-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Κομβος Λαϊνοπουλου - Χαλκιδα σε ... 20 λεπτα.
Και μαλιστα επεμενε.Και ομως γινεται...με astra opc το ειχαμε κανει,εγω συνοδηγος.Οπου Χαλκιδα βαλε την ψηλη γεφυρα...
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Και μαλιστα επεμενε.Και ομως γινεται...με astra opc το ειχαμε κανει,εγω συνοδηγος.Οπου Χαλκιδα βαλε την ψηλη γεφυρα...
888888 μπας και μιλησες με τον οδηγο εσυ?
-
Άκουσα να λένε πως στην Θεσ/νίκη έχει 2 η 3 Bugatti Veyron
-
Συμφωνώ και εγώ. Από διόδια σε διόδια είναι λιγότερο από 15 λεπτά οπότε 'βγαίνει'.
Φυσικά εννοείται ότι 'αδιαφορείς' για ραντάρ ή το κάνεις βράδυ αλλιώς με 'προσεκτική' οδήγηση ή/και με σχετικά λίγα άλογα ΔΕΝ βγαίνει ! -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Συμφωνώ και εγώ. Από διόδια σε διόδια είναι λιγότερο από 15 λεπτά οπότε 'βγαίνει'.
Φυσικά εννοείται ότι 'αδιαφορείς' για ραντάρ ή το κάνεις βράδυ αλλιώς με 'προσεκτική' οδήγηση ή/και με σχετικά λίγα άλογα ΔΕΝ βγαίνει !Εξαλλου και χιλιομετρικα δεν ειναι και μεγαλη αποσταση,καμια 60αρια χιλιομετρα.
-
Ίσως και λίγο παραπάνω τα χλμ αλλά και πάλι δεν είναι πολλά, όπως γράφεις. Απλά αν κάποιος δεν το πατάει πολύ φαίνονται οι χρόνοι ελάχιστοι. Μια φίλη κάνει το Αθήνα Πάτρα σε 2.5 ώρες. Όταν της είπα ότι κάποιοι το κάνουν σε λιγότερο από το μισό δικό της, νόμιζε ότι αυτό δεν γίνεται και ότι την κοροιδεύω (δεν αναφέρομαι στο φίλο με τα πολλά 8 ! Γενικά μιλάω.)
-
Ίσως και λίγο παραπάνω τα χλμ αλλά και πάλι δεν είναι πολλά, όπως γράφεις. Απλά αν κάποιος δεν το πατάει πολύ φαίνονται οι χρόνοι ελάχιστοι. Μια φίλη κάνει το Αθήνα Πάτρα σε 2.5 ώρες. Όταν της είπα ότι κάποιοι το κάνουν σε λιγότερο από το μισό δικό της, νόμιζε ότι αυτό δεν γίνεται και ότι την κοροιδεύω (δεν αναφέρομαι στο φίλο με τα πολλά 8 ! Γενικά μιλάω.)Καπου εκει ειναι,απο το σπιτι μου (Ασπροπυργο) μεχρι τη Νεα Αρτακη ειναι ακριβως 90...Η Αρτακη απο τη γεφυρα ειναι ακριβως 20.
-
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
Άκουσα να λένε πως στην Θεσ/νίκη έχει 2 η 3 Bugatti VeyronΚαι να φανταστείς 3 γνωρίζω εγώ! Τα έχει ο ίδιος άνθρωπος βαμμένα διαφορετικά για να αλλάζει ανάλογα με τα ρούχα του...
-
Mπορει καποιος να βγαλει μεση ωριαια ταχυτητα ωστε να καλυφθουν αυτα τα 70 χιλιομετρα σε 20 λεπτα???
-
Eύκολο !
210 χλμ/ώρα. Τι κέρδισα ?!?!
Όπως έγραψα και πιο πάνω αν αδιαφορείς για ραντάρ και είναι άδειος ο δρόμος κρατιέται αυτή η ταχύτητα (και λίγο παραπάνω φυσικά για να βγαίνει η μωτ) από ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Σε 3-4 καμπές κόβεις μόνο.
Δεν λέω ότι σου έλεγε αλήθεια σίγουρα αλλά μπορεί να γίνει ακόμη και από ένα πιο ταπεινό από σουπερκαρ αυτοκίνητο. Για τι αυτοκίνητο σου μιλούσε ο γνωστός σου ?
-
210χλμ/ώρα για ΜΩΤ είναι πολλά (πάάάάρα πολλά νομίζω).
Ειδικά μετά την Εθνική που βγαίνεις στον στενό δρόμο μέχρι την ψηλή γέφυρα τα 80-100 είναι και αυτά too much. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
210χλμ/ώρα για ΜΩΤ είναι πολλά (πάάάάρα πολλά νομίζω).
Ειδικά μετά την Εθνική που βγαίνεις στον στενό δρόμο μέχρι την ψηλή γέφυρα τα 80-100 είναι και αυτά too much.Συμφωνώ. Αλλά αν έχεις από πριν μια μωτ 220-230 τότε βγαίνει (μιλάω χοντρικά και όπως είπα για σχετικά άδειους δρόμους. Π.χ. 3-4 το βράδυ). Μη ξεχνάς ότι μετά τα διόδια δεν είναι πολλά χλμ. αν και τον τελευταίο χρόνο κάνουν έργα μετά τα διόδια και είναι πολύ κακός ο δρόμος. Παλιότερα, πριν τα έργα ήταν πιο οκ η κατάσταση.
Έχω δει μωτ Κόρινθο-Αθήνα 199 χλμ/ώρα (ανάμεσα στα διόδια) που είναι και δρόμος λίγο πιο 'δύσκολος' (έχει περισσότερα σημεία που θέλουν κόψιμο) από Αθήνα-Χαλκίδα (ανάμεσα στα διόδια ξαναμιλάω). Κάπου έχω καταγράψει ένα 'γρήγορο' ανάμεσα στα διόδια Αθήνα-Χαλκίδα. Αν το ξεθάψω κάπου θα αναφέρω χρόνο και μωτ (όχι με την ταυτότητα στο στόμα αλλά σχετικά 'Γρήγορο').
-
Συμφωνώ. Αλλά αν έχεις από πριν μια μωτ 220-230 τότε βγαίνει (μιλάω χοντρικά και όπως είπα για σχετικά άδειους δρόμους. Π.χ. 3-4 το βράδυ). Μη ξεχνάς ότι μετά τα διόδια δεν είναι πολλά χλμ. αν και τον τελευταίο χρόνο κάνουν έργα μετά τα διόδια και είναι πολύ κακός ο δρόμος. Παλιότερα, πριν τα έργα ήταν πιο οκ η κατάσταση.Έχω δει μωτ Κόρινθο-Αθήνα 199 χλμ/ώρα (ανάμεσα στα διόδια) που είναι και δρόμος λίγο πιο 'δύσκολος' (έχει περισσότερα σημεία που θέλουν κόψιμο) από Αθήνα-Χαλκίδα (ανάμεσα στα διόδια ξαναμιλάω). Κάπου έχω καταγράψει ένα 'γρήγορο' ανάμεσα στα διόδια Αθήνα-Χαλκίδα. Αν το ξεθάψω κάπου θα αναφέρω χρόνο και μωτ (όχι με την ταυτότητα στο στόμα αλλά σχετικά 'Γρήγορο').
Δεν αντιλέγω, απλά επειδή έχω κάνει και εγώ πολλά τέτοια περίεργα ξέρω ότι 1-2 λεπτά με χαμηλή ταχύτητα είναι ικανά να διαλύσουν την καλύτερη ΜΩΤ που μπορεί να έχεις μαζέψει.
-
Eύκολο !210 χλμ/ώρα. Τι κέρδισα ?!?!
Tιποτις
Όπως έγραψα και πιο πάνω αν αδιαφορείς για ραντάρ και είναι άδειος ο δρόμος κρατιέται αυτή η ταχύτητα (και λίγο παραπάνω φυσικά για να βγαίνει η μωτ) από ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Σε 3-4 καμπές κόβεις μόνο.
Eχετε υποψιν σας τι μωτ βγαζει ο νικητης σε ενα γρηγορο σιρκουϊ της formula1 ή του dtm??
Δεν λέω ότι σου έλεγε αλήθεια σίγουρα αλλά μπορεί να γίνει ακόμη και από ένα πιο ταπεινό από σουπερκαρ αυτοκίνητο. Για τι αυτοκίνητο σου μιλούσε ο γνωστός σου ?
Golf V GTI.
Nα διευκρινισω εδω οτι δεν ηταν γνωστος μου.Απλα ετυχε να μιλανε για το θεμα αυτο σε μια διπλανη παρεα σε καφετερια της Χαλκιδας.Να συμπληρωσω εδω μερικα στοιχεια:
Υπαρχουν τα διοδια Αφιδνων και Σχηματαριου.Ακομα και με τεοπας κοβεις αρκετα.
Στο δρομο Σχηματαρι-Χαλκιδα δε βγαινει με τιποτα μωτ πανω απο 70 χαω.Και αυτο γιατι δεν υπαρχει πουθενα ευθεια παρα μονο τα 2000 μετρα(σκαρτα) πριν τη γεφυρα και υπαρχουν και κανα δυο στροφες θανατος Μια στην εισοδο Καλοχωριου Παντειχιου και μια μετα το βενζιναδικο της Αβιν.
Στο Βαθυ υπαρχει φαναρι.Πρεπει να εισαι κολοφαρδος για να το πετυχεις πρασινο και τριςκολοφαρδος ωστε να μη συναντησεις ουτε ενα αμαξι μπροστα σου σε αυτο το σημειο.
Με μια ταχυτητα αναμεσα στα διοδια γυρω στα 300χαω σταθερα μπορει να βγαλεις το χρονο αυτο.Τα χιλιομετρα (οπως και τα αλογα) δεν ειναι στραγαλια.Ειδικα στους δικους μας δρομους.
Αρα μεγας φιδεμπορος ο τυπος.... -
Επειδή οδηγώ το ίδιο με το φιδέμπορα, κάποιο βράδυ θα πιω ένα Red Bull, θα ξεβιδώσω την πινακίδα, θα δαγκώσω γερά την ταυτότητα και θα κάνω ένα τσίτα 'πέρασμα' για να σου πω αν βγαίνει !
Πάντως αν όχι ξερό 20', πιστεύω σε 20+ψιλά πρέπει να γίνεται αργά τη νύχτα (και εννοώ από διόδια μέχρι γέφυρα μου μετράω περιστασιακά. Τώρα από λαινόπουλο σε γέφυρα είναι 2-3 λεπτά παραπάνω σίγουρα). Και δεν το λέω θεωρητικά αυτό ...
Σημείωση: ΔΕΝ ήμουν εγώ στο δίπλα τραπέζι !!!
-
Να παραθέσω και εγώ μερικά 'καλά'.
#1 Γνωστός μου φιδέμπορας μεγέθους Carrefour (το τι οδηγούσε την εποχή της συζήτησης, έκπληξη για το τελός!)
Γνωστός: αδερφέ, το απογείωσα το εργαλιιιειο. Γιάννενα-Αγρίνιο σε 50 λεπτά!
Εγώ: δεν παίζει με την καμία αυτό! Μήπως κατά λάθος πάτησες το κουμπί του χρονομέτρου στη Φιλιππιάδα ή στην Άρτα?
Γ: ρε ποια Άρτα και ποια Φιλιππιάδα? Μιλάμε ήμουν και άνετα.
Ε: μάλιστα...Αυτό που οδηγούσε εκείνη την εποχή ήταν ένα τίμιο αυτοκίνητο αλλά σίγουρα όχι ικανό για τέτοιους χρόνους:
(φωτό από έκθεση αυτοκινήτων)#2 Φίλος μου φιδέμπορας μεγέθους MAll Athens !!! (Που τον πέτυχα και αυτόν!)
Σε επαρχιακή πόλη πήρε το Πεζό 308 με τα 120 άλογα (κατά δήλωση του) και μου λέει:
Φίλος: δεν είναι 120 άλογα.
Εγώ: Και πόσα είναι?
Φ: μου είπαν στην αντιπροσωπεία ότι είναι ανεβασμένο από τη Πεζό στα 150, αλλά δεν είναι μόνο τι μου είπαν στην αντιπροσωπεία γιατί και εγώ το βλέπω ότι είναι ποοοολύ γλήγορο.
Ε: εεε άμα πλήρωσες τα 120 και πήρες με 150, τότε αυτός που πλήρωσε 150 τι πρέπει να πάρει?
Φ: εκεί να δεις πόσα παραπάνω έχει!!
Ε:Στην πορεία της συνάντησης, σκέφτηκα να το πάω μια βόλτα. Ήταν πιο αργό και από το θάνατο του τσιγάρου με ένα κιβώτιο που η 3η από την 4η απείχαν περίπου μισό μέτρο. Δεν το έψαξα καθόλου απέξω και δεν ξέρω και τι διαφορές έχει αλλά από την οδήγηση είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι το 1.4 με τα 95 άλογα! Απλά ήταν με μερικές εκατοντάδες χλμ και δεν ήθελα να το πιέσω. Όμως η εικόνα μέχρι τα 100-120 ΔΕΝ ήταν για 120 άλογα.
Ο φίλος μου προφανώς είναι της επόμενης κατηγορίας :#3 λαστιχάς (!!!) σε συζητηση για ... λαστιχα ! (αυτά δεν είναι ακριβώς φίδια αλλά ηλιθιόφιδα)
Λαστιχάς: τα Τογιο τα 888 και τα Μπριτζεστον 070 είναι παράνομα για το δρόμο. Αν σε σταματήσουν θα σε πάνε μέσα σούμπιτο. (Για όσους δεν τα ξέρουν είναι τα επόμενα :
Eγώ : γιατί ?
Λ. : γιατί ειναι ημισλικ και γλυστράνε στη βροχή!
Ε. : ναι αλλά είναι road legal. Γλυστράνε στη βροχή και απλά πρέπει να προσέχεις. Το προηγούμενο Subaru STI τα είχε φορεμένα από τη μαμά του τα 070. Λες να το πουλούσε παρανόμως η Subaru?
Λ.: δεν ξέρω τι έκανε η Subaru, εμένα μου το είπε άνθρωπος από τη Toyo.
Ε. : μάλιστα.#4 Λαστιχάς Νο2 (ναι ο ίδιος!!!). Έρχεται ένα Subaru STI από τα καινούρια στο μπλεδάκι του με τις χρυσές ζάντες, τα φουσκωμένα φτερά κλπ παρκάρει απέναντι και το χαζεύαμε :
Εγώ : πολύ καλό μηχάνημα εε?
Λαστιχάς : μπααα, δε λέει...
Ε. : γιατί ?
Λ. : τι γιατί ρε? Δεν το βλέπεις που είναι πιο μικρό από το προηγούμενο?
Ε. : εεε και? Το ίδιο μεταξόνιο πρέπει να χουν πάνω κάτω και αυτό έχει και πιο μαζεμένες τις μάζες.
Λ. : Ποιες μάζες και κουραφέξαλα ρε συ. Το αυτοκίνητο πρέπει να είναι μεγάλο για να κρατάει. Μου το έχουν πει άνθρωποι από τα ράλι.
Ε. : Μάλιστα.Αυτά τα ολίγα σαν εισαγωγή. Αν θυμηθώ και άλλα επανέρχομαι.
-
Πάντως το σίγουρο είναι πως ο λαστιχάς έχει πολλούς γνωστούς και μες τα πράγματα!
-
Λ. : Ποιες μάζες και κουραφέξαλα ρε συ. Το αυτοκίνητο πρέπει να είναι μεγάλο για να κρατάει. Μου το έχουν πει άνθρωποι από τα ράλι.
Ε. : Μάλιστα.Επρεπε να του πεις : 'τότε το 206 WRC γιατί πήρε παγκόσμια?' Δεν ειναι από ράλι αυτοί;
-
παντα νομιζα οτι τα semi-slick δεν ειναι road legal
μηπως εχω παραπλανηθει απο φιδια?
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ε. : Μάλιστα.Επρεπε να του πεις : 'τότε το 206 WRC γιατί πήρε παγκόσμια?' Δεν ειναι από ράλι αυτοί;
εχω πετυχει τυπο με καμπριο που του ειπε ο μηχανικος του οτι τα καμπριο στιβουν καλυτερα γιατι εχουν χαμηλο κεντρο βαρους, αλλα και λογω μεγαλυτερου βαρους 'πατανε' καλυτερα στο δρομο
καποια μερα θα σας πω και τις ιστοριες ενος γνωστου μου, του οποιου ο πατερας ειχε μια ferrari που σηκωνοταν σουζα , δικαιολογουσε γουβες στο καπο του λεγοντας οτι παρεσυρε μπραβους που θελαν να τον σκοτωσουν ,οταν ηταν 12 επινε κοκες ,ειχε derby με nitro και η κοπελα που τον αγαπουσε οσο τιποτα αυτοκτονησε πηδωντας απο τον 'μαυρο γκρεμο'
ειναι θεος!!!
(και εχει τρομερο προβλημα με την αληθεια) -
Μόνο αυτό? Γιατί η Deltona που είχε κάνει συλλογή από σώβρακα από τους δεινόσαυρους που αντιμετώπιζε (Celica Κλπ) ?
Δεν βγάζεις άκρη με κάποια μυαλά πάντως, είναι δεδομένο αυτό !Qsis, μια χαρά νόμιμα είναι τα (συγκεκριμένα) σεμισλικ. Για αυτό και τα χαρακτηρίζουν 'road legal' οι ίδιες οι εταιρίες, γιατί έχουν περάσει κάποιες νόρμες. Τώρα αν στη βροχή και με πάνω από 100 χλμ/ώρα κάνει πατινάζ (ειδικά με τα 888) δεν φταίνε τα λάστιχα !
Συχνάζεις σε φιδέμπορους και εσύ εε?
ΦΙΔΙΑ!