-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
Sorry. Να τα δωσω πισω να παρω Γιουγκο μεχρι να τελειωσει ο πολεμος?
ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ(YUGO) ΕΙΧΑΤΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΑΣ!
Μονο που Γιουγκο δεν κατασκευαζε.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Sorry. Να τα δωσω πισω να παρω Γιουγκο μεχρι να τελειωσει ο πολεμος?
ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ(YUGO) ΕΙΧΑΤΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΑΣ!
Μονο που Γιουγκο δεν κατασκευαζε.
ε τοτε μπραβο σας καλα κανατε και το διαλυσατε
-
Ο χρήστης kilo έγραψε:
. Ακόμη και η Τουρκία όταν μπόρεσε έκανε την Οθωμανική αυτοκρατορία που έφταμε μέχρι το Βέλγιο.. Ουπς, όχι και έτσι !
Για την αποκατάσταση της Ιστορικής Αλήθειας , οι Τούρκοι σταμάτησαν λίγο έξω (νοτιοανατολικά) της Βιέννης , που σε καμμιά περίπτωση δεν είναι η πρωτεύουσα του ... Βελγίου.
Πάντως, άσχετα με τα παραπάνω (και πιστεύω ο kilo να αποδέχεται το ...
χιούμορ μου) ΠΟΤΕ στην Ιστορία ένας πόλεμος δεν ήταν ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ.
Οι Άγγλοι λένε ' it take's two to make an argeument' (σε ελεύθερη μετάφραση : χρειάζονται δύο για να υπάρξει διάλογος ).
Σκεφτείτε το λίγο. -
και για τη Γιουγκοσλαβία ξέρει? έχει δίκιο κακώς μίλησα για Βιετνάμ,άσχημο να τ'ακούς!
άμα είσαι μακριά πολλά λες....αθάνατε Αριστοφάνη όταν έγραφες για Λάμαχους και Κλέωνες, ποιον είχες στο μυαλό σου άραγε??
δυστυχώς γιαυτούς όλα θα τα λουστούνε!οι ψυχολογοι να ναι καλά!
δε περίμενα πάντως τέτοια πλύση εγκεφάλου... -
Αυτο που δεν βλεπεις οτι εννοω ειναι οτι, το 1980 ο ψυχρος πολεμος ηταν αυτος που εκανε το πραγματα διαφορετικα. Οχι οτι ο Σανταμ ηταν καλος τοτε και ειναι κακος τωρα. Το οτι πηραμε το μερος του τοτε (ελαφρως μεν, ομως πηραμε το μερος του δε) δεν σημαινει οτι τον αρεσαμε τοτε και δεν τον αρεσουμε τωρα. Και οι 2 χωρες ειναι για μπαιρια ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ. Και θα πανε στα μπαιρια και οι 2 συντομα. Μην το κανεις και ακουγεται οτι μας αρεσουν οι δικτατορες διοτι εαν ηταν ετσι, οι ΗΠΑ δεν θα ηταν το πιο ελευθερη και δημοκρατικοτερη χωρα στον πλανητη. Cheap shot απο μερος σου. Λυπαμε.Στο πρώτο που έγραψες δε διαφωνώ. Μάλιστα επιβεβαιώνει κάτι που έγραψα παραπάνω: Ο εχθρός του εχθρού μου είναι σύμμαχός μου.
Στο τελευταίο διαφωνώ. Δεν υπάρχει καμιά αντίφαση ανάμεσα στο ότι οι ΗΠΑ είναι δημοκρατική χώρα και στο ότι έχουν, όχι μόνο στηρίξει, αλλά και επιβάλλει δικτατορικά καθεστώτα σε ορισμένα κράτη. Όμως δε θα ανοίξω αυτό το ζήτημα, γιατί αφενός θα ξεστρατίσει η κουβέντα από την ουσία της, αφετέρου θα βρεις κάποιον «καλό λόγο», για να δικαιολογήσεις τη στάση των ΗΠΑ.
Μπορεί ο Σαντάμ να είναι ένας στυγνός δικτάτορας, δεν είναι όμως τρελός.
Δεν ειναι τρελος? Υπαρχει αμεση αναγκη ενημερωσης απο ολους εδω για το ποιος ειναι ο Σανταμ Λογικε. Δεν εχεις ιδεα. Τον ορισμο του τρελου, ο Σανταμ τον εχει φερει σε νεο επιπεδο. Λυπαμαι που με φερνεις σε θεση να στο εξηγησω κατι τετοιο.
Τώρα εισερχόμαστε σε ψυχιατρικά σενάρια. Υπάρχει καμιά πιο ρεαλιστική τοποθέτηση;
Δε νομίζω ότι θα προκαλούσε ποτέ τις ΗΠΑ με τέτοιο τρόπο, καθώς γνωρίζει ότι την επόμενη στιγμή θα κατέληγε νεκρός.
Αληθεια? Διοτι παμε στην 6η μερα πολεμου με 280,000+ στρατιωτες και ακομη ζει. Αυτη την πιπιλα τι πρεπει να γινει για να την φτυσεται στην Ευρωπη? 'Εαν θελανε οι ΗΠΑ τον καθαριζανε σε ωρες'. Υπερτιματε εμας και υποτιματε τον Σανταμ και τους φιλους του για τετοιου ειδους μυστικες επιχειρησεις.
Είναι προφανές ότι αποτελεί σχήμα λόγου το ότι ο Σαντάμ θα κατέληγε νεκρός την «επόμενη στιγμή». Επαναδιατυπώνω τη φράση μου: «Δε νομίζω ότι θα προκαλούσε ποτέ τις ΗΠΑ με τέτοιο τρόπο, καθώς γνωρίζει ότι αργά ή γρήγορα θα καταλήξει νεκρός». Η ουσία παραμένει ίδια.
Το επιχείρημα ότι το ιρακινό καθεστώς αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ, μόνο θυμηδία προκαλεί.
Σε σας. Το ξερω. Γιαυτο και διαφωνουμε. Εσεις νομιζετε οτι ο Σανταμ θα δισταζε να πουλησει χημικα οπλα σε τρομοκρατες που θα τα εριχναν down town Manhattan. ΟΚ. Εμεις οχι μονο διαφωνουμε, αλλα και θα κανουμε και κατι γιαυτο.
Φοβάσαι επίθεση με χημικά όπλα; Μάλλον θα πρέπει να συνεχίσεις να ανησυχείς για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο και μετά την πτώση του Σαντάμ από την εξουσία. Η παρασκευή ενός χημικού όπλου είναι μια εύκολη υπόθεση. Οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μπορεί να κατασκευάσει τέτοιου είδους όπλα. Ακόμα και ιδιώτες έχουν αυτή τη δυνατότητα (βλ. επίθεση στο μετρό της Ιαπωνίας με το αέριο σαρίν από μια θρησκευτική οργάνωση). Αν κάποιοι αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση εναντίον των ΗΠΑ με χημικά όπλα, δεν είναι αναγκαίο να τους τα προμηθεύσει κάποιο κράτος. Μπορούν να τα κατασκευάσουν εντός των ΗΠΑ.
Βέβαια υπάρχει και μια ακόμα ένσταση πάνω στην προηγούμενη τοποθέτησή σου. Τι είδους λογική είναι αυτή που επιτάσσει την τιμωρία ενός εγκλήματος πριν διαπραχθεί (αν βέβαια διαπραχθεί ποτέ); Ανατριχιάζω μόνο που το σκέφτομαι.
Θεωρώ ότι μετά το «στραπάτσο» που έπαθε στην περίπτωση του Κουβέιτ δε θα επιχειρούσε επίθεση ούτε με χημικά ούτε με συμβατικά όπλα εναντίον γειτονικών κρατών.
ΟΚ. Θεωρεις εσυ. Εσυ ο Σανταμ ομως δεν εισαι. Και σε θεωριες δεν βασιζεται η σταθεροτητα της περιοχης. Ο Σανταμ εχει επιτεθει σε γειτονες με επεκτατικες τασεις ΠΑΝΩ απο ΜΙΑ φορα. Ετσι? Αρα his record is against him. Και ετσι...την τρωει. Μονο και μονο για αυτο.
Κατά πρώτο λόγο ούτε εσύ είσαι ο Σαντάμ. Κατά δεύτερο λόγο, είναι γεγονός ότι το Ιράκ βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση με το Ιράν για πολλά χρόνια και μάλιστα είχε χρησιμοποιήσει και χημικά όπλα. Παραβλέπεις όμως τις συνθήκες που επικρατούσαν τότε. Τη δεκαετία του '80 ο Σαντάμ είχε τη στήριξη των ΗΠΑ, όπως παραδέχτηκες και ο ίδιος. Έχοντας γερές «πλάτες», έκανε ό,τι ήθελε και γνώριζε ότι δε θα τιμωρηθεί. Από την εισβολή στο Κουβέιτ και μετά αντιλήφθηκε ότι οι ΗΠΑ είναι εναντίον του. Συνεπώς ο Σαντάμ απομονώθηκε. Γνωρίζοντας ότι είναι μόνος και ότι οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να εκμεταλλευτούν τυχόν λάθος κίνησή του, δε θα αποτολμούσε να επιτεθεί σε όμορη χώρα.
Εξάλλου, γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε την άμεση αντίδραση των ΗΠΑ και τελικά θα έχανε, αν όχι τη ζωή του, τουλάχιστον την εξουσία (που ίσως να την αγαπά πιο πολύ και από τη ζωή του).
Την ζωη του και την εξουσια θα την χασει και τωρα. Τον ειδες να ετρεχε με τα ποδια στους ομους οταν ο Προεδρος Μπους τον εδωσε 48 ωρες? Αρα το επιχειρημα σου το παραπανω το διελυσε ο ιδιος ΗΔΗ. Ακομη εκει εισαι εσυ? Ειμαστε 1 εβδομαδα απο τοτε. Ελα στο παρον please.
Το ότι δεν «το έβαλε στα πόδια» μετά το τελεσίγραφο Μπους μάλλον αποδεικνύει ότι αγαπά πιο πολύ την εξουσία από τη ζωή του. Προτιμά να πεθάνει παρά να εγκαταλείψει την ηγεσία του Ιράκ. Υποθέτω ότι υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους αγνόησε το τελεσίγραφο που του επιδόθηκε, αλλά δεν αποτελούν αντικείμενο της συζήτησής μας.
ΥΓ 2: Στην τρομοκρατική επίθεση στις 9/11 δε χρησιμοποιήθηκαν όπλα μαζικής καταστροφής (ούτε συμβατικά). Μήπως δεν απαιτούνται τα συγκεκριμένα όπλα για την πραγματοποίηση ενός εντυπωσιακού τρομοκρατικού χτυπήματος;
Σωστοτατα. ΑΡΑ, φαντασου ποσο γρηγορα πρεπει να σπευσουμε για να καταστρεψουμε οτι πιθανοτητα υπαρχει για χρισημοποιηση τετοιοων οπλων. Σκεψου ποση δουλεια εχουμε μπροστα μας. Εσυ θα μας βοηθησεις?
Νομίζω ότι υπάρχει ένα νοητικό χάσμα ανάμεσα στη δική σου και τη δική μου τοποθέτηση. Εγώ διατυπώνω την άποψη ότι δεν απαιτούνται όπλα μαζικής καταστροφής για να πραγματοποιηθεί μια «εντυπωσιακή» τρομοκρατική επίθεση κι εσύ οδηγείσαι στο συμπέρασμα ότι πρέπει να καταστραφούν τα όπλα μαζικής καταστροφής. Μη θεωρήσεις ότι διαφωνώ με την καταστροφή των συγκεκριμένων όπλων από ΟΛΕΣ τις χώρες του κόσμου. Απλώς το συμπέρασμα που εξάγεις δεν έχει καμιά συνάφεια με τη δική μου τοποθέτηση.
Παρακαλείται ο κύριος Ράμσφελντ να ενημερώσει τον κόσμο ποιες από τις Διεθνείς Συνθήκες και ποια από τα άρθρα του Διεθνούς Δικαίου είναι υποχρεωτικό να τηρούνται και ποια επιτρέπεται να καταστρατηγούνται.
Δεν εχω ιδεα τι λες με το παραπανω. Και κατι μου λεει, και εσυ το ιδιο.
Θα το θέσω αλλιώς. Οι ΗΠΑ διυλίζουν τον κώνωπα, αλλά καταπίνουν την κάμηλο (όπως οι Φαρισαίοι). Διαμαρτύρονται για την καταπάτηση συνθηκών που σχετίζονται με τους αιχμάλωτους πολέμου τη στιγμή που έχουν κηρύξει τον πόλεμο στο Ιράκ, καταπατώντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον ΟΗΕ.
-
Ω δεν σε ενδιαφερει η εννοια του συμφεροντως. Δηλαδη, καλυτερα να σκωτωνονται τα δικα μας παιδια, παρα τα δικα του για να μην εχω εσενα να γκρινιαζεις σαν την Κατινα 'γιατι πατε στον πολεμο'. Ασε. Εαν δεν καταλαβενεις ΠΌΤΕ ο πολεμος ειναι χρησιμος, τοτε για σενα ΟΛΟΙ οι πολεμοι ειναι αχρηστοι. Και ξερω για τους περισσοτερους στην Ελλαδα ετσι ειναι. Ετσι πιστευω και εγω οταν ζουσα εκει. Και ξερεις αυτο ειναι ετσι με τους Ευρωπαιους διοτι περασαν αυτα που περασαν στον 1ο και 2ο ΠΠ. Και ΠΑΛΙ μυαλο δεν εβαλαν. Δηλαδη?Μετα τους 2 πολεμους, οι Ευρωπαιοι, εχουν πεισει τους εαυτους τους και τις επομενες γενιες τους οτι ΠΟΛΕΜΟΣ? = ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ.
ΛΑΘΟΣ! Ο πολεμος μπορει ΚΑΛΙΣΤΑ να ειναι καλο, θετικο πραγμα για την ανθροπωτητα και συγκεκριμενα στην περιπτωση μας για την Δυση. Γιατι? Επηδει η Δυση πιστευει σε κατι που λεγετε Δημοκρατια και Ελευθερια. Και με αυτο ερχεται και ο Καπιταλισμος. Και πολες φορες στο παρελθον και ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ θα χρειαστει να ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ αυτες τις αρχες. Τοτε, ο πολεμος ειναι το καλυτερο πραγμα που εχουν δει τα ματια ολων μας Λογικε. Η λογικη εινια μια.
ΟΠως εγραψα και αλλου:
Ο πολεμος ειναι ο φυλακας της ειρηνης, δημοκρατιας, ελευθεριας και του καπιταλισμου.
Γιαυτο υπαρχουν 2 ηδη συμφεροντως.
Εσκεμμένα απαντώ στην παραπάνω τοποθέτησή σου σε διαφορετική δημοσίευση. Ξεκινώ από το εξής σημείο:
Δηλαδη, καλυτερα να σκωτωνονται τα δικα μας παιδια, παρα τα δικα του για να μην εχω εσενα να γκρινιαζεις σαν την Κατινα 'γιατι πατε στον πολεμο'.
Η εκτόξευση άκομψων χαρακτηρισμών προς το άτομό μου φανερώνει εκνευρισμό και απώλεια ψυχραιμίας εκ μέρους σου. Σου συνιστώ να ηρεμήσεις. Αν επιθυμείς να ρίξουμε το επίπεδο της συζήτησης, δεν έχω σκοπό να σε ακολουθήσω. Αν όμως επιμένεις πολύ, σε ενημερώνω ότι μπορώ κι εγώ να χρησιμοποιήσω εις βάρος σου αναρίθμητους σκληρούς χαρακτηρισμούς με αφορμή τα όσα «αχαρακτήριστα» ανέφερες παραπάνω. Ωστόσο, αρκούμαι μόνο να παραθέσω την εξής φράση σου:
Ο πολεμος ειναι ο φυλακας της ειρηνης, δημοκρατιας, ελευθεριας και του καπιταλισμου.
για να επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι πιστεύουμε σε διαφορετικές αρχές και αξίες (και σε διαφορετικό Θεό).
-
Εγώ περίμενα μιά σοβαρή απάντηση στην ερώτησή μου. Αλλά η αντίδρασή σου είναι αν μη τι άλλο χαζή.
Οι απαντησεις που δινω ειναι αναλογες των ερωτησεων.
Dear mr Gabriel ( or should we call you Γαβριήλ ?)
The freedom of speach has been established by the 4th amendment of the U.S Constitution , as well as by equal arrangements of most of the Democratic Constitutions around the globe , αλλά , IF YOU GET THE MEANNING , η ελευθερία κάποιου σταματάει εκεί όπου αρχίζει η ελευθερία κάποιου ΑΛΛΟΥ.
Please, DON'T you ever again address ΑΝΥΟΝΕ like ' Οι απαντήσεις μου είναι ανάλογες των ερωτήσεων ' , because by doing so you sound like a
dictator , who answers to what he likes ONLY, and treats the persons asked the 'wrong' question .... HIS OWN WAY !!!.So , think about it.
-
Κάποιος σοφός έλεγε:'Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις,υπάρχουν μόνο χαζες απαντήσεις'!!!
ΥΓ Ηθελα να ήξερα πόσο ακόμα θα συνεχίζετε (συνεχίζουμε) να λέμε ξανα και ξανα τα ίδια και τα ίδια!!!
-
Gavriil μιας και υποθέτω πως θέλεις να αρχίσουμε τις δικτατορολογίες και την ιστορία, κάνε μου μια χάρη..
Σου βάζω ένα κουίζ...
Φτιάξε μια παράγραφο που να μας λέει πως συνδέονται τα παρακάτω...
Αλιέντε - Πινοσέτ - Χιλή - ΗΠΑ - CIAΕφτασε. Γλυκος με γαλα?
O DIKTATORAS ALIENTE DOLOFONH8HKE STH XILH APO THN CIA KAI META OI KALES UNITED STATES EGKA8IDRYSAN TON DHMOKRATH PINOCET KAI ETSI H ISTORIA MAS ELABE TELOS AFOU H XILH BRHKE TON DROMO THS MESA APO THN DHMOKRATIA..... KAPWS ETSI 8A PERIMENA NA APANTHSEI O GAVRIIL ALLA FEY.
AN KAI KONTA STHN AMERIKH DEN GNWRIZEI POIOS EINAI O PINOCET POIOS O ALIENTE KAI POIA H XILH..
PAIDIA EXW DIABASEI MONO TH PRWTH SELIDA KAI THN TELEYTAIA AYTOU TOU TOPIC ALLA TA SYMPERASMATA MOU POLLA.
STAMATHSTE NA ASXOLHSTE MAZI TOY GIATI KINDYNEYEI H PSYXIKH SAS YGEIA....
GAVRIIL AGORI MOU PLS STOP BOMBING US WITH @#$@#%^
(AFOU AN SOU ELEGA STOP BOMBING IRAK DEN 8A EIXE KAI POLY NOHMA......) -
Πάντως Γαβριήλ είσαι πολύ δημοφιλής εδώ.Όλοι ασχολούμαστε με τα λεγόμενα σου. Αν κάποτε φύγεις το Φορούμ θα πέσει αρκετά...
-
Βρε παλιοπαιδα γιατι να φυγει το παιδι απο το φορουμ?
Εγω προσωπικα διασκεδαζω και εχει πλακα να τον παρακαλουθεις να προσπαθει να διακιολογησει τα αδικαιολογητα!!!!
-
Δεν είπα οτι θα φύγει.Υποθετικά μίλησα.
Μην ανησυχείς. -
ειχα αρχισει να ανησυχω!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ειχα αρχισει να ανησυχω!!!Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;
Επί Βιετνάμ καλούσανε στον στρατό και τους μετανάστες, πόσο μάλλον τους αμερικανούς υπήκοους.
-
Εγώ περίμενα μιά σοβαρή απάντηση στην ερώτησή μου. Αλλά η αντίδρασή σου είναι αν μη τι άλλο χαζή.
Οι απαντησεις που δινω ειναι αναλογες των ερωτησεων.
Οι απαντήσεις που δίνεις φιλαράκο είναι μονότονα ίδιες. Και βέβαια δεν εκπλήσομαι απο αυτό διότι μέχρι εκεί καταλαβαίνεις. Αλλά θα μπορούσες τουλάχιστον να περισώσεις κάπου την αξιοπρέπειά σου αν δεν είσουν τόσο απόλυτος σε εξόφθαλμα πράγματα που δεν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερο IQ για να τα ενοήσεις. Το αποτέλεσμα είναι βέβαια να γίνεσαι το πανυγήρι όλων εδω στο forum. Τέλως πάντων, σε έχω παρακολουθήσει και σε άλλα post, τα ίδια παντελάκη μου είσαι. Λυπάμαι ακόμη και μόνο που σου απάντησα σε μερικά σου post. Είσαι τελείως αναξιοπρεπής! Σου εύχομαι να είσαι καλά εκεί που είσαι, και να δείς κάποια στιγμη τα παιδιά σου να στέλνονται στα μελλοντικά πεδία μάχης με διδκαιολογίες σαν τις τωρινές.
Φιλικά
Στέλιος -
συνεχίζοντας με την αριστοφανική μου διάθεση, τον Λάμαχο τον είχε πετύχει βέλος στο μερί.......
τέτοιες σιγμές γυρνάς στις ρίζες σου.... -
Ο χρήστης agisd έγραψε:
ειχα αρχισει να ανησυχω!!!
Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;
Επί Βιετνάμ καλούσανε στον στρατό και τους μετανάστες, πόσο μάλλον τους αμερικανούς υπήκοους.
pardon me???
-
Ξεχασα πριν να αναφερω οτι τον περιφημο 'ανθρακα' οπως και παρα πολλες τετοιες 'ευγενεις' ουσιες, μπορουν σχετικα ευκολα να παρασκευαστουν - κατασκευαστουν σε οποιαδηποτε χωρα στο κοσμο, αρα και στην Ελλαδα.
Λες να κανει κανενα ντου προς τα εδω το Δ' Ραιχ????
επειδη ηδη τα εχω κανει πανω μου απο το φοβο, δηλωνω υπευθυνα οτι εγω δεν εχω καμια σχεση με αυτα τα παλιο-πραγματα, και ειμαι ετοιμος να δηλωσω υποταγη στο Δ' Ραιχ
-
Ο χρήστης logikos έγραψε:
Μπορεί ο Σαντάμ να είναι ένας στυγνός δικτάτορας, δεν είναι όμως τρελός.
Δεν ειναι τρελος? Υπαρχει αμεση αναγκη ενημερωσης απο ολους εδω για το ποιος ειναι ο Σανταμ Λογικε. Δεν εχεις ιδεα. Τον ορισμο του τρελου, ο Σανταμ τον εχει φερει σε νεο επιπεδο. Λυπαμαι που με φερνεις σε θεση να στο εξηγησω κατι τετοιο.
Τώρα εισερχόμαστε σε ψυχιατρικά σενάρια. Υπάρχει καμιά πιο ρεαλιστική τοποθέτηση;
Λογικε δεν μπορω να πιστεψω οτι κανουμε θεμα το εαν ο Σαντμα ειναι ανισσοροπος ή οχι. Εσυ ποσους σωστους και ισσοροπημενουνς ηγετες χωρων ξερεις που να εχουν στην πλατη τους αυτα που εχει κανει ο Σανταμ. Το βιογραφικο του ειναι γεματο....'τρελες'. Εκτος και αν αντιλαμβανομαστε τον ορο 'τρελος' διαφορετικα. Το νοημα ομως δεν αλλαζει.
-
Ο χρήστης logikos έγραψε:
Δε νομίζω ότι θα προκαλούσε ποτέ τις ΗΠΑ με τέτοιο τρόπο, καθώς γνωρίζει ότι την επόμενη στιγμή θα κατέληγε νεκρός.
Αληθεια? Διοτι παμε στην 6η μερα πολεμου με 280,000+ στρατιωτες και ακομη ζει. Αυτη την πιπιλα τι πρεπει να γινει για να την φτυσεται στην Ευρωπη? 'Εαν θελανε οι ΗΠΑ τον καθαριζανε σε ωρες'. Υπερτιματε εμας και υποτιματε τον Σανταμ και τους φιλους του για τετοιου ειδους μυστικες επιχειρησεις.
Είναι προφανές ότι αποτελεί σχήμα λόγου το ότι ο Σαντάμ θα κατέληγε νεκρός την «επόμενη στιγμή». Επαναδιατυπώνω τη φράση μου: «Δε νομίζω ότι θα προκαλούσε ποτέ τις ΗΠΑ με τέτοιο τρόπο, καθώς γνωρίζει ότι αργά ή γρήγορα θα καταλήξει νεκρός». Η ουσία παραμένει ίδια.
Λογικε η ουσια ειναι η εξης. Οι μυστικες υπηρεσιες των ΗΠΑ αποδηχθεικαν 100% αποτιχεις στην προσπαθεια της ριξης του καθεστοτως Σανταμ εδω και χρονια. Το ιδιο εγινε και με την Κουβα. Και αλλου. Δεν ειναι ευκολο χωρις στρατιωτικη συρραξη να ριξεις τετοια καθεστωτα. Αυτο ειναι σαφες.
ΓΕΝΙΚΩΣ ΙΙ !!!!!!