-
Τα Excel g τα δίνουν για αντικατάσταση των εργοστασιακών.
Είναι λίγο πιο σφιχτά και το αμάξι θα είναι όπως ήταν καινούργιο.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
Κάποιος με εμπειρία από τα monroe oespectrum?
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σε κάποιες λακούβες νιώθω το δεξιό πίσω μέρος να πέφτει στο 'κενό' και ακούγεται δυνατός κρότος.Σε κάποιες λακούβες όχι σε όλες.Αμορτισέρ έχω αλλάξει,κάτι Bilstein μαύρα έβαλα.Τι να είναι;Έχει κάποιος εμπειρία με τέτοιο θέμα;Το κακό είναι ότι δεν το κάνει πάντα και δεν μπορεί να το δει μηχανικός...
-
Mini cooper s 2008
Εργοστάσιακος κωδικός μπροστά 31316782209 αριστερά
31316782210 δεξιά
Ξέρουμε εργοστάσιο κατασκευής?
Αντίστοιχο οεμ αμορτισέρΣτάλθηκε από το G8341 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα στη παρεα.
Θελω την γνωμη σας γιατί ψαχνω αμορτισερ, μπρος /πίσω για φιατ πουντο 188 Α 4000( 2005 το μοντελο).
Δεν τα εχω αλλάξει ποτέ. 210Κ χιλιόμετρα αλλα με πολύ νορμαλ οδήγηση. καλοσυντηρημένο μεν αλλα οσο να ναι.. επρεπε να τα εχω ηδη αλλάξει
Ψαχνω λοιπον οσο το δυνατον το καλύτερο για άνεση στην οδήγηση εντός και εκτός πόλης .
Σε ενα πολυ προχειρο ψαξιμο που εκανα ειδα τα τα KΑΥΑΒΑ EXCEL G.
Τι λέτε..Αξιζουν?
Υπάρχει κατι καλύτερο σε τιμές περίπου 150 ευρό?? -
Ο χρήστης gianniss07 έγραψε:
Καλησπέρα στη παρεα.
Θελω την γνωμη σας γιατί ψαχνω αμορτισερ, μπρος /πίσω για φιατ πουντο 188 Α 4000( 2005 το μοντελο).
Δεν τα εχω αλλάξει ποτέ. 210Κ χιλιόμετρα αλλα με πολύ νορμαλ οδήγηση. καλοσυντηρημένο μεν αλλα οσο να ναι.. επρεπε να τα εχω ηδη αλλάξει
Ψαχνω λοιπον οσο το δυνατον το καλύτερο για άνεση στην οδήγηση εντός και εκτός πόλης .
Τι λέτε..Αξιζουν?
Υπάρχει κατι καλύτερο σε τιμές περίπου 150 ευρό??Γιατί δεν βάζεις πάλι τα μαμά ?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Καλησπέρα στη παρεα.
Τι λέτε..Αξιζουν?
Υπάρχει κατι καλύτερο σε τιμές περίπου 150 ευρό??Γιατί δεν βάζεις πάλι τα μαμά ?
+1 τα «μαμά» ή magneti marelli που μπορεί να είναι ακριβώς ίδια ή λίγο πιο άνετα
-
Καλησπερα,
Εχει πειραματιστει κανει με αμορτισερ σε Mercedes W211;
Σκεφτομαι για bilstein κιτρινα. Εχει κανεις γνωμη;
Επισης δεν εχω καταλαβει αν πρεπει να βαλω Β6 ή Β8. Το αμαξι ειναι avantgarde 1,5 ποντο χαμηλωμενο εργοστασιακα. Αλλοι μου λενε οτι πρεπει να βαλεις Β8 αφου ειναι χαμηλωμενο, εγω εχω καταλαβει οτι Β8 μπαινουν για πανω απο 3cm χαμηλωμα και αλλοι μου λενε οτι Β6, Β8 τα ιδια ειναι και θα βαλεις οτι δινει η Bilstein...
-
Tα έχω βάλει εγώ (b6 2 τετράδες) σε ίδιο αυτοκίνητο , έκδοση classic που δεν έχει χαμηλωμένη ανάρτηση, και δουλεύει πολύ καλά, αλλά έχω δοκιμάσει και το avantgarde με τη μαμά ανάρτηση και μου φαίνεται πολύ καλύτερη σε όλα. Θα πρότεινα να ξαναβάλεις τα μαμά αμορτισερ, μιας και το σετάρισμα που έχει ταιριάζει στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. (ΥΓ. έπρεπε αν είχα αγοράσει κι εγώ την avantgarde)
-
Σ ευχαριστώ ΧΕΝΟ. Τι δεν σου άρεσε τόσο στις Β6;
-
Γενικά είμαι ευχαριστημένος σε κρατήματα, φρενάρισμα κλπ, αλλά έχει χαθεί εκείνη η αίσθηση σιδερώματος των ανωμαλιών που έχει με την μαμά ανάρτηση. Οδηγώντας την έκδοση avantgarde (παρότι έχει πιο χαμηλωμένη ανάρτηση) αισθάνθηκα αυτό το σιδέρωμα του δρόμου και φυσικά είχα τα κρατήματα που ήθελα (στο μέτρο τουλάχιστον των δυνατοτήτων μου). Νομίζω (και είναι απόλυτα φυσιολογικό) ότι οι μηχανικοί της ΜΒ έχουν βρει την καλύτερη λύση για το αυτοκίνητο αυτό.
-
Καλησπέρα παιδία, έχω ένα hyundai i30 πετρέλαιο του 2013. Το αγόρασα πριν 2 χρόνια μεταχειρισμένο και τώρα μάλλον θέλει αλλαγή αμορτισερ όμως δεν ξέρω τι να βάλω. Οποιος εχεί να μου δώσει κάποια συμβουλή τον ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα παιδία, έχω ένα hyundai i30 πετρέλαιο του 2013. Το αγόρασα πριν 2 χρόνια μεταχειρισμένο και τώρα μάλλον θέλει αλλαγή αμορτισερ όμως δεν ξέρω τι να βάλω. Οποιος εχεί να μου δώσει κάποια συμβουλή τον ευχαριστώ.
Kyb excel g εγγύηση. Τίποτα άλλο .
-
Για τα Monroe καμία άποψη; έχω την δυνατότητα να τα βάλω σε καλή τιμή.
-
Καμία πρόταση για αμορτισέρ σε Ford fiesta 1.0 ecoboost του 2015; έχω ήδη αλλάξει μια φορά τα δικά του με sachs st αλλά καθόλου ευχαριστημένος. Κάποια πρόταση για ανάρτηση στο συγκεκριμένο γνωρίζει κανείς;
-
Αν ήσουν ευχαριστημένος από τα δικά του πριν την αλλαγή με τα sachs γιατί δεν τα ξαναβάζεις ? Τα Ford των τελευταίων 10+ χρόνων έχουν γράψει τη δική τους ιστορία όσον αφορά το κράτημα τους και την ποιότητα του σασί τους, τα αμορτισέρ είναι μέρος αυτής της επιτυχίας, γιατί προσπαθείς να αλλοιώσεις ένα τόσο καλό προϊόν ψάχνοντας αλλού με την σιγουριά ενός αβέβαιου αποτελέσματος ?
-
Γνωρίζει κανείς τι παίζει από ελατήρια αντικατάστασης? Θέλω να αλλάξω τα μαμά μετά από 250.000 χλμ μαζί με νέα αμορτισέρ και όλα τα top mount. Ελατήρια αλλάζω γιατί το αμάξι σίγουρα έχει κάτσει λίγο . Τα μαμα δεν μπορώ να τα βάλω λόγο κόστους . Έχω βρει αρκετές μάρκες σαν ΟΕΜ αντικατάστασης μάρκας kilen , LP, mad . Οι τιμές αυτών είναι σχεδόν στο μισό έναντι των μαμά. Τι να προτιμισω από μαρκα? Έχεις κανείς εμπειρία? Παραμένουμε όντως στα μαμά πρότυπα ?
-
Γνωρίζει κανείς τι παίζει από ελατήρια αντικατάστασης? Θέλω να αλλάξω τα μαμά μετά από 250.000 χλμ μαζί με νέα αμορτισέρ και όλα τα top mount. Ελατήρια αλλάζω γιατί το αμάξι σίγουρα έχει κάτσει λίγο . Τα μαμα δεν μπορώ να τα βάλω λόγο κόστους . Έχω βρει αρκετές μάρκες σαν ΟΕΜ αντικατάστασης μάρκας kilen , LP, mad . Οι τιμές αυτών είναι σχεδόν στο μισό έναντι των μαμά. Τι να προτιμισω από μαρκα? Έχεις κανείς εμπειρία? Παραμένουμε όντως στα μαμά πρότυπα ?
Πρέπει να ξέρεις την σκληρότητα των μαμά για να αποφασίσεις, όπως πρέπει να ξέρεις και την σκληρότητα αυτών που θα προτιμήσεις, αν το ελατήριο το μαμά είναι βύθισμα 1εκ στα πχ 50kg, πρέπει και το καινούργιο να είναι το ίδιο και να συμβαδίζουν και με τα αμορτισέρ, καλή η οικονομία και πάντα επιθυμητή αλλά πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις να ξέρουμε όλες τις επιμέρους λεπτομέρειες για να έχουμε επιτυχία στην αγορά αλλιώς το τελικό κόστος μιας αποτυχημένης αγοράς μπορεί εύκολα να ξεπεράσει το κόστος των εργοστασιακών εξαρτημάτων.
Τα ελατήρια κάθονται, αλλά πρίν από την αλλαγή τους πρέπει κανείς να κοιτάξει αν έχει αλλάξει πρόσφατα τα ψαλίδια ή ταν silent block των ψαλιδιών και αν αυτά αφίχτηκαν στο ύψος που ορίζει το εργοστάσιο, επίσης ένας έλεγχος αν έχουν κοποεί ή μαλακώσει ή αν έχουν αντικατασταθεί και γυρίζουν στις φωλιές τους, αλλιώς το αμάξι μπρουμουτίζει και δεν δουλεύει τίποτα σωστά και μας κάνει να νομίζουμε ότι έπεσαν τα ελατήρια και μαλάκωσαν τα αμορτισέρ, γιατί τα silent blοck των ψαλιδιών αποτελούν μέρος της λειτουργίας της ανάρτησης και όχι μόνο της απορρόφησης των κραδασμών.
Ψάξε και βρές το ολικό ελεύθερο μήκος των καινούργιων ελατηρίων και μέτρησε και τα δικά σου όταν τα βγάλεις, αν έχουν - πέσι - θα είναι κοντύτερα κατά 1-2 εκ, αν έχουν το ίδιο μήκος δεν τα αλλάζεις.
-
Καμία πρόταση για αμορτισέρ σε Ford fiesta 1.0 ecoboost του 2015; έχω ήδη αλλάξει μια φορά τα δικά του με sachs st αλλά καθόλου ευχαριστημένος. Κάποια πρόταση για ανάρτηση στο συγκεκριμένο γνωρίζει κανείς;
στα ποσά χλμ έγινε η αλλαγή αμορτισέρ?
-
cson wrote:
Πρέπει να ξέρεις την σκληρότητα των μαμά για να αποφασίσεις, όπως πρέπει να ξέρεις και την σκληρότητα αυτών που θα προτιμήσεις, αν το ελατήριο το μαμά είναι βύθισμα 1εκ στα πχ 50kg, πρέπει και το καινούργιο να είναι το ίδιο και να συμβαδίζουν και με τα αμορτισέρ, καλή η οικονομία και πάντα επιθυμητή αλλά πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις να ξέρουμε όλες τις επιμέρους λεπτομέρειες για να έχουμε επιτυχία στην αγορά αλλιώς το τελικό κόστος μιας αποτυχημένης αγοράς μπορεί εύκολα να ξεπεράσει το κόστος των εργοστασιακών εξαρτημάτων.
Τα ελατήρια κάθονται, αλλά πρίν από την αλλαγή τους πρέπει κανείς να κοιτάξει αν έχει αλλάξει πρόσφατα τα ψαλίδια ή ταν silent block των ψαλιδιών και αν αυτά αφίχτηκαν στο ύψος που ορίζει το εργοστάσιο, επίσης ένας έλεγχος αν έχουν κοποεί ή μαλακώσει ή αν έχουν αντικατασταθεί και γυρίζουν στις φωλιές τους, αλλιώς το αμάξι μπρουμουτίζει και δεν δουλεύει τίποτα σωστά και μας κάνει να νομίζουμε ότι έπεσαν τα ελατήρια και μαλάκωσαν τα αμορτισέρ, γιατί τα silent blοck των ψαλιδιών αποτελούν μέρος της λειτουργίας της ανάρτησης και όχι μόνο της απορρόφησης των κραδασμών.
Ψάξε και βρές το ολικό ελεύθερο μήκος των καινούργιων ελατηρίων και μέτρησε και τα δικά σου όταν τα βγάλεις, αν έχουν - πέσι - θα είναι κοντύτερα κατά 1-2 εκ, αν έχουν το ίδιο μήκος δεν τα αλλάζεις.
Βρηκα απο τα service manual οτι οι προδιαγραφες για τα μαμα ειναι 341,6mm για εμπρος και 360,1mm για πισω. Οι μικροδιαφορες που βλεπω με τα αφτερμαρτκετ πχ της KYB που δινει 338mm εμπρος και 360mm πισω (εδω ειμαστε οκ) και της bluebrint που δινει 340mm εμπρος και 368mm πισω ειναι νορμαλ και να μην ασχολουμαι? Βεβαια ολα αυτα ειναι στα specs ποσο θα ειναι στη πραξη ειναι αλλο θεμα.
Περί Αναρτήσεων