-
Λοιπόν,παίχτηκε δυνατή ευκαιρία.Για να μη πολυλογώ,από χτές το 3άρι φοράει Kw v2.....το εργαλείο έσφιξε,έγινε πιο απόλυτο,ή οδηγική αίσθηση πλέον είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ,αλλά το βασικό είναι πως ΔΕΝ κοπανάει!!!!!!!Κάτι σαν τη μαμά ανάρτηση δηλαδή,αλλά στο πιό bumpy....Εμπρός το ρίξαμε 2(και κάτι) πόντους,όχι ακριβώς 2,5....πίσω στον έναν και κάτι πόντους(όσο η maximum θέση δηλαδή)....Μένω στις 16άρες(πρός το παρόν ),για οικονομικούς λόγους,αλλά και για να διατηρηθεί η αξιοπιστία των υπολοίπων μερών της ανάρτησης....Εν κατακλείδι....... πόλύ ευχαριστημένος!!!!!
υγ...όλη η μόντα ,όπως και η ευθυγράμμιση βέβαια,έγιναν στον Πουπάκη-Δρόσο....και ο Δημήτρης και ο Νίκος, First Class στο είδος τους,αλλά πάνω απ'όλα καλά παιδιά!!
-
Ποσο το μαλλι αν επιτρεπεται?
Για να μην μεινεις ευχαριστημενος απο Πουπακη-Δροσο πρεπει να μην ξερεις τι θελεις απο το αμαξι. Τους ξερω και τους δυο. -
670 αγορά(μαζί με τους πίσω ρεγουλατόρους,οι οποίοι παραγγέλθηκαν καινούργιοι ) και τοποθέτηση.... Είχαν σκάρτα 25Κ,σε πολύ καλή κατάσταση...Τη φορούσε ένα Focus II....ίδιο πάτωμα δηλαδή....
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
670 αγορά(μαζί με τους πίσω ρεγουλατόρους,οι οποίοι παραγγέλθηκαν καινούργιοι ) και τοποθέτηση.... Είχαν σκάρτα 25Κ,σε πολύ καλή κατάσταση...Τη φορούσε ένα Focus II....ίδιο πάτωμα δηλαδή....670 για μεταχειρισμενη με 25Κ, πολλα.
Με τοσα επαιρνες gaz coilover καινουρια που θα επισκευαζοταν κιολας!
Δε πειραζει καλοστριφτα, οσο κρατησουν! -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
670 αγορά(μαζί με τους πίσω ρεγουλατόρους,οι οποίοι παραγγέλθηκαν καινούργιοι ) και τοποθέτηση.... Είχαν σκάρτα 25Κ,σε πολύ καλή κατάσταση...Τη φορούσε ένα Focus II....ίδιο πάτωμα δηλαδή....
670 για μεταχειρισμενη με 25Κ, πολλα.
Με τοσα επαιρνες gaz coilover καινουρια που θα επισκευαζοταν κιολας!
Δε πειραζει καλοστριφτα, οσο κρατησουν!...έμ δε γνωρίζεις,έμ δε ρωτάς πρώτα να μάθεις!!!Ξαναδιάβασε το πόστ μου......
υγ.ποιά δεν επισκευάζεται;....
υγ2..τη ξέρεις τη Kw; -
Νομιζω πως οι kw δεν επισκευαζονται.
http://kw-suspension.com/us/kw_variant_2.php
Για πες μας εσυ που και πως ειναι επισκευασιμες.
Για να μαθαινουμε κι εμεις τιποτα -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πόσο μετράει κάτι που είναι σε άλλο αυτοκίνητο; Άλλο αυτοκίνητο άλλο ζύγισμα, άλλα βάρη... τι κι αν είναι το εργοστασικό ελατήριο τι κι αν δεν είναι, το καθένα είναι για διαφορετικό αυτοκίνητο. Και το αμορτισέρ μπορεί να είναι ίδια σειρά αλλά δεν είναι το ίδιο... δύσκολο να αποφασίσει κανείς αν δεν το δοκιμάσει σε ίδιο αυτοκίνητο.
Κάτι για Β6 40 ή 50 που λέτε και δυνατότητα επισκευής τι είναι;; Έχει καμιά σχέση με το mono twin;;Δε διαφωνω για τη συγκριση, αν αναφερεσαι σε μενα εγω μετεφερα εντυπωσεις.
Το 40ρι ή 50ρι αναφερεται στη διαμετρο του καλαμιου.
Τα συνηθη αμορτισερ εχουν καλαμι 22mm
Ta B6 ναι ειναι monotube και δουλευουν upsidedown.
Επισκευαζομενα bilstein ειναι τα χοντροκαλαμα monotube Β6, Β8, Β14 κλπ.
Οχι τα 22ρια Β6.
Το πλεονεκτημα τους ειναι η μεγαλυτερη αντοχη στην καταπονηση γι αυτο και χρησιμοποιουνται κατα κορον στα αγωνιστικα(40,50,60 klp)
Νομιζω τα wrc εχουν 70ρι καλαμι.40ρι bilstein
22ρι Bilstein
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Νομιζω πως οι kw δεν επισκευαζονται.
http://kw-suspension.com/us/kw_variant_2.php
Για πες μας εσυ που και πως ειναι επισκευασιμες.
Για να μαθαινουμε κι εμεις τιποταhttp://www.troxos.com/
Για πάρε ένα τηλ.... -
πολυ πιθανον να επισκευαζονται στο ελλαντα στον δεινα σκορδοπ@τσογλου!
Oπως και να χει και παλι καλοστριφτες, να το ευχαριστηθεις. -
Πέρα της πλάκας,όντως είναι επισκευάσιμες.....αν μή τι άλλο,δες και τα forums του εξωτερικού........garlicdickογλου ο εισαγωγέας της Kw;....όχι ρε συ.......
υγ.thanks..!! -
Οχι δεν αναφερομουν στον εισαγωγεα, απλα συνηθως οι εισαγωγεις τις στελνουν σε καποιους μαστορους για επισκευη με αμφιβολα αποτελεσματα.
Αυτο εννοουσα -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
...Κάτι για Β6 40 ή 50 που λέτε και δυνατότητα επισκευής τι είναι;; Έχει καμιά σχέση με το mono twin;;
...Το 40ρι ή 50ρι αναφερεται στη διαμετρο του καλαμιου.
Τα συνηθη αμορτισερ εχουν καλαμι 22mm
Ta B6 ναι ειναι monotube και δουλευουν upsidedown.Για το δικό μου μοντέλο τα Β6 βγαίνουν και σε mono και σε twin. Διάλεξα το mono για καλύτερα. Η διαφορά είναι μόνο αντοχή ή και σε σκληρότητα;
-
kalispera tha ithela na kanw mia erwtisi... exw ena renault clio II 1400 8v tou 1999 tetraporto kai thelw na sklirinw tis anartiseis LIGO gia na ginei pio sport o xaraktiras odigisis tou.. exete kati na mou proteinetai xwris na mou kostisei o koukos aidoni... vrika sto net mia anartisi markas maxtrack kai vmax einai sport kai oikonomikes alla den tis gnwrizw ws etairia... poia i gnwmi sas gia autes?? opoia alli protasi kalodexoumeni
sas euxaristw poly ek twn proterwn.
-
Ο χρήστης clio II 1,4 8v έγραψε:
kalispera tha ithela na kanw mia erwtisi... exw ena renault clio II 1400 8v tou 1999 tetraporto kai thelw na sklirinw tis anartiseis LIGO gia na ginei pio sport o xaraktiras odigisis tou.. exete kati na mou proteinetai xwris na mou kostisei o koukos aidoni... vrika sto net mia anartisi markas maxtrack kai vmax einai sport kai oikonomikes alla den tis gnwrizw ws etairia... poia i gnwmi sas gia autes?? opoia alli protasi kalodexoumenisas euxaristw poly ek twn proterwn.
Γράφε Ελληνικά
Ευχαριστώ -
Έχεις δίκιο... ήθελα λοιπόν να κάνω μια ερώτηση... έχω ένα renault clio II 1400 8v του 1999 τετράπορτο. Θέλω να σκληρήνω τις αναρτήσεις ΛΙΓΟ για να γίνει πιο σπορ ο χαρακτήρας οδήγησής του. Έχετε να μου προτείνεται κάτι;; χωρίς όμως να μου κοστίσει ο κούκος αηδόνι... Βρήκα στο διαδίκτυο μια ανάρτηση μάρκα 'maxtrack ' kai 'vmax' είναι σπορ και οικονομικές αλλά δεν γνωρίζω την εταιρεία... Ποιά η γνώμη σας για αύτες ?? Όποια άλλη πρόταση καλοδεχούμενη.
Σας εύχαριστω εκ των προτέρων...
-
Έχω τώρα κάποιους μήνες που πέρασα στο Γκολφ ένα σετ Koni Sport αμορτισέρ. Ακολουθώντας τις συμβουλές της Koni, τα έβαλα στο αυτοκίνητο στο εντελώς μαλακό, όπως έρχονται από το εργοστάσιο. Τα αμορτισέρ άλλαξαν θεαματικά το αυτοκίνητο, προσδίδοντας πολύ καλύτερο έλεγχο των κινήσεών του. Η διαφορά είναι ιδιαιτέρως εμφανής σε γρήγορη αλλαγή κατεύθυνσης, πχ γρήγορη αλλαγή λωρίδας, γρήγορα εσάκια, κλπ.
Έχοντας κάνει κάποια χιλιόμετρα τώρα (2000-3000), έχω την εντύπωση ότι μαλάκωσαν λίγο. Προφανώς, όχι κάτι δραματικό, απλά 'έστρωσαν' και, επειδή είμαι κλασικός σπασαρχίδης ψείρας, μου φαίνεται ότι χαλάρωσε η απόσβεση (η εκτόνωση, όχι η συμπίεση) κατά ένα κλικ, ιδίως μπροστά. Τα πίσω δεν καταλαβαίνω κάποια διαφορά.
Είπα λοιπόν να ρυθμίσω τα μπροστά, που είναι και πανεύκολο, μιας και ρυθμίζονται πάνω στο αυτοκίνητο, απλά χρησιμοποιώντας τη λαβή που δίνουν μαζί τους. Ψάχνοντας στο ίντερνετ για προτεινόμενες ρυθμίσεις, ως συνήθως διάβασα τα πάντα, μιας και ο κάθε πικραμένος γράφει το μακρύ του και το κοντό του.
Μιας και δεν ήθελα να αλλάξω την ισορροπία του αυτοκινήτου (αφού δεν μπορώ να ρυθμίσω τα πίσω χωρίς να τα βγάλω), ήθελα να κάνω μια πολύ συντηρητική ρύθμιση, έτσι επέλεξα να γυρίσω προς το Firm από το εντελώς μαλακό κατά 3/8 της στροφής. Ήθελα κάτι στο 1/3 και επέλεξα το 3/8 (που είναι λίγο περισσότερο) απλά και μόνο επειδή η λαβή έχει 8 εξογκώματα πάνω της. Με βοήθησε αυτό να ρυθμίσω και τα δύο αμορτισέρ με ακρίβεια. Το 1/3 προέκυψε από το FAQ της Koni ως εξής: προτείνει να μπαίνουν στο αυτοκίνητο εντελώς μαλακά και, αν θέλεις πιο ζμπορ ρύθμιση, το σκληραίνεις μισή με μία στροφή.
Στην πρωινή διαδρομή για το γραφείο, ενθουσιάστηκα! Έσφιξε η εκτόνωση των μπροστά ελατηρίων, οι κλίσεις στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης μειώθηκαν, το αυτοκίνητο έγινε πιο άμεσο και, το κυριότερο, χωρίς κάποια ιδιαίτερη επίπτωση στην άνεση! Ναι, το αυτοκίνητο 'πέφτει' ελάχιστα περισσότερο μέσα σε λακούβες, αλλά η διαφορά είναι σχεδόν ανεπαίσθητη, ίσως και μόνο αισθητή στον ψείρα κ*λο μου!
Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω το φόρουμ (α) αν η ρύθμιση που έκανα θεωρείται καλή, και (β) ποιες ρυθμίσεις σε αυτά τα αμορτισέρ (ιδεατά, στο ίδιο αυτοκίνητο, εναλλακτικά σε μπροστοκίνητο χατς) θεωρούνται καλές.
Να συμπληρώσω λέγοντας ότι διάβασα στο νετ πως σε μπροστοκίνητα, μπροστόβαρα αυτοκίνητα, τα πίσω αμορτισέρ πρέπει να ρυθμίζονται πιο σκληρά από τα μπροστά, ώστε να μειώνεται η υποστροφική συμπεριφορά. Εγώ προσπάθησα να ρυθμίσω ουσιαστικά αποκαθιστώντας την πρώτη φθορά από το στρώσιμο των αμορτισέρ, που θεωρώ λογικό να είναι περισσότερη στον μπροστά άξονα, λόγο μεγαλύτερου βάρους και κατά συνέπεια, δυνατότερων ελατηρίων. Μπορεί βεβαίως απλά να σκλήρυνα περισσότερο τον εμπρός άξονα! Η αίσθησή μου όμως μου λέει ότι η ρύθμιση που έκανα δεν είναι κακή. Πρέπει βέβαια να οδηγήσω περισσότερο το αυτοκίνητο και σε απαιτητική διαδρομή για να καταλάβω, αλλά κάποιες μικρο-καφριλίτσες που έκανα μου έδειξαν ότι δεν έγινε πιο υποστροφικό.
Τα φώτα σας λοιπόν! Ευχαριστώ!
ΥΓ: Στοιχεία:
Αυτοκίνητο: Golf 6 TSI-160
Αμορτισέρ Εμπρός: 8710-1431Sport
Αμορτισέρ Πίσω: 80-2859Sport -
Ο χρήστης clio II 1,4 8v έγραψε:
Έχεις δίκιο... ήθελα λοιπόν να κάνω μια ερώτηση... έχω ένα renault clio II 1400 8v του 1999 τετράπορτο. Θέλω να σκληρήνω τις αναρτήσεις ΛΙΓΟ για να γίνει πιο σπορ ο χαρακτήρας οδήγησής του. Έχετε να μου προτείνεται κάτι;; χωρίς όμως να μου κοστίσει ο κούκος αηδόνι... Βρήκα στο διαδίκτυο μια ανάρτηση μάρκα 'maxtrack ' kai 'vmax' είναι σπορ και οικονομικές αλλά δεν γνωρίζω την εταιρεία... Ποιά η γνώμη σας για αύτες ?? Όποια άλλη πρόταση καλοδεχούμενη.Σας εύχαριστω εκ των προτέρων...
Γειά!
Αυτά τα έχω δοκιμάσει σε δυο διαφορετικά αμάξια( alfa romeo και ford), είναι σφιχτά και δέν πολυκοπανάνε
http://www.e-promitheftiki.gr/index.php ... 1a&page=24
Έχω μια περιέργια πώς συμπεριφέρονται αυτά
http://www.koni.gr/ell/product/Α%C ... _1998_2005
http://www.koni.gr/ell/categories/Renau ... E%AD%CF%81 -
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Έχω τώρα κάποιους μήνες που πέρασα στο Γκολφ ένα σετ Koni Sport αμορτισέρ. [...]Επανέρχομαι, όχι για να σχολιάσω την πληθώρα απαντήσεων που πήρα , αλλά μια μίνι δοκιμή που έκανα στην Πεντέλη.
Λοιπόν, δεν ξέρω αν το στρώσιμο επηρεάζει περισσότερο τα μπροστά από τα πίσω αμορτισέρ, αλλά νομίζω ότι πέτυχα την απόλυτη ισορροπία! Σα να πήγα στον αμορτισερά και να του είπα 'χαλάρωσε λίγο, το σφίγγεις;', κάτι τέτοιο! Μιλάμε για πολύ, μα πολύ καλή ισορροπία των δύο αξόνων!
Αν και είχα πολύ καιρό να πάω στην Πεντέλη και δεν πήγαινα κομμάτια, πήγα εν τούτοις αρκετά γρήγορα για να εκτιμήσω την κατάσταση: πολύ καλός έλεγχος, βράχος χωρίς κανένα χαζοκούνημα στις απότομες αλλαγές ή στις 'φέτες' και, το κυριότερο, κανένας τονισμός της υποστροφής! Η επέμβαση με λίγα λόγια κρίνεται
Η Πεντέλη παρεμπιπτόντως, είναι μια διαδρομή .. Απορώ γιατί δεν την έχω τιμήσει περισσότερο! Από εδώ και πέρα όμως..
-
Τα είχα πάντα σε εκτίμηση τα koni ....
Αρα τώρα πώς ειναι ρυθμισμενα; -
Καλή ακούγεται η προσέγγισή σου και καλά έκανες και μελέτησες. Και σωστά τα σχόλιά σου /εξήγηση ως προς τις επιλογές σου.
Θα πρέπει όμως να σιγουρευτείς ότι και σε off balance καταστάσεις η συμπεριφορά θα είναι η αναμενόμενη. Εννοώ καταστάσεις στο όριο και πέραν αυτού ή σε απότομο ελιγμό, σαμαράκι πάνω σε στροφή, φρένο πάνω σε στροφή κλπ. Και υγρό οδόστρωμα.... Όπως λές πρέπει να συνεχίσεις να ψάχνεσαι, κάπου με ασφάλεια καλύτερα. Σε αυτές τις συνθήκες θα αποκαλυφθεί καλύτερα κάποια αδυναμία της ρύθμισής σου ή απλά ο βαθμός φιλικότητας (πόσο απόλυτο είναι, αν συγχωρεί). Αν είσαι τυχερός δε θα χρειαστεί να πειράξεις το πίσω. Έχει βέβαια να κάνει και με το πως θέλεις το αυτοκίνητο (πχ εγώ τα προσθιοκίνητα τα θέλω κάπως υπερστροφικά)
Και έχε το νού σου άμα βάλεις κόσμο μέσα.... μπορεί όλα να αλλάξουν!
Περί Αναρτήσεων