτοκινητο ειναι αρκετα ζεστο.Αυτο που δεν μπορω να εξακριβωσω ειναι αν χτυπανε οταν δουλευει το βεντιλατερ(αρα αν υπαχει καποια σχεση με αυτο) η και οταν δεν δουλευει.
-
Kαι μένα χτυπάει κάποιες φορές πειράκια κυριώς από πρώτη σε δευτέρα και καμια φορά με τριτη και σε ανηφορικό δρόμο. Πιστεύω πως έχει να κάνει με την βενζίνη κυρίως. Με απλή 95ρα αμόλυβδη έχει αρκετά πειράκια. Εξάλου και το manual προτείνει 98 οκτάνια. Πάντως , και χωρίς να θέλω να φανει σαν διαφήμιση, με την Bp ultimate έχω δει σημαντικη βελτίωση μιας και εχω καιρό να ακούσω πειράκια ακόμα και σε ανηφόρες. Ελπίζω πως βοήθησα.
-
Ψυχολογικα σιγουρα με βοηθησες και νασαι καλα !!! Το 307 δεν βοηθησες που χτυπαει ακομα και 100αρα σε ανηφορα και ζεστη.
-
Χμμμ μήπως φταίει το βενζιναδικο? Εχω δει διαφορές απο βενζινάδικο σε βενζιναδικο, ακομα και στην 100ρα. Πάντως μην ανήσυχεις, αυτό το κάνει σε αρκετά 307 και δεν νομίζω να ειναι πρόβλημα. Βέβαια δεν είμαι μηχανικος για να στο τεκμηριώσω καλύτερα, αλλά και σε καινούρια 307 του 2003 που έχω μπει, ( είναι 2 φίλων, ενα 1,6 και ένα δίλιτρο ) και αυτά είχαν πειράκια κάποιες στιγμές, ειδικά σε ανηφόρες και οταν είχαν ζεσταθεί αρκετά.
-
Με αυτα τα πειρακια των 307 θα αρχισω να χτυπαω και εγω σε λιγο! Εχω παθει ανοσια...Δεν με απασχολει πια το θεμα! Απο θερμοκρασια πως πηγαινουν τα δικα σας; Το δικο μου ή θα ειναι πανω απο τους 90 ή κατω... Ποτε ακριβως. Το παρατηρησα και σε 206 1.6 και συμβαινει το ιδιο. Αλλοι που ρωτησα δεν εχουν παρατηρησει πυρετο. Συνεχως υποθερμια εχουν τα δικα τους! Μαλλον εγω φταιω που του πινω αιμα...
-
Mε τα ημισυνθετικά λάδια που έβαζα, μου ήταν συνέχεια πάνω απο τη μέση η θερμοκρασία. Όταν άλαξα σε συνθετικά η θερμοκρασία είναι συνήθως στην μέση, ανεβαίνει πολύ σπάνια λίγο παραπάνω, αλλα ξαναπέφτει πολύ γρήγορα, παρόλο που και εγώ το σκίζω αρκετά μπορώ να πω
-
Emena akoustikan peirakia prwti fora otan ebala benzini apo ton marinopoulo (Ioannina). (.65e)
Den ksanaebala pote apo ekei (bazw mono shell kai arketes fores v-power) kai eksafanistikan ta peirakia!
-
Για το θεμα της θερμοκρασιας εχω και γω ακριβως το ιδιο με τον hiluxboy.
Για το θεμα των 'πειρακιων' εχω να δηλωσω το εξης:Θα σε εμπιστευτω hiluxboy γιατι μου αρεσε η εμπεριστατωμενη και επιστημονικη σου προσεγγιση στο θεμα'Δεν με απασχολει...εχω παθει ανοσια...'και θα πραξω το ιδιο.Ομως.......
Αν σε λιγο καιρο ψωριασει κανενα πιστονι η χτυπησει κανα μοτερ θα ψαξω να βρω που εισαι(και ξερεις οτι δυστυχως για σενα ξερω)και θα το συζητησουμε το θεμα απο ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ -
Καλημέρα σε όλους.
Παρέλαβα το 307 1.6 XS στις 13/8. Μέχρι σήμερα έχω κάνει 2.100 χλμ.
Πειράκια δεν ακούω πουθενά (βενζίνη ultimate 100).
Το μοτέρ είναι όντως πολύ καλό. Δεν το έχω πιέσει πολύ, αλλά νομίζω ότι αποδίδει καλύτερα στην περιοχή 3000 - 4500 σαλ. Καίει λογικά με λογική χρήση και παράλογα με παράλογη
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά του στο δρόμο και κυρίως από τα φρένα. Εμφανίζονται κάποιες μετατοπίσεις βάρους αν πάνω στη στροφή αφήσεις γκάζι αλλά ή πορεία του αυτοκινήτου δεν δείχνει να επηρεάζεται. Επαναλαμβάνω ότι ο ρυθμός είναι ακόμα χαλαρός.
Εχω μόνο δύο μικρά προβληματάκια.,
Τρίζει η κεντρική κονσόλα. Οχι πάντα, νομίζω ότι συμβαίνει όταν έξω έχει ζέστη και δουλεύει το aircontition για αρκετή ώρα. Ως πιθανή εξήγηση δίνω τη διαφορά θερμοκρασίας και τη συστολή - διαστολή των υλικών αλλά είναι ενοχλητικό.
Το radio CD είναι επιεικώς μέτριο. Η ραδιοφωνική λήψη είναι κακή και το CD δυσκολεύεται με τα CD-R. Τουλάχιστον είναι έυχρηστο.
Σήμερα το πρωί μου έκανε κάτι 'κουφό'. Οταν έβαλα το κλειδί για να βάλω μπροστά η ένδειξη για τη στάθμη του λαδιού αναβόσβηνε. Οχι το πρωί που ξεκίνησα, είχα ήδη κάνει καμιά 10ρια χλμ. Ανοιξα το καπό και έλεγξα τη στάθμη αλλά ήταν κανονική. Υστερα από αυτό όμως δεν ξαναανβόσβηνε η ένδειξη. Παράξενο... -
Καλοριζικο αγαπητε φιλε.Στο δικο μου η κονσολα δεν τριζει τριζουν ομως τα αλεξηλια!!Το cd δεν ειναι μετριο ειναι μαλλον κακο και το δυστυχημα ειναι οτι προς το παρον δεν υπαρχει κατι που να το αντικαθιστα.(η υπαρχει και δεν το εχουμε παρει χαμπαρι??)Παραξενο ξεπαραξενο συνηθισε το θεμα ενδειξης λαδιου γιατι αν εβαζα λαδι καθε φορα που μου εδειχνε χαμηλη σταθμη πρεπει συμφωνα με μετριους υπολογισμους να ειχα βαλει γυρω στον ενα τοννο!!!!Σε φιλο μου που του αλλαξανε τον αισθητηρα δουλεψε 2-3 μερες και μετα εκανε χειροτερα.....
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Το cd δεν ειναι μετριο ειναι μαλλον κακο και το δυστυχημα ειναι οτι προς το παρον δεν υπαρχει κατι που να το αντικαθιστα.(η υπαρχει και δεν το εχουμε παρει χαμπαρι??)Δεν μπορώ να το βγάλω και στη θέση του να τοποθετήσω ένα άλλο του εμπορίου;
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Για το θεμα της θερμοκρασιας εχω και γω ακριβως το ιδιο με τον hiluxboy.
Για το θεμα των 'πειρακιων' εχω να δηλωσω το εξης:Θα σε εμπιστευτω hiluxboy γιατι μου αρεσε η εμπεριστατωμενη και επιστημονικη σου προσεγγιση στο θεμα'Δεν με απασχολει...εχω παθει ανοσια...'και θα πραξω το ιδιο.Ομως.......
Αν σε λιγο καιρο ψωριασει κανενα πιστονι η χτυπησει κανα μοτερ θα ψαξω να βρω που εισαι(και ξερεις οτι δυστυχως για σενα ξερω)και θα το συζητησουμε το θεμα απο ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑΜιχαλη! Με υποτιμας δημοσια και νιωθω ασχημα. Αν συμβει κατι τετοιο σε εσενα Θα παρω τηλ. τον Μηλιο στο κινητο και θα σου αλλαξει ο ιδιος με τα χερακια του το μοτερ! Καταλαβαινεις οτι εγω δεν μπορω να καθομαι να ασχολουμαι με τετοιες λεπτομερειες... Για τα αλεξηλια, ειδικα τα δικα σου υπαρχει λυση και θα σου την πω δημοσια... Χρειαζεσαι 4 λαμαρινοβιδες γυρω στους 4 ποντους και θα τα βιδωσεις στην οροφη. Εγω εχω βαλει περαστες 17αρες και τις εχω κολλησει με loctite.Σιγουρη λυση!
Το προβλημα με την ενδειξη του λαδιου εχει να κανει με το προγραμμα. Ο δεικτης δουλευει!
Το R-CD αντικαθισταται με του εμποριου αλλα χανονται οι ενδειξεις απο την κεντρικη οθονη και μενει αδεια, πραγμα που δεν μπορω να βλεπω!
-
Ανδρεα τελικα αυτο ηθελα να σου αποσπασω(να μου περασει ο ιδιος ο Μηλιος το μοτερ και το πετυχα χρησιμοποιοντας εστω και σατανικους τροπους )
Τελικα εχεις δικιο για τα πειρακια και διαφορα αλλα αστεια προβληματα που μας απασχολουν -ταλαιπωρουν και καλο θα ηταν να ασχοληθουμε με πιο ουσιαστικα πραγματα.Αλλα ειπαμε οτι εδω γραφουμε για να κανουμε την πλακα μας-χομπυ μας(υπαρχουν κατοχοι αυτοκινητων που δεν ξερουν τι μοντελο εχουν και νομιζω οτι αυτοι ειναι και οι πιο ευτυχισμενοι)και να δινουμε συμβουλες και προτροπες βελτιωσεων για να χαλαμε τα λεφτα μας(ακου 17αρεςζαντες σε 307 με 225 λαστιχο)Ελπιζω να σε εκανα να νοιωσεις λιγο καλυτερα...Εγω τελικα εβαλα την κανονικη φωτογραφια. -
Kai egw eixa problhma me ton deikti otan phra to aftokinito. Mou ton allaksan meta mia ebdomada (dwran) kai apo tote deixnei panta tin swsti timi (full kanonika, kai ante na leipei ena koutaki se megales anifores).
TELIKA 0I 17ARES ZANTES LENE ?? sas to lew giati se 2-3 xiliades xiliometra 8a er8ei i wra na allaksw lastixa... kai lew na balw mazi kai zantes (me lastixa 205).
Paidia eiste sigouroi oti ftaei to sterofwniko ?
An balei kapios kalis piotitas ixia den 8a yparxei simantiki beltiwsi ?
Exw balei sto mati kati MB-QUART me 250euro me topo8etisi + dwrean monwsi stis portes. -
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ
ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΕΙΧΑΜΕ ΞΑΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ
ΑΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 307 ΜΑΣ
ΕΜΑΘΑ ΜΕΣΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ BILSTEIN ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΕΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
PEUGEOT FORUM