-
Προσφατα περασα 4 bilstein b4 μαυρα στο favorit. Να κανω μια παρενθεση και να πω οτι το αμαξι δεν εχει αντιστρεπτικες πουθενα και γερνει αρκετα στις στροφες γενικοτερα.
Αυτη ομως η τετραδα b4 εχει πισω αρκετα πιο σφικτα αμορτισερ απο οτι μπροστα, με αποτελεσμα ναι μεν το αμαξι γερνει παλι (λογικο) αλλα εχει βελτιωθει κατα πολυ η υποστροφη! Δοκιμαζοντας το σε κατι ανοιχτα πεταλα φερνοντας το στα ορια, βλεπω δεν βγαινει πια με τα μουτρα εξω, οπως εκανε με το παραμικρο αλλα τεινει να πεταξει κωλο κιολας, κατι που το κανει πιο ελεγχομενο και πιο ευχαριστο οδηγικα.
Η ερωτηση μου ειναι αν οι εταιριες οντως κανουν τετοιες μοντιφες σε OEM αμορτισερ (μαλακά μπροστα -σκληρα πισω) για να βελτιωσουν αμαξια με οχι καλη οδηγικη συμπεριφορα οπως το συγκεκριμενο.
Παλιοτερα οποτε ειχα αλλαξει αμορτισερ ηταν μπρος πισω ιδιας σκληροτητας(αρκετα μαλακά δηλαδη). -
Σαφώς και ναί!!..Είναι συνήθης τακτική για μείωση της υπερστροφής..
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Προσφατα περασα 4 bilstein b4 μαυρα στο favorit. Να κανω μια παρενθεση και να πω οτι το αμαξι δεν εχει αντιστρεπτικες πουθενα και γερνει αρκετα στις στροφες γενικοτερα.
Αυτη ομως η τετραδα b4 εχει πισω αρκετα πιο σφικτα αμορτισερ απο οτι μπροστα, με αποτελεσμα ναι μεν το αμαξι γερνει παλι (λογικο) αλλα εχει βελτιωθει κατα πολυ η υποστροφη! Δοκιμαζοντας το σε κατι ανοιχτα πεταλα φερνοντας το στα ορια, βλεπω δεν βγαινει πια με τα μουτρα εξω, οπως εκανε με το παραμικρο αλλα τεινει να πεταξει κωλο κιολας, κατι που το κανει πιο ελεγχομενο και πιο ευχαριστο οδηγικα.
Η ερωτηση μου ειναι αν οι εταιριες οντως κανουν τετοιες μοντιφες σε OEM αμορτισερ (μαλακά μπροστα -σκληρα πισω) για να βελτιωσουν αμαξια με οχι καλη οδηγικη συμπεριφορα οπως το συγκεκριμενο.
Παλιοτερα οποτε ειχα αλλαξει αμορτισερ ηταν μπρος πισω ιδιας σκληροτητας(αρκετα μαλακά δηλαδη).ετσι ειναι και στο πουντο τα bilstein b6,τα πισω ειναι ποιο σκληρα.πολυ καλα αμορτισερ για το skoda favorit ειναι τα kyb exel-g.αυτα ειχες πριν?
-
Ειχα καγιαμπα αλλα τα παλια τα πορτοκαλι, χαλια μαυρα, βαρκαδα. Τα μαμα ηταν monroe, βαρκα γιαλλο.
Και τα excel-g την ιδια συμπεριφορα εχουν οπως τα bilstein? -
ειναι αρκετα σκληρα σε σημειο να θυμιζουν αναρτηση απο σπορ αμαξι.το αμαξι παταει καλα.θα σε γελασω αν ειναι ποιο σκληρα τα πισω ιδια εμενα μου φαινονται.υποστροφη ουτε σε εμενα εμφανιζει αν και λειπει γκαζι στο συγκεκριμενο αυτοκινητο.
-
Περίεργο μου φαίνεται να μην έχει καθόλου αντιστρεπτικές....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Περίεργο μου φαίνεται να μην έχει καθόλου αντιστρεπτικές....Και ομως τιποτα!
-
Μήπως άλλο μοντέλο έχει για να δανειστείς και να βάλεις. Αν θέλεις βέβαια. Προσωπικά τις θεωρώ χρήσιμες ακόμα και για οικογενειακή χρήση σε μέτρια διάσταση.
-
Κανενα μοντελο δεν ειχε δυστηχως. Νομιζω μπαινουν μονο χειροποιητες, δεν νομιζω να αξιζει τον κοπο πλεον. Το αμαξι 20 τοσα χρονια που οδηγιεται εχω μαθει απεξω την συμπεριφορα του, να την παθω πλεον λογο ελλειψης αντιστρεπτικων λιγο δυσκολο. Τωρα βεβαια με το τελευταιο σετ αμορτισερ που εβαλα με αυτη την ιδιαιτεροτητα που εχουν εχει βελτιωθει πολυ η συμπεριφορα του.
-
Καλησπέρα.Θα ήθελα μια βοήθεια...σε passat του 2001 το 1.8t τι αμορτισέρ θα προτείνατε από τα εξής:bilstein b4-boge automatic-sachs s.touring..To αυτοκίνητο είναι με την μαμά ανάρτηση και θέλω εφάμιλλο αμορτισέρ του εργοστασιακού.Αν υπάρχουν εμπειρίες με τα παραπάνω ,πραγματικά θα με βοηθούσατε.
-
boge θα ελεγα
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
boge θα ελεγαμε το ιδιο αμαξι και εγω,ο λαστιχο-αμορτισερας μου προτηνε bilstein β6 τα μαυρα β4 ειναι μαπα πεφτουν γρηγορα,
προς τον φιλο δεν ξερω αν ειμαι λαθος(υστερα απο ερευνα) αλλα και εγω απ την αλλη καθως σε κανα χρονο σκεφτομαι να αλλαξω θα παω μαλλον παλι σε sachs touring πισω και sachs advance μπροστα που εχει ενα θεμα το αμαξι μας με το βαρος εκει και ειναι λιγο πιο σκληρα απ τα τουρινγ.
sachs touring ειναι το μαμα,η boge ειναι θυγατρικη της sachs, ιδιους κωδικους δινει αν δεν απατομε
στα ποσα χλμ αλλαζεις !? εγω εχω 160χλδ και τωρα παει σαν βαρκα πλεων (με καινουργια λαστιχα)
υ.γ αν και στο βαθος του μιαλου ενα koni που να επισκευαζετε κιολας δεν θα με χαλαγε
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
boge θα ελεγα
με το ιδιο αμαξι και εγω,ο λαστιχο-αμορτισερας μου προτηνε bilstein β6 τα μαυρα β4 ειναι μαπα πεφτουν γρηγορα,
προς τον φιλο δεν ξερω αν ειμαι λαθος(υστερα απο ερευνα) αλλα και εγω απ την αλλη καθως σε κανα χρονο σκεφτομαι να αλλαξω θα παω μαλλον παλι σε sachs touring πισω και sachs advance μπροστα που εχει ενα θεμα το αμαξι μας με το βαρος εκει και ειναι λιγο πιο σκληρα απ τα τουρινγ.
sachs touring ειναι το μαμα,η boge ειναι θυγατρικη της sachs, ιδιους κωδικους δινει αν δεν απατομε
στα ποσα χλμ αλλαζεις !? εγω εχω 160χλδ και τωρα παει σαν βαρκα πλεων (με καινουργια λαστιχα)
υ.γ αν και στο βαθος του μιαλου ενα koni που να επισκευαζετε κιολας δεν θα με χαλαγε
Το αυτοκίνητο είναι του κουνιάδου μου και έχει 170.000 χλμ(πόσα ακόμη;) και ψάχνομαι... γιατί ρώτησε αντιπροσωπεία και άσε καλύτερα... να πώ την αλήθεια κλίνω προς boge αλλά ας ακούσω τις γνώμες παιδιών που τα έχουν δοκιμάσει.
-
Φιλε μου ο,τι και να βαλεις στο αμαξι αυτο θα μεταμορφωθει προς το καλυτερο. Εφοσον σκεφτεσαι για ΟΕΜ παλι ο,τι και να βαλεις θα ειναι το ιδιο. Τα μονα που ξεφευγουν απο ποιοτητα και αποδοση προς το καλυτερο (και σε τιμη προς τα πανω φυσικα) ειναι τα bilstein B6 τα κιτρινα. Πες του κουνιαδου σου να παρει προσφορες και να βαλει οπου βρει καλυτερη τιμη κομπλε με ευθυγραμισση. Κοιταξτε και τα top mount μπρος πισω, ειναι κύριος παραγοντας υποκοφων ηχων στις λακκουβες.
Υ.Γ τα αμορτισερ τα αλλαζουμε γυρω στις 100.000 χλμ. Απο κει και περα το οχημα γινεται βαρκα.
-
Μακάρι να κρατάγανε 100 τα δικά μου. Στα 60max αν θυμάμαι καλά ήταν για πέταμα. Απο τότε Bilstein και ησύχασα.
-
Ευχαριστώ παιδιά για τις γνώμες σας το αφεντικό αποφάσισε τα Bilstein B4...
-
Ρωτάς....σου λένε....και πάς και βάζεις το χειρότερο όλων!!!!! Μακάρι να σου βγεί.....τί να πώ;!
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Ρωτάς....σου λένε....και πάς και βάζεις το χειρότερο όλων!!!!! Μακάρι να σου βγεί.....τί να πώ;!Δεν ειναι καθολου κακα, απλα σε καποια αμαξια καθονται περιεργα και κοπανανε στους κρατηρες της ελλαδας. Σε 2 αμαξια τα εχουμε 4 χρονια τωρα (seat ibiza '03 & skoda favorit '93) και η οδικη συμεπριφορα εχει μεταμορφωθει προς το καλυτερο απιστευτα, απλα λιγο καλυτερη αποσβεση θα ηθελα.
-
Άλλο όμως το Passat......
-
Ξερεις οτι στο passat συγκεκριμενα ειναι κακα? Και αν ναι σε τι ακριβως?
Περί Αναρτήσεων