-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για να δούμε αν θα καταφέρουμε τίποτα.
τι κοκοψονια ειναι αυτα??????
στα δικα μας τα παλια δουλευουν?????
-
Θεωρητικά ναι, θα εξαρτηθεί από το αν θα καταφέρω να τρέξω XP κάπου.
-
Έχεις και μετατροπή από σειριακή σε USB.
-
Nαι, το παλεύω τώρα. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά και όλα ξεκινανε από το ότι δεν έχω μηχανημα με XP και τα τρέχω σε vmware.
-
Αυτά τα μικρά μηχανάκια που έδωσαν δωρεάν μια χρονιά στα σχολεία (τότε που 'υπήρχαν λεφτά') τρέχουν ΧΡ.
-
Εγώ ακόμη δουλεύω μόνο με XP. Και στο γραφείο και στο σπίτι. Και σε φορητούς και στα Desktop...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αυτά τα μικρά μηχανάκια που έδωσαν δωρεάν μια χρονιά στα σχολεία (τότε που 'υπήρχαν λεφτά') τρέχουν ΧΡ.Προλαβαίνει να κάνει κανένα παιδί ο παπάς;
-
ρε Ντίνο βρήκες το δύσκολο που είναι το καλώδιο και κολλάς στα XP??!!! Φίλε μπιλόπουλε απόφυγε τα πρώτα πριν το φεις λιφτ αφού είχαν βγάλει αρκετά προβλήματα με τις οροφές κατά τα άλλα ρώτα με ότι θες είχα 5 χρόνια ένα 206cc και πρίν άλλα 4 ένα ... 206 (κόλλημα με αυτό το αυτοκίνητο γενικώς).
-
Δεν έχω μηχάνημα με XP και τα τρέχω σε vmware. Χτυπάνε όμως κάποια errors και θέλω να δοκιμάσω να το τρέξω σε κανονικά xp για να αποκλείσω να φταίει αυτό.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν έχω μηχάνημα με XP και τα τρέχω σε vmware. Χτυπάνε όμως κάποια errors και θέλω να δοκιμάσω να το τρέξω σε κανονικά xp για να αποκλείσω να φταίει αυτό.Το αλλο το ραμολιμέντο δεν έχει κανα netbook να σου πασάρει να κάνεις την δουλειά σου; Αλλιώς περιμένεις μέχρι τις 15 Ιουλίου
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν έχω μηχάνημα με XP και τα τρέχω σε vmware. Χτυπάνε όμως κάποια errors και θέλω να δοκιμάσω να το τρέξω σε κανονικά xp για να αποκλείσω να φταίει αυτό.Δοκίμασε με windows XP mode http://www.microsoft.com/windows/virtua ... nload.aspx
-
Ήρεμα με τις ντομάτες , αλλά έχω home premium. Τέσπα, το θέμα μάλλον έγκειται στο ότι το λειτουργικό πάνω στο οποίο κάθεται η vm είναι 64bit. Έτσι λένε στα internets τουλάχιστον, οπότε θα βρω ένα λάπιτοπ με XP 32bit πάνω και θα δοκιμάσω.
@μιράζ: το ραμολιμέντρο τρέχει 7αρι όπως είναι φυσικό στο -φέρων ethernet- netbook του. Θα του βάλω χέρι όμως και βλέπουμε.
-
Ο χρήστης drdino, κάπου στο 2007 έγραψε:
:yahoo:Φαίνεται ότι πέτυχε η επέμβαση;
Αυτή ήταν η αντίδραση μου όταν, πειραματιζόμενοι με έναν ηλεκτρολόγο της peugeot στην Αθήνα, βάλαμε εκ των υστέρων cruise control στο recife trackτερ μου.
Σήμερα, 5 χρόνια μετά, κατάφερα να ενεργοποιήσω και την ένδειξη του cc στον πίνακα οργάνων, κάτι που ο ηλεκτρολόγος επέμενε πως δεν γίνεται. Λίγη μελέτη αργότερα, έγινε το θαύμα:
Από:
σε:
Αποτέλεσμα:
Όπως καταλάβατε, τo Peugeot Planet δούλεψε.
Επόμενο βήμα, δοκιμή συμβατότητας στο 406 μου και ακολουθεί εγκατάσταση του lexia για τους ψιτροενίστι.Μου έκανε εντύπωση που βρήκα ένδειξη θερμοκρασίας λαδιού μέσα. Άρα:
- Ο αισθητήρας σταθμης λαδιού, όπως υποπτευόμουν, δίνει και σήμα θερμοκρασίας και
- Λογικά, αν μπει πινακας οργάνων από CC και δηλωθεί σωστά, μπορούμε κι εμείς να έχουμε θερμοκρασία λαδιού.
-
ντινο όταν λες να έχει και ο τ-τζετ αισθητήρα στον δείκτη ?
πως το καταλαβαίνεις ?
-
Εγώ το ψιλιαζόμουν γιατί το 307 CC έχει πίνακα οργάνων με θερμόμετρο λαδιού. Είχα ξεσκονίσει ένα καλοκαίρι το CC της πρώην και είχε το ίδιο ακριβώς ανταλλακτικό με το δικό μου όσον αφορά τον αισθητήρα στάθμης, χωρίς να έχει κάποιον άλλο αισθητήρα στο κάρτερ, ούτε έβρισκα κάτι extra στα ανταλλακτικά. Ε, στο διαγνωστικό είδα χθες στο δικό μου πως δείχνει live θερμοκρασία λαδιού, το θέμα είναι πως δεν έχω πρόσβαση σε αυτήν την τιμή εκτός διαγνωστικού.
Πρέπει μέσω διαγνωστικού να το τσεκάρεις. Υπάρχει κάποια έκδοση του tjet σε κάποιο αμάξι που να έχει θερμοκρασία λαδιού;
-
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Μπράβο drdino !δεν εχει ρε γμτ emoticon μου τρεχουν τα σαλια
-
Επισκευή καθρέπτη 307=επιτυχής. Ακολουθούν λεπτομέρειες, πάω να τον μοντάρω τώρα πριν μπει τπτ στο αμάξι από τις τρύπες.
Άντε και όσο κρατήσει, δεν είμαστε για περιττά έξοδα.
-
Για κάποιον λόγο λοιπόν ο καθρέπτης του συνοδηγού μου είχε χαλάσει: δεν έμενε σταθερός στην θέση του αλλά έπαιζε τρελά μεταξύ της αναδίπλωσης μπρος/πίσω. Για επισκευή σε lion ή εξειδικευμένο ούτε λόγος, πού να ασχοληθούν, 150φεύγα ευρώ ο καινούριος, δεν ήμουν σίγουρος αν έβγαινε σκέτος σκελετός, οπότε what the hell, αποφάσισα να τον σφάξω να δω τι γίνεται.
Βγάλσιμο επένδυσης πόρτας πρώτα (3 βίδες περιφερειακά, κάλυμμα πετούγιας ανοίγματος, αφαίρεση βίδας και panel πλήκτρου παραθύρου και μετά ξεκούμπωμα όλου του panel αφότου αποσυνδέσουμε όλους τους κοννέκτορες.
Μετά βγάζουμε το κάλυμμα του καθρέφτη και ξεβιδώνουμε τις 3 βίδες που τον συγκρατούν. Τραβάμε τον καθρέπτη έξω και περνάμε το καλώδιο μέσα από την σχετική τρύπα. Κατόπιν, έχουμε τον καθρέπτη στα χέρια μας.
Για να τον ανοίξουμε τώρα, εγώ πήγα δια της παρατήρησης. Έβγαλα 2 πλαστικά πάνελ από κάτω τα οποία ήταν κουμπωτά και το χρωματιστό κάλυμμα του καθρέφτη. Φυσικά σπάσανε 2 κλιψάκια του τελευταίου αλλά κόλλησαν με logo πανεύκολα. Για να το αποφύγουμε αυτό, πρέπει να βγει το τζαμάκι του καθρέφτη, το οποίο ανάλογα με τον τύπο του είναι κάτι εύκολο.
Τέσπα, μετά από αρκετές επικλήσεις στα θεία, ο λόγος της μη λειτουργίας ήταν σαφής:
Το μεταλλικό έδρανο με τις εγκοπές κανονικά μπαίνει σφηνωτά στο μαύρο πλαστικό στέλεχος που φαίνεται λίγο μέσα από το ελατήριο.
Εδώ φαίνεται καλύτερα το πλαστικό στο οποίο σφηνώνει το μεταλλικό έδρανο:
Ο καθρέφτης χωρίς την βάση του και κατά συνέπεια χωρίς τον σωλήνα πάνω στον οποίο σφηνώνει το έδρανο.
Το έδρανο:
Χωρίς λοιπόν το ελατήριο να κοντράρει στο έδρανο, ο καθρέπτης ήταν στον αέρα καθώς δεν τον πίεζε κάτι στην βάση του ώστε να κουμπώνει στις σχετικές θέσεις του.
Εδώ βλέπουμε την βάση του καθρέφτη. Το πλαστικό είναι αυτό στο οποίο σφηνώνει το έδρανο, ενώ φαίνονται και οι σχετικές εγκοπές που ορίζουν τις θέσεις του καθρέφτη. Βρωμιά πολλή επίσης, του έριξα και ένα καλό καθάρισμα με το dremel και το σχετικό βουρτσάκι.
Δυστυχώς δεν είχα σοβαρά εργαλεία διαθέσιμα (μέγγενη, κανέναν συμπιεστή ελατηρίου κλπ) οπότε η δουλειά έγινε με 2 μεγάλα ίσια κατσαβίδια να ακουμπάνε στα άκρα του εδράνου κάθετα και εγώ να στηρίζομαι ολόκληρος πάνω σε αυτά. Καταλάβατε τι γαμωσταυρίδι έπεσε και τι τράβηξαν οι καρποί μου, αλλά τελικά η δουλειά φαίνεται να έγινε.
Μερικές έξτρα φωτογραφίες:
Σκελετός νέτος, χωρίς μοτεράκι, κρύσταλλο κλπ.
Και το πίσω μέρος του, αφότου αφαίρεσα το κάλυμμα:
Το θέμα τώρα είναι ότι ενώ ψέκασα τα διάφορα τριβόμενα μέρη με wd40, δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα της κίνησης. Δεν ξέρω αν κανονικά μεταξύ των πλαστικών κυλίνδρων βάζουν γράσο.
-
drdino
ευγε νεε μου
εχω 2-3 τρεις απ τα 106 σε αχρηστεια
θες να τους σφαξεις και αυτους
PEUGEOT FORUM