-
Βλέποντας τα δύο threads που έχουν ανοιχτεί, θέλω να θέσω ένα ερώτημα : Κατά πόσο είναι θεμιτό στο forum να συζητούνται πολιτικά θέματα, διεθνή ή μη;
Είναι θέματα που μπορεί να δημιουργήσουν μεγάλη συναισθηματική φόρτιση και κατά βάση έξω από τη λογική του forum όπως τουλάχιστον αυτή είχε διαμορφωθεί μέχρι πριν από λίγο καιρό.
Και δεν θα ήθελα να βλέπω το forum να τσακώνεται.
Πιστεύω πως η θεματολογία του forum πρέπει να είναι η αυτοκίνηση σε όλες τις μορφές της και τα παρεπόμενα της. Όχι όμως η πολιτική συζήτηση (έστω και με με αφορμή τα αυτοκίνητα). -
Βλέποντας τα δύο threads που έχουν ανοιχτεί, θέλω να θέσω ένα ερώτημα : Κατά πόσο είναι θεμιτό στο forum να συζητούνται πολιτικά θέματα, διεθνή ή μη;
Είναι θέματα που μπορεί να δημιουργήσουν μεγάλη συναισθηματική φόρτιση και κατά βάση έξω από τη λογική του forum όπως τουλάχιστον αυτή είχε διαμορφωθεί μέχρι πριν από λίγο καιρό.
Πιστεύω πως η θεματολογία του forum πρέπει να είναι η αυτοκίνηση σε όλες τις μορφές της και τα παρεπόμενα της. Όχι όμως η πολιτική συζήτηση (έστω και με με αφορμή τα αυτοκίνητα). -
Οι 4 Τροχοί έχουν την ιδιαιτερότητα - κι αυτό είναι που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τα άλλα περιοδικά - ότι είναι πρωτίστως πολιτικό περιοδικό και κατόπιν περιοδικό αυτοκίνησης. Αφού λοιπον το φόρουμ είναι προέκταση ενός τέτοιου περιοδικού, αναπόφευκτα θα έχει κι αυτό αντίστοιχο χαρακτήρα.
Δε βλέπω το λόγο να χαθεί η δυνατότητά μας να ανταλλάσσουμε ελεύθερα απόψεις μόνο και μόνο επειδή κάποιος μπαίνει σε όλα τα Ελληνικά φόρουμ (π.χ. pathfinder.gr) με μοναδικό σκοπό να βρίσει τους Έλληνες αναγνώστες τους και να τραβήξει μ'αυτόν τον τρόπο προσοχή που δεν του αξίζει.
-
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω.
Ήμουν ο πρώτος που έγραψα στο 'γνωστό' thread ότι οι 4ΤΡΟΧΟΙ δεν είναι μόνο αυτοκινητιστικό περιοδικό. Είναι όμως κατά βάση αυτοκινητιστικό περιοδικό. Και το forum τους πιστεύω πως πρέπει να κρατήσει αυτή τη λογική. Τις τελευταίες μέρες όμως είμαστε μάρτυρες μιας σαφώς πολιτικής 'μονομαχίας' σε αυτό το forum, η οποία πάει να επεκταθεί και με άλλο thread. Αν αυτή λογική επεκταθεί και άλλο (και γιατί όχι) φοβάμαι ότι το forum θα γίνει κατά βάση πολιτικό και προσωπικά διαφωνώ.
Ορισμένες φορές μπορεί να χρειαστεί να εκφράσεις και μια πολιτική γνώμη, αλλά τότε πρέπει να γίνεται κόσμια και περιορισμένα (και αναφέρομαι σε όλους μας). Γιατί το forum αυτό δεν είναι (πιστεύω) πολιτικό.
Όσο δε για αυτούς που πιστεύεις ότι πάνε να διαλύσουν το forum (μπορεί να έχεις δίκιο, μπορεί και όχι, δεν ξέρω), μπορείς να τους αγνοήσεις. Απαντώντας συνέχεια σε 'προβοκατόρικες' θέσεις απλά παίζεις το παιχνίδι τους.
Και παρακαλώ, μην απαντήσει επι προσωπικού κανείς στην τελευταία παράγραφο. Δεν εννοώ κάποιον συγκεκριμένο.......... -
δεν θα ψηφισω γιατι με την στενη εννοια του ορου ''πολιτικες συζητησεις'' δεν συμφωνω.
ο λογος ειναι οτι προτιμω να μην ασχολουμαι μεν με ''πολιτικες συζητησεις'' ομως εχω αναφερθει αρκετες φορες σε γενικα θεματα πλην αυτοκινησης και θεωρω οτι θα πρεπει να συζητωνται.ειναι βεβαιο οτι το συγκεκριμενο φορουμ εχει σαν θεμα εκκινησης την αυτοκινηση......... ομως ειναι πολυ σωστο να επιτρεπει και αλλου ειδους συζητησεις γιατι ετσι παραμενει ''ζωντανο'' οταν καποιες περιοδους δεν τιθενται θεματα αναλογου περιεχομενου ή ενδιαφεροντος .......και δεν αναγκαζει ετσι τα μελη του να στρεφονται σε αλλες διεξοδους ωστε να αναφερθουν σε επικαιρα ή μη θεματα γενικου περιεχομενου.
επικροτω και στηριζω αυτην του την επιλογη.
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Όσο δε για αυτούς που πιστεύεις ότι πάνε να διαλύσουν το forum (μπορεί να έχεις δίκιο, μπορεί και όχι, δεν ξέρω), μπορείς να τους αγνοήσεις. Απαντώντας συνέχεια σε 'προβοκατόρικες' θέσεις απλά παίζεις το παιχνίδι τους.Πάρα πολύ σωστά. Ξέρεις, το να μην τους απαντάς είναι που τους τρελαίνει ακόμα περισσότερο.
-
Εγώ πιστεύω πως όλες οι συζητήσεις καταλήγουν στην πολιτική!
π.χ.
Οι λακούβες στους δρόμους είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ψηφίζουμε!Το τετραψήφιο τηλ.παραπόνων για τις λακούβες είναι κι'αυτο μία πρόχειρη ** πολιτική** λύση!
Η ακρίβεια στα καύσιμα είναι αποτέλεσμα ** πολιτικών** διεθνών εξελίξεων
Η απόλυση και η χρεοκοπία της FIAT επίσης είναι θέμα πολιτικώνΟι γέφυρες με τα 'χάρτινα' κάγκελα και τα κοντά κράσπεδα είναι αποτέλεσμα της ** πολιτικής** μας αδιαφορίας!
ΤΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΓΙΑ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΦΙΛΤΡΑ ΑΕΡΟΣ,ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ Κ.Α. ΕΙΝΑΙ sic.ΟΥΤΟΠΙΑ
-
ΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ,ΑΡΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟ.
ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΩΝΤΑΙ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΠΙΚΣ (ΩΣ ΤΩΡΑ) ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. -
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
ΤΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΓΙΑ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΦΙΛΤΡΑ ΑΕΡΟΣ,ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ Κ.Α. ΕΙΝΑΙ sic.ΟΥΤΟΠΙΑΚαι βαρετό...
-
μπορεί να γίνει μια μεθόδευση να υπάρχει μια ενότητα με άλλου είδους θέματα?γιατί δεν είναι καλό στο περι αυτοκίνησης να μιλάμε για ιρακ,βιετναμ κτλ.
-
Μπα... Αρκετές ενότητες έχουμε έτσι κι αλλιώς.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
μπορεί να γίνει μια μεθόδευση να υπάρχει μια ενότητα με άλλου είδους θέματα?γιατί δεν είναι καλό στο περι αυτοκίνησης να μιλάμε για ιρακ,βιετναμ κτλ.εχει συζητηθει και παλαιοτερα και οι γνωμη των διαχειριστων ειναι οτι κατι τετοιο δεν θεωρειται απαραιτητο.
απο την στιγμη που επιτρεπεται λοιπον η αναπτυξη γενικων θεματων στην ενοτητα αυτη συμφωνω γιατι οπως και καποιος φιλος ειχε πει παλαιοτερα ισως μια τετοια ενοτητα λειτουργησει και ως ''καλαθος αχρηστων'' και ριχνουν μεσα εκει οτι εκτρεπεται της αυτοκινησης.
απλα καλο θα ηταν να ανοιγουν αναλογα θεματα εκτος αυτοκινησης με καποια φειδω για να μην ''ερεθιζονται'' και οι υπολοιποι φιλοι της αμιγους αυτοκινητοθεματογραφιας.
σε αυτην λοιπον την περιπτωση απλα δεν συμμετεχουν οσοι δεν ενδιαφερονται.........και σχετικα μαλιστα με το προσφατο θεμα που μας κανει και εδω να συζηταμε σχετικα μεχρι πριν λιγο δεν ειχα καμμια συμμετοχη με δημοσιευση [και αυτη ασχετη ηταν] και μαλιστα οι επισκεψεις μου μετριουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου.
με αυτον λοιπον τον τροπο ''εδειξα'' την αποστροφη μου οχι για το θεμα οπως ξεκινησε αλλα οπως εξελιχθηκε. -
'Ολα ειναι πολιτικη'
-
ναι σε τετοιες συζητησεις αλλα με μετρον αριστον
-
Ψήφισα ναι, αλλά με σεβασμό...
Τι εννοώ?Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Λοιπον, προσωπικα μαντευω Πεμπτη βραδυ με Παρασκευη πρωι (ωρες Ελλαδος), η απελευθερωση του Ιρακ αρχιζει. Σε ενα μηνα το κρατος θα
εχει καινουργια κυβερνηση.Για το θέμα με τα «καρύδια!» σε 1 μέρα πιάσαμε πάλι 15 σελίδες!
Και αυτός που δεν έχει φανταστεί πόσο μακριά πήγε το topic (σαν εμένα), υποτίθεται ότι έχει την υποχρέωση να διαβάζει 15 σελίδες για να βρει που στο καλό υπάρχει post για το θέμα και όχι για κάτι άσχετο για να μην δώσει σημασία.
Εγώ βλέπω όμως ότι στο 7ο post όσο και αν προσπάθησες τελικά δεν κρατήθηκες και μίλησες για τον πόλεμο αρχίζοντας με το ΛΟΙΠΟΝ!
Σαν να λες, λοιπόν παιδιά αρκετά μιλήσαμε για το topic μας τώρα να σας πω ...και πάλι... για τον πόλεμο.Σε παρακαλώ ειλικρινά...Μην χαλάς το forum.
Ξέρεις εσύ πολύ καλά τι κάνεις για να το χαλάσεις.Θες να μιλήσεις για τον πόλεμο? ΟΚ! Άνοιξε ένα topic και γράψε ότι θες!
Αλλά γιατί χάλασες αυτό το topic για να πεις και εδώ τα δικά σου?Σεβάσου τόσα μέλη του forum.
Ευχαριστώ
-
Το 4TF είναι ενα ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας.Προσωπικά το βλέπω σαν μια ευκαιρία να ενημερώνομαι,να ακούω ενδιαφέρουσες απόψεις,να γνωρίζω ενδιαφέροντες ανθρώπους.Ναι,γύρω απο τα αυτοκίνητα που είναι το πάθος μου.Αλλα και το αυτοκίνητο άπτεται μιας σειράς κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων.
Ακόμα μου αρέσει οταν διαφωνούμε και γίνεται χαμός!! Αρκει ο χαμός να είναι απο ρίψεις επιχειρημάτων και οχι χειροβομβίδων!!
Πολιτική δεν νομίζω οτι συζητάμε!!Κοινωνικές συμπεριφορές είναι αυτές που συνήθως ανεβάζουν τους τόνους.
Και αν όλοι μας (κι εγω,κι εγωωω!!!ΟΚ!!) κρατάμε την ψυχραιμία μας ή κι όταν την χάνουμε προσπαθούμε να μην βρίζουμε,τότε για μένα No problemo!!! -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Πάρα πολύ σωστά. Ξέρεις, το να μην τους απαντάς είναι που τους τρελαίνει ακόμα περισσότερο.
Ελα όμως που δεν τα καταφέρνεις να τους αγνοήσεις, όπως κάνει η πλειοψηφία των μελών μας και παίρνεις φόρα κανοντάς τα χειρότερα...
Σκέφτεσαι πόσα θα είχαμε γλυτώσει αν παρέμενες ψύχραιμος? -
Μετα απο 2+ μηνες κατα τους οποιους συμμετεχω σε αυτο το forum εχω διαπιστωσει οτι περα απ'ολες τις ετικετες που μπορουμε να του δωσουμε ειναι ενα βημα απο το οποιο μπορουν σκεπτομενοι (ή λιγοτερο σκεπτομενοι, αυτο ειναι στην κριση του καθενος) να εκφρασουν τις αποψεις τους. Η πλειοψηφια των θεματων που θιγονται εχει αμεση ή εμεση σχεση με τον χωρο του αυτοκινητου. Αν θελουμε ομως να θεωρουμαστε σκεπτομενοι πολιτες και της χωρας μας αλλα και του κοσμου (ας μην ξεχναμε οτι η ιδεα του ανθρωπου ως πολιτικου οντος εχει ξεκινησει πριν πολλα χρονια σε αυτην χωρα) δεν μπορουμε να μεινουμε αμετοχοι στα καυτα 'πολιτικα' ζητηματα. Το να ξεκινησει ενας αριθμος θεματων για ενα πραγματικα 'συγκλονιστικο' γεγονος και τις συνεπειες που θα εχει αυτο, νομιζω οτι αποτελει δεικτη ακρας υγειας αυτου του forum και οσων πρεσβευει (τουλαχιστον οπως τα καταλαβαινω εγω) και ειναι συνεχεια των οσοων πρεσβευουν οι 4Τ εδω και πολλα χρονια.
Ειμαστε πολιτικα οντα και ετσι πρεπει να λειτουργουμε. Εξαλλου ο καθενας μας ενω εχει δικαιωμα να επιλεγει τι θα εκφραζει ενω δεν εχει δικαιωμα να απαγορευει. Το μονο μελανο σημειο (το οποιο μαλλον ειναι αναγκαιο κακο) ειναι το υφος και η φρασεολογια ορισμενων απο εμας.
Οποτε η ψηφος ειναι ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!!
-
Εφόσον και εγώ ψήφισα υπέρ της πολιτικής συζήτησης θα συνιστούσα
όμως να τηρούνται κάποιοι κώδικες δεοντολογίας.Αυτοι δεν διαφέρουν και πολύ από τους κώδικες που διέπουν κάθε
forum οπότε δεν είναι αναγκαίο να τους επαναλάβω....Τώρα Ελληνικό forum χωρίς πολιτικές συζητήσεις είναι σαν
την Σαουδική Αραβία χωρίς πετρελαίο... ΕΡΗΜΟΣ
Forum και πολιτική