-
Ο χρήστης kotsos4u έγραψε:
Καλημέρα σας! Θα ήθελα τη γνώμη σας για το νέο Peugeot 208 βενζίνη. Φαίνεται ενδιαφέρουσα πρόταση ιδιαίτερα με την άτοκη χρηματοδότηση. Σίγουρα σε αυτά τα χρήματα, υπάρχουν και άλλες ίσως ανώτερες επιλογές όπως kia rio, i20, και κυρίως fiesta.
Από αξιοπιστία πως τα πάει το συγκεκριμένο; Είναι ένα νέο μοντέλο της peugeot το οποίο έχει καταφέρει να αφήσει πίσω τις διάφορες παθογένειες στα μηχανικά αλλά και στα ηλετκρικά/ηλεκτρονικά μέρη;Κοίτα για κάτι άλλο καλύτερα , έχω οδηγήσει το 1,4 d και δεν μου άφησε καλές εντυπώσεις , πέραν του ότι δεν τράβαγε που δεν μας ενδιαφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση μου έκανε πολύ κακή εντύπωση πρώτα η ανάρτηση που αν και μαλακή δεν αποσβαίνει όπως πρέπει τις ανωμαλίες της ελληνικής ασφάλτου χώρια που τερματίζει πολύ εύκολα , από την άλλη το μικρό τιμόνι με τη στεφάνη κάτω απ το καντράν δεν με ενόχλεισε σε αντίθεση με την αίσθηση που προσφέρει ή καλύτερα τη μη αίσθηση άνευρο παντού πράγμα ενοχλειτικό αν όχι επικίνδυνο στα πολλά , επίσης πολύ αρνητικό επιλογέας με το κακό κούμπωμα έμεινε να θυμίζει τα παλιά πεζώ γιατί σε άνεση κράτημα και αίσθηση το 206 είναι καλύτερο αυτοκίνητο .
-
Δεν ξέρω αν έχω πέσει σε καλό κομμάτι (φτου-φτου μη το ματιάσω!) αλλά το δικό μου (207GT) είναι άριστο στο κιβώτιο. Κανένα πρόβλημα.
Ίσως φταίει η αλλαγή βαλβολίνων που έκανα στα δύο χρόνια κατοχής. Ωστόσο και με τις εργοστασιακές δεν είχε κάποιο πρόβλημα.Πάντως σε σχέση με το 206 που είχα, η διαφορά στα κιβώτια είναι τεράστια.
-
208 και 308 πάντως δεν έχουν διαφορά απ' το 206 δύσκολο κούμπωμα και σκάλωμα φουλ
-
Εμένα στο 206 το κιβώτιο απέκτησε κορυφαία αίσθηση και έχασε κάθε ασάφια μόλις κούμπωσα μπλοκέ διαφορικό από κάτω.
-
Ο χρήστης mixalis_peugeot έγραψε:
Καλησπερα και παλι.. Θα ηθελα να φωτα σας σχετικα με το καρτελακι με τους κωδικους των κλειδιων.
Μαζι με τα κλειδια ο προηγουμενος ιδιοκτητης μου εδωσε ενα χαρτινο καρτελακι και μου ειπε πως ειναι ο κωδικος των κλειδιων, χωρις ομως να ηξερε κατι παραπανω. Πριν λιγο καιρο ο διακοπτης χαλασε και αντικατασταθηκε με εναν after market, με αποτελεσμα τωρα πια να εχω ενα κλειδι για πορτες - ντουλαπακι - πορτ μπαγκαζ, και ενα για να βαζω μπροστα. Τα ερωτηματα που προκειπτουν ειναι τα εξης.
Πρωτον, τι ειναι αυτο το καρτελακι με την μορφη barcode, και ποτε και πως μπορω να το χρησιμοποιησω. Αντιστοιχει στις μαμισιες κλειδαριες ή και στις καινουριες??
Δευτερον, μπορω να κανω την καινουρια κλειδαρια να ανοιγει με το παλιο κλειδι?? Αν ναι που μπορω να απευθυνθω?
Τριτον, το καρτελακι αυτο βγαινει με βαση τον αριθμο πλαισιου του αυτοκινητου? Δηλαδη μπορω να ζητησω την επανεκδοση του? Στην περιπτωση που γινεται ο καινουριος διακοπτης να ανοιγει με το παλιο κλειδι, θα ισχυει ο παλιος κωδικος κλειδιου και για ολες τις κλειδαριες??
Συγνωμη αν εγινα κουραστικος αλλα προκειται για το πρωτο μου αυτοκινητο και οι αποριες ειναι ακομα πολλες. Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.Βρε κανείς ??
-
Όταν παρήγγειλα με τον αριθμό πλαισίου ένα καινούριο 2ο κλειδί απλό, μού ζήτησαν κωδικό immobilizer. Τούς είπα στο συνεργείο ότι έχω την κάρτα με 2 barcodes και τίποτε άλλο. Τελικά στείλαμε με mail στη Γαλλία τον αριθμό πλαισίου του Citroen μου και μας ήρθε ένας 4ψήφιος κωδικός(3 κεφαλαία γράμματα και ένας αριθμός). Προς έκπληξή μου ο κωδικός immobilizer ήταν ίδιος με τα 4 τελευταία ψηφία του ενός απ'τα δύο barcodes της κάρτας μου!!!
-
Ευχαριστώ πολύ.. Μάλλον κάτι αρχίζω να καταλαβαίνω από τον τροπο που λειτουργούν αυτά!
-
Παιδιά γειά σας,
Χρειάζομαι τα φώτα σας. Έχω το Peugeot 306 style του 1995 με πληκτρολόγιο για την απενεργοποιηση του immobilizer. Πριν δύο εβδομάδες έβαλα έναν συναγερμό cobra, αποτελεί την προηγούμενη εβδομάδα πληκτρολογώ τον κωδικό και παραμένει το κόκκινο λαμπάκι αναμμένο, χωρίς να κλείσω τον διακόπτη γιατί άμα τον κλείσω δεν πρόκειται να ξεκινήσω ούτε αύριο, πληκτρολογώ ξανά τον κωδικό και ανάβουν και τα δύο λαμπάκια ταυτόχρονα. Τον βάζω και τρίτη συνεχόμενη και ανάβει το πράσινο μαζί με έναν ήχου που κάνει 4 φορές. Να σημειώσω ότι μέχρι να ανάψει το πράσινο δηλαδή μέχρι την τρίτη προσπάθεια το αυτοκίνητο δεν παίρνει μπροστά. Δεν νομίζω ότι φταίει κάτι στην τοποθέτηση γιατί δεν κόψαμε τρόμπα αλλά κάτι άλλο που δεν θυμάμαι πως λέγεται αλλά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το immobilizer. Αυτό που υποψιάζομαι και δεν ξέρω αν έχει σχέση είναι ότι έχω το αυτοκίνητο από το 2006 και πρώτη φορά έβαλα κωδικό συνεργείου. Ακολούθησα τις οδηγίες του manual κατά γράμμα αλλά αντί για έξι μπιπ που έπρεπε να κάνει έκανε μόνο τέσσερα. Μόλις το πήρα στα χέρια μου έβαλα τον κωδικό μου και καταργήθηκε ο κωδικός εξυπηρέτησης. Από τότε το ξανα έβαλα μπροστά άλλες 5 φορές και μετά άρχισαν τα προβλήματα. Μόλις το έσβησα την πέμπτη φορά το κλείδωσα με κλειδί(αν έχει κάποια σημασία).
Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά κακαταλαβαίνετε την απόγνωση μου. Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων. -
Αν δεν βάλεις το αυτοκίνητο σε διαγνωστικό σε συνεργείο ότι και να πούμε εδώ θα είναι υποθέσεις.
Υποθετικά, θα έλεγα ότι ο εγκέφαλος έχει βγάλει πρόβλημα στις παραμέτρους του immobilizer. -
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση ότι με τον συναγερμό κόψαμε αντί για την αντλία κάτι που πετάγεται όταν γίνει ατύχημα. Κάτι σαν περονι. Και στο manual γράφει ότι το immobilizer ελέγχει το σύστημα ελέγχου του εγκεφάλου. Λέτε να έχει κάποια σχέση ? -
Σε 206 3θυρο μπαίνουν μπάρες οροφής ;
-
Υπαρχουν. Εχω δει για την πισω μπαρα κατι πιαστρακια/βασεις που φτανουν ως το παραθυρο.
Οπως φαινεται και στην φωτο.
From my SMO72HD via Tapatalk
-
Καμία ιδέα που μπορώ να τις βρώ;
-
Hermes ,ελληνικες.
-
Γειά σας και πάλι.
Αν κάνεις έχει το manual για το 306 του 1995 γίνεται να στείλει μια φωτογραφία την σελίδα με το πλάνο συντήρησης για τους βενζινοκινητηρες(που λέει τι πρέπει να αλλαχτεί με βάση τη χιλιόμετρα) ? Εχώ το manual και μου λείπει μου η σελίδα με αυτή, η οποία είναι και η μόνη που χρειάζομαι.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. -
Κατέβασε από εδώ το Manual ... http://public.servicebox.peugeot.com/ddb/
-
Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση.. Δυστυχώς όμως δεν περιλαμβάνει το manual για το 306 του 1995.
Θα ήμουν υπόχρεος σε όποιον με βοηθήσει.
Ευχαριστώ πολύ και πάλι. -
Ποσα χιλιομετρα εχει και ποσο καιρο το εχεις? εχω ενα zx '95, πρακτικα το ιδιο αμαξι και ξερω ακριβως τι θελει και ποτε..
-
Το αυτοκίνητο έχει 133.500 χιλιόμετρα ξεκούραστα. Πριν από εμένα το είχε ο παππούς μου για ένα μικρό χρονικό διάστημα (από το 2006)αλλά λόγω προβλημάτων υγείας ακινητοποιηθηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2014 όπου και το πήρα. Έχω κάνει κάποια πράγματα εγώ που τα θεώρησα απαραίτητα για τα χιλιόμετρα του αλλά θέλω να τηρήσω το πρόγραμμα της Peugeot. Σε ευχαριστούμε πολύ για την απάντηση.
-
Σε γενικες γραμμες..
Ιμαντα εκκεντροφορου με τεντωτηρες και ιμαντα δυναμο ανα 5ετια ή 60.000km.. Το παραβιαζεις και λιγο δεν εχει θεμα... Μαζι αν θελεις αλλαζεις και μια αντλια νερου, να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.. Μια επωνυμη π.χ. graf εχει 20e-25e και τα εργατικα ειναι μηδενικα εφοσον το μηχανοστασιο ειναι ανοιχτο..
Λαδια ημισυνθετικα 10-40 , π.χ. total ή αλλη μαρκα με κοστος με λιγο ψαξιμο στα 20e.. 3 λιτρα χωρις αλλαγη φιλτρου, 3,4 λιτρα με αλλαγη.Ανα δευτερη αλλαγη και ενα φιλτρο λαδιου.. Μπουζι ανα 30.000km ειναι οκ..κοστος πολυ χαμηλο..βαζε eyquem.. φιλτρο αερα ανα 10-15kkm..
ΑΥΣΤΗΡΑ αντιψυκτικο ,και βαζε καποιο καλο, ανα 2ετια.. με τα χρονια υπαρχει μικρη πιθανοτητα ηλεκτρολυσης του μπλοκ και ρηγματος στο συγκεκριμενο μοτερ.. σου προτεινω αν δε τα αλλαξες απ οταν το πηρες να το κανεις.. κανα 20αρι εχει ενα ετοιμο καλο με καλες προδιαγραφες,.π.χ. το μπλε της total.. και φυσικα εξαερωση σωστη.. Υγρα φρενων αλλαζω ανα 2ετια καθοτι υγροσκοπικα.. επισης σωστη εξαερωση κατα την αλλαγη.. Βαλβολινες κιβωτιου ανα 60.000km ,φτηνες ειναι αν θες κανε μια αλλαγη.
Το οτι εχει κατσει καιρο ισως δημιουργησει καποια στιγμη θεμα στην αντλια βενζινης.. Αλλαγη ελαστικων θεωρω οτι εγινε.. Κανε ενα ψευτοκαθαρισμα πεταλουδας γκαζιου με καθαριστικο καρμπιρατερ επισης και ελεγξε απαραιτητα τα μαρκουτσια των φρενων..
Καποια στιγμη ειναι πολυ πιθανο να ζητησει φλατζα κεφαλης του μοτερ αν δεν εχει βγαλει.. το ζητηγαν σχεδον ολα τα tu3 μοτερ.Φτηνο σε συντηρηση ,αξιοπιστο και με πολυ καλο κρατημα αμαξι εχεις.
PEUGEOT FORUM