-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
θέλει μάζεμα το συρματόσχοινο,για ακόμη μεγαλύτερη ένταση στα τακάκια......
υπάρχουν ακόμη άτομα που τραβάνε χειρόφρενα;;;;νόμιζα οτι τα '90s είχαν περάσει.......Δηλαδή όλοι φλώρεψαν σήμερα;
Οχι,εχουν λιιιιγη παραπανω σοβαροτητα και παιδεια!!!!
-
Η χρήση χειροφρένου είναι αγωνιστική τεχνική για ευελιξία σε φουρκέτες ή για επιτόπιες στροφές. Όσα δεν φτάνει η αλεπού βέβαια...
-
Σε δημοσιο δρομο ρε αλεπου;;;;;
Ειπαμε λιιιιγη σοβαροτητα και παιδεια!!!!!αλλα οσα δεν φτανει η αλεπου....... -
Δηλαδη σε επιτρεπομενη αναστροφη αμα σηκωσεις λιγο χειροφρενο να κανεις τη ζωη σου πιο ευκολη ειναι ελλειψη παιδειας και σοβαροτητας? Ικανοτητα και ευκολια ειναι.. Αλλα νταξει, η ελληνικη υποκρισια ιδιως πισω απο την ασφαλεια του πληκτρολογιου δεν θα ναι η πρωτη φορα που κανει την εμφανιση της... Στη τελικη το δικαιωμα για επικρισεις το εχεις χασει απο τοτε που προσπαθουσες να κοροιδεψεις ολο το φορουμ για την καταναλωση του αυτοκινητου σου...! Οποτε ασε το κηρυγμα ηθικολογιας....
Για την ιστορια να χω τραβηξει 10 φορες ολα αυτα τα χρονια ζητημα ειναι ,για πολλους λογους ουσιας και υποκειμενικους, αλλα δε παυει να εχω συγκεκριμενη αποψη. Στη τελικη θυμαμαι χαρακτηριστικα τον Δια να χει αναφερει οτι εχει γλιτωσει τροχαιο απο ξενη υπαιτιοτητα με τη χρηση χειροφρενου...
-
Όσο του κόβει του καθενός. Και βασικά όσο πιάνουν τα χέρια του...
ΥΓ: Καλά θυμάσαι Νονέ!
-
ωραία,νομιμοποιήσαμε και τα χειρόφρενα σε δημόσιο δρόμο!!!!σώζει ζωές άλλωστε......
απο μένα ως εδώ το -
Πριν αρκετά χρόνια με ένα φίλο κατεβαίναμε το δρόμο προς Καπανδρίτη από τον Κάλαμο.Ο δρόμος είχε πιάσει μια κρούστα πάγου,και παρότι ο φίλος είχε χειμερινά ελαστικά,το αμάξι δεν ελεγχόταν.Αναγκάστηκε να προκαλέσει τεχνητό τετακέ με το χειρόφρενο διότι στην επόμενη στροφή,μια κλειστή δεξιά,θα πηγαίναμε ευθεία στο γκρεμό...Το χειρόφρενο σε δημόσιο δρόμο για εφέ είναι απαράδεκτο.Αν το κάνει κάποιος σε ένα δρόμο που έχει κυκλοφορία για να εντυπωσιάσει,τότε θέλει φάπες.Αλλά εντάξει,σε ένα χωριό,ή σε ένα μέρος που περνάει 1 αυτοκίνητο την ώρα,αν σε μια στροφή θέλήσεις να 'παίξει' λίγο,δεν έγινε κάτι.Αρκεί να ξέρεις τι κάνεις,πού το κάνεις και πώς το κάνεις.Έχω δει στο Περιστέρι άτομα να τραβάνε χειρόφρενο να μπουν σε ένα στενό το οποίο ούτε το βλέπουν,ούτε ξέρουν αν έχει σταματημένο αμάξι ή/και πεζούς.Αυτό είναι έγκλημα.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
θέλει μάζεμα το συρματόσχοινο,για ακόμη μεγαλύτερη ένταση στα τακάκια......
υπάρχουν ακόμη άτομα που τραβάνε χειρόφρενα;;;;νόμιζα οτι τα '90s είχαν περάσει....... [emoji38]Δηλαδή όλοι φλώρεψαν σήμερα;
Οχι,εχουν λιιιιγη παραπανω σοβαροτητα και παιδεια!!!!
Το θετεις μονόπλευρα σαν καγκουρια δυτικών συνοικιών, που ισχύει αλλά δεν είναι μόνο έτσι.
Πχ το ανάποδο τιμόνι δεν είναι μόνο εφέ του χερά με την Μ316 στο Μπουρναζι αλλά κάτι πιο ουσιαστικό οδηγικά.
Άσε που κανένας δεν είπε οτι παει στην δουλειά του ή στο super market με χειρόφρενα...From my SMO72HD via Tapatalk
-
Χαίρεται, πρόσφατα είχα μια συζήτηση με ένα θείο μου που ειναι επαγγελματίας οδηγός για το ποια ταχύτητα πρέπει να βάζουνε όταν σταματάμε . Επιμένει πως πρέπει να το αφήνουμε με νεκρά για να μην κουράζουμε το σασμάν ακόμα και αν παρκάρουμε σε απότομη ανηφόρα ή κατηφόρα . Ποια ειναι η γνώμη σας και το ποιο σωστό για το σασμάν ; Εγώ παντως στο 306 μου χρησιμοποιώ την πρώτη ή την όπισθεν ανάλογα με το έδαφος που παρκάρω !
-
1η ή οπισθεν μονο σε ανηφορα ή κατηφορα που θα συμβει σπανια. Αλλιως παντα με νεκρα.
-
Πες τον θείο ότι τα επιβατικά δεν έχουν αερόφρενα που μπλοκάρουν όταν δεν ανεβάζουν πίεση ώστε να φρενάρουν (με σβηστό μοτέρ) και ότι η πίεση στο σύστημα μετάδοσης είναι μικρή από την στιγμή που έχει μπει χειρόφρενο. Απλά ο κινητήρας θα είναι το αποκούμπι σε περίπτωση που λυθεί το χειρόφρενο. Για αυτό άλλωστε και τα αυτόματα έχουν θέση Parking που εμπλέκει την μετάδοση εν στάσει.
-
Είναι μια άποψη κι αυτή.
Ειδικά στην περίπτωση που το αμάξι δεχτεί πίεση παρκαρισμένο.
Από την άλλη, αλίμονο κι αν το κιβώτιο δεχόταν εύκολα φθορές.
Καλού κακού βέβαια, αποφεύγεις ό,τι μπορείς.Εναλλακτικά μπορείς να στρίβεις τους μπροστινούς τροχούς
με τρόπο που να βρίσκουν στο πεζοδρόμιο μόλις θα πάει να τσουλήσει.
Μαζί με το χειρόφρενο. -
Διαφωνώ με την στριμμένη ρόδα. Εύκολα κάνεις ζημιά στο ακραξόνιο έτσι.
-
Διαφωνώ με την στριμμένη ρόδα. Εύκολα κάνεις ζημιά στο ακραξόνιο έτσι.Αρκεί να μη δέχεται πίεση το σύστημα διεύθυνσης με το αμάξι παρκαρισμένο,
και η στριμμένη ρόδα απλώς θα εμποδίσει το αυτοκίνητο να κινηθεί πριν ακόμα αναπτύξει ταχύτητα.Το ακραξόνιο θα μοιραστεί την πίεση από το κράσπεδο με τα υπόλοιπα τμήματα της ανάρτησης.
Η δύναμη που θα ασκηθεί στο ακραξόνιο από την επαφή με το κράσπεδο θα είναι η μια εκ των συνιστωσών δυνάμεων ανθιστάμενων επί του συνολικού βάρους του οχήματος.Η πίεση που τελικά θα ασκηθεί στο ακραξ\όνιο δε θα απέχει από τα επιτρεπτά εύρη
για τα οποία είναι κατασκευασμένο να λειτουργεί.Στην τελική το ακραξόνιο ανταποκρινεται σε πολλαπλάσιες δυνάμεις από το σύστημα πέδησης και ανάρτησης.
-
Αν σε τρακάρει κάποιος από πίσω, εύκολα θα σου σπάσει το ακραξόνιο/κρεμαγιέρα έτσι. Αυτό εννοούσα. Όχι ότι θα πάθει κάτι αν απλά ακουμπάει εκεί στο κράσπεδο.
-
Αν σε τρακάρει κάποιος από πίσω, εύκολα θα σου σπάσει το ακραξόνιο/κρεμαγιέρα έτσι. Αυτό εννοούσα. Όχι ότι θα πάθει κάτι αν απλά ακουμπάει εκεί στο κράσπεδο.Ίσως.
Αλλά μια φορά αν είναι να δεχθείς πίεση αναλόγως εμπρός ή πίσω
με τρόπο που θα κινήσει το μπροστινό μέρος του οχήματος προς το κράσπεδο,η πίεση θα απορροφηθεί από τις ελαστικες δυνάμεις απορρόφησης στο αμάξωμα σε μεγαλο μέρος,
σε ένα άλλο μέρος από την τριβή μεταξύ των αμαξωμάτων που θα κινηθούν σε διαφορετικες κατευθύνσεις
και σε άλλο μέρος από το χειρόφρενο που θα πιάνει πιθανότατα πίσω,την ίδια στιγμή που οι μπροστινοί τροχοί θα έχουν ελευθερία κίνησης.
Τελικά το σύστημα διεύθυνσης θα δεχτεί δυνάμεις που θα είναι ελάχιστες
σε σχέση με την ανάβαση στο κράσπεδο υπό ελάχιστη ταχύτητα. -
Εγώ δηλαδή που χρησιμοποιώ αντικλεπτικό που κλειδώνει λεβιέ και χειρόφρενο και βάζω πάντα πρώτη (γιατί δεν μπαίνει αλλιώς ) δεν προκαλώ φθορά στο σασμάν μου;ξέρω την άποψη που κυριαρχεί για αυτά τα αντικλεπτικά αλλα ένα τέτοιο έσωσε το αμάξι του πατέρα μου και τελικά το εκτίμησα ! Αλλα αν ειναι να προκαλώ φθορές πρέπει να το ξανασκεφτώ ...
-
Κι εγω χρησιμοποιουσα για χρονια στο κλιο μου τετοιο αντικλεπτικο. Τι προβλημα να χει τ αμαξι? ουτως ή αλλως το παρκαρεις με χειροφρενο και βαζεις ταχυτητα. (Ή εστω πολλοι βαζουν)
Για τις ροδες συμφωνω, παντα προσεχω να αφηνω το τιμονι ισιο
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ευχαριστώ πολύ !!ξεχασα να σας ρωτήσω αν έχει σημασία ποιος πόλος βγαίνει από την μπαταρία στην περίπτωση που θέλουμε να ακινητοποιησουμε το αυτοκίνητο για πολύ καιρό ,ή για να μηδενίσουμε τον εγκέφαλο ! Ευχαριστώ και πάλι !!
-
Ο χρήστης mixalis_peugeot έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ !!ξεχασα να σας ρωτήσω αν έχει σημασία ποιος πόλος βγαίνει από την μπαταρία στην περίπτωση που θέλουμε να ακινητοποιησουμε το αυτοκίνητο για πολύ καιρό ,ή για να μηδενίσουμε τον εγκέφαλο ! Ευχαριστώ και πάλι !!ο αρνητικός(-)
PEUGEOT FORUM