-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
...ρε γμτ οταν δινεις τοσα € περιμενεις και 3 μηνες και τα παιρνεις ΟΛΑ εργοστασιακα...ΟΛΑ ομως.Περίμεναν 3+ μήνες ελέω εργοστασιακών xenon, esp, ηχοσυστήματος (με τα περιφερειακά του), εργοστασιακών 17άρων, κτλ προ 3,5 ετών, όταν ακόμα δηλαδή ελάχιστοι έβαζαν τέτοια εξτρά σε αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας.
-
Στο δικό μου Micra που είχε έξτρα δερμάτινο μπεζ σαλόνι (απο ακυρωμένη παραγγελία ήταν) είναι ελληνικής κατασκευής ... απο την γνωστή εταιρία.Σαν ποιότητα έχει πολύ καλή εφαρμογή, ραψιμο, δεν μυρίζει κλπ αλλά ιδρώνεις επάνω του.
Στους 2 μήνες καινούριο ακόμα έβαλα ψαθοκάλλυμα επάνω και μετά πανένορφα χειμερινά βελούδινα πλατοκαλλύματα με τον Twetty ( ) και 2 χρόνια περίπου μετά (τώρα δηλαδή) δείχνει ακόμα καινούριο με μια τυπική κρέμα μια φορά τον χρόνο (κάθε Σεπτέμβρη) χωρίς γδαρσίματα, γραμμώσεις, κλπ φθορές.
Γι'αυτό λέω πως είναι καλά αν είναι θερμαινόμενα και αεριζόμενα αλλιώς ... -
Πέραν της ποιότητας των υλικών και της εργοστασιακής συναρμογής μην ξεχνάμε πως πολλά μαμά δερμάτινα σαλόνια έρχονται πακέτο με άλλα καλούδια όπως θερμαινόμενα ή/και ηλεκτρικά καθίσματα, θηκούλες κλπ. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για δερμάτινο καά την αγορά του αυτοκινήτου και ήδη το έχει φορτώσει, οπότε θα αργήσει, καλό είναι να μην τσιγκουνευτεί τα εξτρά λεφτά
-
Σχετικά με την συντήρηση των δερμάτινων καθισμάτων, μια ερώτηση.
Βάζω το Maquire (ή κάπως έτσι) Gold Class στα καθίσματα, που είναι καθαριστικό και συντηρητικό. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι σε ορισμένα σημεία, το δέρμα στεγνώνει πιο γρήγορα. Σαν να απορροφάει πιο γρήγορα το δέρμα την κρέμα. Τι σημαίνει αυτό? Ότι σε εκείνα τα σημεία πρέπει να επιμείνω περισσότερο με πιο πολλή κρέμα?
-
το χτυπαει περισσοτερο ο ηλιος οταν κανεις δουλεια!
-
Οχι, είναι σε διάφορα σημεία, ανεξάρτητα αν τα βλέπει ή όχι ο ήλιος...
-
περιεργο... δεν ειναι και ζωντανος ιστος να πεις οτι εχει διαφορετικες αναγκες.. 'νεκρο' ειναι..
-
Είναι πολύ ταλαιπωρημένο Ντάφυ. Πέρσι άρχισα, για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια, να βάζω κάτι για την συντήρησή του. Πριν 7 χρόνια το είχα περάσει με βαζελίνη για μωρά (χωρίς πετρέλαιο)..
-
Νιβεα εχεις δοκιμασει;
-
Οχι. Γιατί? Εχει αποτελέσματα? Δεν περιέχει πετρέλαιο?
-
Ενας ταπετσερης μου ειχε πει οτι κανει,εγω δεν το εχω δοκιμασει.
Κοιτω τα συστατικα της nivea hand cream (το κλασσικο μπλε βαζακι)και εχει paraffinum,glycerin,parafin,benzyl benzoate μεταξυ αλλων.Εγω χρησιμοποιω ενα της sonax σε μαυρο μπουκαλι αλλα στα προσκέφαλα που εχουν καει απο τον ηλιο δεν κανει τιποτα.Δεν μπορω να πω οτι ειναι πολυ ταλαιπωρημενα τα δικα μου,εκτος απο το πισω μερος των προσκεφαλων που τα πιανει ο ηλιος απο την πισω ζελατινα και εχουν καει.
-
Η παραφίνη είναι παράγωγο πετρελαίου, Βασίλη. Οπότε τα ξεραίνει.
Θα δοκιμάσω να ξαναβάλω βαζελίνη για μωρά...Σ' ευχαριστώ, Μπίλ!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η παραφίνη είναι παράγωγο πετρελαίου, Βασίλη. Οπότε τα ξεραίνει.
Θα δοκιμάσω να ξαναβάλω βαζελίνη για μωρά...Σ' ευχαριστώ, Μπίλ!
Και η βαζελινη petroleum jelly λεγεται οποτε και αυτη απο παραγωγο του πετρελαιου προερχεται
Dont Know.gif
Αφου την εβαλες μια φορα ξαναβαλε,αρωμα φραουλα;
-
Η βαζελίνη για μωρά δεν έχει πετρέλαιο, Βασίλη. Κανονικό άρωμα θα βάλω! Η ΜΠΛΕ βατόμουρο!
-
Χε!χε! εγώ (ως ψείρας) το έψαξα από εδώ το έψαξα από εκεί και τελικά ένας ταπετσέρης μου είπε ότι το καλύτερο για την συντήρηση δερμάτων αυτοκινήτων είναι οι κρέμες για τα δερμάτινα παπούτσια που περνούν τα χειρότερα και που κάνουν θαύματα.
Ειδικότερα μου ειπε να πάω να πάρω την κρέμα της CAMEL το POLISH KIT (άχρωμο ή με χρώμα για ανανέωση χρώματος) και να περάσω μία τα δέρματα. Την πήρα και βρήκα και άλλη μία αντίστοιχη της ΕGGU με κερί μέλισας. Και τις δύο τις πήρα σε μαύρο για να συντηρείται και το χρώμα. Πέρασα τα δέρματα και πραγματικά είναι θαυματουργά.
Για σκέτη απλή συντήρηση πήρα το Gel της Armor All Leather Care για ποιο συχνή φροντίδα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σχετικά με την συντήρηση των δερμάτινων καθισμάτων, μια ερώτηση.Βάζω το Maquire (ή κάπως έτσι) Gold Class στα καθίσματα, που είναι καθαριστικό και συντηρητικό. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι σε ορισμένα σημεία, το δέρμα στεγνώνει πιο γρήγορα. Σαν να απορροφάει πιο γρήγορα το δέρμα την κρέμα. Τι σημαίνει αυτό? Ότι σε εκείνα τα σημεία πρέπει να επιμείνω περισσότερο με πιο πολλή κρέμα?
Για τα προιοντα meguaiers εχω πολη καλη γνωμη, φαντασου οτι παλια τα εφερνα απο Αγγλια....μετα σταματησα να το πλενω μονος μου το αμαξι
-
ΟΚ.Storm θα πάρω να δοκιμάσω.
Στέλιο, είναι πράγματι πάρα πολύ καλά προϊόντα. Εγώ είχα αφήσει για χρόνια ασυντήρητο το σαλόνι!
-
Μια και μιλάμε για δέρματα, το δέρμα στο τιμόνι, στον λεβιέ των ταχυτήτων και στο χειρόφρενο με τι το συντηρείτε & το καθαρίζετε;
-
Eγώ με νεράκι, και έχω την ίδια απορία. Πρέπει να του βάζω κάποιο προΪόν;
-
Υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για δέρμα τα οποία το ενυδατώνουν κιόλας για να μην στεγνώνει και να σκάει μετά από λίγο καιρό.
δερματινα καθισματα