-
Τα ελατήριά σου,είναι φύση μαλακά....οπότε είτε βάλεις B6 είτε Koni,είτε excel g,δε θα συνεργάζονται σωστά(γι'αυτό και ένιωθες το πίσω όπως το ένιωθες).....οπότε,ή αλλάζεις τα ελλατήριά σου,ή συμβιβάζεσε με κάποιο αμορτισέρ τύπου monroe ή ακόμα και αντ/πείας!!!
υγ.υπάρχει και η λύση της coilover,άν και εφόσον!! π.χ η KW street comfort που και το χαμηλώνεις όσο γουστάρεις και έχει και ρύθμιση rebound(κάτι που οι περισσότεροι δε γνωρίζουν)!!!!
υγ.όλο το κόλπο,είναι το ελατήριο....δε πα να αλλάζεις αμορτισέρ σα τα πουκάμισα.......το μαλακό θέλει μαλακό,το σκληρό θέλει σκληρό!!!!...κανένας από αυτούς τους συνδυασμούς δε πρόκειται να κοπανάει(συμπ/μένου και του αντίστοιχου ελαστικού)......Αυτά!!
-
Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να χαμηλώσει γιατί δεν θα μπαίνει στο γκαράζ και όσο έψαξα βρήκα μόνο ελατήρια χσμηλωματος. Στις μοτο υπάρχουν διαφορετικής σκληρότητας, στα αυτοκίνητα?
Sent from my MT11i using Tapatalk 4
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Περίπου 60000χλμ.
Ότι έχουν πέσει τα αμορτισέρ το ξέρω. Δεν έχει καμία σχέση με το πως ήταν πριν.
Το μόνο θέμα είναι μήπως σκληρύνει πολύ με τα b6 η τα agxSent from my MT11i using Tapatalk 4
Τοτε ξαναβαλε τα ιδια για να μην κανεις πειραματα, λογικα μεχρι να τα ξαναφτυσουν θα εχεις αλλαξει αυτοκινητο.
-
Μπα δεν νομίζω, όπως είναι τα πράγματα θα το κρατήσω για κλασικό χαχαχα.
Sent from my MT11i using Tapatalk 4
-
To αυτοκίνητο ΔΕΝ χαμηλώνει με άλλα αμορτισέρ. Το αμορτισέρ (αποσβεστήρας ελληνιστί) είναι απλώς το 'φρένο' του ελατηρίου. Μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο δυνατό, ως φρένο που είναι. Τα αμορτισέρ μετρώνται με τη δύναμη, ενώ τα ελατήρια με την πίεση ('σκληρότητα').
Τα ελατήρια είναι η 'υπογραφή' του κατασκευαστή ως προς το στήσιμο του αυτοκινήτου.
Όταν ψάχνουμε αμορτισέρ, εννοείται ότι το κάνουμε για τα δεδομένα ελατήρια του κατασκευαστή.
Αλλαγή των ελατηρίων του κατασκευαστή (και πιθανή / συναφής μεταβολή ύψους απ' το έδαφος) ΔΕΝ συνιστάται - βαριέμαι να ξαναγράφω ό,τι ήδη έχω γράψει δεκάδες σελίδες πριν σε αυτό το τόπικ και αλλού. Αν δεν μας κάνουν τα ελατήρια, ευκολότερη και (πλεον) οικονομικότερη λύση είναι η αλλαγή αυτοκινήτου... -
Nαι, δεν είναι τόσο απόλυτο αυτό. Πολλά αυτοκίνητα παράγονται με διαφορετικά ελατήρια από τον κατασκευαστή. Οπότε εκεί μπορείς να κάνεις κάποιες αλλαγές χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις αυτοκίνητο.
Οι μεγάλες εταιρείες κατασκευής αναρτήσεων δεν είναι και τίποτα ερασιτέχνες. Φτιάχνουν coilovοvers κτλ, πολλές φορές σε συνεργασία με τον κατασκευαστή. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Nαι, δεν είναι τόσο απόλυτο αυτό. Πολλά αυτοκίνητα παράγονται με διαφορετικά ελατήρια από τον κατασκευαστή. Οπότε εκεί μπορείς να κάνεις κάποιες αλλαγές χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις αυτοκίνητο.
Οι μεγάλες εταιρείες κατασκευής αναρτήσεων δεν είναι και τίποτα ερασιτέχνες. Φτιάχνουν coilovοvers κτλ, πολλές φορές σε συνεργασία με τον κατασκευαστή.όλα τα Renault για κάθε μοντέλο υπάρχουν πολλά διαφορετικά σε σκληρότητα ελατήρια που μαρκάρονται με χρώματα, κόκκινο, κίτρινο, πράσινο κλπ.
-
Αυτές οι βάσεις θέλουν άλλαγμα;
-
Χτές, προχτές, πριν 6 μήνες.
Αφού είναι κομμένα τα λάστιχα, τι περιμένεις ?
Σίγουρα θα έχουν κολλήσει και τα ρουλεμάν. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Αυτές οι βάσεις θέλουν άλλαγμα;
Όχι ρε σύ......μια χαρά είναι!!!
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
To αυτοκίνητο ΔΕΝ χαμηλώνει με άλλα αμορτισέρ. Το αμορτισέρ (αποσβεστήρας ελληνιστί) είναι απλώς το 'φρένο' του ελατηρίου. Μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο δυνατό, ως φρένο που είναι. Τα αμορτισέρ μετρώνται με τη δύναμη, ενώ τα ελατήρια με την πίεση ('σκληρότητα').
Τα ελατήρια είναι η 'υπογραφή' του κατασκευαστή ως προς το στήσιμο του αυτοκινήτου.
Όταν ψάχνουμε αμορτισέρ, εννοείται ότι το κάνουμε για τα δεδομένα ελατήρια του κατασκευαστή.
Αλλαγή των ελατηρίων του κατασκευαστή (και πιθανή / συναφής μεταβολή ύψους απ' το έδαφος) ΔΕΝ συνιστάται - βαριέμαι να ξαναγράφω ό,τι ήδη έχω γράψει δεκάδες σελίδες πριν σε αυτό το τόπικ και αλλού. Αν δεν μας κάνουν τα ελατήρια, ευκολότερη και (πλεον) οικονομικότερη λύση είναι η αλλαγή αυτοκινήτου...ολες οι μεγαλες εταιρειες αναρτησεων εχουν προτασεις και για πιο σκληρα-χαμηλα ελατηρια...αρα η λυση ''αλλαγη αυτοκινητου'' ειναι τουλαχιστον υπερβολικη....καποιοι θελουν μονο ν αλλαξουν το πατημα του αυτοκινητου τους και να το φερουν στα δικα τους γουστα ενω στους αλλους τομεις το αυτοκινητο να τους καλυπτει απολυτα
-
To χαμήλωμα ( σύνηθες είναι 3 εκ ) συνεπάγεται και αλλαγή θέσης των ημίμπαρων, αυτό σημαίνει ότι όταν λειτουργεί η ανάρτηση τα ημίμπαρα λόγω αλλαγής γωνιών, άρα και απόστασης από τους τροχούς, αλλάζουν τις γωνίες των τροχών σε μη προβλέψιμο toe-in / toe-out από τον κατασκευαστή, πόσοι κάνουν αυτή τη διόρθωση ? κανείς θα σου πω εγώ, μόνο στα αγωνιστικά.
Πόσοι βάζουν τρίποντα χαμηλώτερα ελατήρια και αφήνουν τα ίδια αμορτισέρ που ξεπατώνονται σε 2-3 μήνες ? οι πρισσότεροι θα σου απαντήσω.
Κατά τα άλλα, στην καφετέρια να φαίνεται όμορφο, και στα κομμάτια τα υπόλοιπα.
-
Μπορεις ομως αν ψαξεις να βρεις ή να φτιαξεις μια πολυ καλη αφτερ μαρκετ αναρτηση με χαμήλωμα το πολυ 1-2 ποντους ωστε να μην επηρεαστουν δραματικα τα υπολοιπα χαρακτηριστικα.
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Μπορεις ομως αν ψαξεις να βρεις ή να φτιαξεις μια πολυ καλη αφτερ μαρκετ αναρτηση με χαμήλωμα το πολυ 1-2 ποντους ωστε να μην επηρεαστουν δραματικα τα υπολοιπα χαρακτηριστικα.Όλα τα μπορείς και όλα γίνονται αρκεί να ξέρεις και να θέλεις, όπως βλέπω όμως, γίνεται μόνο το χαμήλωμα, έχω δει ακόμα και κόψιμο στα ελατήρια, τι μου λες τώρα, ξέρεις τι θα πεί καφριλίκι ?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Μπορεις ομως αν ψαξεις να βρεις ή να φτιαξεις μια πολυ καλη αφτερ μαρκετ αναρτηση με χαμήλωμα το πολυ 1-2 ποντους ωστε να μην επηρεαστουν δραματικα τα υπολοιπα χαρακτηριστικα.
Όλα τα μπορείς και όλα γίνονται αρκεί να ξέρεις και να θέλεις, όπως βλέπω όμως, γίνεται μόνο το χαμήλωμα, έχω δει ακόμα και κόψιμο στα ελατήρια, τι μου λες τώρα, ξέρεις τι θα πεί καφριλίκι ?
τσαμπατζιλικι θα ελεγα.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
To χαμήλωμα ( σύνηθες είναι 3 εκ ) συνεπάγεται και αλλαγή θέσης των ημίμπαρων, αυτό σημαίνει ότι όταν λειτουργεί η ανάρτηση τα ημίμπαρα λόγω αλλαγής γωνιών, άρα και απόστασης από τους τροχούς, αλλάζουν τις γωνίες των τροχών σε μη προβλέψιμο toe-in / toe-out από τον κατασκευαστή, πόσοι κάνουν αυτή τη διόρθωση ? κανείς θα σου πω εγώ, μόνο στα αγωνιστικά.Πόσοι βάζουν τρίποντα χαμηλώτερα ελατήρια και αφήνουν τα ίδια αμορτισέρ που ξεπατώνονται σε 2-3 μήνες ? οι πρισσότεροι θα σου απαντήσω.
Κατά τα άλλα, στην καφετέρια να φαίνεται όμορφο, και στα κομμάτια τα υπόλοιπα.
Καλύφθηκα απολύτως από τον Quadra. Μόνον ελατήρια που δίνει ο ίδιος ο κατασκευαστής είναι ασφαλή άνευ άλλου.
-
Στο δικό μου αμάξι Hyundai accent 2007εδώ και 5 μήνες είμαι χαμηλωμένος με καινούργια αμορτισέρ τα οποία δεν είναι για χαμηλωμά. Το γνωρίζω και για αυτό δεν το πιεζω στις στροφές αρκετά μέχρι να μπουν σωστά αμορτισέρ. Το αμάξι πλέον δεν πλέει σαν βάρκα και έχω πιο σφιχτό τιμόνι.
Στάλθηκε από το ST25i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης black92s έγραψε:
Στο δικό μου αμάξι Hyundai accent 2007εδώ και 5 μήνες είμαι χαμηλωμένος με καινούργια αμορτισέρ τα οποία δεν είναι για χαμηλωμά. Το γνωρίζω και για αυτό δεν το πιεζω στις στροφές αρκετά μέχρι να μπουν σωστά αμορτισέρ. Το αμάξι πλέον δεν πλέει σαν βάρκα και έχω πιο σφιχτό τιμόνι.Στάλθηκε από το ST25i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Ενημερωτικα, τι ελατηρια εβαλες και τι αμορτισερ σκεφτεσαι να βαλεις?
(ετοιμασου για να βρισκει σε πεζοδρομια οταν πχ παρκαρεις διαγωνια)
-
APEX κίτρινα τα είχα πετύχει σε προσφορά. Δυστυχώς η kyb δεν βγάζει για εμένα το agx οπότε θα πάω σε custom. Πεζοδρόμιο δεν ανέβαινα με τα τασια και το εργοστασιακό ύψος τώρα θα ανέβω; ζήτημα 5-6 φορές να ανέβηκε το αμάξι Πεζοδρόμιο στα 3 χρόνια που το οδηγάω:-)
Στάλθηκε από το ST25i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης black92s έγραψε:
APEX κίτρινα τα είχα πετύχει σε προσφορά. Δυστυχώς η kyb δεν βγάζει για εμένα το agx οπότε θα πάω σε custom. Πεζοδρόμιο δεν ανέβαινα με τα τασια και το εργοστασιακό ύψος τώρα θα ανέβω; ζήτημα 5-6 φορές να ανέβηκε το αμάξι Πεζοδρόμιο στα 3 χρόνια που το οδηγάω:-)Στάλθηκε από το ST25i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
δε μιλαω για το ανεβασμα, πχ οταν παρκαρεις διαγωνια και η μουρη -προβολος στα περισσοτερα αυτοκινητα ενα μερος περναει ξυστα πανω απο το πεζοδρομιο, στο δικο σου (και το δικο μου για αυτο το λεω) θα κανει ενα ανατριχιστικο θορυβο, μια και θα βρισκουν τα θυλυκακια για τη ρυμουλκηση, εμενα εχουν γινει επιπεδα
ετσι εννοω αλλα με τη μουρη
Περί Αναρτήσεων