-
Δηλαδή δεν έκανα καλά που έβαψα το καπό στο καινούργιο μου αυτοκίνητο που είχε αποκτήσει ένα ευμεγέθες σημάδι από κουτσουλιά και συνακόλουθο τρίψιμο με Scotch-Brite και δεν μπορούσα να το βλέπω ? Θα μου πουν τώρα πως είναι τρακαρισμένο ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δηλαδή δεν έκανα καλά που έβαψα το καπό στο καινούργιο μου αυτοκίνητο που είχε αποκτήσει ένα ευμεγέθες σημάδι από κουτσουλιά και συνακόλουθο τρίψιμο με Scotch-Brite και δεν μπορούσα να το βλέπω ? Θα μου πουν τώρα πως είναι τρακαρισμένο ?αν είναι βαμμένο ΜΟΝΟ το καπό, τότε αυτό δεν είναι απόδειξη τρακαρίσματος που να μειώνει την αξία του αυτοκινήτου
-
Βρήκα χρόνο να ασχοληθώ με τις ζάντες αλλά προέκυψε ένας νέος σημαντικός προβληματισμός...
Βρήκα το original χρώμα…το φτιάξαμε σε σπρέι αλλά μου είπε ο τύπος στο μαγαζί να πάρω και ένα σπρέι βερνίκι...να το βάλω στο τέλος...
1)Κοστίζει 10 ευρώ ενώ οποιοδήποτε κοινό σπρέι σε μαγαζιά με χρώματα έχει το πολύ 5…Γιατί? Αξίζει να το πάρω από το μαγαζί που έχει μόνο χρώματα για αυτοκίνητα?
2)Τι λέτε? Αξίζει η ζάντα να είναι σαν καθρέφτης ή θα είναι λίγο τσίρκο αν γυαλίζει τόσο πολύ?
-
Υπάρχουν 2 τρόποι για να περάσεις χρώμα πάνω σε μια επιφάνεια αυτοκινήτου:
- περνάς πρώτα το χρώμα και μετά σε δεύτερη φάση το βερνίκι
- περνάς σε μια μόνο φάση ένα υλικό το οποίο περιέχει και το χρώμα και το βερνίκι
Και οι 2 μέθοδοι έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους.
Όπως και να έχει μια επίστρωση βερνικιού απαιτείται να υπάρχει, με σκοπό να προστατεύεται το χρώμα από κάτω. Άρα αφού σου είπε ο τύπος να πάρεις βερνίκι, πάρτο.
Υπάρχουν κάποιες γκάμες που δίνουν βερνίκι το οποίο ουσιαστικά είναι ματ και δε γυαλίζει καθόλου, αλλά δε βλέπω πρόβλημα στο να γυαλίζει λιγάκι η ζάντα. Δεν είναι δα και νικελ -
Ο χρήστης bit έγραψε:
Υπάρχουν 2 τρόποι για να περάσεις χρώμα πάνω σε μια επιφάνεια αυτοκινήτου:- περνάς πρώτα το χρώμα και μετά σε δεύτερη φάση το βερνίκι
- περνάς σε μια μόνο φάση ένα υλικό το οποίο περιέχει και το χρώμα και το βερνίκι
Και οι 2 μέθοδοι έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους.
Όπως και να έχει μια επίστρωση βερνικιού απαιτείται να υπάρχει, με σκοπό να προστατεύεται το χρώμα από κάτω. Άρα αφού σου είπε ο τύπος να πάρεις βερνίκι, πάρτο.
Υπάρχουν κάποιες γκάμες που δίνουν βερνίκι το οποίο ουσιαστικά είναι ματ και δε γυαλίζει καθόλου, αλλά δε βλέπω πρόβλημα στο να γυαλίζει λιγάκι η ζάντα. Δεν είναι δα και νικελΘα έχει διαφορά όμως αυτό που μου λέει με 10 ευρώ?
Τα άλλα που έχουνε τα μαγαζιά με χρώματα με 3-4 ευρώ???? -
Πάρε το βερνίκι που προτείνει ο κατασκευαστής του χρώματος. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που βερνίκια από διαφορετικές φίρμες είναι εντελώς ασύμβατα μεταξύ τους και μετά από 5 λεπτά ξεφλουδίζουν, αλλάζουν χρώματα, χάνουν την γυαλάδα τους.
-
Κώστα, είπες ότι βρήκες το χρώμα που θες όπου είναι σαν το εργοστασιακό...
Αν βρεις ολόιδιο χρώμα σε σπρέι του εμπορίου καλός αλλά αν δεν το βρεις, δεν νομίζω ότι τα 5 ευρώ παραπάνω κάνουν την τρελή διαφορά τιμής, ή επίπτωσης στην τσέπη σου.Αυτό που θέλω να πω είναι ότι με 5 ευρώ επιπλέον έχεις το χρώμα που θέλεις ακριβώς όχι κάτι το περίπου... πιστεύω ότι αξίζει, μιας και δεν χρειάζεται να φας όλη την Αθήνα να βρεις αν τυχών κανένα σπρέι εμπορίου είναι ακριβώς το ίδιο.
-
Ο χρήστης bit έγραψε:
Πάρε το βερνίκι που προτείνει ο κατασκευαστής του χρώματος. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που βερνίκια από διαφορετικές φίρμες είναι εντελώς ασύμβατα μεταξύ τους και μετά από 5 λεπτά ξεφλουδίζουν, αλλάζουν χρώματα, χάνουν την γυαλάδα τους.Σωστός
-
Τώρα στο χρώμα του αυτοκινήτου σου είναι οι ζάντες; Γενικότερα να έχεις υπόψην ότι για να δείχνει ωραίο το σύνολο, θα πρέπει να υπάρχουν και κάποιες αντιθέσεις. Το να είναι όλα βαμμένα στο ίδιο χρώμα δεν φέρνει αναγκαστικά και οπτικά ωραίο αποτέλεσμα. Φυσικά το citroen σου το γνωρίζεις καλύτερα από μένα και άρα μπορείς να κρίνεις καλύτερα τι ταιριάζει και τι όχι. Απλά το ανέφερα για να μην βάψεις πρώτα και μετά δε σου αρέσει. Τπτ φωτογραφίες έχεις να θαυμάσουμε;
-
Ο χρήστης bit έγραψε:
Τώρα στο χρώμα του αυτοκινήτου σου είναι οι ζάντες; Γενικότερα να έχεις υπόψην ότι για να δείχνει ωραίο το σύνολο, θα πρέπει να υπάρχουν και κάποιες αντιθέσεις. Το να είναι όλα βαμμένα στο ίδιο χρώμα δεν φέρνει αναγκαστικά και οπτικά ωραίο αποτέλεσμα. Φυσικά το citroen σου το γνωρίζεις καλύτερα από μένα και άρα μπορείς να κρίνεις καλύτερα τι ταιριάζει και τι όχι. Απλά το ανέφερα για να μην βάψεις πρώτα και μετά δε σου αρέσει. Τπτ φωτογραφίες έχεις να θαυμάσουμε;Το αυτοκίνητο είναι μπεζ και οι ζάντες γκρι ανοιχτό.
Ευτυχώς έχω βρει τον κωδικό οπότε θα είμαι γνήσιος!Ευχαριστώ και πάλι!
-
αυτό το τοπικ δεν το είχα πάρει είδηση!
Να ευχαρηστήσω όλους όσους έχουν προσφέρει σημαντικότατες πληροφορίες κ βοήθεια κ φυσικά όσους το επανέφεραν στα 'επίκαιρα'
Κώστα τώρα που έχεις κ εσύ εμπειρία θα 'σε χρειαστώ' γιατί όπως έχω πει μόλις βρω χρόνο (ελπίζω να...) θα ξεκινήσει το project εξωτερικό σουλούπωμα του GSA που μετά από 2 χρόνια στο δρόμο πολλοί έβαλαν την υπογραφή τους γύρω γύρω κ το χειρότερο τα περιστέρια (με τα περιττώματα τους) κ τα ρετσίνια από τα πεύκα έκαναν το θαύμα τους κ έχει ξεβάψει όλη η οροφή κ το καπώ βρίσκεται σε πορεία 'απολέπισης' επίσης
(τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί κ τρίψιμο που κοροϊδεύει ένας φίλος ....)Αλήθεια τα σημεία που τώρα έχουν αρχίσει να σκάνε υπάρχει κάποιος τρόπος να τα προστατεύσω κ κυρίως να επιβραδύνω το ξεφλούδισμα ή είναι καταδικασμένα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Φιλικά
Νικόλας -
Ο χρήστης bit έγραψε:
Υπάρχουν κάποιες γκάμες που δίνουν βερνίκι το οποίο ουσιαστικά είναι ματ και δε γυαλίζει καθόλου, αλλά δε βλέπω πρόβλημα στο να γυαλίζει λιγάκι η ζάντα. Δεν είναι δα και νικελ
Πήγα στο μαγαζί με τα χρώματα και μου είπε ότι προτείνει βερνίκι όχι τελείως γυαλιστερό αλλά κάτι ενδιάμεσο ματ-γυαλιστερό.
Μου είπε ότι συνήθως δεν δίνουν γυαλιστερό για ζάντες..
Πήρα το ενδιάμεσο (σατινέ όπως μου είπε) και τελικά καλό φαίνεται.
Απλά δεν είναι όπως ένα πλυμένο αυτοκίνητο αλλά λίγο πιο ματ.Καταλαβαίνεται λοιπόν πόσο δύσκολη κατάσταση περνάω.
Τι λέτε?
-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
Αλήθεια τα σημεία που τώρα έχουν αρχίσει να σκάνε υπάρχει κάποιος τρόπος να τα προστατεύσω κ κυρίως να επιβραδύνω το ξεφλούδισμα ή είναι καταδικασμένα?
Δεν νομίζω αλλά να δούμε τι λένε και οι άλλοι..
-
Αν έχει σκουριά από μέσα, τρίψιμο με λεπτό γυαλόχαρτο μέχρι αυτή να εξαφανιστεί και βάψιμο πριν γίνει τρύπα/βγει η σκουριά από την άλλη μεριά της λαμαρίνας. Για επιβράδυνση, ίσως λίγο ψέκασμα με αντισκωριακό σπρέυ στις σχισμές να κάνει δουλειά.
-
Σκουριά δεν έχει πουθενά! (ή τουλάχιστον δεν έχω δει )!
Αλλά η οροφή από πράσινη έχει γίνει ασημί μιας κ χρώμα ούτε για δείγμα!!!
Το καπώ τώρα αρχίζει κ ξεφλουδίζει αλλά αν μείνει με λάσπη κ το χτυπήσει κ ο ήλιος στο επόμενο πλύσιμό όλο κ κάτι... λείπειΓια να δούμε.....
-
Αν θέλουμε να κρατήσουμε το βάρος χαμηλά (για motorsport καταστάσεις ), μπορούμε μετά την αμμοβολή, να μην περάσουμε αστάρι αλλά κατ' ευθείαν το χρώμα;
Τι διάρκεια ζωής θα έχει ένα τέτοιο βάψιμο πριν αρχίσει σκασίματα κλπ. ;
-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
Σκουριά δεν έχει πουθενά! (ή τουλάχιστον δεν έχω δει )!Αλλά η οροφή από πράσινη έχει γίνει ασημί μιας κ χρώμα ούτε για δείγμα!!!
Το καπώ τώρα αρχίζει κ ξεφλουδίζει αλλά αν μείνει με λάσπη κ το χτυπήσει κ ο ήλιος στο επόμενο πλύσιμό όλο κ κάτι... λείπειΓια να δούμε.....
Όλα θα τα βρούμε στο meeting του Citroen forum!
-
Οκ...ο ειδικός απάντησε
*Hi Costas
The original Citroen spec for wheels is Gris Rose
(paint code AC136) in an eggshell or satin finish.cheers
*Προφανώς Άγγλος
-
Ο χρήστης BTS έγραψε:
Αν θέλουμε να κρατήσουμε το βάρος χαμηλά (για motorsport καταστάσεις ), μπορούμε μετά την αμμοβολή, να μην περάσουμε αστάρι αλλά κατ' ευθείαν το χρώμα;Τι διάρκεια ζωής θα έχει ένα τέτοιο βάψιμο πριν αρχίσει σκασίματα κλπ. ;
Μια χρονια πιστεύω αντέχει.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Αν θέλουμε να κρατήσουμε το βάρος χαμηλά (για motorsport καταστάσεις ), μπορούμε μετά την αμμοβολή, να μην περάσουμε αστάρι αλλά κατ' ευθείαν το χρώμα;
Τι διάρκεια ζωής θα έχει ένα τέτοιο βάψιμο πριν αρχίσει σκασίματα κλπ. ;
Μια χρονια πιστεύω αντέχει.
Μήπως να βάλω και λίγο αστάρι;;;
Γενικά περί βαφής αυτοκινήτου !