-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξεις τις κλίσεις είναι η αλλαγή αντιστρεπτικών, απ' ότι έχω καταλάβει.
Ναι, αλλά κάποιοι θεωρούν ότι μια ΚΑΚΗ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ των σκληρών αντιστρεπτικών είναι η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΛΙΣΕΩΝ.
Όπως μου έχει πει γνώστης 'το αυτοκίνητο, αν δεν γέρνει, δεν στρίβει'!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Έχεις και συ το 1400 Sporting ή το 1200 Sporting της φωτογραφίας;
Ρωτάω γιατί αν δεν κάνω λάθος στο 1200 μπαίνει ο συνδυσμός Excel-G μπροστά, Gas-A-Just πίσω, ο οποίος και προτείνεται από την ίδια την KYB. Τα Gas-A-Just είναι λίγο πιο σκληρά και αυτό βοηθάει την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Το συνδυασμό αυτό έχω κάνει στο Fiat Tipo 1.4 που οδηγώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα συνδυάζω με ελατήρια H&R - 3,5-4 πόντους.Δεν προτείνει κανέναν τέτοιο συνδυασμό η kyb.
http://www.kayaba.de/navigation/index.phpΓια το αμάξι μου... (Fiat Tipo)
http://www.tpauto.gr/store/comersus_vie ... duct=20984
Για το προηγούμενο από το δικό σου Punto
http://www.tpauto.gr/store/comersus_vie ... duct=20974
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξεις τις κλίσεις είναι η αλλαγή αντιστρεπτικών, απ' ότι έχω καταλάβει.
Ναι, αλλά κάποιοι θεωρούν ότι μια ΚΑΚΗ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ των σκληρών αντιστρεπτικών είναι η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΛΙΣΕΩΝ.
Όπως μου έχει πει γνώστης 'το αυτοκίνητο, αν δεν γέρνει, δεν στρίβει'!
Μερικά τετρακίνητα μοντέλα (όχι τα σπορ-φορτηγά ) είναι πιο ψηλά από τις δικίνητες εκδόσεις, όχι για να βγαίνουν εκτός δρόμου αλλά για να παίρνει μεγαλύτερη κλίση η πίσω ανάρτηση που σημαίνει θετικό κάμπερ (λόγω κλίσης του αμαξώματος), δηλαδή υπερστροφή.
-
Υποννοώ ότι μάλλον είναι μια αξιόλογη επιλογή, ειδικά στην κατηγορία των νορμάλ απο άποψη κόστους, σαν αυτά που αναφέρεις.
Όλα έχουν να κάνουν με το τι επιδιώκεις απ' το αυτοκίνητό σου. Αν θέλεις να αναβαθμίσεις πολύ την οδική συμπεριφορά του πρέπει να ψαχτείς και να ξοδευτείς.
Προσωπικά πιστεύω ότι δεν αξίζει να δώσω πολλά λεφτά στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Αρκούμαι σε αναβαθμίσεις σε πολύ λογικά πλαίσια χρημάτος. Η αναβάθμιση θα γίνει μια και καλή με την αλλαγή αυτοκινήτου.
ΥΓ: το ποστ του kouk είναι ένας καλός οδηγός αν θέλεις να ψαχτείς τόσο.
Δεν θελω να αναβαθμισω τοσο πολυ την οδικη συμπεριφορα,ουτε να το ψαξω τοσο το θεμα... (Παρ'ολα αυτα ευχαριστω πολυ τον kouk )
Θελω με ενα λογικο κοστος, να μπει κατι καλυτερο απο τα bilstein που εχω τωρα. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Θελω με ενα λογικο κοστος, να μπει κατι καλυτερο απο τα bilstein που εχω τωρα.Αν εννοείς τα μαύρα Ο,ΤΙ και να βάλεις καλύτερο θα είναι
Τα μαύρα φορούσα πριν και τα KYB δεν έχουν απολύτως καμία σχέση. Και λιγότερες κλίσεις παίρνει το αυτοκίνητο, και πατάει συνεχώς στο δρόμο ακόμα και σε απότομες ανωμαλίες και κοπανάει λιγότερο.Αν φορούσες τα sport όμως οι επιλογές που αναφέρεις είναι όλες πιο ήπιες...
-
Tα μαυρα bilstein εχω...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Tα μαυρα bilstein εχω...Απλά ενημερωτικά εγώ τα Bilstein τα έβγαλα στα 23500 χλμ... και έπρεπε να το έχω κάνει ακόμα νωρίτερα
-
Τι διαφορες εχεις μετα την αλλαγη σε ΚΥΒ?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μα οι αντιστρεπτικές για να μειώνουν τις κλίσεις είναι! Δεν πρόκειται για παρενέργεια.
-
Όπως ανέφερα και παραπάνω τα KYB είναι εμφανώς πιο σφιχτά. Παρότι όμως το αυτοκίνητο πατάει πλέον συνεχώς πολύ καλύτερα στο δρόμο, ακόμα και σε έντονες ανωμαλίες του δρόμου χτυπάει πολύ λιγότερο από πριν. Νοιώθεις δηλαδή ότι είναι σκληρή η ανάρτηση (συγκριτικά με πριν), ταυτόχρονα όμως καταλαβαίνεις ότι η απορρόφηση της ανωμαλίας γίνεται πιο ομαλά. Δε μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα
Ίσως σημασία έχει και το γεγονός ότι τα KYB συνδυάζονται καλύτερα με τα ελατήρια χαμηλώματος βέβαια.
Όταν έψαχνα για αμορτισέρ προσωπικά έτεινα στα ρυθμιζόμενα Koni. Παρότι ήταν πιο ακριβά και θα τον συνέφερε να μου τα πουλήσει, ο μηχανικός μου με απέτρεψε, λέγοντάς μου ότι τα KYB είναι καλύτερα επειδή είναι αερίου-λαδιού, σε σχέση με τα Koni που είναι μόνο λαδιού (ή αερίου ).
Παράλληλα, βελτιώθηκε και το φρενάρισμα του αυτοκινήτου μιας και μπρουμουτιάζει λιγότερο σε σχέση με πριν.
Αίσθηση μου έκανε μάλιστα το ότι ενώ με τα Bilstein κουνώντας το αυτοκίνητο με τα χέρια όταν ήταν ακίνητο έκανε μια χ ταλάντωση, πλέον με το ζόρι μετακινείται ελάχιστα. Ίσως βέβαια σ' αυτό συμβάλει και η ταυτόχρονη αλλαγή των ψαλιδιών, με τα σινεμπλόκ τους.
Τα KYB Excel-G - Gas-A-Just που φοράει το αμάξι μου λοιπόν είναι εμφανώς καλύτερα από τα μαύρα Bilstein. Δυστυχώς δεν έβγαιναν για το αμάξι μου τα KYB AGX, γιατί ίσως έκανα την υπέρβαση να βάλω εκείνα.
-
Μιας που λέτε για Punto (ΜΚ1) και KYB, να προσθέσω ότι έβαλα Excel-G μπροστά και πίσω, και ενώ τα μπροστά έχουν μια 'λογική' σκληρότητα, τα πίσω Excel-G είναι τρομερά μαλακά, δίνοντας καλή άνεση, αλλά οικτρό κράτημα σε στροφές με λακκούβες.
Σίγουρα τα Gas-A-Just πίσω είναι καλύτερη λύση - χειρότερη πάντως αποκλείεται! -
Tι ανάρτηση έχει πίσω το mkI; Ο κατάλογος της kyb δεν έχει καν gas-a-just για το II.
-
Tι ανάρτηση έχει πίσω το mkI; Ο κατάλογος της kyb δεν έχει καν gas-a-just για το II.http://www.tpauto.gr/store/comersus_vie ... duct=20974
-
Βρε άλλο λέω!
Προφανώς δεν έχει ημιάκαμπτο πίσω το μκΙ, σωστά;
Γιατί σκληρα αμορτισερ + ημιάκαμπτος (μκΙΙ) = γιουχου -
Ανεξάρτητη με ημιυστρούντες βραχίονες έχει πίσω.
-
Σε BMW E36 με τους κωλόδρομους που έχουμε πάνω στην θεσσαλονίκη με τα έργα έχει σκάσει το πίσω δεξί αμορτισέρ.Πριν 2 μέρες το είχα μεττρήσει στο αμορτισερόμετρο(Στο Ι.ΚΤΕΟ που δουλεύω) και έβγαλε πίσω 87% αριστερά-89% δεξιά(πριν το σκάσιμο).
Τα αμορτισέρ είναι Bilstein sport χωρίς ελατήρια χαμηλώματος κλπ
Η ερώτηση είναι αν αξίζει να αλλάξω μόνο το σκασμένο δεξί γιατί το αριστερό είναι στο 87% και μάλλον έχει πολύ ψωμί ακόμηΕπισκευάζεται μήπως με κάποιο τρόπο?
Το αμάξι θα βγει για πούλημα σε λίγο καιρόΞέρει κανείς κάποια τιμή?
-
Δεν θα άλλαζα ποτέ μόνο το ένα αμορτισέρ στον άξονα!!!
Επισκευάσιμο, από όσο ξέρω, δεν είναι το Bilstein...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν θα άλλαζα ποτέ μόνο το ένα αμορτισέρ στον άξονα!!!Επισκευάσιμο, από όσο ξέρω, δεν είναι το Bilstein...
Εγώ αντίθετα νομίζω ότι είναι... ή τουλάχιστον έτσι μoυ είχαν πει στα κεντρικά της Bilstein στη Λ. Συγγρού στο ύψος της Ν. Σμύρνης.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν θα άλλαζα ποτέ μόνο το ένα αμορτισέρ στον άξονα!!!Aκριβώς, όπως και τα ελαστικά.
-
Μάλλον δεν διαβάσατε καλά....
είναι στο 87% το άλλο και το αμάξι θα πουληθεί σε ένα μήνα
Για να καταλάβεται διαφορές 0-15% δεν είναι ούτε καν δευτερεύουσα παρατήρηση στο Κτεο και είναι απολύτως φυσιολογική.Άρα και σε αυτό είμαι μια χαρά
Και αμάξι με 87% ανάρτηση δύσκολα βλέπεις σε αμορτισερόμετρο
Περί Αναρτήσεων