-
Δυστυχώς δεν ξέρω καθόλου πού θα μπορούσες να τις βρεις για το δικό σου το αυτοκίνητο. Εγώ τις πληροφορίες τις πήρα από ένα dedicated site για το αμάξι μου, ενώ τις αναφέρει και στο service manual του haynes.
To H1 είναι η απόσταση από το έδαφος για μπροστά, για πίσω αναφέρεται ως Η2...
Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο...
-
Ούτως ή άλλως ευχαριστώ,
θα ψάξω να το βρώ σε ξένα forums που είναι για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αλλα να κάνω μια ερώτηση ακόμη: τί είναι to service manual του haynes? -
Eίναι ένα βιβλίο στο οποίο περιγράφεται λεπτομερώς και βήμα προς βήμα κάθε εργασία που μπορεί να γίνει στο αυτοκίνητο.
http://www.haynes.co.uk -
Και που για την Xsara MkII δεν έβγαλαν ποτέ.
-
Μερικές ερωτήσεις σχετικά με τις αναρτήσεις τύπου inboard, pushrod operated ή τέλος πάντων όπως αλλιώς τις λένε.
-
Λένε οτι ο λόγος που τοποθετούνται είναι για μείωση του μή αναρτώμενου βάρους. Δεκτόν, αν και γι αυτό έχω κάποιες ενστάσεις. Όμως όσα αυτοκίνητα έχουν inboard αναρτήσεις συνήθως είναι τόσο χαμηλά που δέν θα ήταν δυνατή η τοποθέτηση του ελατηρίου-αμορτισέρ με τον κλασικό τρόπο. Μήπως το ζήτημα είναι κατα βάση χωροταξικό?
-
Πόσο ανθεκτικό είναι το μοχλικό σύστημα μιας inboard ανάρτησης? Θα μπορούσε να μπεί τέτοια διάταξη (έστω θεωρητικά) σε ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο του 1,5+ τόνου ή στην πρώτη λακούβα θα έσπαγε κάτι?
-
-
Inboard αναρτησεις μου φαίνεται φόραγε η citroen GS (μικρομεσαιο 1 τονου τότε) με εξαιρετικη αντοχη σαν συστημα και με φοβερη οδικη συμπεριφορα για την εποχη εκείνη.Το θεμα είνα οτι το ζητημα είναι μάλλον χωροταξικο αλλα και για λογους κόστους δεν περναει στην παραγωγη(το κλασσικο συστημα είναι πιο ευκολο και στην παραγωγη αλλα και στην τοποθέτηση έναντι των inboard αναρτησεων).
-
Καλημερα,
Ειμαι κατοχος BMW Z4 2.5. Πριν απο 6000 χλμ (στα 45000) εβαλα Bilstein sport. Ελατηρια κρατησα αυτα που ειχε.
Το αυτοκινητο παρουσιαζε (και παρουσιαζει) σχετικα μεγαλες κλισεις στις στροφες και το μπροστινο συστημα μου δινει την αισθηση οτι εχει 'ελαφρυνει' (σαν να χανει την επαφη του με τον δρομο) Φταινε τα αμορτισερ ; Τα ελατηρια ; Δεν συνεργαζονται σωστα τα ελατηρια με τα αμορτισερ ;
Γινεται μετρηση ελατηριων ;
Thanks in advance -
Ο χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
Καλημερα,
Ειμαι κατοχος BMW Z4 2.5. Πριν απο 6000 χλμ (στα 45000) εβαλα Bilstein sport. Ελατηρια κρατησα αυτα που ειχε.
Το αυτοκινητο παρουσιαζε (και παρουσιαζει) σχετικα μεγαλες κλισεις στις στροφες και το μπροστινο συστημα μου δινει την αισθηση οτι εχει 'ελαφρυνει' (σαν να χανει την επαφη του με τον δρομο) Φταινε τα αμορτισερ ; Τα ελατηρια ; Δεν συνεργαζονται σωστα τα ελατηρια με τα αμορτισερ ;
Thanks in advanceμήπως είναι θέμα ευθυγράμμισης;
-
Καλημερα,
Thanks in advanceΟλα τα αυτοκίνητα παρουσιάζουν σχετικά μεγάλες κλείσεις στις στροφές όταν τουλάχιστον πιεστούν στα όριά τους γιατί οι κατασκευαστές τοποθετούν ακόμα και σε σπορ μοντέλα ελατήρια τέτοια που να προσφέρουν άνεση και σωστή ποιότητα κύλισης σε όλων των ειδών τα οδοστρώματα καθώς και προβλέψιμη οδική συμπεριφορά. Βάζοντας λίγο ποιο σφιχτά από τα μαμά αμορτισέρ μην περιμένεις να δεις εντοπίσιμη διαφορά ως προς τις κλίσεις στις στροφές.Πρέπει να βάλεις ποιο σκληρά ελατήρια αλλά τότε η άνεση θα πάει περίπατο. Εξάλλου τι και αν πέρνει κλίσεις στις στροφές , το θέμα είναι να στρίβει ωραία και σωστά. Τώρα για το ελάφρωμα του τιμονιού και ' γω λέω να τσεκάρεις σε καλό ευθυγραμμισά τη γεωμετρία σου και το ύψος μπροστά. Χλωμό να είναι από ελατήριο
-
Καλημερα,
Thanks in advanceΔεν σου σηκώθηκε μπροστά μετά την αλλαγή ?
-
Ο χρήστης larson έγραψε:
Καλημερα,
Thanks in advance**
Δεν σου σηκώθηκε μπροστά μετά την αλλαγή ?** -
Ευχαριστω. θα κοιταξω το θεμα της ευθυγραμμισης.
Φιλε Larson, XAXAXA !!!, πραγματι σηκωθηκε και ειναι ακομα σηκωμενο !!! -
Ο χρήστης larson έγραψε:
Καλημερα,
Thanks in advanceΔεν σου σηκώθηκε μπροστά μετά την αλλαγή ?
Φιλε Larson, , πραγματι σηκωθηκε και ειναι ακομα σηκωμενο !!!
-
Μπορεί απλά να έχουν φθαρεί τα ελαστικά και να γλυστράνε λιγάκι... Αν όχι μήπως αυτό το ελάφρυμα συμβαίνει σε συγκεκριμένο μη λείο δρόμο και όχι παντού. Είναι δυνατό τα σκληρότερα αμορτισέρ να προκαλούν περισσότερες αναπηδήσεις οπότε το ελαστικό δεν πατάει τόσο καλά στο δρόμο, είναι λίγο στον αέρα (όχι κυριολεκτικά αλλά ελαφρώνει).
Αυτός γενικά είναι και ο λόγος που τα αυτοκίνητα με πολύ σκληρές αναρτήσεις που αρμόζουν για χρήση σε πίστα είναι μερικές φορές λιγότερο αποτελεσματικά από τα απείραχτα σε πραγματικό ελληνικό 'δρόμο'.Τα σκληρότερα ελατήρια θα κάνουν πολλά περισσότερα πέρα από τη μείωση των κλίσεων, όχι πάντα καλά. Το πιο πετυχημένο είναι η αύξηση της διαμέτρου των αντιστρεπτικών δοκών, μπορεί να μειώνει την ανεξαρτησία της ανάρτησης αλλά θα σου μειώσει τις κλίσεις χωρίς να σου σκληρύνει το αυτοκίνητο.
-
OOOOY !
-
Σύστημα ανάρτησης ηλεκτρομαγνητικές από την Bose. Δείτε το video
http://www.youtube.com/watch?v=eSi6J-QK1lw' target='_blank
Έπαθα πλάκα, ο χρόνος απόκρισης είναι απίστευτος!
Λογικά δεν θα έχει φθορές (ηλεκτρομαγνήτης άρα δεν υπάρχει επαφή - τριβή)και πληροφορίες στο site
[url]http://www.bose.com/controller?event=VIEW_STATIC_PAGE_EVENT&url=/learning/project_sound/suspension_challenge.jsp' target='_blank
[/url]
Φιλικά,Σπύρος
-
δν ξερω αν εχει αναφερθει κατι τετοιο.
θελω αν βαλω στην spider 916 αναρτησεις coilover,μιας και καποια στιγμη ειμαι για αλλαγη,συντομα.οι λογοι δν εχουν σημασια,η επιλογη ειναι FK coilover Highsport,ρυθμιζομενες καθ'υψος.για το αμαξι μου δινουν 3 ειδων.- με bracket 25mm.
2.με bracket 35mm.
3.με stabilizer holder
η απορια μου ειναι η εξης.οποιο απο τα τρια και να αγορασω,κανει για το αμαξι μου?η πρεπει να μετρησω και να αγορασω ενα απο τα τρια συγκεκριμενα απλα γιατι τα αλλα δυο ειδη δεν θα μου κανουν?
- με bracket 25mm.
-
Εχω μια απορία να ρωτήσω, γιατί το σέρτς δεν με βοήθησε καθόλου...
Εγώ που έχω τις KW Variant 1 τι πρέπει να σκέφτομαι για 'σερβις' τους? Μπορούν να 'ανανεωθούν' κάπως ή απλά έχουν κάποια α διάρκεια ζωής (ελπίζω μεγάλη) κ μετά αλλαγή... ??
Ευχαριστώ προκαταβολικά !!
-
Τις μάτιαξα... περίπου..
Μετά το ταξίδι που έκανα στην Ορεστιάδα, καθαρά μετακίνηση στην Εγνατία, στο γυρισμό παρατήρησα έναν έξτρα θόρυβο από την μπροστά ανάρτηση που μέχρι πρότινος δεν ακουγόταν.
Μετά από έλεγχο στη φόρντ κ αμορτισερομέτρηση (κορυφαία τα KW, παντού μπρος πίσω >90%) διαπιστώθηκε ότι το top mount στήριξης της ανάρτησης έχει φάει ιδιαίτερη καταπόνηση.
Όχι λόγω των KW αλλά λόγω των καταπονήσεων στην περίοδο που φορούσα τον συνδυασμό μαμα αμορτισέρ με το HR ελατήριο κ δεν υπήρχε αρκετός χώρος ώστε να παίξει η ανάρτηση, ας το πω έτσι. Οπότε στις λακούβες όλη η καταπόνηση πήγαινε εκεί πάνω... Σε μια βδομάδα μπαίνει καινούριο ζευγάρι, 60 ευρώ θα κοστίσουν..
Πήρα μια τρομάρα όμως...
-
[quote='JimClark']
''Όχι λόγω των KW αλλά λόγω των καταπονήσεων στην περίοδο που φορούσα τον συνδυασμό μαμα αμορτισέρ με το HR ελατήριο κ δεν υπήρχε αρκετός χώρος ώστε να παίξει η ανάρτηση, ας το πω έτσι. Οπότε στις λακούβες όλη η καταπόνηση πήγαινε εκεί πάνω... ''Μακάρι να είναι όπως το λες αν και εγώ δεν το καταλαβαίνω. Αν η ανάρτηση που φοράει τώρα είναι ποιο σκληρή από την προηγούμενη , γιατί να φταίει η προηγούμενη για τη αστοχία του τοπ μάουντ?
Περί Αναρτήσεων